Calendarul gradinarului vesel (20)

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ioanaiub spune:

Gabriela, poate ai pus ceva soiuri mai tarzii de rosii ... la noi au inceput sa se coaca demult, primele le-am cules in 17 iulie, le-am si imortalizat ... spor la rosii, sa te bucuri curand de ele, coapte
castravetii nostri, care erau pe pamant, s-au "ars", s-au imbolnavit de mana, cred ca din cauza ca au fost cateva dimineti cetoase. au mai ramas cei de pe spalier, aia nu sunt bolnavi, inca . oricum am pus pentru iarna, nu-mi mai fac probleme
fasolea anul asta n-a fost prea grozava, niste tufe anemice , nu stiu ce nu i-a placut, poate din cauza ca am pus-o pe langa gard si dincolo de gard era lucerna, nu s-or fi impacat ... in schimb cea "oloaga" a fost foarte productiva
saptamana asta am scos ceapa, am avut si rosie si alba, foarte frumoasa, cea rosie pisca putin dar cea alba e dulce

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bird70 spune:

Azi am pus niste seminte de pepene verde, sa vad daca iese ceva. Daca iese le mut in gradina. Abia astept sa ma mut la ferma, am deja planuri cu gradina de legume. Am fost la biblioteca si am imprumutat cateva carti despre gradinarit, mi-am petrecut ultimele zile invatand . In zona in care locuiesc eu, subtropicala, se pare ca pot cultiva legume tot timpul anului , atat timp cat am posibilitatea sa le ud in sezonul uscat. Acum e iarna dar ziua sunt peste 20 grade, seara se poate face frig, cand e tare frig ajunge la 8 grade. Soare este tot timpul indiferent de sezon.

Intrebarea mea acum este, de cand incep rosiile sa fie gata de cules si pana se opreste planta din rodit, cat timp trece? Ma gandeam pentru viitor cand ma mut la ferma, daca sa zicem ca rosiile rodesc 2 luni, pot pune plante la fiecare 2 luni si atunci am rosii tot anul.

Ieri sotul meu mi-a cumparat niste bulbi asortati , 4 feluri de flori colorate. Azi le-am plantat in niste ghivece mari, abia astept sa iasa.

Mi-am facut planuri pentru curte si ma apuc serios de treaba. Imi mai trebuie 2 pomi marisori si restul vor fi plante gen tufisuri. Trebuie sa delimitez paturile pentru plante, sa cumpar pamant bun si sa pun plante. Am un copac foarte mare care are niste radacini mai ridicate in jurul lui si nu creste nimic pe ele. Initial m-am gandit sa pun pamant pe radacini si sa pun iarba dar sub copac e umbra si nu cred ca merge. Acum ma gandesc sa construiesc ca o banca in jurul lui sa acopere radacinile alea urate.

Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation
I'm not insane, my mother had me tested! Dr.Sheldon Cooper

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olympia spune:

Bird, chiar am vazut asa ceva, o banca hexagonala in jurul unui copac mare, arata super!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns JuliaSM spune:

La noi a fost foarte rece in ultima perioada,a si plouat mult,soare ioc...si am vazut azi ca incep sa putrezeasca rosiile pe lujer,cand abia-abia incepeau sa devina portocalii!! ...E ceva de facut? Sunt asa de trista,nu am avut parte decat de cateva cherry coapte bine si cu o aromaaaa...Sper sa dea soarele si sa se coaca repede si celelalte,ca sa nu pierd toata recolta. :(

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olympia spune:

Julia, ce inseamna sa putrezeasca? Le-a atacat vreo boala, o ciuperca, o bacterie adusa de ploi. Ar trebui sa culegi tot ce e portocaliu si neatins si sa le pui intr-o ladita undeva sa se coaca mai departe. Apoi plantele ar trebui tratate chimic, da nu stiu cu ce acolo la voi. Cauta ceva pe baza de de cupru.

Mergi la inceput

Fac poze dimineata pe lumina si va arat.Oricum sunt o treapta mai jos de statutul de novice in ale gradinaritului,asa ca orice informatie la subiect mi-e mai mult decat utila.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns valentinag spune:

Eu am cules iarasi o galeata de rosii, mi-am luat eu pt mancare si restul or sa devina suc de rosii.
Si am mancat iarasi 3 capsuni, si am mai gasit 2 verzi plus ca au multe flori!
Porumb copt si fiert la greu

Bird, moama ai intrat in forta!Bravos!Rosiile se pun cam la sf lui mai - inceput de iunie si se termina la sf. lui septembrie - jumatatea lui octombrie, depinde de cat de cald este!Practic incep sa fie bune de cules cam de la inceputul lui iulie, in functie de caldura, de soiul lor, de amplasare, etc.

Julia, asteptam pozele ca sa ne putem da cu parerea!

De mancare
Dulciuri
Din gradina mea

Mergi la inceput

Facusem pozele cand mi-am propus, atunci, insa card reader-ul meu n-a mai mers, pana mi l-a schimbat omul meu cu altul functional acum.
Iata rosiile.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns valentinag spune:

Cred ca de mana e vorba, din cauza excesului de apa!
Parerea mea este sa rupi toate fructele afectate, rupi si frunzele daca sunt si ele patate si le tratezi.Altfel se duc toate!
Sa vedem ce spun si fetele mai experte!

De mancare
Dulciuri
Din gradina mea

Mergi la inceput

Da,frunzele de la baza sunt deja ingalbenite! Voiam sa iau foarfeca sa le curat azi,dar a plouat iarasi... :(
Cu ce sa le tratez? Nu stiu ce sa cer aici,insa vine mama la mine si ii pot spune sa cumpere ceva in ultimul ceas din tara,restul rosiilor sunt inca super,mi-ar parea rau sa se imbolnaveasca toate!

Mergi la inceput