Disneyland Paris -5-
Raspunsuri - Pagina 16
Mmmaria spune:
Vedeti ca are Air France o oferta grozava la ora asta. Noi am luat bilete pentru sfarsitul lui noiembrie cu doar 450 EUR doi adulti si un copil (taxe aeroport incluse).
Iris2002 spune:
Buna mamici si tatici de printese si printi,
Ieri ne-am intors dintr-o noua aventura plina de farmec si stralucire la Disneyland... A fost... magic!
De fiecare data ne spunem: a fost magic, din toate punctele de vedere, experienta aceasta nu poate fi egalata, dar iata ca, din nou, am avut cea mai grozava, minunata, fascinanta vacanta la Disneyland....
Am ajuns acolo duminica dupa-masa, o seara am dormit la un Kyriad in afara parcului (langa Dream Castle), si dupa ce ne-am instalat la hotel am luat bus-ul spre Disney Village... pentru duminica nu aveam bilete de intrare asa ca am facut doar o tura cu balonul (fetita cea mare si sotul meu, eu am ramas jos cu cea mica pentru ca imi era teama, pentru fetita mea a fost o experienta deosebita insa), ne-am plimbat prin Disney Village si am admirat crocodilul... fetele au vizitat un magazin, dar ele cunosc regula casei, in ultima zi au voie sa aleaga o jucarie, asa ca se gandesc bine de tot 4 zile ce vor sa primeasca... (intre timp am adunat atit de multe jucarii Disney ca mergem acolo inarmati cu de toate, asa ca nu se plimba fara jucarii patru zile, doar ca le aducem de acasa). A doua zi pentru noi, prima de fapt la parcuri, am luat micul dejun intr-o atmosfera foarte romantica la Kyriad (intuneric afara si o plimbare prin gradina hotelului spre restaurant, gradina stralucind de mii de luminite) si la ora 7.45 dimineata am ajuns la hotelul Disneyland, unde am primit imediat o camera (doriti la parter sau la etajul doi?). Am ales la intamplare etajul doi(nu mai statusem la Disneyland Hotel) si a fost o alegere buna, acolo e si restaurantul pentru masa de dimineata, si un lounge bar, magazin, etc... hotelul e foarte frumos, in stil clasic, imens, iar personalul extrem de prietenos. Camera enorma, la fel baia, foarte luxos(nu e o conditie sine qua non, dar nu ne deranjeaza luxul, si doream de mult timp sa petrecem un sejur si la acest hotel) si frumos totul, ce mai, vacanta nu putea sa inceapa mai bine. La 8 si 5 minute eram la Buzz Lightyear si am castigat prima intrecere cu sotul meu la puncte... Atractie dupa atractie si personaj cu personaj, a fost minunat sa vad cum copiii mei au crescut, cum li s-au schimbat preferintele de data trecuta cand am fost la Disneyland (in martie)... de data aceasta fetita mea cea mare a capatat o neasteptata si surprinzatoare pasiune pentru Peter Pan (s-a modificat de a doua zi si programul nostru de dimineata, incepeam cu 3 ture de Peter Pan), o oarecum asteptata pasiune pentru Rapunzel si Flynn Ryder cu care a dansat si povestit, si evident ca a trebuit sa facem poza cu fiecare printesa. Minunat si deosebit a fost ca o parte din printese vorbeau olandeza si interactiunea cu fetele mele a fost adorabila...
Pe langa atractiile si show-urile care le fac deliciul de fiecare data, fetita mea cea mare a fost interesata si fascinata de The Art of Disney Animation pentru prima data (si pentru ca deja cunostea Mulan) si a fost frumos ca a doua parte a spectacolului era tradusa(in casti) si in olandeza, astfel a inteles (si priceput) mai mult decit ne-am fi asteptat.
Vremea a fost nemaipomenita, sfarsit de septembrie si parca era mijlocul verii, temperaturi de peste 25-26 grade si un soare stralucitor pe un cer albastru cat era ziua de lunga. Am avut noroc cu rezervele de bautura de acasa altfel se ducea jumatate din buget pe apa si sucuri. De asemenea a fost nemaipomenit pentru noi ca aveam pepene rosu si galben proaspat si gustos la micul dejun, macar stiam sigur la inceput de zi ca au avut o portie de fructe, dupa masa inca una si constiinta imi era cat de cat linistita...
Mi-au placut schimbarile, noua tema, fetele mele (mai ales cea mare) au trait 4 zile in rochita de printesa asa ca noile intalniri cu printese si accentul pus pe clasicul Disney ne-a picat bine.... evident ca Buzz Lightyear ramane si el favorit, nu am putut sa nu il intalnim.... de data aceasta fetele nu au mai vrut zilnic la Pirates of the Caribbean (chiar si cea mica a spus ca piratii sunt vrajitoare si nu ii plac) ghinion pentru parinti, hahaha...iar Cinemagique a fost din pacate inchis... In rest am vazut si facut cam tot, atractiile cele mai gustate (show-urile din Studios si Peter Pan, Buzz Lighyear, Dumbo, rachetutele zburatoare in care am urcat o data si never mai urc, am crezut ca ametesc, dar cea mica vrea doar mai sus, It` s a small world, Pinocchio, masinutele in studiouri, cescutele, calutii, catelul Slingy in studios, tramvaiul in studios, trenuletul in parc, covorul zburator in studios) le faceam in ture duble sau triple... m-a impresionat ca cea mare intelege tot mai bine si show-urile in engleza.
Noi ne-am organizat cam asa: diminetile de la 8 la 11 faceam cat mai multe atractii, la 11 era foarte aglomerat deja, mergeam spre studiouri sau la poze cu printesele... beam un suc, mancam un mar si dupa-amiaza o petreceam in studiouri, de la un show la altul... pe la 4 reveneam in parc, in timpul paradei noi mergeam la atractii unde era mai putin aglomerat, ne plimbam si mai faceam poze cu personaje.... de doua ori am facut o pauza de o ora in lobby la hotel unde am avut photo party, veneau cam 6-7 personaje care ramaneau mult cu copiii, fetele mele au dansat cu Donald, Mickey, Minnie, Pluto, erau pur si simplu in al 9-lea cer... au amandoua cartuliile pline de semnaturi... am intalnit-o si pe Mulan, cu dracusorul ei, pe Aladdin, Jasmin si geniul din sticla... programul parea relaxat (fetele au mers pe jos foarte mult, pe rand mai stateau in carucior) dar seara cadeam cu totii franti, comandam room service pentru noi cea mai buna optiunea, calitate/pret ne-a convenit cel mai bine si aveau supa buna, fetele mancau tot, sau paste, salate, hamburgeri si cartofi prajiti de calitate, nu Annete`s Diner ca si calitate ci chiar gustosi). Intr-o seara am cinat la Inventions, cina cu personaje, a fost minunat ca au venit personajele la masa, au stat cu noi la masa, s-au jucat cu fetele.... mancarea a fost nemaipomenita, fructe de mare, somon afumat, branzeturi, o friptura de vita foarte gustoasa... a fost extraordinar dar nu as mai rezerva, intalnisem deja atit de multe personaje, si nu era neaparat necesar pentru copilasi. (pentru noi fusese motivul principal).
Aveam vedere frumoasa seara, pe o alta parte din hotel care era luminat si in noapte feeric... Cele patru zile in care am avut intrare la parcuri le-am folosit din plin, fiecare zi de la 8 dimineata pana la 6 seara, ultima zi am plecat la ora 6 din parcuri, spre Kyriad, unde fusesem si in prima seara.
Fetele mele s-au simtit minunat, amandoua in rochite din Frumoasa si Bestia, cea mare deja atit de dragalasa ca poza cu personajele in tot felul de pozitii de printesa(in capsorul ei, presupun). Cea mica traia cu sufletul la gura intalnirile si era pe rand fascinata si intimidata de personajele intalnite... intr-o dimineata m-a intrebat serioasa: mama, tu nu esti vrajitoare, asa-i?
Nu, am ingaimat eu(poate trebuie sa imi revizuiesc garderoba, hahaha)... Nu, m-a linistit ea, tu esti printesa curata, mami. (curat e cel mai mare compliment pe care il face, cand e suparata pe cineva zice: esti murdar si rau si nu ai voie la Disneyland!).
Pentru noi a fost, din nou, o experienta minunata, copiii s-au simtit extraordinar, noi ne-am simtit extraordinar, desi am fost doar 5 zile plecati, avem senzatia ca am fost doua saptamini in vacanta... vremea deosebit de buna a contribuit la reusita vacantei, si, mai ales, farmecul de nedescris si lumea de povesti a Disneyland-ului.... si intr-adevar sa locuiesti in Disneyland Hotel pentru cateva zile e p experienta deosebita, de la personajele care asteapta dimineata la micul dejun si care misuna in continuu pe hol, unde ai timp sa te joci cu ele, la excesiva amabilitate a intregului personal, ambianta de basm din hotel...
Azi dimineata sotul meu controla ofertele la Disney pentru anul viitor....
Micky2007 spune:
Iris deosebit ai povestit, se vede ca va place tare mult la Disney. Ma bucur ca totul a fost perfect.
Vreau si eu oferte ca ale voastre, mai ales la hotelul asta.
mina spune:
Salut,
Plecam si noi la Disney in 22 oct (de fapt stam mai intai 2 zile la Pisa, apoi mergem in Franta). Sunt cam in criza de timp si recunosc ca-mi lipseste si rabdarea asa ca am marea rugaminte, cine a fost, sa-mi faca niste recomandari privind vizitarea disneylandului. Copilu (ca pt el mergem, evident) are 7 ani. Ce ar fi cel mai ok si distractiv de vizitat pt el?
Multumesc mult de tot!
Mina si
Matei-Costin, sensu'lu'viata lu'mami si tati
din:09.09.2004
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=57655" target="_blank">cronicile vizigotului
www.tocanadecuvinte.blogspot.com" target="_blank">TocanaDeCuvinte
Some people dream of success...while others wake up and work hard at it
Iris2002 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui mina Salut, Plecam si noi la Disney in 22 oct (de fapt stam mai intai 2 zile la Pisa, apoi mergem in Franta). Sunt cam in criza de timp si recunosc ca-mi lipseste si rabdarea asa ca am marea rugaminte, cine a fost, sa-mi faca niste recomandari privind vizitarea disneylandului. Copilu (ca pt el mergem, evident) are 7 ani. Ce ar fi cel mai ok si distractiv de vizitat pt el? Multumesc mult de tot! Mina si Matei-Costin, sensu'lu'viata lu'mami si tati din:09.09.2004 www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=57655" target="_blank">cronicile vizigotului www.tocanadecuvinte.blogspot.com" target="_blank">TocanaDeCuvinte Some people dream of success...while others wake up and work hard at it |
Mina, evident ca fiecare copil va avea preferinte, dar, in general, pentru un baietel de 7 ani cred ca nu trebuie pierdut:
Buzz Lightyear (unde tinteste cu un fel de pistol, dintr-o cabina deschisa, si acumuleaza puncte)
Big Thunder Mountain (ii place si fiicei mele, care inca nu are 5 ani)
Zborul lui Peter Pan
Pinocchio
Alba ca zapada
Orbitron
Pirates of the Carribean
Phantom Manor
Moteurs...Action! (mai ales daca cunoaste si ii plac Cars)
It`s a small world cred ca place oricui, indiferent de varsta
Cars Race Rally
In mapele cu informatii pe care le puteti lua la intrarea in parc sunt de asemenea orele pentru intalniri cu personaje(desi noi am avut de obicei intalniri neasteptate si nu am stat la coada pentru poze cu personaje, doar la Rapunzel si la Cenusareasa) si orele spectacolelor si ale paradelor. Spectacolele din Walt Disney Studios mie imi par potrivite pentru toate varstele: Animagique, Stitch! live, Playhouse Disney. Si turul studiourile cu trenul e interesant, sau in parc la fel, un tur cu trenul prin toate statiile sau o plimbare cu bus-ul delicventilor(asa ii zic eu, nu stiu ce nume are), o sa il vezi prin parc.
In Disney Village poti sa faci o tura prin aer cu balonul, fiica mea de 5 ani a fost incantata.
Nu ai mentionat daca veti sta la un hotel care va permite sa fiti la ora 8 in parcuri deja, pentru noi a fost o mare diferenta, in cele doua ore mai putin aglomerate am reusit sa facem o gramada de atractii, iar dupa aceea am ales atractiile mai putin aglomerate (ai panouri pe care vezi cat ai de asteptat la atractii si te orientezi spre ce e mai putin aglomerat, sau iei un fast pass, adica la o atractie pe care vrei neaparat sa o vizitezi dar unde ar trebui sa astepti 30 minute, iei un fast pass care iti spune cam la ce ora sa vii, ai voie sa ai un fast pass (pana il folosesti, apoi poti lua inca unul, samd), doar daca esti la hotelul Disneyland poti sa ai mai multe fastpass-uri in acelasi timp, de fapt in acel caz le primesti la check in, unul pentru fiecare membru al familiei, pentru fiecare zi in care ai bilet de intrare).
Va doresc sa va simtiti minunat in lumea magica Disney!
mina spune:
Multumesc mult, Iris. O sa stam la Residhome Paris Val D'Europe, deci nu cred ca avem cele 2 ore extra.
Pentru cele mentionate de tine ar tre sa rezerv bilete acum (adica inainte de plecare) sau as putea sa le cumpar de pe o zi pe alta? Ma gandesc sa nu planific prea multe activitati intr-o zi si sa le pot re-planifica din mers..
A, mi=am adus aminte: se vorbea pe aici de restaurantul Lucky Nuggets unde se pot intalni cu personajele....e tot cu rezervare in avans?
Merci inca o data
Zi frumoasa!
Mina si
Matei-Costin, sensu'lu'viata lu'mami si tati
din:09.09.2004
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=57655" target="_blank">cronicile vizigotului
www.tocanadecuvinte.blogspot.com" target="_blank">TocanaDeCuvinte
Some people dream of success...while others wake up and work hard at it
Iris2002 spune:
Mina, nu trebuie sa rezervi bilete pentru nimic, atractiile si spectacolele din cele doua parcuri sunt incluse in pretul de intrare.
Restaurante unde te intalnesti cu personajele ai mai multe, Cafe Mickey, The Lucky Nugget Saloon (preferatul meu), Inventions in Disneyland Hotel, la toate trebuie rezervat, as face-o in prima zi cand intrati in parc, pentru a doua zi(sau o zi care va convine).
Micky2007 spune:
Iris a fost aglomerat in septembrie?
Vreau si eu sa merg cu piticii la anul si nu stiu cand.
Iris2002 spune:
Micky, a fost destul de aglomerat, desi a fost la sfarsit de septembrie si scoala incepuse. Probabil din cauza vremii incredibil de frumoase (doar cer albastru si 26-30 grade). In martie a fost ceva mai putin aglomerat, si atunci a fost o vreme nemaipomenit de frumoasa. Daca hotarasti sa stai la un hotel cu cele doua ore in plus, reusesti sa vezi mult mai mult, e experienta mea. Dar depinde cum e programul micutilor tai, ale mele se trezesc mereu devreme, deci nu a trebuit sa le trezesc pentru a fi la 7.30 la micul dejun si la 8 in parc.
Cred ca cel mai bine e sa te orientezi in perioadele in care nu e vacanta scolara in zona Parisului si in tarile care viziteaza des Disneyland-ul: Anglia, Germania, Olanda, Belgia. Cel putin asa faceam eu pana acum, cea mare implineste insa in curind cinci ani si nu vom mai putea lipsi de la scoala. Asa ca vom fi legati de perioadele si mai scumpe si mai aglomerate.(sotul meu e acum in negocieri cu un site frantuzesc pentru un abonament anual cu privilegii, daca il vom cumpara, vom avea din acel moment separat bilete de intrare in parc si bilete la hoteluri, dar va fi mult mai ieftin per total).
Acum citeva zile s-a deschis pavilionul printeselor (langa It`s a small world) http://www.dlptravel.nl/nieuws/disneyland-parijs/de-prinsessen-hebben-nu-hun-eigen-thuis
(e in olandeza fragmentul, dar in partea de jos a paginii e un filmulet cu deschiderea).
Fomalhauti spune:
Mina, uite-te pe site, s-ar putea sa poti prinde o noapte cu spectacolul de Halloween, adica parada nocturna si focuri de artificii.
Pana acum era petrecerea de Halloween strict in noaptea respectiva dar anul asta (sau poate incepand de anul trecut, nu stiu exact) au mai facut cateva zile cu spectacol in luna octombrie, in general in week-end. Verifica daca poti prinde, e un spectacol deosebit (si merita toti banii fiindca se plateste separat).