Pepenasi de iulie-august 2008 (210)
Raspunsuri - Pagina 6
ana_a spune:
salut din nou.
mai, noi in general ne intelegem fff bine, mi drag de mor de el ca este tare cumintel si impreuna cu Stefi deja au legat o prietenie, se mai cearta, se impaca, se urasc dar se si iubesc. Dar la faza asta de dimineatza cu imbracatul si iesitul din casa suntem de toata groaza....
Tati pleaca primul cu Stefi la scoala, urmez eu cu Mateiu la gradi...si uneori tati ne lasa in pijamale si pleaca de imi vine sa-mi iau campii ca vorba aia... nu poti intarzia la munca si el nu pricepe
In fine, acu vreo 2 zile am incercat sa-l aburesc cu spiridusii lui Mos Craciun care se mai uita pe la geamuri, dar el stie foarte bine ca Mosul asta aduce cadouri la toti copii, fara exceptie, si oricum, nu pot sa-l mint sa-i zic ca nu-i aduce (e cam penibil asa...) Oricum nu-i curios.
mcoca, voi sunteti tari! Asa eram cu Stefan.
www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?bid=23&folder=Vara 2011 amintiri de vacanta" target="_blank">Vara 2011 amintiri de vacanta
turturica spune:
Ana, ce simpatic e mateiul tau. Stiu ca Pt tine nu e distractiv, dar pe mine m-au distrat fazele povestite.
Eu nu am nici o solutie, ca la mine Mara coopereaza in general ok la imbracat. Mai mult, aici in America ii invata sa se imbrace si incalte singuri, ASA ca acuma isi ia singura sosetele, pantalonii, haina, etc. Daca are chef.
Recunosc ca eu sint prinsa cu imbracatul lui V., ASA ca o pun sa isi ia unele chestii singura.
Insa mai nou are niste faze de bebe, vrea sa stea la noi in brate cind e la masa, vrea sa o hranim noi cu lingurita, etc, etc. Nu prea inteleg de ce, ca deja V e in via#539;a noastra de un an, credeam ca e acomodata cu ideea de frate mai mic.
boti,si Mara mea e sensibila, lacrimeaza una doua daca o certi, daca ii dai paharului albastru si nu #259;la roz, daca ii pui paste in farfurie plata in loc sa i le pui in bol, citeodata nu #537;tiu ce sa mai fac decit sa ignor. Incerc sa o impac, dar uneori chiar nu merge.
vicky, si noi eram speedy gonzales cind o aveam numai pe Mara si mergeam la servici, acuma nu reusesc nicicum sa termin rutina de dimineata in mai putin de doua ore jumate. Nu stiu de ce imi ia ASA mult timp, cert e ca m#259; trezesc copiii la sase si de abia la 8 jumate reusesc sa o aduc pe Mara la gradinita.
bujo spune:
Ia uite ce s-a animat zona. Ma bucur sa va citesc. Noi cu gradi, adaptare ok, a plans 2 sapt. Acum e in largul lui. Ieri a venit acasa cu capul spart, nu foarte grav insa destul cat sa-i curga sange si sa i se para ceva interesant Si-a primit o jucarie in freza de la un alt copil. Ca spuneati de fratiorii mai mici, asa si copilul respectiv. Are un fratior mai mic acasa care il calca pe bataturi si ii ia jucariile. Probabil ca la gradi se descarca. Si Filip are zile cand l-as lega cu scoci sa nu mai faca tampenii, e si putin gelos insa nu exagerat.
ana_a spune:
'neatza!
poftiti la !
turturica, sa stii ca si pe mine ma bufneste rasul uneori. Numai dimineatza mi se urca sangele la cap .
Azi dimineatza a fost mai binisor, ne-am grabit amandoi la gradi ca azi avem Serbarea Lampioanelor cu piticii licurici si gaze mici si eram tare preocupati sa ajungem in timp util cu bostanelul in forma de dracusor zambaret.
Noi am convenit sa fie bine pentru amandoi ca pastram haina de toamna dar luam sub ea o bluza cu fermoar mai pufoasa, azi dimineatza dupa ce i-am dat bluza pe el, si-a dat-o jos ca lui cu aia ii este frig, si cu geaca ii este si mai frig! Pana la urma l-am convins ca daca si le ia pe amandoua no sa-i fie frig, le-a luat in final dar mi-a zis bosumflat ca si asa tot ii este frig! si sa tac (ofcourse)
Apropo de aceasta incapatanare, baiatul suroii mele are alt fix cu care isi chinuie mamica, nu mananca decat lapte si gris cu lapte .Nu suporta sa vada pe cineva la masa mancand si are o obsesie sa nu se murdareasca...asta da stres... sora mea este uneori disperata, feciorul are deja aproape 6 ani si nu a mancat altceva nimic inafara de lapte, gris si fff rar pireu si snitel sau supica dulce(adica apa chioara si gust de morcovi)Au mers si la psiholog si nu prea au reusit mare lucru, tot sora mea are o mare parte din vina ca insista sa manance copilul, este necajita ca e slabut si nu-l poate accepta mancand doar lapte si gris... asa ca, eu cu nervii lui Matei stau binisor, ca pana la urma, el rabda frig dar macar nu rabda foame .
Pe cand impodobiti casa?
Eu anul asta mi-am propus sa incep ceva mai devreme cu cateva ornamente prin casa, cand or avea ai mei disponibilitate, dupa 1 decembrie, iar braduletul musai numai in prag de Craciun.
Anul trecut am gasit pe net un fel gif - pe mail de la Mos Craciun in care puteai atasa o fotografie a copilului si cateva detalii, nume, dorinte, etc... si primeai mail de la Mos. Tare frumos facut, stie careva despre ce vorbesc? Nu-l mai gasesc in mail-ul meu si tare mi-ar place sa-l retrimit si anul acesta pentru Stefi ca tare mult ia placut.
ana_a spune:
bujo, pai neastamparati tre sa fie la gradi! feciorul sa-i treaca buba repede! Si al meu este mandru daca are vreun pansament pe undeva, Stefi insa, este ingrozit daca vede sange.
turturica spune:
bujo, cum ziceam, si Mara a venit muscata de la gradinita din Elvetia. De citeva ori, chiar. La inceput n-am zis nimic, dar chestiile s-au repetat si mereu cu acelasi baietel. M-am gindit sa o mut pe Mara din zilele in care venea baietelul respectiv, dar pe urma am plecat oricum din Elvetia.
Insa cind ne intoarcem in Elvetia trebuie sa ii dau si pe Mara, si pe Victor la gradinita, as prefera gradinita asta, dar mi-e ca iar dau de copilul muscator si nu mai am chef de accidente. Cred ca o sa vorbesc cu doamnele de acolo sa imi aleg niste zile in care nu e baietelul.
ana, la noi e scandal cu alesul de pantofi, cind e cald vrea cizme, cind e frig vrea sandale si tot asa.
De impodobit nu cred ca impodobim mare lucru anul asta, ca noi sintem intr-o perioada de provizorat si nu vreau sa investesc nimic prin casa, ca sa nu am ce arunca cind plec. Desi tot s-au adunat, am cumparat deja masina de piine (pentru ca americanii astia baga zahar si miere in piine, nu inteleg de ce), aspirator, radio, o gramada de prostii.
Dar cadouri o sa iau la greu si probabil un bradut mic pe care sa il punem departe de Victor
Tu cum te-ai descurcat cu certurile copiilor, ca mai nou, de cind e Victor mobil atenteaza la toate jucariile lui Mara si iese itruna scandal. Io stau cu ochii pe ei ca pe butelie, dar as vrea sa ii las sa se descurce intre ei si sa nu fiu intruna cu gura pe Mara. Insa nu imi prea iese. Barbatu-meu zice ca am devenit cicalitoare
ana_a spune:
turturica, este greu si la noi cu atentatele . Stefan si-a pastrat mai toate jucariile de cand era mic si nu am mai cumparat altele de genul ferma cu animale sau autobusul cu omuleti sau diverse jucarii de genul asta de la FisherPrice asa ca au mereu motiv de cearta, Stefan se simte mereu amenintat de Matei, mereu persecutat de noi ca numai pe cel mic il iubim si el mereu are de cedat una alta in favoarea lui Matei.... si avem zilnic dispute de genul asta. Are si el dreptatea lui, insa, nu intodeauna, el vede numai partea "nasoala" Are mereu jucarii noi, el este intodeauna primul care alege ce jucarie cumparam si in functie de buget, cam ce mai ramane...merge la Matei, are cei mai multi gormiti , incercam sa mediem cum putem dar nu iese intodeauna. Uneori nu vrea o anume jucarie mai veche dar daca o ia Matei, automat si-o revendica si nu mai poate trai fara ea .
Asta ar fi partea mai grea, pentru ca, oarecum, exista si un echilibru, avem zile/momente in care isi doreste sa imparta cu Matei, il cauta pentru joaca, se roaga de el sa faca o echipa, deci...depinde de toanele fiecaruia.
Eu cred ca mereu vor fi unele dispute, personal, cred ca sunt firesti, pur si simplu noi, eu cu tati al nostru nu reusim sa-i impartim in mod egal, nici nu-mi doresc anume acest lucru pentru ca nu sunt egali. Fiecare au avantaje sau dezavantaje in functie de situatie si Stefi cred ca intelege dar uneori nu vrea sa accepte.
Uneori, amandoi vor sa castige nici unul nu vrea sa piarda si ies scantei, apoi, amandoi vor deodata sa piarda si din nou, ies scantei. Noi intervenim destul de rar, nu se lovesc decat fff rar si cel care incepe este mezinul, intervenim cand Stefan il chinuie cu expresii de genul "esti mic si nu stii nimic!" sau cand il enerveaza si il sicaneaza cu diverse chestii care i le da in mana si apoi i le zmulge .
.... si ar fi multe...
gata, m-au reperat prea bine stateam eu!
o seara buna!
dia_filipas spune:
Seara buna si bine v-am regasit dupa o luuunga pauza!
Noi suntem bine, adaptate la gradinita, ca ea a avut antrenament si cu cresa de la 1 an si 10 luni. Are deja un iubit, pe Victor. Acasa ne jucam de-a Victor (ea e Victor si eu Miruna), are o pisisca pe care o cheama "matza Victor, se pare ca si baietelul o iubeste, ca-mi zicea educatoarea ca toata ziua se pupa .
In rest, si ea eincapatanata, vorba ei cand opui sa faca ceva e "o secunda", sau "mai tarziu, acum am treaba"... Noi ne mobilizam greu seara, la culcare, ne lalaim prea mult, ea nu vrea pijamale, eu nu mai pot sa matin dupa ea, ca ne imbracam ceva de genul: un crac aici, o maneca mai incolo, ca e tot o fuga si o zdroaba.
De fapt ea a ramas la fel, mereu activa si pefuga, o stie tot etajul de la gradi, ca ea e spirt. Ii place sa ajute, emana dreapta a educatoarei, duce copii la baie, aduna si aranjeaza canile, scaunele, e tare helpful...
Eu astept din clipa in clipa sa nasc, is prinsa pana peste poate cu bagaje, liste si paraliste. Am emotii de cum o sama descurc si cum va reactiona Miruna.
Va si sper sa intertinem de data asta subiectul, ca mi-ati lipsit si am atatea sa povestesc...
Dia, mami de shmoo mare Miruna (15.07.2008)
38+ cu shmoo mic Sofia
turturica spune:
dia, iti tinem pumnii cu nasterea sa fie totul bine. Eu zic ca o sa fie bine cu Miruna si cu surioara, mai ales daca zici ca ea e oricum responsabila. O implici si tu sa te ajute la schimbat de pampers, la adus un body, etc, etc. Eu o mai rog pe Mara sa ii spuna lui Victor sa nu plinga si sa stii ca de ea asculta de multe ori.
Sau azi de exmplu eu eram la bucatarie si Victor se miorlaia pe la baie, cautindu-ma in patru labe, iar Mara a venit sa imi spuna ca Victor plinge si ca e singur. Asa ca am actionat evident, daca ma atentioneaza fata
ana, si eu cred ca un grad de rivalitate si competitie intre frati e normal, singura pb e cum reactionam noi parintii. Eu am observat azi ca, daca nu stau intruna cu gura pe Mara si ma tin la distanta, deci am observat ca de fapt se impaca destul de bine. Evident ca ii mai plezneste cite o carte in cap, dar pe el nu pare sa il deranjeze (mereu) si citeodata Mara chiar ii da vreo piesa de lego sa se joace si el alaturi de ea. Evident ca sint situatii care degenereaza si in care trebe sa intervin si eu, dar cred ca trebe sa ii las sa isi rezolve singuri conflictele, in masura in care se poate.
La Mara la gradinita au oricum o gramada de activitati in care sint incurajati sa imparta, au cintecele cu ce bine e sa imparti si tot felul de SF-uri din astea, nu stiu daca se prinde ceva de ea, dar sa vedem in timp cum evolueaza.
no bun, hai ca merg si eu la culcare pina nu mi se trezesc muciosii