cum ati dezvatat de pampers noaptea
Buna ziua mamici,fata mea are 3 ani si din toamna merge la camin,ziua numai folosim pampers ,facem la oala fara probleme,si la wc,in schimb noaptea mi-a fost teama sa il scot,mi-e frica sa nu ii tulbur somnul,as vrea sa o dezvat vara asta,am inteles ca la camin nu ii primeste cu pampers,si dupa-amiaza o sa doarma acolo.
Voi cum ati scapat noaptea de pampers.MI-e frica si sa nu fie prea devreme,ea are ritual la culcare si de biberon nici acum nu am scapat noaptea,cu precizarea ca a acceptat apa,a vz la copiii in parc si acum bea numai apa,exceptie cand mai mergem in vizita ,deci bea mult lichid si in somn,ii schimb si doi pampersi pe noapte.Trage in somn din biberon si daca il simte gol,se scoala sa il umplu la loc ,si-a creeat un reflex.Cu dezvatatul de biberon nu am avut sanse iar acum pe caldurile astea nu ma lasa inima sa il scot.Multumesc anticipat.
Raspunsuri
Androix spune:
Pai cand ii schimbi pampersii nu ii tulburi somnul?
www.obiectiverealiste.blogspot.com" target="_blank">Obiective Realiste
Androix Bijoux
Niste copii si toti copiii!
accept92 spune:
Noi l-am scos cand am constatat dimineata ca este uscat. Dar asta s-a intamplat foarte repede dupa ce a inceput sa faca ziua la olita, pe la 2 ani jumate. Sa inteleg ca pampersul nu e uscat dimineata in cazul vostru. Bea multe lichide in ultima parte a serii?
Picky_toto spune:
Pai ca sa o poti dezvata de pampersul de noapte trebuie sa nu mai bea asa multe lichide noaptea, mai ales ca ai zis ca-i schimbi si 2 pampersi pe noapte. Nu ai putea sa o trezesti sa o pui la olita? Ziua la somnul de la pranz, ii mai pui pampers?
Noi nu mai folosim nici noaptea pampers, refuza sa-i mai pun si nici nu mi-a facut pana acum in pat. Laptele il dau cu vreo 10 min inainte de a merge la nani si o mai pun si la olita inainte sa o bag la somn. Apoi o pun la olita dimineata cand se trezeste.
Mami de mica si iubita 05.05.2009 si de inca o mai mica si iubita 25.03.2011
Buburuza mea
Fluturasul mic
Povestea Printesucai
adra_bell spune:
n-am aplicat nicio tactica, am asteptat pana cand scutecul a fost uscat mai multe dimineti la rand. Nu sunt de acord nici cu tactica trezit copil - plantat somnoros pe olita, nici sa nu bea apa seara/noaptea, e inuman pe caldurile astea
blog
asteptandu-l pe Filip (august 2011)
The hand that rocks the cradle is the hand that rules the world
CorinaDani spune:
ai spus ca la camin "ai inteles" ca nu-i primeste cu pampers.
ai auzit asta din surse diverse sau ti-a spus directoarea/educatoarea de la camin ? adica esti sigura 100% de aceasta informatie ?
te contrazici putin in afirmatii : spui ca nu vrei sa-i tulburi somnul punand-o la olita, insa oricum o deranjezi cand ii schimbi cei 2 pampersi/noapte, si ea are oricum somnul intrerupt pentru ca bea apa noaptea, iar daca simte biberonul gol se trezeste de-a binelea...
un mic truc ar fi sa pui la biberon o tetina cu o gaura foarte mica, astfel incat sa nu poata trage prea multa apa, poate va renunta cu timpul.
fetita mea are 4 ani si inca nu a renuntat la scutecul de noapte, recunosc cinstit ca nici eu n-am insistat, si-asa sunt la pamant cu somnul, nu am avut chef sa ma mai trezesc noaptea s-o pun la olita sau s-o schimb daca uda patul si pijamaua - iese circ total, mai bine nu. si fetita mea bea seara inainte de somn 300 ml lapte cu cereale, iar dimineata pe la ora 6 inca 250-300 ml de lapte. i-am tot vorbit despre faptul ca a crescut, ca e fetita mare, ca ar trebui sa fie in stare sa nu mai faca noaptea in scutec, ca e mai bine acum sa doarma fara scutec pentru ca se incalzeste, i-am tot povestit despre verisoara ei care a renuntat la scutece inca de acum 1 an (sunt de varsta apropiata), etc.
ei bine, astazi a fost a treia zi consecutiva in care pampersul a fost uscat la trezire. normal ca am laudat-o, am felicitat-o, am dragalit-o, a fost foarte fericita si ea de aceasta realizare si a promis ca vorbeste cu "pasarica" sa nu mai faca pipi noaptea, ca sa nu mai punem deloc scutec.
asadar, fata mea abia acum e pregatita sa renunte la scutecul de noapte. cu toate ca acum 2 saptamani declara ca o sa poarte scutec noaptea pana se va marita .
vreau sa subliniez faptul ca fiecare copilas are ritmul lui, nu trebuie sa fortezi prea mult nota, pentru ca risti sa dai in extrema cealata, respectiv se abtine sa faca de frica de a fi certat sau sa rada copiii ca a facut in pat la gradi.
tu ai aer conditionat acasa ? nu poti racori bine camera in care doarme fetita, inainte de culcare, astfel incat pe timpul noptii sa nu mai fie excesiv de cald, sa nu mai simta nevoia de a bea lichide ? cat ar fi de cald, mi se pare totusi putin exagerat consumul acesta de lichid in timpul noptii, ar fi bine sa consulti un medic, sa vada daca nu cumva setea exagerata si urinatul des nu sunt de fapt simptome ale unei afectiuni, cum ar fi de exemplu diabetul. nu vreau sa te ingrijorez inutil, insa e bine sa ai si asta in vedere, nu se stie niciodata. aveti diabetici in familie ?
iata un fragment :
"Principalele simptome ale diabetului la copil sunt eliminarea unei cantitati neobisnuit de mare de urina (poliurie), sete exagerata (polidipsie) si foame iesita din comun (polifagie). Insa, in multe cazuri, parintii fie nu observa nimic neobisnuit, fie nu se ingrijoreaza. "Ceea ce ii aduce pe parinti cu copiii la medic este faptul ca, desi mananca din ce in ce mai mult, micutul ori nu ia in greutate, ori slabeste vazand cu ochii", subliniaza dr. Mihu. In ceea ce priveste polidipsia, adica un consum crescut de lichide, parintii pot fi foarte usor dusi in eroare. Motivul? Micutii au obiceiul – gresit de altfel – de a bea tot felul de sucuri, iar mami si tati nu pot sa tina evidenta lichidelor pe care le consuma cei mici. Parintii isi pot da seama ca ceva nu este in regula cand copiii se trezesc des noaptea de sete sau cand sunt nevoiti sa cheltuiasca foarte mult pe sucuri. Un alt aspect important si in legatura cu care parintii nu pot avea o evidenta foarte clara, mai ales in cazul copiilor mai mari, este cat de des merg la toaleta. "Parintii trebuie sa il intrebe pe copil de cate ori pe noapte se scoala sa faca pipi", atrage atentia medicul. "
catrinik spune:
Citat: |
citat din mesajul lui adra_bell n-am aplicat nicio tactica, am asteptat pana cand scutecul a fost uscat mai multe dimineti la rand. Nu sunt de acord nici cu tactica trezit copil - plantat somnoros pe olita, nici sa nu bea apa seara/noaptea, e inuman pe caldurile astea |
idem.
adra_bell spune:
Corinadani, nu cumva e vorba de diabetul insipid, care este foarte diferit de cel zaharat, are cu totul alte cauze si nu stiu daca are teren genetic, precum cel zaharat. Unii copii beau foarte multa apa si urineaza in consecinta fara sa fie vreo problema, iar un copil mic poate face pipi de cateva ori pe noapte fara s aingrijoreze pe cineva.
Precizez ca eu am fost in tabara cu apa multa, de cand ma stiu dorm cu apa langa pat si ma trezesc de cateva ori pe noapte sa beau apa
blog
asteptandu-l pe Filip (august 2011)
The hand that rocks the cradle is the hand that rules the world
grigore_tina spune:
Baietelul meu are 20 de luni si de aproapre o luna ne jucam cu olita.De 2 saptamani nu mai face deloc ziua pe el,iar de o saptamana am renuntat si noaptea.
Cand nu a mai facut deloc pe el ziua (la inceput se scapa putin si apoi cerea la olita) nu a mai acceptat pampersul nici noaptea.
O singura data,cand a fost prea obosit a facut in pat ,s-a trezit si a cerut.
Geo nu bea deloc lichide noaptea.Iar pipi face spre dimineata,5-6 si seara inainte de culcare.
El a renuntat singur.Daca incercam sa ii pun pampers se lasa cu plansete.
Asa ca pana ea nu e hotarata nu ai ce face,zic eu.
sarcina usoara Licurici,Ionela,Dana.n,Raluci,Laviniablaga si strumphy!
haide Smara cu fetita,dar la termen!