Buburuze de Ianuarie - Februarie 2011(62)

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns angieangie spune:

eu il dau cu Calgel..si ii bag inelele de dentitie la rece in frigider si rontaie la ele cu pofta..cred ca-l calmeaza

poze Tudor

cea mai fericita mamica de frumos si sanatosTudor- Cristian 20.01.2011

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madalina_m spune:

Tunde cu bavetica ... Eu am si o mica MARE manie: nu suport sa se pateze hainele. Imi place sa isi bage mana in piure, apoi sa o frece de fata, par, dar nu haine. Daca s-ar lua nu m-ar deranja, dar pt ca unele nu se iau sunt prevazatoare si pun o bavetica de prosop, apoi pe cea de plastic, apoi un servetel sub barba. Asa nu prea mai ajunge mancarea pe haine.

Mami fericita de gogosel Razvan Petru (20 ian 2011) si cu ingeras sus in cer, Filip Andrei (27 nov 2008-11 dec 2008)
Cu ajutorul lui Dumnezeu, al Sf. Stelian si al Sf. Nectarie, de data aceasta sunt mamica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns angieangie spune:

Roxx..ce dragutz ca sta in fundulet..abia astept sa stea si Tudor singur

poze Tudor

cea mai fericita mamica de frumos si sanatosTudor- Cristian 20.01.2011

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabivalceanu spune:

ROXX, total de acord cu tine! (nu, dom`ne, nu ca-s fata inteligenta! Ca mami si tati trebuie sa gatesca sanatos! Eu, am mai zis, ii voi da din oala mea de ciorba, pt ca gatesc numai supe de legume, de care are si ea voie. Ii aleg ei, apoi sarez pt noi. E, si daca mai fura si cite o bucatica sarata, nu lesin. Ca regula, ii voi da nesarat. Dar oricum legumele au sare in ele, deci copiii au contact cu sarea. Doar ca trebuie evitata, fara sa fac o drama daca mai apuca uneori de la noi).
Catalina maninca foarte bine, ptiu, ptiu, na! Evident ca-si ia cit are nevoie. Cind Ioana era mica, pediatra mea de la Pitesti - aia care ne trateaza etern cu ”n-are nimic, ii trece, las-o asa” mi-a facut un experiment: eram la restaurant. Ei, dupa ce a vazut ca nu mai pot minca, a inceput sa insiste (facea ea cinste). De politete, am mai luat. A re-insistat. Am mai luat. Iar. Si iar. Pina am inceput sa-i arunc priviri dusmanoase. Atunci a zis: cred ca asa se uita si Ioana la tine, cind consideri ca n-a mincat suficient si insisti. De atuni m-am calmat.

Multam de pontul cu medicamnetul homeopat pt gingii. Eu vreau un gel. Dar parca nu calgel si nurofen, ceva mai ceva, mai light asa...

Azi trebuia sa fiu la Bucuresti... cu proiectul meu. Dar din motive de resturi de migrena, de copil cu eruptie, de caldura mare si de sot cu verij (e crunt, fetele, nu se tine pe picioare, eu ii zic vaca nebuna), am zis pas. Am trimis doar buzduganul, pe mama si inca vreo 5 profi. Proiectul: reluarea conferintelor Criterion, cele tinute in perioada interbelica de Mircea Eliade & Co. Despre moravuri, despre cultura, filosofie etc. La Sala Eliade se tin, la Biblioteca Metropolitana (fosta Sadoveanu). Azi (chiar acum!)
cuvinta Virginia Stanescu, cea care a tradus cartea lui Rickets, Radacinile romanesti ale lui Mircea Eliade.
Urmatoarea cuvintare: Solomon Marcus (nu, n-a murit!).
Va vorbi despre moravuri si despre societatea de ieri si de azi (ma rog, ieri al dumnealui, probabil:)
Sper sa iasa bine, mi-ar placea sa aiba succes, sa inceapa lumea sa auda de ele, si sa urmareasca temele propuse...

Asa, va ziceam ca avem un dintisor in dreapta jos. De fapt, era cealalta dreapta. E in stinga.

Pupi,
G

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madalina_m spune:

Roxx felicitari pt isprava Catalinei.
Nici eu nu ziceam cane febra dar maica-mea cand a auzit 'Haoleuuuu! Suna repede doctorul ca nu e in regula'.

Mami fericita de gogosel Razvan Petru (20 ian 2011) si cu ingeras sus in cer, Filip Andrei (27 nov 2008-11 dec 2008)
Cu ajutorul lui Dumnezeu, al Sf. Stelian si al Sf. Nectarie, de data aceasta sunt mamica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamutz spune:

Roxx[lpup]. Multumesc mamici pt raspunsuri.
Mai am o intrebare, voi ce mancati in timpul alaptarii? Mie nu imi mai place nimic m-am saturat de cele cateva chestii pe care le tot manac. Dar nici nu vreau sa fac experimente pe burtica lui bebe, care pana acum nu are probleme.
Manac pui, vita, pastrav la gratar, fierte sau cuptor fara niciun fel de condimente; morcov, dovlecel, ardei coapte, gratar, aburite; branza de vaci, cascaval putin, iaurt; compot de mere, mai nou si cu piersici; cand si cand biscuiti pt bebe Organic fara zahar si fara sare. Cam astea ar fi. Si orez de doua zile si cate doua felii de paine prajita. Si manac cantitati mici ca nu pot mai mult. In spital incercau sa ma indoape, dar eu mancam intr-o saptamana ce imi dadeau ei intr-o zi.

Am scapat de toate cele 12 kg puse in sarcina din primele 10 zile si imi e teama sa nu se diminueze cantitatea de laptic (care acum e destul slava domnului) daca slabesc in ritmul asta.

Mami fericita de bebe Petru Nectarie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamutz spune:

Si ma plangeam acum cateva zile de greutatea lui bebe. Am fost la pediatra si in ziua 11 nu numai ca recuperase greutatea de la nastere dar era si pe plus, asa ca nu il mai cantaresc acasa. Am simtit eu la mana ca a luat in greutate.

Mami fericita de bebe Petru Nectarie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxx26 spune:

GABI, ce tare e pediatra voastra, geniala!
Foarte interesant proiectul tau, ia sa ne tii la curent sau spune-ne daca exista vreun site unde sa gasim programul la zi!

MAMUTZ, ce bine ca te-ai mai linistit! Incet-incet o sa dispara toate temerile si o sa ti se para ca e al tau dintotdeauna!
Despre mancare: usor-usor o sa renunti si la mancarea ”de regim” si o sa iti revii la normal. Ideea e sa reintroduci alimentele treptat (ca la diversificare) si sa vezi daca bebe are probleme cu burtica. Nu cred ca e o mare probleme daca pui un strop de condiment, pentru gust, nu poti manca mancare fada la nesfarsit.
Eu m-am ghidat dupa o teorie (dar nu indraznesc sa te sfatuiesc sa faci la fel, eu iti spun si analizezi tu apoi) conform careia in timpul alaptarii mama poate manca orice aliment pe care l-a mancat in timpul sarcinii si despre care cunoaste ca nu ii face rau, nu o baloneaza etc. Astfel ca in scurt timp am ajuns sa mananc inclusiv varza, fasole, usturoi, fara ca mandra sa aiba nimic.
Dar mai ai rabdare, ia-o usor, bebe e inca micut. Chiar daca nu-ti vine sa mananci mare lucru, nu uita sa te hidratezi bine-bine, bea ceaiul de fenicul&co in continuare si bucura-te de bebelul tau minunat!

_

Roxana
Mami fericita de printesa superba Catalina-Victoria 02.01.2011

Scrisoare pentru Catalina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxx26 spune:

http://depici.ro/familie/top-5-nazdravanii-de-ale-copiilor-care-ii-enerveaza-pe-parinti/

_

Roxana
Mami fericita de printesa superba Catalina-Victoria 02.01.2011

Scrisoare pentru Catalina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabivalceanu spune:

MAMUTZ, ROXX zice bine! Nu tine regim, decit daca e cazul. Introdu usurel cite un aliment nou si vezi daca reactioneaza. Eu, la un bebe mincam mujdei pe piine, la celalat... doar piine. Si aia fara gluten.
Acum, sa stii ca oricum dupa trei saptamini incepe tambalaul... Nu lega totul de mincarea ta.

ROXX, ma chinui de mult sa fac un site, ca eu am infiintat mai de mult o asociatie: Prietenii lui Eliade (cind era el acuzat acum citiva ani ca era legionar, bla, bla). In cadrul ei avem mereu in martie un simpozion. Chestia e ca stam prooost cu finantele, cine sa mai investeasca in cultura? Si orice afis - electronic sau nu - costa. Orice deplasare. Orice protocol. Am si dat multi inscrisi afara, ca plateau minitaxa aia modica de membru, apoi incepeau sa chitaie: da` foaie la mina ne dati? Sa demonstram ca suntem membri? Ei, Eliade n-are nevoie de pseudo-prieteni.
Dar promit ca fac site. As vrea ceva interactiv, eventual oamenii sa propuna despre ce ar dori sa auda, ce tema, si in in functie de asta eu sa cooptez cuvintatorii... Nu ma grabesc, le iau pe toate usurel...

Bai, eu sunt timpa (asta apropo de cum stau cu capu`): am salvat mesajul de la Blue_Night, cel despre scutece, cu trimiteri la site-uri, cu tot, si l-am pierdut. Nu stiu unde. Si nici din urma nu mai dau de post-ul ei. Sunt vaca rau.

Pup,
G

Mergi la inceput