Calendarul gradinarului vesel (20)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns b.nica spune:

Fetelor daca gresim "culturilii" avem liber de la "comenduire" sa ne modificam postarile.
Eu am splendori de gladiole dar nu inteleg de ce nu rezista taiate in glastre.
Vedeti ca a aparut un catalog (din acelea care ne iau mintile si banii,) online,nu spun aici (dar pe PM se poate) dar nu este prea tentant.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bird70 spune:

Eu ajung in Romania la inceputul lui septembrie, daca cineva vrea seminte de flori exotice sa-mi spuneti ca le pot trimite prin posta cand ajung. Aici sunt foarte ieftine. Inca nu m-am hotarat ce iau pentru prietenul nostru .

Ieri am fost la un magazin de plante si aveau niste plante care se numeau pomatos , o corcitura de cartof cu rosii, planta dadea rosii si cand se termina de rodit, scoteai cartofii . Sotul meu a zis ca el nu mananca asa ceva. Am mai vazut si pomi care dau pana la 8 fructe diferite, pe fiecare creanga creste altceva.

Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation
I'm not insane, my mother had me tested! Dr.Sheldon Cooper

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alintaroma spune:

M-am necajit si eu ca ceva boala mi-a afectat si mie plantele de rosii. Fructe am avut si avem surprinzator de multe si nu sunt afectate absolut deloc, arata de revista chiar :) Dar plantele daca pina mai acum 3 saptamini erau atit de sanatoase de spuneai ca's de plastic :) acum au inceput sa apara pete maronii pe anumite frunze si sa se ingalbeneasca. Deci frunzele sunt galbene cu pete mici-mici maronii. Totul a inceput de la o planta din coltul gradinii sia cum vad ca se tot extinde Miine merg sa caut cooper spray sa le dau si eu caci desi ma tineam organic 100% acu parca mi-ar parea rau sa moara toate plantele. Fructele dupa cum am zis nu sunt afectate deloc, se coc in continuare linistite dar daca nu iau masuri sigur plantele vor muri si ramin doar cu o singura recolta. Eu sunta tit de incintata cite rosii am mincat din doar 8 plante incit la anul imi propun sa maresc gradina . Capsuni inca mai culegem si noi cite o minuta la citeva zile, spre bucuria copilei. Morcoveii vad ca cresc cuminti, patrunjelul l-am taiat o data si acum a dat din nou, la fel si menta care am uscat-o ptr ceai, si creste tura a doua deja. Ah era sa uit de ardei Fiecare plantuta are cite 2 ardei, si incep sa prinda culoare.
Va citesc in mod constant cu mare drag dar noutati nu prea am avut

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns leeloo2004 spune:

Greu de tot, dar parca vad si eu primele semne de coacere la rosii - altfel palntele sunt sanatoase - au crescut cat mine de inalte si au si 4 randuri de fructe pe ele - nu am avut niciodata asa...deci mi-ar parea rau sa nu se coaca. Si castravetii vad ca au luat-o din loc - am vazut 2-3 castraveciori mititei...

Ieri m-am apucat sa refac rondul de flori de langa terasa, aveam de mult in gand, v-am mai spus, dar nu m-am incumetat - dar ieri am inceput, am facut doar putin - e multa iarba de smuls, de completat cu pamint, apoi de pus scoarta de copac - dar incepe sa se intrevada ceva: http://home-and-garden.webshots.com/photo/2116675880050279906pVUjXH

Tot ieri am mai dus o batalie in razboiul cu cartita...

b.nica - despre ce firma vorbesti? B sau S??? Sau alta?

Gabriela mami de Stefan David (8 Iulie 2004) si Tudor Andrei (21 Mai 2008)
Poze
Povestea nasterii lui Tudorel
Gradina mea

Giving is the secret of a healthy life. Not necessarily money, but whatever a person has of encouragement and sympathy and understanding
John D. Rockefeller, Jr.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olympia spune:

Julia uite aici boli si tratamente:
http://www.lumeasatului.ro/bolile-la-tomate-multe-si-periculoase_l442.html

Nu stiu ce substante se comercializeaza la voi, eu ti-am zis de ceva pe baza de cupru ca in general astea au spectru larg.

Gabi la mine niciun rond nu arata asa ingrijit si ordonat ca al tau.
Bird, tu esti o scumpa cu semintele. Plantele de exterior nu cred ca rezista aici iar pentru interior, la ghivece, cred ca poti aduce orice ti se pare mai spectaculos. De ceva legume inrudite cu rosiile am citit pe cuelisa.com, Elisa are nepotii parca in Australia, a adus si a cultivat in vara asta, aici in Romania legumele respective.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioanaiub spune:

si rosiile nostre au facut mana, tata le-a stropit cu zeama bordeleza si cu ridomil, deocamdata vad ca nu s-a mai extins boala ... castravetii in schimb sunt praf , e drept ca ei sunt mai sensibili decat rosiile ... am vazut ieri cate va vinete destul de maricele, si ardei avem o gramada, mititei dar multi
am o gramada de bostanei ornamentali, radeau ieri prietenii de mine, ziceau ca abia asteapta sa ma vada cu ei la piata

in week-end am stat tot in gradina, cu prietenii, caldura mare

Mergi la inceput

Ioana, voi nu erati cu trandafirii? Sau ati cultivat si-si anul asta?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tala spune:

Gabi, arata bine rondul tau. Si Mandevilla mi-a placut f mult. Cu scoarta de copac ai prins vre-o furtuna? nu o imprastie peste tot? La mine in curte e jungla, oficial. Mi s-au cam patat si mie plantele de rosii si chiar unele fructe insa oricum regret ca le-am stropit la un moment dat si chiar mi-am promis ca nu mai fac asta. Pana la urma am exemple clare de gradini (in jurul meu) care au fost stropite execesiv si altele chiar deloc si sunt cam in acelasi stadiu. Deci: daca vreau rosii stropite ma duc la piata, ale mele nu vor mai vedea asa ceva.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioanaiub spune:

Citat:
citat din mesajul lui olympia

Ioana, voi nu erati cu trandafirii? Sau ati cultivat si-si anul asta?

Pene colorate... cate putin din toate!

album
gradina

ba da, avem si trandafiri ... dar cultivam si legume, pentru consum propriu (pentru noi si prieteni )

Mergi la inceput

Apropos de trandafiri mi-a inflorit trandafirul prins dintr-o tija de la unii cumparati din piata. E alb-verzui cu tija lunga si aproape fara tepi. Ma bate gandul sa repet operatiunea de inmultire. Si ma intreb daca sa-l las sa ierneze afara sau sa-l mut in casa in toamna.

Mergi la inceput