Calendarul gradinarului vesel (20)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Tala spune:

Citat:
citat din mesajul lui zuzi.simona

am pus pozele
asta e a 2-a careia i-am uitat numele

gradina
Simona, mama Antoniei (27.06.1998)

anemona

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns zuzi.simona spune:

mersi tala

gradina
Simona, mama Antoniei (27.06.1998)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tala spune:

cu placere
pe prima nu stiu cum o cheama dar pozeaz-o pe ea singura si apoi da cautare pe google dupa iagini, poate merge...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns valentinag spune:

Gabi, deja am citit prima parte a jurnalului, astept cu nerabdare restul!
Mai acum vreo ora am venit si noi de la mosie, ieri am udat, nu am apucat sa ma uit la tv sa vad daca ploua si azi noapte a plouat de-a ruuupt!Cu tunete si fulgere, pfuaaa!
Am cules jumatate de galeata de rosii, le-am mai copilit, legat, am jumulit iarba dintre randurile de gulii, de varza, ardeiul il facuse mamaie.Mi-a mai ramas brazda de praz de scos la lumina!
Am rupt frunzele de la capsuni, ca vreau sa-i sap si sa plantez toata bucata din nou, am pus mazare din nou, sa se faca pana la toamna si are deja vreo 5-6 cm, i-a prins bine ploile astea.
Mi s-a facut porumbul plnatat printre legume si sambata seara am mancat si fiert si copt afara la jarsambata urmeaza alta tura, o sa mananc pana ma satur!Daca ma aud fetele de la monti, jar mananc

De mancare
Dulciuri
Din gradina mea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bird70 spune:

Buna,
gradinar foarte incepator cu experienta zero cauta informatii de la gradinari experimentati .

Cum am mai scris si la subiectul celalalt, am 4 rosii si 4 ardei . Ardeii ii am de cateva saptamani si pare sa le mearga bine, 2 din ei au deja cate un ardei micut, ceilalti 2 au flori si boboci. Rosiile sunt micute, cam 6 cm si le am de vreo saptamana. Fiecare planta e intr-un ghiveci marisor. Stau in curte la soare. Am cateva intrebari:
1. in afara de udat zilnic cand nu ploua, ce altceva trebuie sa le mai fac? Au nevoie de ingrasamant, ceva pentru paraziti?
2. ce inseamna exact copilit?
3. rosiile trebuie legate de pe acum sau cand se fac mai mari si arata mai firave?
4. ardeii trebuie legati, cei care au fruct par cam plapanzi si mi-e frica ca nu o sa reziste daca creste fructul mai mare.
Orice alt sfat pentru incepatori e binevenit. Planuiesc sa cumpar maine niste fasole si sa pun ierburi intr-un ghiveci suspendat.

Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation
I'm not insane, my mother had me tested! Dr.Sheldon Cooper

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns b.nica spune:

Bird 70,uite un site interesant care este al unei doamne pasionata de gradinarit si care locuieste mai aproape de tine decat de noi,: http://herbs-to-use.com/index.html.
Eu urmaresc mai mult celalalt site al ei:http://www.herbsarespecial.com.au/index.html

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lbelciug spune:

Citat:
citat din mesajul lui bird70

Buna,
gradinar foarte incepator cu experienta zero cauta informatii de la gradinari experimentati .

Cum am mai scris si la subiectul celalalt, am 4 rosii si 4 ardei . Ardeii ii am de cateva saptamani si pare sa le mearga bine, 2 din ei au deja cate un ardei micut, ceilalti 2 au flori si boboci. Rosiile sunt micute, cam 6 cm si le am de vreo saptamana. Fiecare planta e intr-un ghiveci marisor. Stau in curte la soare. Am cateva intrebari:
1. in afara de udat zilnic cand nu ploua, ce altceva trebuie sa le mai fac? Au nevoie de ingrasamant, ceva pentru paraziti?

Nu trebuie neaparat ingrasamant, mai ales daca pamantul e de flori.Pt paraziti eu nu as da cu nimic, mai ales ca sunt cateva fire.

2. ce inseamna exact copilit?

Vezi ca am pus o poza cu cateva pagini in urma, indicand frunza copil ce trebuie rupta.

3. rosiile trebuie legate de pe acum sau cand se fac mai mari si arata mai firave?

Cand se fac mai maricele (cca 30cm), 6 cm e f putin pt araci.

4. ardeii trebuie legati, cei care au fruct par cam plapanzi si mi-e frica ca nu o sa reziste daca creste fructul mai mare.

Nu trebue legati si nici pusi araci la ardei.

Orice alt sfat pentru incepatori e binevenit. Planuiesc sa cumpar maine niste fasole si sa pun ierburi intr-un ghiveci suspendat.

Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation

Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005) si Bogdanel (30.05.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns JuliaSM spune:

Intre salbaticia de rosii,castraveti si patrunjel mi-a aparut un animalut de dovleac.Cred ca l-am semanat din greseala in stratul de patrunjel,ca acum e ditai planta,una singura,dar mi s-a intins pe vreo 3 m deja si inca are tendinte sa creasca.A facut si flori,desi inca nu vad vreo urma de dovleac bombat care sa promita rod mai incolo.Sunt inca flori pe tulpina,si nu putine.Trebuie sa fac eu ceva ca sa se simta el mai bine decat se simte,sa-mi faca si mie un pumpkin portocaliu mai incolo?? Acum troneaza peste patrunjel,a ajuns si la marar si se baga intre rosii,l-am intins pe langa gard deja,ca sub rosii nu ar avea oricum destula lumina...

Mi se inrosesc si mie rosiile ,am vazut ca cele cherry isi schimba culoarea deja.Cele mari cat pumnul sunt inca verzi tare...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bird70 spune:

Multumesc pentru raspunsuri.

La ce 'varsta' se incepe copilirea?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns JuliaSM spune:

Bird,eu am copilit rosiile dupa ce dadusera in floare in partea de sus,iar jos de tot pe tulpina,unde se ramificau frunze,apareau copilii,ca niste mici plantute,nu ai cum sa le confunzi,ca arata exact ca o planta pe alta planta.Eu le-am copilit pe cele din partea inferioara,sus le-am mai lasat,am cam 3-4 ramuri cu rosii pe fiecare planta,si nu par sa se deranjeze unele pe altele.

Mergi la inceput