Pepenasi de iulie-august 2008 (210)
Raspunsuri - Pagina 7
M&M spune:
Buna ziua si de la noi,
Ca si Vias si eu tot din cauza detectivilor din partea husbandului am ales sa schimb nick-ul..stiti ca v-am mai zis de cumnata :D, plus inca un motiv ce tine de securitatea mea si a familiei mele.
Ce de-a bebei !!! Felicitari mamicilor!!!
Dia, mai au un pic!!
Diana, wow!! Cat curaj pe tine!! Sarcina usoara mai departe si sa dea Dumnezeu sa fie totul bine!!!
EU mi-am montat sterilet ca sa fiu sigura ca nu se mai intampla nimic..
Vias, bafta multa cu Robert si pupici lui " Vavus"!
Noi bine ...Mihaita a inceput gradinita saptamana aceasta abia ( a avut o viroza destul de urata vreo 3 sapt, apoi am descoperit o salmonella in corpocultura )...S-a adaptat usor, zic eu ; dimineata chiar ii zicea lui D sa il duca mai repede la gradi !! Cred ca la mine e mai grea adaptarea..e atat de ciudat fara el acasa , desi la 13.30 ma duc sa il iau acasa...
Mateias creste vazand cu ochii!! Iar daca MIhaita era cuminte, de Mateias pot zice ca e inger..atat de linistit , intelegator si cuminte ..
Bineinteles cand sunt impreuna se schimba situatia...
dia_filipas spune:
Neatza! He he, da Cami, asa este! Sa stii ca am avut unul sapt. trecuta, si am stat ca pe ace, atunci am intrat de fapt in febra pregatirilor, ca am zis ca-i gata... se pare ca o data am scapat.
Turtu mersi de incurajari! [pup
Dia, mami de shmoo mare Miruna (15.07.2008)
38+ cu shmoo mic Sofia
vias spune:
M&M te inteleg atat de bine...la mine ajunsesera sa-i scoata la imprimanta foi cu ce scriu eu pe forum noroc ca sotul meu e om calumea..altfel..
Cu Robertica..e destul de greu..ca mama lui nu vrea sa renunte...cei de la orfelinat ne-au invatat cum sa facem sa luam alt copil mic..dar eu il vreau pe el...e atat de frumos... si istet. Cand mergem pe la el vine la noi si ne intreaba " ma mai tineti minte, nu? nu m-ati uitat!" ti se rupe sufletul
Noi inca mai insistam...vedem ce va mai fi..
Un copilas mic, mic eu nu vreau..Robert are aproape 4 anisori
Dia abia astept sa vad poze cu scumpica mica...trebuie sa semene cu tine... eu dupa ce te-am cunoscut in carne si oase cat de finuta si frumusica esti
Vavus incepe sa se o bisnuiasca cu gradinita..ce nu-mi place este ca are un coleg mai mare cu 4 luni care il tot musca
danangie spune:
Buna ziua fetelor,
DIA felicitari ptr sarcina si sa ai o nastere super usoara si bb mancacios.
V-am citit putin si m-am mai linistit. Si Alessio al meu are multe fixatii si ma gandeam ca e in neregula. El trebuie sa aprinda lumina de pe scara blocului, el trebuie sa deschida usa, el trebuie sa traga scaunul la masa,el,el,el.
E drept ca in ultimul timp e cam nervos si am gandeasc ca e tipic varstei. M-am mai linistit putin citind ca si unii copilasi de pe aici sunt asa. Si eu am bataie de cap la imbracat,dar pana la urma reusim. Cu fratiorul Mattia,cel de 2 ani, off se bat si se cearta toata ziua. Sufera amandoi de o gelozie ca nu mai stiu cum sa o tin in frau. Alessio iii place sa se joace mult singur si Mattia cum vrea sa se joace cu el , normal ca se iau la cearta. Din tot ceea ce am invatat pana acum e ca doar cu calmul reusesc sa "rezolv" unele mofturi.
DIA e foarte important sa o implici pe Miruna in viata Sofiei. Cere-i sa iti aduca pampersul ptr S. Cere-i ce body sa-i punem? Cel roz? Cel cu ursuleti? Si cum aceleasi sfaturi le-am dat si unei dragi prietene, ti le spun si tie.Trebuie neaparat sa iti rezervi timp si ptr Miruna. Numai voi doua. Cat timp M este la gradi tu incearca sa iti faci de mancare.Sau cum ma sfatuia pe mine o mamica de aici de pe DC sa iti prepari de mancare si sa o ingheti. Asa tu numai ce ai scos la dezghetat cand e momentul cinei sau pranzului.Asta pana cand reusesti sa iti faci un ritm, sa inveti sa te organizezi. Gatitul este o munca foarte obositoare si mai bine ptr 2 sapt sa nu te gandesti. Sa nu o dojenesti niciodata pe M in caz ca fara sa vrea a "mangaiat-o" mai dur pe S. Nu intelege. Si ii va fi greu la inceput. Sa ii explici ca trebuie sa ii facem mai-mai incetul. Etc.etc. Sa nu o inveti pe S cu linistea. Sa o tii mereu acolo "printre picioarele" voastre . Asa micuta se va obisnui cu zgomotul si nu vei mai avea stres ca M poate face galagie si trezi pe S. Na....nu stiu ce sa-ti mai spun.Sper ca nu am sarit calul si ca e util ce ti-am scris.
Secretul e sa nuiti pierzi rabdarea si tine cu dintii de buna dispozitie. Sa te odihnesti imediat ce poti. Si sa iti rezervi si tu 30 min de singuratate. chiar seara dupa ce adorm bbii....tati sta de "paza" si tu baga-te in baie si depileaza-te, fa baie...orice......Multa sanatate si inca o data nastere usoara....
Tre' sa fug....
O zi buna tuturor!!
Alessio Michele (3 + ani) , Mattia Gabriel (2 anisori!!) plus un ghiocel de primavara Marco Andrei (9 luni) ! .
Pozici cu noi
monalac spune:
Ce ma bucur ca ati mai scris!Eu sunt in criza de timp,am de obicei ore pana seara si ba am teste sau caiete de corectat,ba mai fac niste fise de lucru pt elevi.
De copiii mei parca nu mai am timp,mereu plec pe fuga la scoala,mereu alerg pe drum.Cand vin acasa simt nevoia sa ma relaxez,as sta la tv,la calculator...
Cris merge la gradinita[program scurt],dar nu i place.Imi spune educatoarea ca e ok ,raspunde la intrebari[si,credeti ma,are un vocabular de te da pe spate si e f inteligent],dar activitatile la masuta nu i plac.Acum cateva saptamani mi a facut cadou primul ''mama'' scris de el si m a emotionat teribil.Merge la dansuri de 2 ori pe saptamana si de putin timp l am inscris la jiu jits[oi fi scris bine?].Si,tineti va bine,s a inscris si sotul cu el[cica sa se obisnuiasca copilul!]Aici va merge de 4 ori pe saptamana,cate 2 ore.Pt el e perfect,pt ca are multa energie si nu stie sa se joace.Ori sta la calculator si la tv,ori sare in pat sau alearga si l angreneaza si pe codrin,care cade mereu si eu tip intruna...
Azi cand m am dus sa l iau de la gradi,educatoarea l a pus sa stranga cuburile,iar el a replicat ''nu vreau'' si cand educatoarea a incercat sa l ia de umar sa l convinga sa le stranga,s a smucit.Pe drum l am certat si mi a spus ca ''ce mare lucru am facut, educatoarea e o femeie normala,ca oricare alta,de ce tb eu s o ascult?''
Codrin nu merge la gradinita,nici n as putea sa l conving,pt ca ar urla continuu.Azi am fost dimineata la un cerc pedagogic si cand s a trezit si a vazut ca plec si ca a venit mama,a racnit groaznic[desi sta cu mama cel putin o data pe saptamana],s a agatat de picioarele mele,apoi s a trantit in fata usii,cand am reusit sa ies pe hol a zbughit o dupa mine,s a agatat cu mainile de balustrada si urla ca din gura de sarpe ca sa nu plec,de iesisera toti vecinii sa vada ce s a intamplat.apoi am auzit de jos cum urla,efectiv mi s a rupt sufletul.
ana_a spune:
Salut! cu buna seara de la Bistrita!!!
Dana, multumim de trecere pe la clubul pepenasilor!Sa stii ca ai mei sunt fruntasi la fixuri Fiecare cu fixul lui. Cel mic il vrea numai pe tati absolut la orice (ferice de mine ), in plus, umbla fff dezbracat si nu-i chip sa-l imbrac, zice ca nu-i este frig, in casa mereu fara sosete in conditiile in care la mine in bucatarie este fff rece gresia, eu nu o suport.
Stefan cand era mic era cel care stingea toate becurile sau avea tot felul de chestii dastea care numai el trebuia sa le faca .
monalac emotionant primul "mama" scris de puiul tau!!
va doresc o seara placuta in continuare! sa auzim de bine!
Biribu spune:
Fetelor ce mirare pe mine sa intru la club si sa va gasesc! ma bucur sa revad fete de care nu am mai auzit de mult
profit de ocazie sa multumesc pt urarile de dincolo inca odata caci e oficial, vine bb3
am avut echo azi si m-am emotionat, iar sa vad o gilma mica miscind acolo niste picioruse. am fost toata trupa si Anna s-a emotionat, cind a vazut si a inteles ca e un bb in burtica a inceput sa ma mingiie pe fata cu minuta, m-a topit. Tony mai practic, ca de ce e asa mic, cind iese de acolo, cum il cheama si au decis amindoi ca e fetita, nush de ce, dar e bine ca si eu asta imi doresc.
Dia ce putin mai ai, nastere usoara!!
va pup si mai bag nasul cind am ocazia. sper sa se anime din nou discutiie aici
Mami de doi mici
"If you believe everything that you read, better not read"
danangie spune:
Buna ziua fetelor,
BIRIBU felicitari ptr bb3! Sa ai o sarcina usoara si un bb sa fie sanatos si ce iti doresti tu.
Si Alessio are fixatii dintr-astea..acum cu mama , acum cu tata.... Am vazut ca si puii vostri au inceput gradi.Noi mergeam deja de 1 an la cresa.....dar oricum impactul asupra gradinitei a fost destul de naspa. Mai ales ca educatoarele de aici nu mai sunt atat de disponibile la alintat precum erau alea de la cresa. Si Alessio din pacate nu a inteles si inca nu intelege acest lucru si il vad ca e afectat de acest lucru...
MONA poate Cris nu se simte bine acolo si de asta reactioneaza asa.....Spor la toate cele.
O duminica placuta.
Alessio Michele (3 + ani) , Mattia Gabriel (2 anisori!!) plus un ghiocel de primavara Marco Andrei (9 luni) ! .
Pozici cu noi
Tecky spune:
Ce ma bucur ca avem din nou activitate!
Felicitari gravidutelor si noilor mamici!
Eu nu prea ma gandesc la un alt bebe...
Ralu este foarte incantata de gradinita,invata multe lucruri noi acolo.Abia astept serbarea de Craciun (prima serbare a Ralucai.)
Dupa data de 1 dec o sa incep si eu sa decorez casa si bradul dupa 20 dec.
Va pup pe toate si pe toti pepenasii si fratiorii/surioarele lor!
ana_a spune:
buna seara fetelor!
Biri, mi-a fost dor de tine! ma bucur sa aud de bb3!!!! Emotionant! Ce fain de voi! Iti doresc o sarcina usoara si o bebita sanatoasa!
wow ce de mamici gravidute sau cu bebei micuti avem!!! Felicitari!
Noi am fost invitati astazi la atelierul de pictura a unui unchi de-al nostru, Stefi de fapt a fost invitat insa a trebuit sa mergem toata trupa pentru ca si Matei a fost musai musai sa vada unde picteaza 'cesu Relu. Ma bucur pentru ca am reusit sa fac si cateva fotografii. Stefi a fost foarte emotionat si entuziasmat.
Ce mult se vede diferenta dintre ei! Azi ii urmaream cu privirea, Stefan era fascinat de culori, imagini, cromatici iar mezinul cauta surube, piulite, cutii, cuie si ciocane
Mateiutul sa ales de ieri cu o indigestie sau vreun virus la burtica.... luam smecta si maine va trebui sa-l duc la soacra. Sper sa ne treaca cat mai repede.
Am prins un moment de liniste....cam prea liniste....ma duc sa vad daca no fi adormit mezinul
O seara placuta tuturor!
sa auzim de bine!