cum ati dezvatat de pampers noaptea

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Didididi spune:

Depinde de copil. Al meu bea mult lapte seara si uneori si noaptea. Dar rareori se trezeste peste noapte sa faca pipi (accidentele le numar la degetele de la o mana). Sunt atenta sa faca pipi inainte de somn si dimineata la trezire. Sa ii intre in reflex. Nu se scoala noaptea sa faca pipi, ca ii formezi obisnuinta.
In rest depinde de copil. Asta cu fara pampers mi a iesit cel mai usor din viata de mamica. E drept ca nu am insistat. Tot copilul ma tras de maneca ca e pregatit :).
Eu consider ca un copil a renuntat la pampers cand spune el, nu daca parintele il pune el din cand in cand/ sau cand se prinde pe olita.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Didididi spune:

Si da la gradinitele de stat nu primesc copii cu pampers. Ne am interesat noi pt al nostru.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns clarmai spune:

Corina dani,iti raspund pe rand la intrebari: De deranjat cand ii umplu biberonul nu se deranjeaza,cu ochii inchisi imi da biberonul a devenit un reflex.In comparatie de a o trezi sa o pun la oala si aprins lumina coborat din pat etc e diferenta mare si pt oala sigur se va trezi de tot dupa aceea.

Apoi am fost cu ea la dr toate analizele iau iesit bune,i-am facut si test pt diabet si alte afectiuni toate au iesit ok.Atunci a ramas ca asa vrea ea,asa simte nevoia,la urina totul ok si coproparazitologicul.Asa e ea,nici nu ma mir eu am tinut biberon pana la 5 ani,cum era pe vremea aia cu sticla de pepsi cola etc.

Am incercat pe toate caile sa o dezvat de biberon i-am pus si tetina cu gaura mica si excesiv de mare,i-am dat o jucarie la alegere cu care sa doarma in locul biberonului si biberonul i l-am dat unui bebe cu acordul ei,toate bune,dar cand a venit seara a inceput sa urle ca din gura de sarpe,cu lacrimi pana-n barba,era ora 23 si ea era tot treaza si plangand "teciul mau" "teciul mami",atunci am renuntat.

Bun ,apoi mai intrebat daca stiu din sursa sigura ca la camin nu o primeste cu pampers,chiar viitoarea ei educatoare ne-a zis ca fara pampers.

Acestea fiind zise imi cer scuze ca sunt directa,dar nu vreau sfaturi despre afectiunile posibile ale copilului,sau sfaturi cum ca nu ar fi ok sa aiba biberon sau nu noaptea,eu vreau sa stiu doar cum v-ati dezvatat copiii de pampers.Daca ma poti ajuta cu un sfat in privinta asta iti multumesc daca nu e tot ok.Si eu sunt constienta de urmarile sau posibile afectiuni ale bautului de lichid foarte mult.Iti multumesc si sper ca nu ai luat-o ca pe un afront,daca da imi pare rau.

MASAJ SCRIS PT CORINA DANI.

Mergi la inceput

O sa incerc la noapte sa o las fara pampers,ea mititica mi-a zis cateva seri la rand ca numai vrea pampers,dar nu am bagat-o in seama,acum cand va citesc pe voi imi pare rau,nu am crezut ca face asa pt ca chiar se simte pregatita sa stea fara,am crezut,ca face cum face ea de obicei,mofturele la imbracat,ca mai are seri in care o alerg prin pat sa o imbrac fie si pt o pereche de chiloti,se rasfata,ma pune sa o prind si rade de mama focului de mine,cand ma prefac ca nu pot sa o prind.

Deci inseamna ca eu am gresit,ea a cerut sa stea fara si eu am pus-o pe seama jucatului de-a prinde-ma sa ma imbraci.Multumesc mult,din seara asta gata cu pampers-ul.cu acordul domnisoarei,binenteles

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gogosel spune:

clarmai, nu vei putea renunta la pampersul de noapte cata vreme mititica bea multe lichide nu numai la un pas de culcare ci si pe timpul noptii. parerea mea!
baietelul meu a renuntat zi siua si noaptea la aproape 3 ani,insa seara am renuntat si la lapte. cand totusi bea spre ora de culcare,el se trezeste si mergem chiar la baie(se intampla f des ca olita sa fie in baia de la parter si mai usor e sa il duc la baia de pe etaj), apoi merge din nou la culcare. situatia se intampla rar, uneori mai sunt si accidente. nu vad cum este posibil sa nu faca pipi cata vreme bea cantitati mari de lichide.
eu vad asa : ori renuntati la cantitatea mare de lichide, ori faceti la olita!
s-ar putea sa renunti si la lichide si tot sa nu mearga faza cu dezvatatul. stiu copii spre 5 ani care inca mai poarta pampers noaptea .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alex_andra spune:

Citat:
citat din mesajul lui clarmai

Buna ziua mamici,fata mea are 3 ani si din toamna merge la camin,ziua numai folosim pampers ,facem la oala fara probleme,si la wc,in schimb noaptea mi-a fost teama sa il scot,mi-e frica sa nu ii tulbur somnul,as vrea sa o dezvat vara asta,am inteles ca la camin nu ii primeste cu pampers,si dupa-amiaza o sa doarma acolo.

Voi cum ati scapat noaptea de pampers.MI-e frica si sa nu fie prea devreme,ea are ritual la culcare si de biberon nici acum nu am scapat noaptea,cu precizarea ca a acceptat apa,a vz la copiii in parc si acum bea numai apa,exceptie cand mai mergem in vizita ,deci bea mult lichid si in somn,ii schimb si doi pampersi pe noapte.Trage in somn din biberon si daca il simte gol,se scoala sa il umplu la loc ,si-a creeat un reflex.Cu dezvatatul de biberon nu am avut sanse iar acum pe caldurile astea nu ma lasa inima sa il scot.Multumesc anticipat.

Buna:)
Daca ziua face numai la olita/reductor, inseamna ca stie sa se controleze.
La noi a fost asa: cand facea si ziua in pampers, noaptea avea scutecul superplin, se trezea, cateodata, dimineata si era uda si pe hainute.
Cand a fost pregatita sa scape de pampers ziua, i-am scos si la somnul de pranz.
daca am vazut ca la somnul de pranz nu face pipi, atunci i l-am scos si pe cel de noapte.
Si desi iniante facea f mult noaptea, dupa ce i l-am scos , nu a mai facut.
A avut cateva accidente, 2 sau 3 , nu mai mult, s-a trezit plangand, am luat-o in brate, am linistit-o , am pus-o pe wc , am schimbat-o si s-a culcat la loc.

La noi a fost ff simplu, sincer, chiar nu ma asteptam, dar na, am zis sa incerc si a iesit bine, pana la urma.

La inceput, in prima saptamana, eram foarte stresata, sa nu faca pe ea si sa se inhibe, sa se sperie.
Asa ca, dimineata, cum deschidea ochii, o puneam imediat pe reductor.

Dupa o saptamana, o intrebam daca vrea sa faca.
Din a doua saptamana, am lasat-o in pace, sa zica ea cand face.

POate ai noroc si merge si la tine usor:)

La noi a functionat foarte bine urmatorul rationament (al ei): mami, "panpesu" e mic ziua, noaptea nu e mic??
Practic, ea si l-a scos singurica:)

Succes

Mergi la inceput

Multumesc imi iau inima in dinti si gata

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ilinca_M. spune:

Fetitza mea e "Canutza om sucit"
Are 2 ani si 3 luni si i-am introdus olitza-n peisaj acum vreo 2 luni. A ajuns pana la a se pune pe ea si a-mi "explica": "pshpssshpshhh" si "cacaaa...pfuuuu!" dar se ridica fara a "produce" nimic, cred ca vrea numai sa-mi demonstreze ca stie teoria:))) N-a facut niciodata la olitza si pe reductor nu-i place.
Dar de cand au venit caldurile se trezea invariabil pe la ora 3 noaptea si parea foarte nemultumita asa ca-i dadeam jos scutecul- se linistea rapid. Nu i-am pus nicio protectie, cu Dumnezeu inainte! Ei vreo 5 nopti consecutive a dormit in pielicica goala si n-a facut niciun pishulica, deci de la 3 la 9 dimineata nimic, desi adoarme la san si mai suge macar o data pe parcursul noptii.
De vreo alte 5 nopti i-am dat scutecul jos de la 12 noaptea- tot asa- uscatica dimineata. Ba chiar ieri a batut recordul, a dormit pana aproape de 11 dimi, caci sarise somnul de pranz. De la 12 noaptea la 11 dimineata- niciun "accident".
Asa ca fata mea vad ca a scapat de scutecul de noapte inainte de cel de zi si peste zi nici nu se preconizeaza prea repede sa scape:))

I'm wearing my heart like a crown/ Pretending that you're still around.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica70 spune:

Sa stiti ca nu prea are legatura chestia cu scutecul plin sau gol dimineata ! Asa credeam si eu la inceput.De-aia la fetita care a renuntat la scutecul de zi la doi ani fix,i l-am mai pus noaptea pana la doi ani jumatate - fiindca dimineata de dimineata scutecul ii era super plin! Imi era si mie groaza sa renunt la el de teama trezirii noaptea ca-s rea de somn si mergeam si la serviciu.Dar cand avea fix doi ani jumate am mers la mare si mi-a sugerat o prietena sa i-l scot brusc chiar daca e plin dimineata,ca la fel a facut si ea cu fetita si a fost ok.Atunci fiind in concediu la mare,am indraznit de-am facut si eu la fel ! Si surpriza-surprizelor n-a facut defel pe ea! Atat ca in primele zile se trezea plangand la miezul noptii tinandu-se de chilotei si fugeam repede cu ea la baie si dimineata la ora 5 la fel.In urmatoarele zile s-a mai trezit asa sau doar la miezul noptii,sau dimineata ,pe urma abia pe la 6 mergea la wc si se culca la loc.Chestia e ca s-a scapat pe ea de cateva ori abia o luna-doua mai tarziu,cand se facuse toamna ,mai racoare si se descoperise noaptea ...
Cel mic are acum aproape doi ani si suntem aproape de scoaterea "scutecului de zi",mai face si la wc, uneori ne anunta la timp,alteori in timp ce isi drumul,alteori deloc.Dar surpriza la el e ca desi n-are inca doi ani vad ca dimineata scutecul ii e complet uscat! Asta desi bea mai mult lapte seara decat obisnuia sora-sa sa bea,in plus amandoi mai beau si apa noaptea de multe ori. La el sunt hotarata ca imediat ce scapam de cel de zi sa incercam sa il scoatem concomitent si pe cel de noapte.Va anunt eu daca mi-a iesit
CLARMAI dupa mine, la 3 ani nu e defel "prea devreme" de scos scutecul de noapte.Bafta !

MONI cu DIANA (01.01.2006) si TUDOR (14.08.2009) www.dropshots.com/DIANATUDOR" target="_blank"> POZE
"10% din viata este rezultatul a ceea ce ni se intampla, 90% este decisa de modul in care reactionam la ceea ce ni se intampla"

Mergi la inceput

Multumesc de raspunsuri,acum sa va povestesc ce am patit,am intrebat-o daca e de acord sa dam pampersul jos si sa dormim doar la chilotei si tragea de pampers ca arsa."Mult pipi mami"mi-a zis,asa ca de doua seri o las tot cu pampersul pe ea.
Plus ca ieri a fost la piscina de la 4 incolo,si a invatat sa innoate,asa ca a picat rupta,si iar i l-am lasat,astept in seara asta sa o intreb iar sa vad cum reactioneaza.
As vrea sa fie si ea de acord ca sa se pregateasca psihic pt noapte ca trebuie sa ne trezim sa facem pisu.Ma inteleg foarte bine cu ea,ca cu omu mare,si alege singura,chiar daca nu vb foarte corect eu o inteleg perfect.Sper ca in seara asta sa vrea sa scapam de "bagaj".Desi il iau super plin dimineata,sper la o minune,ca poate simte ca nu are pampers si accepta olita.

Mergi la inceput