Nasterea la Arcadia - Iasi (10)

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ionelamaria spune:

claumarcoci, bun venit. Daca vrei in listuta da datele, ca poate reusesc sa modific acum, cand sper sa se mai poata
Clau, si eu imi suceam gatul prin parcuri dupa mamici DC. Asta cu daca ti-am simtit lipsa e din aceeasi "barca" in care se afla si "tentativa de depresie". Hm, e de la hormoni dar nu o neglija... trebuie sa te remontezi si daca nu reusesti singura cere ajutor.... ca depresia suna a "boala de fitze"dar e foarte serioasa



Mami fericita de Mihnea (14.11.2009 ) acum 24+ cu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DadaIna spune:

Va salut mamici si burtici!
claumarcoci bine ai venit!
Off Mada ai grija cu fata.Si a mea incepe sa se taraie si se rostogoleste de pe spate pe burtica singura si invers.Cand plec din camera o pun din patul mare in patutul ei mic sau o pun in leagan ca mi-e tare frica.Citeam ca deja face ce ar trebui sa faca un copil la 3 luni.Tine capul mult timp ridicat aproape ca nu ii mai trebuie sustinere cand o iau in brate. Se ridica in manute cand e pe burta, tine zornaitori in mana, zanganeste din ele. Tare ma tem ca deja incep sa ii iasa dintii (desi e cam devreme) ca se umple de bale si duce la gurita sa roada toate jucarelele ca am zis sa merg la farmacie sa ii cumpar niste jucarii pentru dentitie. Deja am trecut la marimea 3 la pampers, avem peste 6 kg si papam numai lapte de la tzatzic.Nimic altceva, nu apa, nu ceai, doar laptic de la mami insa din pacate muls cu pompa.
La mine de cade fata din pat e nasoala treaba pentru ca am patul foarte inalt.Are vreo 55 cm de jos, mi-am facut la comanda toata mobila din casa pentru ca stau in casa din aia cu inaltimea la tavan de peste 3m si mobila din targ arata tare caraghios intr-o camera atat de inalta :)).Adica erau toate foarte mici.Asa ca sunt si eu tare atenta. Mada pune-i perne de jur in prejur cand mai iesi din camera daca ai patul pe mijloc ca alea acum nu le poate inca escalada.Eu daca doarme gaza si e in patul mare asa fac.Daca e treaza o pun in patutul ei sau in leganut cand ies din camera.Noi am facut azi 2 lunite, ne pregatim de vaccin, am reusit de am depus si dosarelele pentru alocatie si indemnizatie, toate bune si frumoase.
Fetelor am auzit ca vorbeati despre dr. Alexandrescu pentru bebe.Cine v-a indrumat sa mergeti la el a stiut ce a stiut.Vedeti, sunt pareri si pareri insa e un medic de exceptie.Noi(eu si sora mea) am fost pe mana lui de cand eram mici si a avut grija de mine si de sora mea ca la carte.Uite ca deja avem peste 30 de ani si tot il apreciez si stiu ce grija avea de noi. Nu e dr. care sa va imbibe copii cu antibiotice. Apeleaza intai la alte remedii:gen sosetute cu otet, e foarte bland cu copii.Nu stiu de unde ati auzit despre el lucrurile alea insa eu m numai cuvinte de lauda asupra lui.Cand eram mica am avut un accident la fata si eram aproape carne vie.A venit atunci noaptea tarziu cu o alifie (sotia e farmacista), stiu ca era ceva care se procura foarte greu si noroc de crema aia ca nu mi-a mai ramas nici un semn.E super doctor.Eu nu regret o clipa ca am fetita la el pentru ca stiu ca e pe maini bune si nu e tratata dupa ureche. Mai am amice si la fel sunt foarte multumite de el, mai ales ca vine acasa oricand il chemi.
Ca tot vorbeati de vergeturi...eu am pe sanul stang cateva.In rest am scapat.M-am uns temeinic cu creme si ulei de argan peste tot insa daca e genetica treaba poti sa te dai cu mama cremelor ca tot faci.Am mai scris asta pe undeva.
Fetelor dati un sfat care e mai usor, mai comod si mai bun de purtat: slingul fix sau cu inele? Wrap si Mei Tai nu imi plac.Vreau sa imi iau sa ma mai pot misca incoace si incolo cu tot cu bubulina pentru ca mai am treburi de facut si cu carutul la cumparaturi sau pe unde mai am eu treburi e aiurea de mers mai ales ca nu am permis si circul cu taxiul cand am distante mari de parcurs asa incat carutul imi ingreuneaza treburile.Un sfat, o parere???
Am vazut situl mamicii care face minunile astea insa sincera sa fiu nu as da pentru 2 inele si o bucata de material 3 milioane.Imi placea modelul gri Dupioni de acolo.Iar cel de in gri, mai accesibil la pret ce e drept nu e pe stoc.Celelate modele cu dungi sunt oribile parca sunt materiale de sezlonguri de pe vremea lui ceasca :))Nu as iesi cu asa ceva pe strada sa ma tai. Ce imi placea mie la culoare atata era pe situl ala.Mi se par totusi exagerat de mari preturile.Am gasit alta mamica (MAMAGOLO) face la jumate de pret aceleasi lucruri si parca are o gama mai variata de materiale si sunt mult mai faine.
Astept o parere.Daca stiti alte situri cu modele de sling va rog sa impartasiti.Sunt ok pentru bebe mici de 2 luni?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ionelamaria spune:

Dada, de mult nu-ti mai vazuram scrisul. Ma bucur ca e bine fata, ca a crescut asa mare si stie deja sa faca atatea lucruri. Asa cresc ei repede in primele luni, foarte repede. E bun ca papa numai laptic de la mami, dar imi imaginez ca e tare greu asa, cu pompa.
Despre slinguri: cel fix e pe marimi, se pune foarte repede, nu trebuie reglat, bebe sta bine. Cel cu inele se regleaza la fiecare purtare. Problema e asa: cel fix poate fi purtat numai de tine daca e marimea ta, nu si de sot ( decat in cazul in care aveti aceeasi marime. Cel reglabil se monteaza mai greu, dar pt bebe mic se strange si se largeste dupa nevoile lui si pozitia pe care o prefera. la cel fix nu poti sa il lipesti mai bine de tine... etc. Eu cred ca cel fix e super bun dupa 6 luni cand bebe sta in fundic fara probleme ... acum l-as prefera pe cel reglabil ca se struneste pe spatele copilului.

Inteleg ca pe sling. ro te-ai uitat.

EDIT: In alte parti sunt mai scumpe daca vrei. Site-ul de care ziceai eu l-am zarit doar intr-o fuga. Ai dreptate, sunt mai mici preturile. Acum ma intreb si cum sunt materialele.... ca daca sunt din matase si se raresc la cateva purtari.... iar nu e ok. Eu am unul in dungi de care spuneai... mie mi-a placut. Na, nu e foarte elegant. Am ramas cu candul la unul de matase ca sa mearga si la o tinuta mai eleganta ( ca eu iau bebe cu mine peste tot) ... dar... poate il iau de acum si pe cel de matase. Oricum... pentru purtare intensa nu cred ca as paria pe ala.


Mami fericita de Mihnea (14.11.2009 ) acum 24+ cu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DadaIna spune:

Multumesc Ionela!
Cu pompa mi-am intrat in ritm si m-am obisnuit de acum.Al meu sot ma porecleste Milka deja la cat lapte scot Nici nu ma mai uit la ceas ca stiu cand vine timpul sa scot lapticul ca mi-s plini sanii.Cam la 3 ore scot cate un sfert de litru,si noaptea ma trezesc pe la 4 sa ma mulg.Ma trezesc din instinct de acum setata pe pompa :) Alteori scot numai cate 125 ml daca mi-e lene sa pompez, cam atat mananca fata la o masa.Am aruncat o gramada de lapte ca nu il tineam in frigider mai mult de 12 h si la congelator nu ma complic sa il stochez.
Am cerut cateva detalii de pe situl cu slinguri intr-un email, sa comand unul alb, din in, reglabil insa vad ca nu sunt pe stoc...poate se pot confectiona chiar daca mai dureaza cateva zile.Asta am intrebat in email si daca se pot face cand primesc raspunsul sa comand. Vad ca sunt mai accesibile la pret astea din in si sunt ok pentru vara.Cele din matase sunt foarte faine si alea imi placeau cel mai mult insa nu dau atatia bani pe 2 inele si o bucata de material Cchiar daca e borangic :))Imi place si pe negru din in insa pe caldurile astea chiar daca e in tot atrage caldura.Pentru vreme fruguroasa o sa ne orientam spre alt material.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns clauditza89 spune:

Citat:
citat din mesajul lui ionelamaria

claumarcoci, bun venit. Daca vrei in listuta da datele, ca poate reusesc sa modific acum, cand sper sa se mai poata
Clau, si eu imi suceam gatul prin parcuri dupa mamici DC. Asta cu daca ti-am simtit lipsa e din aceeasi "barca" in care se afla si "tentativa de depresie". Hm, e de la hormoni dar nu o neglija... trebuie sa te remontezi si daca nu reusesti singura cere ajutor.... ca depresia suna a "boala de fitze"dar e foarte serioasa



Mami fericita de Mihnea (14.11.2009 ) acum 24+ cu
IONELA stiu k nu e de joaca cu depresiile mai putin acuma ca mai am putin si nasc insa nu e asa usor cu ele...eu sunt cam ignoranta in a depista simtomele...nu am trecut si sper sa nu trec prin ele vreau sa cred ca e de la hormoni sau k pur si simplu e doar o perioada mai trista!!!insa cu toate astea voi vb cu dr meu in seara asta si ii voi cere o indrumare la un psihoanalist...chiar daca nu cred sa fie nevoie prefer totusi si parerile unui specialist cum spui si tu...daca starile mele indica o depresie prefer sa o tai de la radacina cat mai repede

37+DENNIS GABRIEL

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ionelamaria spune:

Clauditza eu spun ca ai gandit bine. Mai bine previi decat sa tratezi, mai ales o depresie
Dada, am editat la mesajul anterior. Da, alea din in si mie imi par ok. Diana( proprietara site-ului) mie mi-a facut o buna impresie, sper sa nu te dezamageasca. Sper sa gasesti ce-ti doresti si vi se potriveste






Mami fericita de Mihnea (14.11.2009 ) acum 24+ cu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns clauditza89 spune:

IONELA cat despre copou cred ca e atractia principala a mamicilor,copiilor si chiar si a taticilor...copii au un parc de joaca...mamicile cu bebelusii au aer curat,liniste,spatiu verde iar la tatici nu le lipseste bericica sa se racoreasca...chiar ma intreb...CE-AR FI SA ORGANIZAM O INTALNIRE CU BURTICI,MAMICI SI CU TATICI CHIAR...???am innebunit nu?totusi serios vb cred ca ar fi interesant,distractiv chiar si relaxant

37+DENNIS GABRIEL

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Stefana spune:

Madline, ce sperietura! Imi pare rau, nici eu nu m-as fi gandit sa se rostogoleasca la 1,5 luni. Eu n-am avut nici o grija cu Tudor pana acum, pt ca el nu se rostogoleste. Ii place sa se roteasca in patut si doar de cateva ori s-a intors pe burta, dar sa enervat rau ca n-a putut sa-si scoata mana de sub el. Pana de curand il lasam si pe masa de infasat pana ma duceam la baie saduc scutecul si sa ma spal pe maini. Acum il las doar daca sunt in camera c ochii pe el, dar n-am vazut semne sa se rostogoleasca. Sper sa nu aiba nimic fata si sa ramaneti doar cu sperietura!

Dada, bine ai revenit! Cu dr stii cum e, sunt pareri si pareri. Fiecare a avut o alta experienta. Noi nu am comentat prestanta dr A. ca medic, pt ca nu ne-am confruntat cu ea, ci am spus doar ce am observat sau auzit. Eu stiu de la cumatra mea, care a avut baiatul la el si a fost nemultumita pt ca era mereu repezit, grabit si o lua de sus si mie asta nu-mi place, iar Oana a zis doar ca nu i-a placut ca o tot indemna sa faca cezariana. Ce competenta are un medic pediatru care te intalneste pentru prima data sa-ti recomande cum sa nasti? O fi medic bun, nu contest asta ca nu stiu, insa pt atitudinea asta eu nu m-as duce la el. Mie imi place sa am o relatie frumoasa cu medicii care ne ingrijesc pe mine si pe copilul meu.

Sling si eu am din ala urat in dungi, dar nu ma deranjeaza, pt ca il port destul de rar, mai ales in parc sau la cumparaturi, unde oricum nu ma imbrac prea elegant. Si asta tot din considerente financiare, pt ca l-am luat SH de pe okazii cu 70 de lei si nu am avut de ales culori, materiale etc. Imi place ca e in si e racoros si rezistent. Daca era sa aleg, mi-as fi luat unul din denim subtire pt zi cu zi si unul din matase pt toalete mai elegante.
Eu sling fix n-am incercat, dar ma gandesc daca il poti adapta la mai multe pozitii, ca pe cel cu inele, pe care il stragi mai tare cand doarme bebe sau il lasi mai largut la un bebe mai mare care sta pe sold si vrea sa se uite in jur.
Mei-tai-ul mie imi place f mult (e o tipa care le face cu 85 lei), insa se poate purta doar dupa 6 luni. O sa-mi iau la toamna.
Si manduca mi-ar placea, insa de asta chiar nu ma pot apropia.



Stef si bebu Tudor Stefan (24.03.2011)

It's nice to be important, but it's more important to be nice.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AlynaB spune:

Bine v-am regasit fetelor! Ce mai faceti??? Am lipsit cateva zile si ati facut capitol nou, am avut ce citi :)
claumarcociBine ai venit!
dadama bucur ca ai reusit sa intri sa ne spui ce mai faceti. Ce face gagalicea???
Madline imi pare rau....chiar ca e prea devreme sa se rostogoleasca... Eu daca il las singur il pun in mijlocul patului si ii dau de treaba, o jucarie ceva sa se joace ca altfel il pierd.
Restul burticilor ce mai faceti? Mai puteti pe caldurile astea???
Fetelor, vreau sa va intreb si eu ceva,....stiu ca s-a mai scris despre asta, dar sunt atat de multe pagini ca nu le-as mai lua la rand pe toate/Ati scris la un mom dat despre colacei pt bebe....aveati chiar si niste pagini.....Mi le dati si mie va rog???
Pupicei dulci la toata lumea si o dupa-amiaza cat mai racoroasa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Stefana spune:

Alyna, noi suntem bine, active, ca e prea cald de iesit afara in timpul zilei. Voi ce mai faceti? Chiar intrebam mamicile cu bebei mai marisori cu ce le mai ocupa timpul, ca stam cam mult in casa si nu mai stim ce sa facem. Voi cu ce va umpleti ziua?
Colacei uite aici, la cel mai bun pret: http://www.okazii.ro/catalog/56371323/colac-pentru-bebelusi.html

Madline, chiar e precoce tare fetita ta, draga de ea. Ma ingrijorasem ca bebul meu nu se rostogoleste inca si am cautat pe net si am vazut ca e normal sa se rostogoleasca pe la 4,5-5 luni. Daca e mai devreme cu atat mai bine, dar la 1,5 luni chiar ca e ff precoce. Ma gandesc ca n-are nimic, mai ales ca zici ca a cazut pe covor. Pup frumusetea grabita, sa-i treaca repede buba!

Stef si bebu Tudor Stefan (24.03.2011)

It's nice to be important, but it's more important to be nice.

Mergi la inceput