Calendarul gradinarului vesel (20)
Raspunsuri - Pagina 8
valentinag spune:
Julia, lasa dovleacul sa-si faca de cap, mai are timp pana la toamna sa-ti faca un dovleac micut!
Bird, bine ai venit!Ti-au raspuns fetele ce si cum!
Am mai pus poza asta, o mai pun odata, tot ceea ce este intre tul[pina si frunza, chestiile alea mici, sunt copili:
http://ag.arizona.edu/hydroponictomatoes/pruning.htm
Tot ceea ce este intre tulpina si frunze este copil si trebuie rupt, ca sa ai fructe mari si sa se coaca repede!
De mancare
Dulciuri
Din gradina mea
bird70 spune:
Multumesc pentru informatii , am identificat copili .
Astazi am cumparat o gramada de plante , e grea boala asta cu gradinaritul cand te loveste . Am acum si 6 fasoli (cum le spune la plantele care fac fasole?), le-am pus frumos in ghivece. Am mai cumparat, daca tot eram acolo , o planta draguta pe care scria ca face flori mari si rosii, un mandarin si o planta 'ciufulita' care arata foarte interesant. Cand ajung acasa si citesc instructiunile imi dau seama ca madarinul e pitic dar 'floricica' e de fapt un pom care face flori mari si rosii si creste 10-15m iar 'ciufulita' se va face un fel de tufis de 2,5m. Categoric data viitoare am sa citesc cu grija etichetele . Mi-am petrecut dimineata cu fasolile si cu plantele astea, acum fiecare e la locul ei in curte. Mi-a luat o gramada de timp sa sap gropile pentru plante, poate din cauza ca nu am mai facut asta niciodata , poate din cauza ca nu a mai plouat de vreo saptamana. Am sa vad daca pot sa pun poze sa ma laud si eu .
Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation
I'm not insane, my mother had me tested! Dr.Sheldon Cooper
gogosel spune:
fetelor,incercati in locul dovlecilor cu vrej mare si acaparator,zuchinni- nu fac vrej,sunt mai buni la gust decat dovleceii aceia albi si mai fragezi. dar puneti soiul ala verde inchis, fara dungi. am si din cel cu dungi si este mai tare la pulpa decat cel verde inchis fara dungi.
bird, cum se numeste "piticania" aia cu flori rosii?
la mine o tufa tare draguta este albus; s-a dezvoltat tare frumos si acum are bobite verzi care vor mai creste si se vor colora in alb.
si incepe sezonul inmultirii trandafirilor prin lastari/crengute. nu mai cumpar pt ca nu s-au dovedit culorile promise
valentinag spune:
Hahaha ce tare ai fost cu fasoli!Se spune fasole si la planta si la produsul final, nu au nume diferite.
Asteptam poze!
Am uitat sa va spun, am un trandafir japonez(care cica de fapt e chinezesc la origine)de vreo 7-8 ani cred, daca nu mai mult!o singura data a facut o floare pe care a si tinut-o, s-a deschis, superba era.Apoi absolut toate florile pe care pe facea, cand erau boboci ceva mai mari cadeau.L-am tuns, l-am bibilit, i-am pus ingrasamant, nu l-am atins, nimic!Anul asta, a facut pana acum cred ca vreo 15 flori, s-au deschis toate si acum are iarasi 4 boboci!Ce-o fi cu el...
De mancare
Dulciuri
Din gradina mea
valentinag spune:
Gogosel, la sf lui august se pun trandafiri!Si eu am de gand o parcela cam de 10 mp, in fata casei s-o plantez numai cu trandafiri!
De mancare
Dulciuri
Din gradina mea
bird70 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui gogosel bird, cum se numeste "piticania" aia cu flori rosii? |
Stenocarpus sinuatus http://bss.lacity.org/UrbanForestryDivision/StreetTree/StenocarpusSinuatus.htm
Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation
gogosel spune:
valentina, vecinii mei au pus deja trandafiri sub peturi. eu ii pun in perioada asta insa nu in soare puternic toata ziua.
bird, frumos copac insa tolereaza clima calda.
bird70 spune:
http://www.flickr.com/photos/aussiebird70/sets/
sper sa mearga, nu ma prea pricep
valentinag spune:
Merge bird.Ce miiici sunt!O sa ne conversam cu tine in timp invers, ca si anotimpurile.Cand la noi incep sa se coaca rosiile, tu abia le plantezi!
Spor la gradinarit!O sa vezi ca este un microb de care nu mai scapi!
De mancare
Dulciuri
Din gradina mea
leeloo2004 spune:
Bird - ciufulita ta este cred o (sau inrudita) cu dracena. Cind vad rasadurile tale imi amintesc de noi asta-primavara...
Eu sunt disperata total cu cartita, ma omoara cu zile...deja caut diferite alternative pe net, nu stiu ce sa-i mai facs a scap de ea...
Gabriela mami de Stefan David (8 Iulie 2004) si Tudor Andrei (21 Mai 2008)
Poze
Povestea nasterii lui Tudorel
Gradina mea
Giving is the secret of a healthy life. Not necessarily money, but whatever a person has of encouragement and sympathy and understanding
John D. Rockefeller, Jr.