Super Pufi de ian-feb 2010 (34)
Raspunsuri - Pagina 9
tomaca spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui blue_flower Neata la amiaza dragelor, Puzzle - eu i-am luat de la Bran din bazar un fel de puzzle cu cifre. La fel ca asta, evident ca nu scoate sunete, nici nu stiam ca exista asa ceva - of, daca as petrece si eu ceva mai mult timp in magazinele de jucarii virtuale sau nu, poate as mai afla noutati. Dar noi nu mergem decat cand trebuie sa cumparam cadouri pt alti copiii. Nu prea ii cumparam jucarii lui Dani. A mai primit cate una doua - dar noi sa ii luam jucarii nu luam. Acum imi dau seama ca de fapt voi le luati mult mai multe jucarii. Eu consider ca alearga prin curte si e de ajuns. La cum potriveste furtunul in priza de apa, cum uda el florile si cum da cu piciorul in minge....e de ajuns. O sa fie fotbalist Dar tot nu ma indur sa dau bani multi pe o placa de carton care mugeste. Ruxita - pana la urma plecati in Grecia? Pt asta sunt pregatirile de mare, sper. ![]() Intru sa ma uit si pe poze. va pup. o zi usoara. EDIT: pe puzzle de la Bran am dat 10 lei. de Daniel, n.01.02.2010Mama fericita |
BF vezi ca sar strada si vin cu o
la tine. Cum adica o placa ce mugeste? Tu stii cat ma chinuiam eu in liceu sa construiesc materiale didactice atunci cand predam? Sunt esentiale pentru copii, mai ales la aceasta varsta cand cunoasterea este exclusiv senzoriala pana la insusirea limbajului. Si cum crezi ca-si insuseste limbajul? Mai, mai, contabilii astia si evaluarile lor materialiste
Lasand gluma la o parte, nici eu nu i-am cumparat multe jucarii pana la un moment dat, cam pana prin toamna - iarna. Dupa care i-am cumparat din toate, mai ales cu stimuli cauza-efect ca sunt necesare la aceasta varsta. Incerc sa-i iau din tot spectrul sa vad ce-l atrage, dar in acelasi timp sa-l imping sa exerseze ce-i mai putin comod. De acum, chiar jocul copilului trebuie sa devina putin mai controlat si directionat de catre parinti ca sa-l determine pe copil sa acumuleze din toate. Nu trebuie fortat, dar deschis apetitul. Neuronii si legaturile dintre ei se formeaza acum la greu. bate fierul cat e cald. De crezi ca vreau sa-l dau la gradi la anul desi am bona interna? Sunt multe de discutat. Asa ca lasa spredsheeta cu bugetul si fa una cu jucarii de implementat. Si da-o la revizuit (dupa ce ai semnat-o bineinteles; daca-ti mai aimntesti regulile).
Ai vazut cum se joaca puii de matza si cat de draguti sunt? Toata lumea stie ca jocul puilor de animale este de fapt exercitiu care ii pregateste pentru viata. Este acelasi lucru si cu puii de oameni.
Puzzle cu animale si litere am si eu, dar sunt totusi pt varsta prea mare. El apreciaza inca sunetele si imaginile iar chestia aia mi se pare exact ce-i place.
Povestea unui Dor
mami tomaca si bebe Tudor Ioan un

tomaca spune:
Bea - am adus iar cartea ca sa scanez partea cu agresivitatea copilului mic importiva fratiorului nou-nascut. Poate iti va fi de folos. Sa vad daca am timp astazi.
Povestea unui Dor
plateea spune:
| citat din mesajul lui decenuela poate facem o intalneala sapt viitoare la mall???? m-ai luat tare..de unde sa stiu eu ce faceai...ca te-am visat ieri noapte....am si eu o limita...la neuron.. M |
faceeeeem...
tu zici cand, eu ma execut...

tomaca spune:
| Citat: | ||||
citat din mesajul lui nyny
Deci.... am fost, mai au unul singur cu animalele de la zoo. Pretul este 32 lei. Exista insa o problema ... nu am putut sa-i facem proba. El are un buton cu "try me" dar probabil ca are bateria descarcata. Am vb cu vanzatoarea, in cazul in care il vrei, il desigilam, ii schimbam bateria si vedem daca functioneaza. Daca da il iau, daca nu... nu. Astept sa-mi spui daca esti de acord sa facem asa. Uite www.bubbalove.com.au/products/Fisher%252dPrice-%252d-Little-People-Zoo-Animals-Sound-Puzzle.html?utm_source=myshopping&utm_medium=cpc&utm_campaign=Toys Games&utm_term=Fisher Price Little People Zoo Animals Sound Puzzle" target="_blank"> asta e. Mamica fericita de Mara si de David |
ok
Povestea unui Dor

Beatrice1982 spune:
| citat din mesajul lui tomaca Bea - am adus iar cartea ca sa scanez partea cu agresivitatea copilului mic importiva fratiorului nou-nascut. Poate iti va fi de folos. Sa vad daca am timp astazi. Povestea unui Dor mami tomaca si bebe Tudor Ioan un ![]() |
MERSIIIII
_
Bea, mami de doi baieti :
Ivan Matei (14.01.2010) si
21+ cu
Adam Stefan
Doamne ajuta sa fim sanatosi!
nyny spune:
am vazut poze cu pufuleti frumosi
...
Sorina, Iris ca de obicei dulce foc
...m-a dat pe spate cu tinutele ei e plaja si nu stiu daca ti-am mai spus... imi plac cerceii ei foarte mult. I-ati luat din mag?
Yannis marele curtezan... si da, Tomaca are dreptate... e 100%grec, iar Mara e o frumoasa si pare ca are niste picioare luuungi
.
Maria de Adina_bulina o finutza si o delicata cu niste ochi mari frumosi
Lui Dragos de Ale1212xa ce bine ii sta si tuns... e tare dragalas

Si Tudor cu treaba prin curte si nu numai...
De Gemanutze nu mai zic... vesnic in cautare de senzatii tari![]()

Mamica fericita de Mara si de David
blue_flower spune:
| Citat: | ||
citat din mesajul lui plateea
![]() ![]() ![]() si ce faceaaam in vis??? salut, fetele... am aparut si eu pe-aici, daca ma mai primiti! mai am examene, dar mi-era prea dor de voi! asa ca am intrat sa va salut si sa incerc macar sa fiu la zi cu noutatile! pupici! Visez, visez... ![]() povestea unei pastai...numita bbTo |
Vezi ce bine e ca te-a visat?!! Ai intrat pe forum.
No, atunci o sa te visam mai des !!!!!!!!!!!

blue_flower spune:
| citat din mesajul lui tomaca [quote]citat din mesajul lui blue_flower [BF vezi ca sar strada si vin cu o la tine. Cum adica o placa ce mugeste? Tu stii cat ma chinuiam eu in liceu sa construiesc materiale didactice atunci cand predam? Sunt esentiale pentru copii, mai ales la aceasta varsta cand cunoasterea este exclusiv senzoriala pana la insusirea limbajului. Si cum crezi ca-si insuseste limbajul? Mai, mai, contabilii astia si evaluarile lor materialiste Lasand gluma la o parte, nici eu nu i-am cumparat multe jucarii pana la un moment dat, cam pana prin toamna - iarna. Dupa care i-am cumparat din toate, mai ales cu stimuli cauza-efect ca sunt necesare la aceasta varsta. Incerc sa-i iau din tot spectrul sa vad ce-l atrage, dar in acelasi timp sa-l imping sa exerseze ce-i mai putin comod. De acum, chiar jocul copilului trebuie sa devina putin mai controlat si directionat de catre parinti ca sa-l determine pe copil sa acumuleze din toate. Nu trebuie fortat, dar deschis apetitul. Neuronii si legaturile dintre ei se formeaza acum la greu. bate fierul cat e cald. De crezi ca vreau sa-l dau la gradi la anul desi am bona interna? Sunt multe de discutat. Asa ca lasa spredsheeta cu bugetul si fa una cu jucarii de implementat. Si da-o la revizuit (dupa ce ai semnat-o bineinteles; daca-ti mai aimntesti regulile). Ai vazut cum se joaca puii de matza si cat de draguti sunt? Toata lumea stie ca jocul puilor de animale este de fapt exercitiu care ii pregateste pentru viata. Este acelasi lucru si cu puii de oameni. Puzzle cu animale si litere am si eu, dar sunt totusi pt varsta prea mare. El apreciaza inca sunetele si imaginile iar chestia aia mi se pare exact ce-i place. Povestea unui Dor mami tomaca si bebe Tudor Ioan un ![]() |
Mea culpa
Dar tot nu ma abtin: io am avut vreo cateva papusi, un elefant pe care l-am desenat la ora de desen la scoala, nimic mugitor/zornaitor, nimic in legatura cu stimularile de simturi, doar joaca pe afara, copiii, groapa de nisip, rolele, copacii, etc.
Si iaca m-am stimulat atat de mult ca am ajuns bine. (am sters de cateva ori ce am scris, sa nu jignesc pe nimeni in expresii).
Acuma serios, parintii nostri, bunicii nostri, fara stimuli si fara jucarii super colorate si super stimulante au ajuns doctori, profesori, inventatori, toate meseriile.
Eu asa ma gandesc. Copilul acumuleaza. Si ala din Africa si ala din America si ala din India, tot cresc. Tu crezi ca aia din India au vreun joc stimulativ? Si sunt in toate universitatile mari ale lumii.....
Daca vrei sa inveti, inveti cand esti la scoala. Dar nu e neaparat sa cheltuie fiecare parinte 250lei pe o jucarica, ca altfel copilul nu e stimulat.
E stimulat de natura, de mediul inconjurator, de mersul lucrurilor in natura, mai ales ca suntem super tehnologizati.
Ma opresc, ca am treaba, desi as mai avea o gramada de zis, dar sper ca am acoperit esentialul. Am scris dintr-o suflare.
A, si cu gradi, eu am mers de la 6 la 7 ani, 1 an, nu m-au institutionalizat ai mei de la fragede varste....si repet, cred eu ca n-am ajuns rau. E mai important sa doarma copilul dimineata, decat sa il trezesc la 7 ca hai la gradi sa te stimulezi.
Astept oo multe!!
Te astept sa sari strada, hai la o cafea.

Beatrice1982 spune:
| citat din mesajul lui ale1212xa [quote] Deci....sondaj...cati tatici 1. gatesc pentru bebelusi? 2. administreaza medicamente/vitamine corect? 3. scot singuri copilul la plimbare? 4. hranesc copilul cu solide? (si nu ma refer la "un iaurt", "biscuiti sarati" si alte snacksuri) 5. se ocupa de decalotat la baietei, curatzat cu grija la fetite, baitza, curatzat urechi /diverse, aplicat cremutze...d-ale ingrijirii personale. 6. duc singuri copilul la doctor pentru consult/vaccin? |
1. nu gateste pentru Ivan, dar lui isi face ce ii trebuie si asta ma bucura ca nu sunt pusa in situatia in care sa vina acasa, sa stea la masa sa bata cu pumnu in masa ca da-mi femeie sa mananc, ca mi-e foame, cum cunosc muuulte situatii de genu...cand pot si ma lasa ivan iii fac ce ii place, rar, cand nu isi face el....
2.daca ii zic cati ml sa dea, ii da......de multe ori de la el papa bine medicamentel de la mine nope......
3.da, iese cu el....dupa ce vine de la serv, sau sambata dupa masa sau duminica dimi.....se duc....sau cu carutul sau cu masina..se duc...
4. cand e musai ii da....in ultima vreme cam rar, dar abaia astept sa il vad cum intra in paine cand se naste Adam.....
5.de vreo 3 sapt ii face baie singur, seara de seara....cu caldurile astea....il usca pe cap cu phoenul, ii pune pampers...tot ce trebe dar nu decaloteaza si nu curata in urechi.....
6.nu a fost cazul sa mearga singur cu copilul la dr...si daca eu am carnet, nu prea a venit nici cu noi decat pe la inceputuri, la primul vaccin si cam atatt.....
In rest se joaca.....
raman uimita cat de drag/dor ii e la Iv de ta-su....
cand ne trezim...in Hu la tati=apa, buni=mama...
intreaba "pa" ca asa ii zice la ta-su , fara primul a....eu zic la servici...iar pa????? la servici...el iar pa???????la servici
cand uita, sau se satura nici nu stiu..........incepe...mama???????
la servici...apoi o ia cu bunicu-so ca stie ca e acasa..tata???????afara da la vaca papa...etc.....
cand se trez de dupa masa.....iar..pa??????
da e asa de dulce incat iiti vine sa il mananci......
si asa o tinem pana uita sa intrebe....
si cand vine acasa.....deja ii rad si okii......si incepe harjoneala si joaca si tot ce vreti voi.......
daca nu vede masina in garaj....zice pa brummm......daaaaa.s-a dus tati cu masina......:))
e mortal......
il schimba de pampers de cand era mic, si de cand cu sarcina, ca imi era rau de kk, il schimba si mai des, acu ca nu ma dreanjeaza...daca e ocupat nu il; chem sa il schimbe...
Dar in princpiu tre sa fiu multumita si sa sper ca daca vine Adam se va implica si mai mult.....ohala!!!!!
decede unde iti veni tie ideea asta de frau liber???
Eu sincer, visez si eu la un concediu....prin tari straine, dar nu se poate si asta nu inseamna ca tre sa fiu angry pe lumea care poa sa faca treaba asta....
eu ma bucur pentru fiecare cine are o situatie buna, si cine isi permite si are curajul de a se aventura in concedii care mai de care.....doamne ajuta!
Sper doar sa ajung ziua in care sa pot "gusta" si eu din frumusetile/bunataile lumii de dinafara de granite.....
Eu de feulul meu nu sunt deloc o persoana invidioasa....si ma bucur pentru reusitele fiecaruia in parte, chiar daca imi permit sau nu unele lucrurui de lux, cum s-ar zice..is impacata cu soarta mea, asa ca....asta este deocamdata..speram la mai bine....
na gata ma duc langa pici...
si eu fac gem de caise.....din 10 kile..abia astept sa fie gata....

_
Bea, mami de doi baieti :
Ivan Matei (14.01.2010) si
21+ cu
Adam Stefan
Doamne ajuta sa fim sanatosi!
nyny spune:
Tomaca imi pare rau, n-am rezolvat nimic. Era defecta jucaria
. Bine ca i-am facut proba, ca daca ma bazam pe spusele vanzatoarei ( ca e bateria consumata) ma ofticam mai tare
.
Mamica fericita de Mara si de David

de Daniel, n.01.02.2010