Clubul ursuletilor & ursuletelor de novdec2010(34)

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Elfica spune:

Anunt greva la legume de sambata incoace. Sa vad maine... Azi am incercat sa ii adaug si piersica in legume, ca poate ii place, dar... nu si pace! In seara asta vreau sa ii fac iaurt, sa vad cum reactioneaza, dar tot aman si vad ca deja e 11. Dar cred ca nu imi ia mult, ca doar incalzesc laptele, pun iaurtul si il las pana dimineata. Cred ca ma invrednicesc sa duc la bun sfarsit planul!

Simonique: Eu inca nu i-am dat pepene galben, dar am vazut ca fetele le-au tot dat copiilor si si pediatra mea spunea la controlul de 8 luni ca e ok. Ea imi spunea ca atunci cand apar pepenii romanesti sa ii dau si atunci am intrebat-o si de cel galben. Eu am preferat sa ii dau alte fructe de sezon, dar am in vedere si pepenele galben. Am tot avut alte fructe de introdus, ca tare multe sunt. Of, cand o trece perioada asta nu o sa mai fie asa vesel. Chiar m-am gandit ca ar trebui sa ma pun pe treaba si sa imi pun pachetele de legume la congelator, sa am sa ii fac ciorbita si cand nu voi mai gasi legume proaspete. Voi cum procedati? Puneti pungute cu mai multe legume, astfel incat sa scoateti o singura punguta cand faceti ciorbita? Cum le puneti, crude sau oparite sau cum, incat sa reziste bine? Ce fel de legume rezista?

AnaO: Cum a fost intalnirea? Cate fete ati fost, cum s-au simtit bebeii, au interactionat unii cu ceilalti? Eu nu am avut cu ce sa vin si mi-a fost teama sa ma incumet prin RATB, Metrou.. mai ales ca si vremea parea instabila, ma gandeam ca vine vreo furtuna si ne face ciuciulete.

Bravegirl: Concediu cat mai placut in Anglia! Vreme frumoasa si nopti linistite, sa iti priasca si tie concediul!

Noapte bune, fetelor!

Fericita mamica de Iulia Andreea, nascuta pe 26.10.2010 POZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns moshulik spune:

Neatzaaaaaaaaaaaa, barlog!

Ce mai fac mamicile si copilasii?

Va poftesc la o cafeluta si un laptic!

Moshulik , mami fericita de Maria Alexandra( 23.09.2010)
Poze Mare Iulie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inacat spune:

salutare barlog,

fructe si laptic pentru pitici si cafea pentru mamici.

nu am mai scris de mult, am fost plecata de mai multe ori din Bucuresti, dar am apucat sa mai citesc.
din pacate nu in timp util sa aflu de intalnirea de luni.
poate se mai repeta figura si ajungem si noi.
Herastraul nu e chiar aproape de noi, dar e un parc mare si sunt si locuri de parcare, deci mi-ar fi ok.
Elfica, poate reusesti sa-mi dai sms ca pe net nu intru tot timpul .

Azi implinim 8 luni.
Wou, nu pot sa cred cate transformari s-au produs in ultima luna cu manzul meu.
Sta super bine in fundulet si se joaca liber cu manutele, face trecerea cu usurinta de pe burta in popou si invers, ba acum isi indoie picioarele sub el si are sprijin pe popou, genunchi, tibii si laba piciorului (nu stiu daca se intelege) si se ridica apoi in genunchi.
Daca are un punct de sprijin inalt (masuta, piciorul meu, jumper, scaunel) orice de care se poate agata si trage, din genunchi se ridica pe picioare.
Cand l-am vazut prima data, tare m-am speriat ca m-am temut sa nu scape mainile si sa cada pe spate.
E tare caraghios ca sta cu picioarele departate si se balangane si borboroseste sau chiuie.
Imi spunea cineva ca la primele incercari nu pot sa-si mai indoaie picioarele si sa se aseze si se pun pe plans si ca ar trebui sa-i invatam noi cum sa procedeze.
Interesant e ca manzul meu reuseste sa se aseze singur la loc.

In rest, suntem la fel si cu trezirile de noapte si cu inceperea zilei la 6.00 (mi-e asa dor de un bun si luuuung)

La multi ani si Iuliei si lui Sebastian (Crisis).

Mergi la inceput

si gata avem si noi primul dintisor (incisiv inferior).

tare ne-a mai chinuit, si il asteptam si pe fratiorul lui de alaturi.

din fericire nu au fost decat maraieli nocturne, plans aparent fara motiv, chiar in zvancuri, cu tresariri si framantari, adica tipa de cateva ori, plangea un pic, isi baga mana in gura (si jucarii si mana mea...) apoi parca nu se intamplase nimic si dupa 1 ora iar tipa... si tot asa si ziua si noaptea, cam de 3 saptamani.

si zilele trecute a iesit

Nu a facut insa febra, diaree si a mancat destul de ok.

eu ii dau chamomilla 15 si calgel
voi ce solutii de calmare mai aveti?

Mergi la inceput

iar cu mancare... m-am calmat
in ceea ce priveste legumele niciodata nu stiu daca va manca sau nu, cat si cu cata placere.
asa ca ii fac mai putin si le amestec cu fructele dupa care baleste efectiv.
jumatate le mananca dimineata (cu branzica) si jumate la pranz (cu carnita, ficat sau ou)
dupa-amiaza am inceput si cu iaurtul care ii place simplu si acru.
uneori nu are rabdare (si nici eu) sa-l ia cu lingurita si il dau cu canita cu cioc de silicon (de la un recipient avent pe care l-am primit, care are si o tetina airflow, reglabila - aveti idee cum se face aceasta reglare, ca eu nu inteleg? sau e vorba doar de forta cu care poate bebe sa traga si in functie de asta se deschide gaurica mai putin (corespondentul tetinei nr. 1) sau mai mult (nr. 3)?)
seara avem cerealele care ii plac in orice fel si de la orice firma, dar parca mai mult cele cu biscuiti.
eu incerc sa-i tot dau din acelea de noapte (somn usor) ca poate, poate o dormi si el mai multe ore legate. Offff!

Mergi la inceput

Sugubina, ai rezolvat cu tarcul?

stiu cum e la tara fara apa curenta.
am fost nu o data, ci de 2 ori, cate 1 saptamana (sado-matochista, de)
au niste prieteni o casa de vacanta (halal vacanta ) la munte, pe Valea Doftanei.
superba locatia, aer curat, racoare, dar apa ioc.
adica am avut apa de ploaie pentru buda (au facut in casa baie, cu scurgere la fosa, dar incarcarea cu apa pentru wc se face cu galeata, la fel si la cada, iar la chiuveta e un butoi cu robinet).
am spalat manzul afara in copaie, cu apa de ploaie .
pentru spalat vase, castroane, bibe, alea, alea aduceam apa de la izvor, iar de baut si gatit cumparasem apa plata la bidoane mari de 10 l.
in primele zile mi-am plans de mila si sunam dupa sot sa gasesca timp sa vina sa ma ia, dar pana la urma m-am invatat cu timpul pierdut si efortul pentru caratul apei (izvorul e la vre-o 200 m de terenul lor si bineinteles in panta totul, iar butoiul mare de 1 tona in care se strange apa de ploaie e la burlanele din spatele casei).
pentru mine a fost foarte obositor, dar am stat si m-am mai dus inca o data pentru ca, pe langa avantajele aerului curat si linistii, era acolo in vacanta, fetita prietenilor mei, cu bunica ei si pustoaica de 7 ani s-a jucat minunat cu manzul meu.
a fost un mod foarte frumos de interactionare (ii explica cum e cu diferitele jucarii, ce face fiecare, ii spunea povesti, ii arata pozele din cartile ei... cu o rabdare... ) si ea nu s-a suparat niciodata cand Raducu o prindea de par si o tragea cu toata nadejdea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BraveGirl spune:

Inacat, tetinele avent cu flux reglabil au pe margine liniute. Nu mai stiu exacy, dar parca au una, apoi 2 si 3. In functie de ce flux vrei, orientezi tetina astfel incat liniutele alea sa le vezi tu, adica s afie in continuarea nasului lui bebe. Nu prea stiu sa explic....de ex pt cel mai mic flux, tu trebuie sa pui semnul ala cu liniuta in dreptul nasuluil lui bebe. Ideea e destul de simpla...uita-te la tetina si vezi ca in functie de cum o orientezi, cd apasa bebe cu gingia sa suga, se deschide mai mult/putin gaura tetinei.

==========
Corina
Mami de Arianna Maria (18.11.2008) si Patrick Stefan (16.10.2010)

POZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BraveGirl spune:

Elfica, multumesc de urare. Nu prea sper sa ma odihnesc. Vreau doar sa nu fiu daramata, sa pot sa vizitez si eu cat mai mult.

PS: ce memerie buna ai, eu nici nu mai tin minte cd v-am zis ca plecam. Cred ca acum mai bine d eo luna, si vad ca ai retinut destinatia. Bravo!

==========
Corina
Mami de Arianna Maria (18.11.2008) si Patrick Stefan (16.10.2010)

POZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramo_P spune:

La multe lunite! La multi ani! ursuletilor ce au mai adaugat astazi o lunita la viata lor !!!

La multi ani Sebastian - Mihai! (asa il cheama pe nepotelul meu)
La multi ani Iulia - Andreea!
La multi ani Radu- Mihai! (asa il cheama pe fratele meu, tatal nepotelului de mai sus )

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sugubina spune:

Buna!

Inacat LA MULTI ANI! super multumesc pt site ala cu inchirieri. Nu am luat noi patut (*merci Heidy) dar am luat un antemergator Chicco sa se pufeze si Puficele cu jucarii complicate. Si din aug am de gand sa iau un jumper cu masuta de activitati. Deabia asteept!

felicitari pt dinte!
Cat e calgelu ala?

LA MULTI ANI URSULETILOR!
Sa fiti sanatosi, curajosi si mancaciosi!

Puficele dorm, au cam doo ore. Cre ca e ceva in aer, ca incep sa ma plictis fara eleeeee! Deabia astept sa ne sculam si sa ne jucam cu antemergatoru smecher pe covor ca pe parket cam aluneca. Apoi de la 17 program de parque.

Azi servim paste cu sos de rosii cu ardei si ciapa date la cuptor cu ou/iaurt si brz. Ieri au spaart. Sper sa continue succesu si azi.

Sugubina si Puficele Mara Diana si Ilinca Miruna 6.11.2010

Mergi la inceput