Dupa calotare
Buna ziua.
Am si eu o rugaminte, daca stie cineva dupa calotare la baieti se da cu ceva?!
Avem un baietel de 1 jumatate si precum mi-a spus doctorul pediatru trebuia in fiecare seara dupa baie sa ii fac acolo de 2-3 ori usor de la 6 luni.
Aseara dupa baie abia am dat o data si a pocnit pielicica aia ca o basicuta.
Acum problema este ca doctorul numai raspunde la telefon si nu stiu ce sa fac.
Trebuie dat cu ceva? Sa ma duc la urgenta sa-l vada cineva?
Va multumesc.
Raspunsuri
lalala13 spune:
betadina..mie asta mi-a indicat pediatra..dar al meu a urlat 2 zile dupa si cand facea pipi..
daca ti se pare ca e ceva ce nu e in regula poti sa te duci la cineva, dar e normal sa fie asa, putin sangeriu pe acolo..groaznic..saracutii
pisi-pis spune:
Citat: |
citat din mesajul lui lalala13 betadina..mie asta mi-a indicat pediatra..dar al meu a urlat 2 zile dupa si cand facea pipi.. |
Exista betadina pt uz ginecologic. Eu asta am folosit la nastere, dupa resuturare. In nici un caz nu se foloseste betadina normala in zonele genitale, usuca foarte tare. Nu e recomandata nici macar betadina solutie pt spalat, cu atat mai putin betadina normala.
Mami de Laura (14.06.2010) si Mitza Fetitza
tomaca spune:
Pune comprese cu rivanol. Betadina usuca pielea. Si schimba pampers des ca sa nu faca presiune daca e prea plin. Si de fiecare data pune comprese cu rivanol. O sa urle 2-3 zile cand timp face pipi.
Daca ti se pare ca nu face pipi cat ar trebui, pune-l cu fundul intrun lighean cu apa caldutza.
Povestea unui Dor
mami tomaca si bebe Tudor Ioan un
ela_04 spune:
Am fost pana la urma la urgente. Se cam umflase locul si eram si asa destul de speriati.
O doctora draguta de la chirurgie ne-a recomandat betadina unguent seara si comprese cu rivanol pe tot parcursul zilei.
A spus ca e bine, e normal, numai ca dupa decalotare nu l-am curatat bine.
Multumesc tuturor celor care au raspuns!
ela_04 spune:
Am revenit la acest subiect pt ca episodul in sine nu s-a terminat aici.
Dr de la urgente -o tanara medic rezident- dupa ce ne-a dat tratamentul ne-a spus sa venim dupa 10 zile iar cu baiatul si ca nu se decalotase complet.
Cand ne-am reintors am rugato sa termine ea decalotarea pt ca eu nu ma mai simteam instare sa mai umblu acolo.
Desi nu prea a fost de acord cu asta am rugato ...eram in stare sa o implor ...orice!
Cand a tras de pielicica aia a iesit de acolo o groaza de mizerie! S-a speriat si sotul meu de ce era acolo.
A urmat inca o zi de disconfort iar rivanol, iar betadina unguent o saptamana.
Acum e ok. Cand facem baita scoatem si putulica de la garaj o spalam si apoi o bagam iar la garaj!
Tot a fost bine ca am mers la dr cel putin am aflat ca nu se decalotase complet si cum sa-l ingrijim mai bine.
Multumiri tinerei doctor rezident Balaceanu Anca de la budimex care ne-a ajutat enorm.
Iar pe mine ma iertati pt titlul
roxy spune:
ela, ma bucur ca e bine acum, dar am o curiozitate.Ce anume zici ca a iesit de acolo ? Tu o numesti mizerie, dar daca era ceva alb, ca o branza (ma scuzi de comparatie) este vorba de lubrefiantul natural, care curata acolo singur, asa cum nu trebuie sa-ti intorci ochii pe dos ca sa-i cureti , se curata singuri sau nu gasesc alt exemplu mai potrivit, cum nu iti intorci tu vaginul pe dos ca sa-l speli asa se curata si el singur.De aceea zic, si inca odata te rog sa ma scuzi, daca despre asta e vorba, nu e mizerie ci atunci cand e nedecalotat sub pielicica se face aceasta crema sa zic asa, care are rolul de curatare .Odata deslipita pielita normal ca nu mai este, si atunci rolul curatirii iti revine tie .
Aici nu se recomanda decalotarea decat atunci cand e caz medical, nu ca asa vrem noi, si in mod normal, baiatul se decaloteaza la inceputul vietii sexuale.Numai la noi in tara mai se practica aceasta decalotare fortata...e ca si cum am dezvirgina o fetita sa o spalam bine, asa e si la baieti, dar deja am iesit din subiect si nu e intentia mea sa creez discutii pro si contra decalotare, cu atat mai mult cu cat fapta e si consumata.
ela_04 spune:
roxy, eu nu am facut decalotarea dupa capul meu sau al vreunei babe. Inca de cand s-a nascut pielicica invelea aproape in totalitate glandul. Pipi se facea intr-o parte si nu avea continuitate. Adica mai ramanea acolo niste pipi care se scurgea usor.
Dr pediatru ne-a recomandat sa-i facem in fiecare seara acolo cate in pic, fara sa apasam sau sa fortam pt ca orice pas era important.
Cu timpul nu mai ramanea pipi dar tot intr-o parte facea si nu avea curba ...nu prea stiu sa explic... in fine...
dr ne-a mai spus si ca daca nu v-a ceda la 2 ani va trebui operat. Sincer ma bucur tare mult ca s-a intamplat asa si nu a mai fost nevoie de operatie.
Si nu, copilul nu este dezvirginat ata, cred ca asa se spune, e la locul ei. Adica nu se descopera tot glandul dar capul se curata usor.
Iti dai seama cand am vazut ce iesea de acolo ca am intrebat dr ce e... si asta a raspuns "mizerie". Era ingrozitor de multa "branza" acolo, nici pomeneala sa se curete singur.... si sincer nu stiu daca pt noi ca femei nu e tocmai confortabil cand din diverse motive nu te poti spala ca lumea de ce ar fi ok pt ei.
Ps. nu am inteles cum e cu vaginul intors invers de ce sa-l intorc invers cand pot folosi un irigator sau manual...
J.D. spune:
Mi se face rau cand citesc asa ceva! La noi nu exista decalotare facuta de catre parinti!!! Decalotarea o face baietelul singur, incepand de la 3/4 ani.
Si baietelul meu face intr/o parte. este perfect normal. te/ai uitat pe net sa vezi in ce cazuri se face decalotarea si mai ales operatia?
Finn Constantine 15.10.2009
emanouela spune:
era sa lesin....
mamy....frumoasa, desteapta si modesta...de nazdravana Darius Mihail
ela_04 spune:
Nu da-ti cu batul in mine va rog!!! Si nici nu va spargeti capul ca faptul e consumat precum zicea si roxy!
Cate bordee atatea obicee...
- in Germ recomanda dr decalotarea
- in Cehia si-o face singur baietelul
- in Romania te trimite dr sa o faci singur acasa ca in caz de complicatii raspunderea e personala
Personal mi-ar fi placut sa-i facem circumcizie... dpdv al igenei ... dar pt mine orice operatie e....