sterilet Mirena
Buna dimineata,
Mi-a recomandat dr. steriletul Mirena. Va rog frumos, imi puteti impartasi din experientele voastre?
In special ma intereseaza:
- daca da discomort
- am auzit ca se micsoreaza considerabil menstra cantitativ si in timp, chiar dispare de tot uneori
- te ingrasi/slabesti
- da nervozitate
- alte efecte adverse...
Raspunsuri
msl1 spune:
Din proprie experienta iti zic:
-daca ai migrene NU ti-l pune! migrnele se vor dubla sau tripla ca frecventa!
- discomfort ai in primele zile dupa aia nu-l mai simti
-ciclul se reduce cantitativ pina la disparitie
- nu te ingrasi nu slabesti in mod obisnuit, eu am slabit pt ca migrenele mele s-au triplat si imi erau rau non stop si nu puteam minca nimic
-nu da nervozitate
- NU este bun daca esti predispusa la infectii pelvine
- NU este bun daca nu suporti nici un fel de tip de hormoni/AC
Avantaj:
menstra dispare si daca ai dureri mari la ciclu dspar si ele!
madutza spune:
Nu am migrene si nici dureri la menstra. Insa dureaza 7 zile si m-as bucura sa se diminueze. Insa e sanatos faptul ca nu mai ai menstra?
A_Iulia spune:
Da o cautare, s-a mai discutat despre steriletul asta, are foarte multe avantaje, dar si cateva dezavantaje,
nu toata lumea il tolereaza la fel, dar daca ti-a fost indicat s-ar putea sa fie solutia cea mai buna pentru tine.
msl1 spune:
Nu stiu cit e de sanatos/nesanatos sa nu ai ciclu; doctorii spun ca e sanatos.
Inca o chestie: cit timp nu am avut ciclu din cauza acestui sterilet am avut singerari nazale care au incetat total dupa ce l-am scos; care era legatura nu stiu, dar clar era o legatura.....
Simonna spune:
Eu am de un an si jumatate. N-am nici un fel de efect secundar, sau, oricum, nimic ce pot eu sa sesizez. Ciclul s-a transformat intr-o pata pe zi vreo doua zile. E drept ca alaptez, dar si asta fac de aproape doi ani, iar pata de cxare vorbesc a aparut in ultimele citeva luni. Din punctul meu de vedere e o gaselnita formidabila. (Prietenele mele care au sint la fel de multumite).
Simonna
hannen spune:
Nu am sterilet,nici nu intentionez sa-mi pun insa ma minunez si eu de o treaba.Cum poate sa fie sanatos sa nu ai ciclu menstrual?
Asa ceva n-am mai auzit(mai ales venind de la un doctor) si din putinele cunostinte anatomice pe care le posed eu gindesc ca menstra are si ea un rol(chiar unul foarte important) si e chiar nesanatos sa nu o ai atit timp cit nu esti la menopauza.
Dar zic si eu asa,nu ma contrazic cu doctorii.
Whatever happens don`t let go of my hand!
Acum am un inger pazitor,cel mai frumos si bun inger din lume!MAMA!Te voi iubi etern!
A_Iulia spune:
Si mie mi-a zis doctorul la fel. Mi-a dat si cateva explicatii la momentul respectiv, explicatii pe care nu sunt capabila sa le reproduc aici.
Il cred pe el, evident.
hannen spune:
Atunci nu ne ramane decit sa cadem de acord ca a gresit rau de tot cine/ce ne-o fi creat asa,cu menstruatie.Daca doctorul zice ca-i mai sanatos fara...
Acum am un inger pazitor,cel mai frumos si bun inger din lume!MAMA!Te voi iubi etern!
A_Iulia spune:
Citat: |
citat din mesajul lui hannen Atunci nu ne ramane decit sa cadem de acord ca a gresit rau de tot cine/ce ne-o fi creat asa,cu menstruatie.Daca doctorul zice ca-i mai sanatos fara... ************************************ Whatever happens don`t let go of my hand! Acum am un inger pazitor,cel mai frumos si bun inger din lume!MAMA!Te voi iubi etern! **************************************************** |
Dar cine ar putea sa dea un sfat competent daca e "sanatos" sau nu sa ti se reduca menstruatia daca nu medicii?
Hai sa fim seriosi, de cand e lumea si pamantul unele femei au mai mult, altele mai putin, si cantitativ si ca numar de zile, dar nu s-au considerat bolnave vreunele din ele.
Si acum ontopic: eu am avut alt gen de efecte adverse, (nu le mai descriu pentru ca nu sunt foarte frecvente), asa ca nu-l mai folosesc, si-mi pare rau...stiu cat confortabil poate fi.
hannen spune:
Parca era vorba ca e sanatos sa nu ai menstruatie,nu sa ti se reduca.(?)
Eu sunt serioasa si cred ca stim de ce unele au mai mult,altele mai putin si cantitativ si ca numar de zile.Si stim(oare?) totusi ca NU e sanatos deloc sa nu ai o menstruatie regulata(ca sa nu mai zic,sa nu ai deloc).
Chiar sunt curioasa,femeile care au o menstruatie neregulata (vine o luna si mai vine peste 3-4) nu si-au facut griji,nu au mers la medic,nu au auzit niciodata ca nu e ok ca menstruatia sa nu fie regulata?
am eu impresia sau ai cam dat cu mine de pamant?te-am suparat cu ceva?