Disneyland Paris -5-
Raspunsuri - Pagina 15
AdiS spune:
Fomalhauti - eu am fost cuminte. Am luat in calcul toate recomandarile tale si mi-au folosit + salvat timp.
In ce priveste agentia DERTOUR, pentru mine a fost asa si asa. In sensul ca nu mi-a permis sa iau 3 nopti / 3 zile parcuri, ci numai 3 nopti / 4 zile parcuri. Iar cea de a 4-a zi nu o folosim. Deasemenea, variantele lor de avion se invarteau in jur la AIR FRANCE and TAROM. Dar ma doare rau sa platesc un bilet de avion cat dau pentru 3 persoane la o companie low-cost. Cat priveste reducerea aplicata pentru copil este pentru mine ca si cum nu ar fi.
Per total multumesc pentru sugestia agentiei (au fost foarte profi) si mi-a permis sa fac o comparatie pentru a ajunge la o concluzie.
Taxa de anulare este foarte delicata in ideea ca daca il apuca pe pushtan vreo boala a copilariei atunci prin preajma, ei bine, nu este suportata de aceasta asigurare.
As mai dori cateva informatii, daca se poate: Cum crezi ca ar fi o vizita prin catacombe pentru un pustan de 6.6 ani? Ma tin demult sa le vizitez si acum ar fi o ocazie, caci vom petrece 2 nopti si in Paris. Desigur este si posibilitatea sa ne impartim obiectivele turistice pentru un interval de 2-3 ore.
Cazare in Paris, am luat la hotel Arc du Triomphe. Pare ok si asta.
Fomalhauti spune:
Copiilor mei, la diferite varste, le-au placut catacombele. Mai mult decat muzee si alte obiective turistice. Nu i-am simtit speriati, nici macar un pic tensionati.
Povestea catacombelor este foarte pe intelesul copiilor (mai greu mi-a fost mie sa inteleg): parizienii si-au construit zeci, sute de ani casele luand piatra de sub oras. Complet ilogic, dar asa a fost. Pana la urma spatiul gol de sub oras a ajuns atat de mare incat casele au inceput sa se prabuseasca. Atunci au inceput sa consolideze golul cu stalpi. Pe fiecare stalp din catacombe este scris anul in care a fost facut si sunt initialele sefului echipei care a lucrat.
Ulterior spatiul urias a fost folosit pentru depozitarea unor milioane de schelete provenite din cimitirele vechi ale Parisului. Oasele sunt aranjate cu grija, in unele locuri cu o fantezie macabra - pe care insa copiii o accepta mai usor decat adultii, as zice ca ii amuza de-a dreptul.
Fata de toate acestea povestea Rezistentei devine deja plictisitoare - ma refer la copii, e cam greu sa inteleaga cine erau si ce faceau.
Catacombele raman unul din obiectivele mele favorite.
Totusi in topul meu personal pe primul loc ramane canalizarea (Egouts - daca vrei sa cauti pe net) - ma fascineaza.
Fomalhauti spune:
Pentru catacombe verifica programul pe net - au un program neobisnuit, uneori sunt inchise in mijlocul zilei.
Nu stiu exact cand pleci, noi am fost in sezon la catacombe si era coada lunga si nu mergea foarte repede - nu ne-au ajuns in niciun caz 2 ore pentru coada + vizita. Dar poate in unele perioade nu este asa coada.
Interesant ar fi si La Villette (el isi zice muzeu al stiintei, dar e mai mult de atat) - dar nici nu se pune problema de mai putin de o zi. Nu stiu daca are rost sa intru aici in amanunte, este deja al doilea mesaj cu totul si cu totul pe langa subiect.
maria_alexia spune:
AdiS, ref la taxa de anulare: unele agentii ofera intr-adevar o acoperire pentru motive neprevazute, dar din pacate doar pentru cazurile severe si in conditii limitate. Noi ne-am descurcat de fiecare data mult mai bine cu o asigurare storno (parca la generali ultima data), care nu costa asa de mult si acopera toate situatiile neplacute, inclusiv boli mai putin grave ale copilului.
mari78 spune:
Buna,
Am fost si noi in iulie la Disneyland, 2 nopti/3 zile la Santa Fe - super multumiti de conditiile din camera, dar si de mic dejun. Nu am reusit sa fim la 8 in parc, tot pe la 10 ajungeam, dar am reusit sa ne dam cam in toate atractiile la care a avut acces Teodora, 5 ani jumatate. Pe noi ne-a ajutat mult si vremea, ca a cam plouat :-(.
Am stat si in Paris si recomand din suflet (pentru locatie) Hotel Price Albert Louvre - am facut pe jos (in 5 zile) aproape toate atractiile (am folosit 15 bilete de RER in 5 zile) - Hotelul e aproape de gradinile Tuilleries, mulzeul Luvru, Opera, Place de la Concorde, am merg pe jos in plimbare pe Champs Elysee pana la Arc, chiar si la turn Eiffel...nu stiu, dar Parisul nu mi s-a parut atat de mare. Cea mica a rezistat eroic, fara sa se planga, doar seara tarziu o lua sotul in carca, pe portiuni scurte :-). Ca exemplu, am venit pe jos de la Sacre Coeur, prin Place Pigalle, Moulin Rouge, pana la Luvru :-)). Hotelul l-am rezervat pe booking si nu am avut probleme. Langa hotel sunt o multime de cafenele , terase cu restaurant si un mini market Fran Prix unde gasesti cam ce vrei. Aproape de turn Eiffel e si un Carrefour City de unde luam niste salate delicioase. Sper sa ajute.
Pentru bilete de avion mai ieftine, vedeti ca Air France are niste oferte acum : Paris de la 159 euro (toate taxele), pana pe 6 oct, cu utilizare pana la 31 martie 2012.
Eu La Villete recomand familiilor cu copii mai mari de 7 ani (e gratuit daca aveti Musseum Pass care salveaza multi banuti). Gratuitatea se aplica doar la muzeu, Geodele, cluburile sunt extra, iar preturile mi s-au parut maricele pentru un copil de 5 ani (la care trebuia sa plateasca si un parinte macar, ca insotitor).
Daca mai aveti intrebari, va astept :-)
Edit ca sa spun ca noi am fost mai incantati de Studiouri decat de Parc. Ca sa va dati seama, pentru cine cunoaste, Teodora s-a dat de 2 ori (si s-ar mai fi dat) in liftul din Turnul Hollywood - mie mi s-a parut cea mai groaznica atractie, brrr !!!
www.flickr.com/photos/10472485@N02/" target="_blank">poze
poze noi
Teodora 2 ani+ si Anca
inapopescu spune:
Buna tuturor, s-a terminat concediul nostru , ne-am intors azi noapte...a fost cev amai lung, 2 saptamani, am plecat pe 28 august cu masina cu destinatia finala Disneyland...am trecut prin Austria, germania unde ne-am oprit o zi in Legoland...foarte frumos, daca aveti drum merita vizitat, apoi 3 zile in Paris unde am reusit sa vizitam destul si in final la Disneyland. Am stat la Santa Fe, hotelul super ok avand in vedere ca ajungeam seara rupti si ne culcam, ne trezeam dimineata sa fim la 7 la masa ca sa ajungem la 8 in parc.Acolo ce sa zic intri intr-o alta lume, merita fiecare minut petrecut acolo si tot efortul financiar.Ne-am dat in absolut tot, daca nu te plimbi si nu stai degeaba 3 zile sunt de ajuns sa parcurgi tot. Andrei s-a dat in absolut tot ce se putea da mai putin 2 atractii pt care nu avea inaltimea necesara si atunci a plans de ciuda..deci nu credeam ..nu are frica de nimik, eu in 2 chestii nu m-am dat ca deja imi statea inima, insa el....fara cuvinte.Atractiile sunt deosebite, la unele trebuie sa ai inima tare..caci e doar adrenalin.,Nu stiu sa spun care mi-a placut mai mult pt ca fiecare are farmecul ei.Au fost 3 zile de vis ...dupa parerea mea merita cel putin o data in viata experienta asta.De mancat am mancat in parc nu neaparat la restaurante dar la cele de fast food si pizza ai ce manca, destul la porite si la preturi acceptabile...3 persoane in jur de 25-30 euro.Vremea a fost excelenta, nici cald nici frig, putin racoare cat sa te poti plimba relaxat, iar ploaia ne-a ocolit total.In parc nu am mers cu masina noastra ci cu autobuzul din fata hotelului care facea 5 min pana acolo.Cam asta a fost...daca mai aveti interbari, va raspund cu placere.
lidiadanaila spune:
Bine v-ati intors sanatosi !! Ne bucuram ca a fost fain , tre sa vorbim ca ne tenteaza si pe noi Legoland-ul [am mai vorbit]sa ne povestesti....noi suntem in febra inceputului de scoala , de stiam ca asa de greu ii gasesc ghiozdan lu' fii-meu [ toate mi se par naspha] te rugam sa-mi iei unu cu Tom si Jerry de la Disney. In sfirsit voi comanda unul miine de pe net [telefonic sa mi-l aduca miine]cu masinutele hot wheels care numa' pe net l-am vazut....asta sa stii ce te asteapta la anu' !!!! va pupam...vorbim.
inapopescu spune:
Lidia o sa te sun zilele astea sa ma linistesc ca duc lipsa te timpp...iti dai seama ca n-am stat degeaba de cand m-am intors..sigur ne vedem intr-o zi.Imi inchipui ce ma asteapta la anul..cu ghiozdanul ce sa zic...erau magazine multe acolo in parc insa destul de scumpe,nu m-am aruncat nici eu prea mult ca daca era dupa Andrei ar fi vrut tot Disneyland-ul... nici nu m-am uitat dupa asa ceva dar parca nici nu mi-a sarit in ochi..cred ca aveti emotii maine, mult succes cu bobocelul scolar.Va pupam
dixie spune:
Salut
ne-am intors si noi...
din pacate eu sunt un pic dezamagita de tot contextul, insa asta e... probabil ca asteptarile mele erau mai mari.
in primul rand noi am mers primele 2 zile in Paris, am mers la Eiffel unde copilului i-a placut foarte mult (il stia din desene, Ratatouille si altele) si a fost foarte incantat. am avut rezervare online si am urcat in turn fara coada. a doua zi am fost la Versailles si abia apoi la Disneyland.
la Disneyland intr-adevar mergi mai intai la hotel, iei de acolo un plic cu biletele, lasi bagajul la receptie si apoi mergi in parc. parcul e frumos la prima vedere, pe noi ne-au enervat groaznic cozile care erau destul de mari... am intrat in parc miercuri si am iesit sambata. miercuri, joi, vineri au fost zile cat de cat ok ca numar de persoane, reuseam totusi sa intram dupa 15-20 de minute la atractii, din pacate in astea 3 zile abia am apucat sa ne dam o data in fiecare. asta avand in vedere ca in Franta a inceput scoala pe 1 sep, iar in parc erau f. multi arabi, turci, italieni si spanioli...
sambata cand am intrat in parc am avut un soc de cat de multa lume era, asa ca am stat pana la parada de 13:45 din Studios si apoi am plecat spre Paris.
copilului i-a placut foarte mult Buzz Lightyear, mie Piratii din Caraibe care era f. bine facuta si cateva chestii din Studios (tram tour si fulger mcqueen).
paradele erau superbe, insa din pacate atata lume se inghesuia sa vada din primul rand, incat copilul abia apuca sa vada ceva. pana la urma l-am invatat sa se bage in fata printre oameni daca vrea sa vada ceva, pentru adultii pur si simplu nu vroiau sa se dea la o parte sa faca loc unui copil. abia a treia zi am vazut totul ok cap-coada cand am identificat locurile de unde se putea vedea si bine, si fara aglomeratie.
copilul meu are aproape 7 ani si mi-as fi dorit sa creada cu adevarat ca mickey si minnie exista... dar el a observat dragutul ca sunt costume, ca nu li se misca gura, etc... detalii ;)
ma gandesc insa ca ar putea sa-i faca mai reali, cu o mica investitie la costume. in rest ce sa zic, frumos ca show, frumos ca realizare, insa micile detalii conteaza enorm la copii...
m-au dezamagit cozile imense, mancarea in Disneyland mi s-a parut destul de proasta (numai pizza si burgeri, prajiturile f. proaste), chiar in ultima zi copilul vroia supa, sarmale ;)... nu am avut unde sa-i dau o supa acolo...
in ultima seara am stat in Beauvais la InterCityHotel, 70 euro pe noapte, hotel ok, mediu, dimineata spre aeroport am platit 10 euro la taxi.
cam asta-i...
Jonesy spune:
eu nu am fost la Disneyland Paris, dar am fost acum vreo 2 ani cu nepotelul meu iubit la Disneyland in California. Am stat o saptamana, la un hotel chiar din statiune, cu intrari preferentiale (adica mai de dimineata asa ca la ora 7 eram in parc), debarcare direct in parc cu Monorailul, adica fara cozi la poarta.
aveam intrari si la Disneyland si la California Adventure Park, statiunea ca sa zic asa era plina de restaurante variate, asa ca nu a trebuit sa ne multumim cu pizza si hamburgeri.
Mi s-au parut extraordinare ambele parcuri, paradele zilnice si mai ales spectacolele de lumini si artificii seara, sunt cele mai frumoase pe care le-am vazut.
Acum nepotelul, care intre timp a mai crescut, ma intreaba daca mergem si la Disneyland Paris... ca ii este dor de Disneyland... si nu prea stiu ce sa ii spun. Ma tem sa nu fim dezamagiti.
Din cate am auzit si citit pe aici, nu au Splash Mountain, nu au Matterhorn, nu au Soaring over....
Cozile erau si acolo foarte mari... faceam cu schimbul cu sotul la cozi si mai aveam si un sistem de fast pass, cate unul pe zi, asa ca in fiecare zi alegeam cate una din cursele cele mai cautate la 7 dimineata si una cu fast pass... cred ca noi eram mai nebuni decat copilul, mai ales ca la Splash Mountain am stat o ora si jumatate asteptand in picioare, ca sa cadem in gol 16 de metri... si sa ne ude din cap pana in picioare... dar ne-am distrat teribil.
Parca si la tura urmatoare tot acolo m-as duce... daca suntem sanatosi.