Super Pufi de ian-feb 2010 (34)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Beatrice1982 spune:

nyny sa inteleg ca mamaia sta cu voi???????
deci era un ajutor de nadejde si cand ai nascut a doa oara, nu?

vroiam sa te inteb cum te-ai descurcat singura dupa nastere si mara de cat timp se duce la cresa/gradi?
sau ai putut impaca si capra si varza????
in primele 2-3 luni, de ex?????

_

Bea, mami de doi baieti :
Ivan Matei (14.01.2010)
si 21+ cu Adam Stefan

Doamne ajuta sa fim sanatosi!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Beatrice1982 spune:

am vazut pozeeeeeee

sa va traiasca frumusetile!!!!!!!si voi cu ei!!!!!!

_

Ivan Matei (14.01.2010)
si 21+ cu Adam Stefan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blue_flower spune:

Si eu am vazut poze.

Eu una sunt nitel ofticata ca eu stiam ca fetele seamana cu tatii si baietii cu mamele. La noi e invers. Adica Dani seamana leit cu tac-su. Si nu e dreeeeept!!!
Am mai vazut si ca Yannis e leit taica-su. Alex, tu nu esti ofticata?

Poate vom mai ajunge si noi la mare vara asta cu Dani, ca vad ca e apa calda si gemanutzele stau in apa. Ce frumoase sunt ele!!!!
Larisel, stiu sa se dea jos singure din sertarele alea sau tipa dupa ajutor?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tomaca spune:

Citat:
citat din mesajul lui blue_flower

Citat:
citat din mesajul lui tomaca

[quote]citat din mesajul lui blue_flower

Mea culpa
Dar tot nu ma abtin: io am avut vreo cateva papusi, un elefant pe care l-am desenat la ora de desen la scoala, nimic mugitor/zornaitor, nimic in legatura cu stimularile de simturi, doar joaca pe afara, copiii, groapa de nisip, rolele, copacii, etc.
Si iaca m-am stimulat atat de mult ca am ajuns bine. (am sters de cateva ori ce am scris, sa nu jignesc pe nimeni in expresii).
Acuma serios, parintii nostri, bunicii nostri, fara stimuli si fara jucarii super colorate si super stimulante au ajuns doctori, profesori, inventatori, toate meseriile.
Eu asa ma gandesc. Copilul acumuleaza. Si ala din Africa si ala din America si ala din India, tot cresc. Tu crezi ca aia din India au vreun joc stimulativ? Si sunt in toate universitatile mari ale lumii.....
Daca vrei sa inveti, inveti cand esti la scoala. Dar nu e neaparat sa cheltuie fiecare parinte 250lei pe o jucarica, ca altfel copilul nu e stimulat.
E stimulat de natura, de mediul inconjurator, de mersul lucrurilor in natura, mai ales ca suntem super tehnologizati.
Ma opresc, ca am treaba, desi as mai avea o gramada de zis, dar sper ca am acoperit esentialul. Am scris dintr-o suflare.

A, si cu gradi, eu am mers de la 6 la 7 ani, 1 an, nu m-au institutionalizat ai mei de la fragede varste....si repet, cred eu ca n-am ajuns rau. E mai important sa doarma copilul dimineata, decat sa il trezesc la 7 ca hai la gradi sa te stimulezi.
Astept oo multe!!

Te astept sa sari strada, hai la o cafea.

de Daniel, n.01.02.2010
Mama fericita

Da, mai, asa era odata. Dar s-au dus vremurile acelea. Toata tehnologia de astazi cred ca va duce specia umana sa foloseasca si mai multa materie cenusie din creier. Pe vremuri stimularea era lenta si cam aceeasi pentru toata lumea. Si erau aceeasi stimuli pentru toata lumea. Nu compara mijloacele educative din vremea noastra (nu mai vorbesc pe cele din vremea parintilor si bunicilor) cu cele din ziua de astazi. Decalajul ce se creeaza intre copii este unul mare, si nu se mai recupereaza asa usor in ziua de astazi. Jucariile de 250 lei nu sunt neaparat stimulative. Trebuie sa te interesezi inainte sa o cumperi.
Da, sunt f multi stimuli tehnologizati in ziua de astazi, tocmai asta e problema. Ca sunt prea multi, copii sunt bombardati de ei si nu se pot apara. Parintii trebuie sa munceasca mai mult ca sa-i filtreze, si din pacate, nu se intampla.

La fel, nu poti compara India si Africa cu America si Europa. Fiecare este stimulat / sau nestimulat pentru mediul in care traieste. Da, sunt multi studenti din India in univeritati straine, dar raportat la 1 mld cat sunt in total, iti dai seama ce procent are norocul acesta? Restul traiesc in mizerie si n-au nicio sansa.

Oricum stimularea de la 1-3 si pana in 6 ani este diferita de aceea de la varste scolare. Si foarte importanta. Baza pentru modul de abordare a vietii de catre copil, se formeaza in primii 6 ani din viata.

Povestea unui Dor
mami tomaca si bebe Tudor Ioan un

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nyny spune:

Citat:
citat din mesajul lui Beatrice1982

nyny sa inteleg ca mamaia sta cu voi???????
deci era un ajutor de nadejde si cand ai nascut a doa oara, nu?

vroiam sa te inteb cum te-ai descurcat singura dupa nastere si mara de cat timp se duce la cresa/gradi?
sau ai putut impaca si capra si varza????
in primele 2-3 luni, de ex?????

_

Ivan Matei (14.01.2010)
si 21+ cu Adam Stefan

Bea, da mamaia sta cu noi cam de cand am nascut. In primele 2 luni statea ziua la noi si seara se ducea acasa, dar dupa aia n-am mai lasat-o sa plece. Asa cum am mai spus... ma ajuta foarte mult cu treburile casnice si cu copiii atunci cand eu sunt plecata. Faptul ca mi-a luat o grija de pe creier cu mancarea, curatenia si alte lucruri iar eu am putut sa ma ocup cat de cat linistita numai de copii a insemnat foarte mult pentru mine.

Acum ce sa-ti spun, Mara a fost si este foarte atasata de noi. Orice i-ar fi facut mamaia tot cu noi vroia sa fie. Sigur ca a fost si chiar si acum mai are momente cand este geloasa pe David. Eu cred ca asta e inevitabil, indiferent de varsta copilului sau de cat de mult l-ai implica in activitatile zilnice. Faceam baitza impreuna de fiecare data, statea langa noi cand il alaptam, ma ajuta cand il schimbam, imi desfacea capsele la body .... si multe altele. Crede-ma ca in primele luni il dragaleam pe David mai mult pe ascuns tot ca sa nu creada ca il iubesc pe el mai mult. Am incercat si noi pe cat posibil sa o facem sa se simta la fel de iubita si sa stie ca nu s-a schimbat nimic cu dragostea nostra fata de ea odata cu venirea lui David... Aveam zile cand ne intelegeam bine si alte zile cand mai avea si ea bazdaci (ca si acum dealtfel)... tipa sau vorbea tare intentionat ca sa-l trezeasca , il mai chitzaia din cand in cand, ii lua suzeta, etc... dar ne-am descurcat pana la urma. Timpul le rezolva pe toate. Trebuie sa te adaptezi din mers ca n-ai incotro.

La gradi (cu program scurt pana la 12) am dus-o abia la 2 ani si jumatate in ideea ca ii trebuie o ocupatie. Avea cu cine sa stea acasa, dar ce facea?... eu la serv dimineata, mamaia ocupata cu David, cu mancarea... ar fi insemnat sa se joace singura cateva ore ( eventual si in liniste ca sa nu-si trezeasca fratiorul) sau sa se refugieze in desene animate. De la gradinita n-am avut mari pretentii anul trecut... am zis ca daca are cu cine se juca, socializeaza, si se mai prinde si altceva de ea este ok. A invatat multe lucruri bune dar si multe altele mai putin placute...

Mamica fericita de Mara si de David

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alexutzzza spune:

Citat:

Citat:
citat din mesajul lui tomaca

[quote]citat din mesajul lui blue_flower
[BF vezi ca sar strada si vin cu o la tine. Cum adica o placa ce mugeste? Tu stii cat ma chinuiam eu in liceu sa construiesc materiale didactice atunci cand predam? Sunt esentiale pentru copii, mai ales la aceasta varsta cand cunoasterea este exclusiv senzoriala pana la insusirea limbajului. Si cum crezi ca-si insuseste limbajul?
Mai, mai, contabilii astia si evaluarile lor materialiste .

Lasand gluma la o parte, nici eu nu i-am cumparat multe jucarii pana la un moment dat, cam pana prin toamna - iarna. Dupa care i-am cumparat din toate, mai ales cu stimuli cauza-efect ca sunt necesare la aceasta varsta. Incerc sa-i iau din tot spectrul sa vad ce-l atrage, dar in acelasi timp sa-l imping sa exerseze ce-i mai putin comod. De acum, chiar jocul copilului trebuie sa devina putin mai controlat si directionat de catre parinti ca sa-l determine pe copil sa acumuleze din toate. Nu trebuie fortat, dar deschis apetitul. Neuronii si legaturile dintre ei se formeaza acum la greu. bate fierul cat e cald. De crezi ca vreau sa-l dau la gradi la anul desi am bona interna? Sunt multe de discutat. Asa ca lasa spredsheeta cu bugetul si fa una cu jucarii de implementat. Si da-o la revizuit (dupa ce ai semnat-o bineinteles; daca-ti mai aimntesti regulile).
Ai vazut cum se joaca puii de matza si cat de draguti sunt? Toata lumea stie ca jocul puilor de animale este de fapt exercitiu care ii pregateste pentru viata. Este acelasi lucru si cu puii de oameni.

Puzzle cu animale si litere am si eu, dar sunt totusi pt varsta prea mare. El apreciaza inca sunetele si imaginile iar chestia aia mi se pare exact ce-i place.

Povestea unui Dor

Mea culpa
Dar tot nu ma abtin: io am avut vreo cateva papusi, un elefant pe care l-am desenat la ora de desen la scoala, nimic mugitor/zornaitor, nimic in legatura cu stimularile de simturi, doar joaca pe afara, copiii, groapa de nisip, rolele, copacii, etc.
Si iaca m-am stimulat atat de mult ca am ajuns bine. (am sters de cateva ori ce am scris, sa nu jignesc pe nimeni in expresii).
Acuma serios, parintii nostri, bunicii nostri, fara stimuli si fara jucarii super colorate si super stimulante au ajuns doctori, profesori, inventatori, toate meseriile.
Eu asa ma gandesc. Copilul acumuleaza. Si ala din Africa si ala din America si ala din India, tot cresc. Tu crezi ca aia din India au vreun joc stimulativ? Si sunt in toate universitatile mari ale lumii.....
Daca vrei sa inveti, inveti cand esti la scoala. Dar nu e neaparat sa cheltuie fiecare parinte 250lei pe o jucarica, ca altfel copilul nu e stimulat.
E stimulat de natura, de mediul inconjurator, de mersul lucrurilor in natura, mai ales ca suntem super tehnologizati.
Ma opresc, ca am treaba, desi as mai avea o gramada de zis, dar sper ca am acoperit esentialul. Am scris dintr-o suflare.

A, si cu gradi, eu am mers de la 6 la 7 ani, 1 an, nu m-au institutionalizat ai mei de la fragede varste....si repet, cred eu ca n-am ajuns rau. E mai important sa doarma copilul dimineata, decat sa il trezesc la 7 ca hai la gradi sa te stimulezi.
Astept oo multe!!

Te astept sa sari strada, hai la o cafea.

de Daniel, n.01.02.2010
Mama fericita

Nu dau cu ooo. Si tu ai dreptate ca noi nu am avut sau multa lume saraca nu a avut, dar si Tomaca are dreptate in privinta stimularii. Dar pe vremuri se traia mult la tara, copii nostri de unde sa stie cum fac gaina, porcul una alta? Pe vremea noastra ne jucam mult afara, acuma unde sa tii copilul cu orele afara intre 5 blocuri prafuite si asfalt? de unde culori in afara de gri-ul blocurilor comuniste si gri-ul asfalturilor, de aia e necesar sa aibe jucarii colorate si pufoase cu texturi diferite sa fie stimulat. Plus ca in mometul asta....nu compari secolele / mediile/ culturile. Presupun ca nu ai de gand ca Dani sa devina menbru al vreunui trib de infometati din Africa. in cazul asta, cand Dani va merge la gradi sau la scoala, multi copii de acolo ai caror parinti au dat bani (nu zic, ulti bani sunt aruncati aiurea) pe tablitze mugitoare aia or sa fie un pic mai bine pregatiti. Adik acum traiesti printr-o majoritate covarsitoare care deja sunt stimulati de acasa cu filme educationale cu jucari educative etc si atunci educatoarele si invatatoarele vor trebui sa se adapteze la majoritatea grupului cei care sunt deja invatati/obisnuiti cu diverse...zic eu...adica cumva mediul, societatea creeaza niste nivele, niste standarde. Nu aic acum ca toti trebuie sa arunce cu banii pe toate kkt-urile dar nu merge nici cu copilul cu o papusa/o masina si restul, las ca prinde el daca vrea...pericolele sunt mai multe si mai mari in jurul nostru, daca nu are jucarii care sa il stimuleze s-ar putea sa devina direct captivat de TV sau jocuri pe calculator si nu cred ca iti doresti nici asta... Si nu toata lumea isi poate tine copilul la iarba verde si floricele in curtea proprie, eu de exemplu in ultimele zile abia daca mai scot copilul afara ptr ca dupa ce terminam masa de dimineata deja arde asfaltul, seara gatesc, mancam si apoi al meu e prea obosit sa ne imbracam, sa ne punem in masina si sa mergem pana la un parc...so...tablitele mugitoare rulz!

de Yannis

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui nyny

Tomaca imi pare rau, n-am rezolvat nimic. Era defecta jucaria . Bine ca i-am facut proba, ca daca ma bazam pe spusele vanzatoarei ( ca e bateria consumata) ma ofticam mai tare.

Mamica fericita de Mara si de David

Nu-i bai; merci oricum. Poate o gasesc pe aici.

Povestea unui Dor

Mergi la inceput

Citat:

Eu una sunt nitel ofticata ca eu stiam ca fetele seamana cu tatii si baietii cu mamele. La noi e invers. Adica Dani seamana leit cu tac-su. Si nu e dreeeeept!!!
Am mai vazut si ca Yannis e leit taica-su. Alex, tu nu esti ofticata?

de Daniel, n.01.02.2010
Mama fericita

Sincer? deloc!
toata lumea se jeneaza s efastaceste, spune cu 1000 de cuvinte frumoase ptr mine, "sa nu te superi, sa vedem, mai creste, poate are ceva si de la tine etc etc etc..." 15 miii de fraze introductive, stiu ce or sa spuna, ca seamana cu ta-su.....
Sincer...chiar nu imi pasa, nu mi-a pasat vreodata, nu tin minte sa imi fi dorit vreodata sa am un copil in care sa ma regasesc pe mine, care sa semene cu mine etc...
Posibila explicatie?
Eu am fost singura la parinti, bunici si matusi si f rasfatata.
Eu am fost f bucuroasa sa aflu la scoala cum ca noi, ca oameni suntem unici.
Intotdeauna ma oftica sa vad pe altcineva ceva ca al meu (bluza, rochie etc...ofticat pana la modul negru in fata ochilor, intors capul si sters imediat din memorie )

Cred ca mie imi place sa stiu ca sunt unica, buna rea cum sunt dar unica probabil de asta n-am nici o treaba si nici o jena cu Yannis ca seamana sau nu seamana cu mine.

Efectele faptului ca nu seamana cu mine?

Poate suna ciudat dar uneori ma opresc in loc si incerc sa ma fac constienta de faptul ca Yannis nu e o jucarie, nu e un lucru, nu e un gadget, nu e un copil de care am grija, nu e un preiten...e COPILUL MEU! Suna f ciudat si denaturat, nu? Dar pur si simplu, il iubesc, am mare grija de el dar de multe ori nu realizez cu toata fiinta mea ca e AL MEU....poate ca aici ar fi fost bine sa regasesc in el ceva de-al meu...
Am avut o sarcina usoara, nici nu am simtit si in afara ca se marea burta nici nu am stiut ca am copil, nu m-a deranjat noaptea ca ma lovea cand vroiam sa dorm , nu mi-a fost rau , nu m-a impiedicat sa ma incalt singura pana in ultima dimineata etc
Am nascut prin cezariana, nu am simtit nimic
Si copilul nu are nimic din mine
...poate si asta contribuie la sentimentul aerian ca Yannis e un copil dragut, de care sunt mandra da nu pana a crapa piele pe mine cum vad la majoritatea mamelor, pe care il iubesc enorm, dar fara sa constientizez 100% asa cum cred eu ca trebuie sa constientizezi ca esti mama!

Sorry ca am spus lucruri care ma pot face sa par denaturata, dar cu cea mai mare sinceritate asta simt....

de Yannis

Mergi la inceput

Tomaca atunci cand am inceput eu sa scriu mesajul pentru BF nu vazusem ca ai raspuns si tu, raspunsul tau suna mult mai bine si mai profi, dar la asta ma refeream si eu, ca acum toti sunt stimulati, cei care nu sunt nu se dezvolta la fel nu vin la scoala cu acelasi bagaj de informatii si cumva se dezvolta inegal.
Nu zic, tine f mult si de motivatia fiecaruia.
Si categoric cei mai putin stimulati nu sunt mai prosti si cei stimulati nu sunt mai destepti. A fi prost sau destept se poate si fara carte/exercitiu, sunt oameni simpli de la tara fara carte de o intelepciune populara de te lasa masca si oameni cu 15 facultati care nu sunt totusi in stare sa se descurce in viata pentru ca nu pot lua decizii corecte sau nu pot evalua corect anumite situatii, oportunitati. Insa acum e vorba de exercitiu, pan la urma invatarea are la baza repetitia, exercitiul voluntar, repet nu are legatura cu inteligenta, ajuta, dar nu tine numa de exercitiu sa fi inteligent...parerea mea....
E intr-un fel ca la soprtivi, unii sunt sportivi de performanta , unii nu, f putin sunt talente innascute, dar cu siguranta exercitiul, antrenorul si materialele auxiliare isi spun cuvantul in diferentierea sportivilor obisnuiti sau amatori fata de cei de performanta.

de Yannis

Mergi la inceput

Bea - am trimis pe email paginile acelea scanate. Sunt mai multe si n-am avut timp sa stau sa le organizez. De fapt, contine mai multe informatii despre copilul la 1-2 ani, nu doar abordarea agresivitatii primului nascut fata de noul nascut.

Povestea unui Dor

Mergi la inceput