Sezatoarea canadiana (214)

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mikiion spune:

Revin. Copiii din Quebec nu au nevoie de birouri cand merg la scoala? Nu gasesc nimic pe piata. Ma tot uit ca sa amenajez un loc pentru Marc ( ceea ce in sine nu e usor in app meu) unde sa-si puna lucrurile de la scoala, sa facem eventualele lectii si nu gasesc decat birouri pentru calculatoare. Marc e si f inalt, nu pot sa iau modele de copii de gradinita. Dar nici suficient de inalt ca sa mearga cele pentru adulti.....

Aveti idei? Cred ca ma duc azi pe la ikea , ca sa iesim in aer conditionat undeva....


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arturicii spune:

Ziua buna tuturor,

Dana, multa multa sanatate!

Imi cer scuze pentru ca nu am mai dat vreun semn de viata insa sunt ingropata fizic pana peste cap in carti.

Am inchiriat pentru Biblioteca un apartament, pe o strada frumoasa, cu mult verde (o matusa venita in vizita spunea ca e "ca in statiune"), temperatura e rezonabila din cauza ca mai preia padurea din spatele blocului din fierbinteala aerului.

Am reusit sa finalizam renovarea, sa conturam in minte care spatiu cui ii este dedicat si cum va arata in final.

Acum asteptam rafturile ce speram sa fie facute de un donator generos.

Insa pana atunci, munca la carti continua.

O fac eu cu ajutorul intins si cu drag acceptat a cate unei prietene cu drag de carte. E veche intr-ale sezatoarei si are doi baieti faini foc. Nu dau nume ca nu am intrebat daca e de acord insa va las sa ghiciti daca vreti

Daca mai vrea cineva sa vina la o limonada in Biblioteca si sa imi dea o mana de ajutor cu mare bucurie si recunostinta o sa spun da.

Dimineata/la pranz/seara/sambata/duminica, o ora/doua/noua, usa e deschisa

***

Si, in premiera, pentru ca din suportul vostru am inceput, vreau sa va prezint primele carti pregatite pentru imprumut.
Lor li se vor adauga, mai incet sau mai repede, depinde de cate maini de ajutor vom avea, si restul cartilor pana la cele ~16000.

De acasa sau de la job, in calitate de Membri Bibiofili veti putea sa rezervati online cartile dorite aici.

http://bibliotecaromaneasca.org/titluri/

Va rog insa sa nu ma criticati prea tare.
Am lucrat noptile la site, am tradus cuvant de cuvant, am setat, retusat, am incercat sa invat limbaj de programare.
Nu il simt gata, stiu ca mai este de lucru la el insa, cred eu, pentru moment scopul lui este atins: cartile au si un loc virtual unde sa fie prezentate.

O vara frumoasa tuturor,



Ioana & Arturicii'SIn limba ta ti-e dor de mama


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mimitete spune:

Diana, sincere condoleante pt bunica, sa se odihneasca in pace.

Dana , imi pare tare rau de starea ta de sanatate si sper sa se imbunatateasca cit mai repede. Descrierea ta seamna bine a problema cu nervul sciatic. De ce te duci la chiro si nu la neurolog sa-ti citeasca MRI-ul?

Multumesc tuturor celor care au raspuns la strigarea catalogului, uite ca a folosit la ceva.

Noi ne-am intors din vacanta si am inceput serviciul din plin asa ca am nevoie de vacanta déjà!

Andalusia este superba daca ignori customer service care lasa de dorit. Mincarea pe Costa del Sol este scumpa relativ la calitatea oferita dar probabil ca am picat noi in restaurant de turist. Puerto Banus in Marbella, un fel de Monte Carlo al Spaniei est si el…plin de rusi cu foarte multi bani, nu neaparat si educatie.
Peisajul andaluz este de vis iar noi am avut un apartament cocotat pe niste dealuri cu o priveliste splendida atit a muntilor cit si a Mediteranei. Plaja este ca pe litoralul romanesc, daca esti obisnuit cu un all inclusive in Caraibe, nu e la inaltime. Pestele fript pe loc la restaurantul de pe plaja excellent insa! Noi nu ne-am dus in Andalusia pt mare ci pt Granada, Cordoba, Sevilla care nu dezamagesc. Alhambra este cu adevarat o minune a lumii daca supravietuiesti caldurii infernale. Copiii mei s-au culcat pe banca la iesirea din palatul maur si au decretat ca le-a ajuns cultura si sa vizitam noi restul, ceea ce am si facut. Ronda este unul din orasele « albe » agatat de stinci, superb si merita vizitat. Faptul ca am fost cu prieteni dragi a facut vacanta si mai frumoasa.

Am o problema cu siesta spaniolilor si faptul ca totul este inchis pentru citeva ore indiferent daca e zona turistica sau nu.

Zbor scurt de la Malaga la Barcelona si schimbi peisajul pt cel catalan. Plimbindu-te prin lumea lui Gaudi, printre bulevarde cu palmieri si portocali, m-am indragostit de Barcelona. Asta e un oras unde m-as muta cu placere daca poti sa ignori tiganii omniprezenti care ne-au furat iPhone-ul in metrou…. Sa nu va spun ce sale-uri serioase erau, 50%-70% la tot, 3 din 5 magazine e de pantofi! Mincarea mult mai buna si mai ieftina, am mincat foarte bine si am evitat cu indirjire restaurantele pe arterele turistice.

Recomand cu incredere inchirierea de apartamente in locul hotelului pt o familie. Confort incomparabil, preturi reduse, simti viata orasului mult mai bine. La Barcelona, imi placea sa ma duc (10m) sa cumpar croissants dimineata, fructe de la magazinul din colt, brinza manchego si jamon de la un alt magazin, toate nu mai departe de 25 de m de apartament. Daca nu te descurci cit de cit in spaniola, too bad ca vorbesti tu alte limbi ca ei nu te inteleg . Fotografii cind am timp.

De Bucuresti nu am ce sa va spun ca deabia asteptam sa plecam de acolo pina si dupa putinul timp cit am stat.

Pe traseul Montreal-Paris si retour am mers cu Airbusul cel mare cu doua etaje, super bine, nu simti turbulentele asa ca il recomand cu incredere.

Vacanta placuta la toata lumea.

Cit despre alegerea gradinitei, asculta-ti inima de mama.

Oana si cge, bine ati revenit din vacanta! Oana, vreau si eu datele despre Turcia, poate ne intilnim la o cafea.

Copiii sint in tabara doua saptamini asa ca o tinem dintr-un restaurant in altul caci eu refuz sa gatesc cind nu e nevoie.

Deci noi cind ne intilnim? Roxana,da strigarea please.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Diana2007 spune:

Simonna, eu votez cu gradinita mare, nu de alta, dar sunt patita cu lasat cu fundu-n balta de madame educatoarea care mi-a zis vinerea ca de luni nu mi-l mai poate tine programul pe care il convenisem de comun acord, ca ea are treaba dupa amiaza sa sape santuri cu barba-su ...
Si eu imi faceam probleme ca ii schimb pe ai mei din toamna, acum nu-mi mai fac griji decat pentru Victor, ca Sonia la cat am descoperit ca e de sociabila aici in Romania, cred ca si cu ursu daca as lasa-o mi-ar da un kiss, un hug si mi-ar face cu mana bye bye (ea, nu ursu :).
Iar pe Victor l-am tot pregatit, am fost de cateva ori in vizita la gradinita cea noua, a vazut ce si cum, zice ca ii place, sa vedem.

La noi a fost ieri seara furtuna mare, s-a taiat curentul, apa, am trait 24 de ore ca-n Evul mediu, eu cu fata, dar nici nu ne-a pasat ! am revenit la civilizatie si v-am facut o vizita inainte de culcare.

Din pacate intalnirea din august o ratez, eu vin abia pe 20, Doloress, stai linistita cu cartile, nu-mi trebuie cel putin 4-5 ani, pana vreau sa-l fac pe Praslea :) si voi avea poate timp de citit si altceva in afara de carti de scoala.

AndaPanda, pai tu mergi la gym si pe partea cealalta faci bunatati ??? Si eu ma duc aproape zilnic la gym, dar acasa frigiderul e porno, fata o alimenteaza socrii, iar eu traiesc cu produse din gradina alor mei, rosii, castraveti, dovlecei, fasole, salata. Mai iau lapte de la tarani si il pun la prins. Sunt tare mandra de ei ca anul acesta au reusit sa obtina ceva din curtea lor, mai ales ca amandoi sunt crescuti la oras, deci nici un fel de experienta in gradinarit. Tata a pus de cinci ori rasadurile pana i-au iesit cum trebuie.

OanaGabriela, si eu am fost la turci dar la Kusadasi, ai mei mi-au zis ca e mai frumos in Antalya. Bulgaria a fost totusi pentru noi un compromis pentru ca e mai aproape si in caz de copil bolnav mergem repede acasa. Anul asta la Nessebar am avut chiar doctor in hotel, multumesc lui Dumnezeu ca nu am avut nevoie.

CGE, bine ai revenit din vacanta, de multe ori e bine sa ne schimbam planurile si sa ramanem acolo unde ne place mai mult, decat sa alergam in zece parti si sa nu putem profita de nici unul.

Mimitete, frumoasa vacanta, si cum spui si tu compania conteaza foarte mult ! (eu am rezistat eroic 5 zile cu socrii la mare, dar am vorbit apoi 2 ore cu S. la telefon sa ma descarc :)

Dana, sanatate multa, si eu zic sa te duci la un medic specialist sa citeasca MRI-ul. Uf, trebuie sa fie groaznic sa stai asa imobilizata, sunt sigura ca sotul si copiii au fost la super inaltime si te fac sa te simti mai bine in momentele astea.

Mikiion, Brault et Martineau ? Poate pe undeva sa-i faci pe comanda ? Tin minte ca ai mei mi-au cumparat o data un birou de adult si i-au taiat picioarele la inaltimea mea :) ca si eu tot in categoria "hors normes" ma incadram pentru varsta mea. S. ma innebuneste ca a vazut un set de mobila pentru Victor, din ala cu pat care se ridica pe perete, are si o mini biblioteca si birou atasat, in poze arata bine dar nu stiu cat e de trainic patul ala. Mai avem un an pana la mersul la scoala.

Dupa furtuna de ieri seara, la noi s-a facut racoare, cel putin in seara asta am pus jacheta pe mine. Seb mi-a spus ca la Montreal este cea mai calduroasa zi a anului, bine ca nu am prins-o si pe asta !

Vacante placute in continuare !

Pe curand,

Diana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmençita spune:

Eu votez pentru familial, al meu clar l-am simtit mai aproape de
mine in mediul familial cu patuturi unde filipineza mi-l lua din brate dimineatza si il luam cu regret din partea lui ca pleaca la ora 5.
Bai eu am ajuns sa regret alea 20 de grade din NB cand am comentat azi ca doua aparate de aer conditionat nu reusesc sa raceasca un 4 si1/2 (usa la al doilea dormitor era inchisa) insa am renuntat cand am deschis usa la al doilea dormitor si m-a lovit un aer cald cu umiditate cu tot.
Eu renunt sa gatesc la 35 de grade , voi ce faceti, mancati la restaurant?
Carmençita
Cristian 4 ani si Alex aproape 15
Eu ma duc la piscina, o zi buna va doresc....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns columbiana spune:

Diana, condoleante de la mine !

Dana , asteptam vesti bune!

Simo, eu nu ma pricep, dar cred ca e cum a spus Roxana, in functie de personalitatea copilului; gradinita mare cit e de mare?

Fetelor, sa va fie de bine vacanta...eu astept iarna sa imi iau zborul spre caldura, deocamdata ma multumesc cu piscina (de cind am trecut-o pe sare inchid ochii si-mi spun ca-s in Dominicana:)

ma laud cu plod cuminte, descurcaret, iubit la camp de jour la Letendre (fara acompaniator si alte prostii, pe cont propriu)...imi vine inima la loc pentru `batalia` din toamna cu secundara.





http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=137759

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Simonna spune:

Mikiion, sa mor ca nu-ti trebuie birou. Masa din bucatarie sa traiasca pt lectii, biroul e plin de te miri si ce crap. Oricum, nu-l are decit pt ca l-am primit cadou de al prieteni care se mutau. De banii aia mai bine faceti o iesire de-aia faina de-a voastra.

Ana, cum adica ai trecut piscina pe sare? Te rog sa dai niste detalii, ca Miss nu ne mai lasa sa o tinem cind sintem in apa, are aripioare, le foloseste bine, dar tot baga cite-o gura - doua (zece) de apa pe scalda...
Gradi nu e asa mare, e doar o grupa de 8 de 18 luni la 2 ani jumatate si pe urma cite 2 grupe de 10 copii pentru urmatorii 2 ani. Cred. Ma rog, cam asa ceva.

Multumesc tuturor pentru idei si experiente. Azi dimineata eram hotarita sa ii spun Mariei ca plecam la cealalta gradi, acum iar nu mai sint. Am lista cu pro si contra - daca va aduceti aminte eu am scris si aici IN CULMEA FERICIRII cind mi-au zis ca imi dau locul acum trei luni. Si n-am avut nici un dubiu ca il iau pina s-a facut timpul sa ii spun Mariei... Daca mi-o luau la gradi mare cit timp a fost la prima gradi (la fata care a ramas insarcinata) nici nu clipeam, o duceam. Dar doamna asta, Maria, e asa de incredibil de piinea lui Dumnezeu ca mi se pare ca o sa o privez pe Addie de o ruda, cumva...

Probabil o sa o mut, din considerente logice cum ar fi ne-inchis gradinita 2 saptamini si bilingualism (la Maria e doar engleza si Addie va merge la scoala in franceza, daca nu cistigam la loto, asa ca bine-ar fi sa fie macar functionala in fr.) Da' sint tare necajita, asa... ieri imi povestea Maria ce party facem pt. Addison la ziua ei.... Iar la gradi mare are uniforma!!!!!!! De-asta chiar n-am mai pomenit... Am decartat deja aproape 300 de dolari si n-am cumparat tricourile... albe!

Pai sa ne intilnim, alors... Vinerea viitoare, 29 iulie, seara, pe la Marche Centrale, nu neaparat la Vinni Gambini. Cine se mai inscrie?

Dana, bafta miine la citit analiza. Iti tin pumnii.

Simonna




Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Simonna spune:

Stiam eu ca uit ceva... Arturicii, felicitari pentru tot ce-ai reusit sa faci! Sper sa ajung intr-o zi sa va vad, pe tine si pe doamna cu 2 mac-mac zbirliti (sper ca am ghicit bine, sorry if not)... mi-a ramas simbata libera, deocamdata... cind mac-maca sta lipita de mine fara drept de apel...

M-am bruiat cu intinirea... e aici Delphin deja? Daca nu e mai facem una, in parc, cu fameliile, cine vrea si poate...

S.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns casandra spune:

Diana, condoleante pentru bunica ta! Imi pare rau pentru durerea prin care treci, Dumnezeu s-o odihneasca si sa ii fie tarana usoara.

Arturicii, frelicitari pentru biblioteca!

Eu mai citesc din cand in cand, dar nu apuc foarte des.

Noapte buna!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Doloress spune:

IOANA- pai n-am fost decat odata, nici nu se pune! Mai fetelor vreau sa va zic ca are niste carti superbe, toate noi. Eram in extaz cand le-am vazut. Am si luat doua acasa. Si pentru copii, sunt niste atlase foarte frumoase, nici nu-mi inchipuiam ca se editeaza la noi, cand am plecat eu nu gaseai asa ceva. Mi-a placut mult. E greu cu transportul, ca eu nu am permis, Ioana saraca vine si ma aduce, ma duce si e ceva distanta totusi.

SIMONNA- asa si eu! Eram cea mai fericita pentru gradinita asta mare. Cand i-am zis doamnei, n-am mai fost asa sigura. Ea a lucrat la gradinita asta mare si mi-a zis ca a plecat de-acolo pentru ca nu i-a placut cum erau tratati copii. Adevarul e ca am tot fost in parc si i-am urmarit si nu sunt chiar super-happy de ce-am vazut. Am vazut si meniurile si nu sunt chiar super-sante, e o gradinita cam mizerabila si mi-e cam frica, o sa aduca probabil tot felul de virusi si lui asta micu... Asta este, de-acum am semnat contractul, am dat cecurile chiar, nu mai e cale de intoarcere. Dar Kevinul va merge sigur pana la 3 ani la familial. Desi s-ar putea sa-i pierd locul la MOntessori. Asta pentru ca activitatile Montessori incep de la 3 ani aici.

Mergi la inceput