Calendarul gradinarului vesel (20)
Raspunsuri - Pagina 6
msl1 spune:
Stau in california, iar clima este destul de uscata, dar le ud zilnic plantele; le am in ghivece mari cu pamint special pt gradina; in Ro nu stiu cind voi merge nu am fost de vreo 2 ani jumate;
Deci de leustean nu am nici o sansa sa-l cultiv?
leeloo2004 spune:
Alta furtuna aseara...eu deja m-am saturat...mi-au zburat din nou toate cele - de data asta inclusiv masa de pe terasa care avea pe ea un geam gros... Masa am recuperat-o din gradina, geamul credeam ca e tandari undeva pe gazon, dar spre marea mea mirare l-am gasit intact pe terasa... Citeva fire de rosii care isi mai revenisera si trageam sperante ca vor ajunge si ele sa faca flori si gogonele la un moment dat, s-au rupt din nou...macar cele ok au scapat...
Plus ca de dimineata, spre bucuria mea, am vazut ca am un pepenas cam de 5 cm diametru si inca vreo 3 mititei - am sa le fac poze maine de dimineata sa vi-i arat!
msl - eu zic ca leusteanul nu are sanse...dar cu arpagicul in mod normal ar fi trebuit sa obtii macar ceapa verde...nu stiu ce sa te sfatuiesc...stiu ca e complicat si sa comanzi in SUA de pe aici plante, etc...
Valentina - o sa incerc sa fac si un jurnal - desi nu ma pricep foarte tare - deci nu promit - pina atunci, daca vreti, puteti vedea pozele din New York - doar pe astea am reusit sa le pun pe net...
Gabriela mami de Stefan David (8 Iulie 2004) si Tudor Andrei (21 Mai 2008)
Poze
Povestea nasterii lui Tudorel
Gradina mea
Giving is the secret of a healthy life. Not necessarily money, but whatever a person has of encouragement and sympathy and understanding
John D. Rockefeller, Jr.
valentinag spune:
Gabi, acum ma uit la poze, ce curajoasa esti sa pleci asa drum lung cu copii!Eu credeam ca ati fost doar voi!
De mancare
Dulciuri
Din gradina mea
lbelciug spune:
Gabriela, m-am uitat la toate pozele si mi-a placut mult ca in toate zambiti! Sa inteleg ca cei mici au fost ascultatori? Cum au rezistat baietii zi de zi ca turisti, mai ales cel mic, nu ii era somn la pranz? Ce le-a placut cel mai mult? Eu nu am curaj sincer sa-i iau pe ai mei dupa mine la un astfel de concediu, prefer unul static cu ei, nu de alta dar n-as putea sa savurez locurile vizitate pt a nu-i scapa din ochi pe ei caci de regula fac prostii. Ai toata stima mea ca v-ati descurcat excelent!
Jurnalul nu trebuie sa fie o chestie profi sau elaborata, ci pur si simplu sa zica itenerariul si impresiile din locurile vizitate, eventual ceva intamplari hazlii.
Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005) si Bogdanel (30.05.2007)
leeloo2004 spune:
Nope, noi plecam peste tot "la pachet"...cred ca in principal din cauza ca noi ne simtim oarecum vinovati ca petrecem asa putin timp cu ei si atunci cind e vacanta, apoi sa fie vacanta pentru toti! Plus ca eu cred foarte mult in teoria (poate ati citit cumva cartea "Exceptionalii"?) ca orice calatorie, chiar si la virste fragede, cind ai impresia ca cei mici nu inteleg nimic, contribuie extraordinar la dezvoltarea copilului si la formarea lui - contactul cu alte peisaje, mirosuri, oameni, limbi, mod de a interactiona ii deschide extraordinar...
Deci la noi nu o sa vedeti vacante in doi - decit cel mult, sa zic, un weekend cum a fost cel de la Londra de anul asta...
Si da, asta am observat si eu ca in toate pozele suntem toti zimbareti si asta nu a fost cu intentie - pur si simplu cred ca se vede faptul ca ne-am simtit toti asa de bine...evident ca a fost obositor - mai ales pentru cel mic Liviana ca tot ma intrebai - in jur de ora 6 (din SUA...) de obicei cadea lat si vreo 45 de minute trebuia sa-l caram in brate, dar apoi se trezea si era ca nou! Pentru mine neasteptat a fost faptul ca ei s-au adaptat atit de usor la diferenta de fus orar si pentru asta nu am nicio explicatie...
In plus - in majoritatea locurilor unde am fost ca de ex Muzeul de Istorie Naturala, Acvariul din Boston, USS Constitution sau Bronx Zoo - sunt foarte multe atractii pentru copii - la ei (asa cum am observat si in Stockholm) totul este gindit pentru familii pentru ca si ei de obicei calatoresc cu copiii dupa ei...
In alta ordine de idei, pentru ca atrebuit sa dau o fuga pina acasa, am pozat pepenasul (si pe fratiorii lui ) - chiar sunt curioasa daca va ajunge sa se si coaca de consum!
Poze
Gradina mea
Giving is the secret of a healthy life. Not necessarily money, but whatever a person has of encouragement and sympathy and understanding
John D. Rockefeller, Jr.
alintaroma spune:
Gabriela, foarte frumoase pozele . Mi-au placut toate si mi s-a facut un dor de NYC . Sper ca nu ati ratat Central Park, e o oaza de liniste si frumusete. Intradevar se vede ca v-a priit vacanta de la mic la mare. Baietii sunt niste scumpi.
Ai dreptate ca aici absolut toata lumea merge in vacante in familie. Poate ici si colo cite o evadare la Las Vegas ca e doar ptr adulti dar in rest copii sunt la purtator. Si la fel am fost si noi, oriunde am mers de cind o avem pe Bianca , am fost in formatie completa. American Museum of Natural History ne-a placut si noua la nebunie
Ce draguti sunt pepenasii
zuzi.simona spune:
Citat: |
citat din mesajul lui msl1 Deci de leustean nu am nici o sansa sa-l cultiv? |
nu renunta, pune seminte pana iese, e adevarat iese mai greu dar noi avem o tufa adusa din ro si vreo 5 din seminte, asta in 3 ani, deci se poate!
gradina
Simona, mama Antoniei (27.06.1998)
zuzi.simona spune:
gabriela m-am plimbat si eu la ny cu pozele , foarte faine! imi pare rau ca n-ai scapat de cartita, pacat de gazonul tau, daca nu reusesti cu fumigenele treci la panda ca metoda aia e sigura, dar cand bagi fumigenele nu iese animalutul?
n-am mai facut poze de o saptamana , mai am noutati, poate maine...
rosiile sunt aproape jumatate atacate de mana, au fost 3 zile f. calde in peisajul nostru normal de 20-25 de grade si le-a dat peste cap
aproape toate gladiolele au crescut aiurea, am pus bulbii prea la suprafata oare? din cele de anul trecut nu cred ca infloreste ceva, sunt f. subtiri
trandafirii cataratori fac din nou boboci, calele sunt longevive iar carciumaresele sunt o splendoare
am taiat pana la urma rododendronul si s-a luminat locul, astazi chiar am completat golul ramas cu levantica, carciumarese si garofite, astea sunt f. dese, mama spune ca n-or sa infloreasca dar nu ma indur sa le arunc
tufa de fragi si-a intins stoloni peste tot si e f. productiva, o tot vizitez
nu stiu denumirea la 2 dintre flori, le identificati voi sigur pt. mine : http://home-and-garden.webshots.com/photo/2999690540100816331EmWBjA cealalta nu-i in poze inca...
am si maci si am pus semintele f. tarziu, dupa ce am vazut intr-o curte la vecini infloriti
dintre daliile vechi au facut frunze doar 3, flori nu cred ca fac, dintre cele puse in primavara tot 3 sunt inflorite si inalte, una e cat prunul, 2 au fost mancate la inceput si nu au mai dat lastar, si am mai pus 6 sapt. trecuta ca erau f. reduse (bulbi) si arata inca bine, la cat de mult ploua totusi nu au fost invazie de limacsi
crinii s-au dus, au mai ramas doar cei albi, pitici, din plantele de clematis uscate numai una are lastar nou, celelalte nimic si chiar cele care sunt inca verzi nu au mai facut flori, nu stiu ce se intampla ca vad prin jur pline de flori, n-am eu noroc la astea
revin maine cu poze,
gradina
leeloo2004 spune:
Simona, nici gind sa iasa cartita, cu tot fumul din galerii...ideea e ca gazul ala ar ucide-o...
Liviana, Valentina - si cine mai este interesat - m-am apucat sa scriu Jurnalul de calatorie in America - il gasiti aici:
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=165654
Deocamdata e doar inceput, promit sa-l continui pana la sfarsit, mai ales daca exista interes...
Poze
Gradina mea
John D. Rockefeller, Jr.
zuzi.simona spune:
am pus pozele
asta e a 2-a careia i-am uitat numele
gradina