Calendarul gradinarului vesel (20)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns leeloo2004 spune:

Olympia, abia m-am apucat de rond (de aia arata asa bine! )- o sa-mi ia ceva timp sa-l termin...problema mea este ca gazonul s-a extins si aici, peste masura...
Tala - eu am mai avut scoarta in partea din fata - nu mi-a luat-o nicio furtuna - in schimb acolo am avut o alta problema - terenul e in panta - si atunci cind ploua masiv, scoarta o ia la vale...
Mandevilla - am vazut-o prima oara acum, in SUA - erau aranjamente pe strazi - apoi am gasit-o pe aceasta la brico - era ultima, si am luat-o. Am citit pe net ca ierneaza - ii cad toate frunzele si trebuie sa o tin intr-o camera cu temperatura de cam 15 grade (ceea ce eu nu am - la mine e constant in camerele ne-incalzite cam 19 grade). O sa vad cum va trece iarna - insa pina una-alta ii merge foarte bine, s-a umplut de flori - ii place mult in plin soare!

Gabriela mami de Stefan David (8 Iulie 2004) si Tudor Andrei (21 Mai 2008)
Poze
Povestea nasterii lui Tudorel
Gradina mea

Giving is the secret of a healthy life. Not necessarily money, but whatever a person has of encouragement and sympathy and understanding
John D. Rockefeller, Jr.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gogosel spune:

gabriela, nu vreau sa iti tai elanul insa ... peste putin timp o sa ai iar pl m-am saturatin de buruieni. asa arata si la mine si acum, dupa 3 luni de vant, soare , vijelii, scos buruieni... abia daca mai este ceva din ceea ce a fost!
sa nu mai iasa buruieni si sa fie impecabil mult timp, trebuie pusa plasa de aceea neagra, apoi scoarta.sau fara panza dar cu strat gros de 5 cm, ca sa nu mai intre lumina si sa creasca buruieni.
eu vreau sa refac totul, sa pun panza si apoi scoarta sau pietre de rau/marmura maruntita, ce gasesc mai ieftin pe net.
m-am saturaty de preturile nesimtit de mari din magazinele de specialitate. spre ex sac de scoarta de brad am gasit pe net la 15 lei sacul de 50l, nu ca in magazine,45 lei.
am fost in we la horn si ma uitam sa iau niste tuie mare! soc- 420 lei buc cam la 170 cm.
vreau sa fac un gard viu, numai din tuia, pe o latura unde sa pun si lumini.
dar o sa caut o pepiniera si o sa iau de acolo.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olympia spune:

Gogosel, eu am o prietena care a pus plasa din aceea verde la rosii si tot au mai rasarit buruieni prin ea, nu ca inainte, mai rarute dar au razbit si nesmulse s-au facut mari. A pus si la rondurile cu flori, deasupra a pus marmura sparta si ... are buruieni si acolo!

Mergi la inceput

olimpia,eu am vazut prin rondurile amenajate o panza neagra de verso si alba pe fata...
oricum,trebuie sa gasesc moartea ierbei aleia grase, cu spic precum graul, ca mi-a mancat sufletul...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anja spune:

Dragele mele experte am nevoie de ajutor. Marul, zmeura, si trandafirii mei sunt loviti de o boala ciudata. Frunzele sunt mancate si chircite. Nu stiu cu ce sa le tratez.
Am citit undeva de un amestec de sapun cu apa. Stiti daca asa ceva este eficient.
Multumesc
Anja

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alintaroma spune:

Fetelor voi vreti pinza, iar eu am scos-o de pe un start de flori deja . Daca va intrebati de ce, apoi eu vreau ca mulch-ul prin putrezire sa imbunatateasca calitatea solului, ori din cauza pinzei mulchul doar mucegaia si nu avea cum sa respire etc. Asa ca in primavara cind am mai plantat si completat cu mulch am scos pinza care intradevar era plina de mucegai. Planuiesc sa o scot si pe celalat strat in toamna. Stratul de mulch e suficient pentru a tine umiditate plantelor si a impiedica cresterea buruienilor. Si chiar nu am nici o buruiana/iarba pe niciunde. Desi initial cind am construit stratuirle de la inceput asa le-am facut: topsoil, pinza, mulch. Voi faceti cum doriti eu doar am impartasit experienta mea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns valentinag spune:

Anja, poate au niste viermisori ceva, musculite, n-ai observat?Ia la cautat internetul cu bolile si daunatorii trandafirilor de ex. si dupa poze o sa-ti dai seama ce au!Sau pune aici o poza si cautam noi!

De mancare
Dulciuri
Din gradina mea

Mergi la inceput

alinta, se poate si cu mulch sa stopezi buruienile, insa doar dc e pus in strat gros de cel putin 5 cm, astfel incat lumina sa nu patrunda si sa nu rasara buruieni. intre scoarta si pietre, cea mai buna ar fi scoarta ca tine umezeala. dar dezavantajul este ca este imprastiata de vant (la mine asa a fost).
eu ma vazut intr-adevar panza pe la centrele comerciale, insa pe deasupra erau pietre, nu mulch.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anja spune:

Nu, nu am obseervat nici musculite, nici purici. Pun pozele diseara cand ajung acasa.
Merci mult

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olympia spune:

Anja, sapun cu apa, cred ca ajuta doar daca-s ceva insecte.
Cu spectru larg de actiune atat pentru boli cat si pentru insecte sunt substantele cuprice, de pilda Champion. Se gaseste la fitosanitare, la plic, prepari tu solutia dupa indicatii si o pulverizezi cu o pompita.

Mergi la inceput