Calendarul gradinarului vesel (20)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns b.nica spune:

Fetelor, ziceti din timp ca sa stiu cate rosioare sacrific pt. seminte,!
La coacaze nu va recomand cele Fertodi,era sa le arunc pt. ca aveau un gust dezagreabil, dar trebuie sa recunosc ca sunt f. productive.
In toamna stati aproape ca fac o comanda serioasa de zmeur si afine.
Am unul,cred ca v-am mai spus, de care nu stiu sigur cum se numeste si care numai ce l-am pus in primavara si mi-a facut niste minuni imense si delicioase.
De afinele "Patriot" si "Norski"(sper ca asa se numesc!)de la bakeri sunt ff. multumita si eu si puii mei care le consuma la greu cu iaurt facut in casa si cu miere.

Mergi la inceput

Vedeti ca am gasit o babuta in piata cu rosii vinetii "inima de bou" si am luat pt. seminte 1 kg.Delicioase si timpurii dupa cum stiam!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioanaiub spune:

Citat:
citat din mesajul lui b.nica

Apropos Tala,am impresia ca tu spuneai la un moment dat de cum se usuca fructele sau despre cum se fac siropurile de fructe fara fierbere.
Sunt 2 subiecte care ma preocupa mult acum si stiu ca cineva de aici, la un moment dat, a sus ceva legat de ele.

buna dimineata, gradinarese harnice
am lipsit o vreme de la subiect "din cauza" de vacanta si apoi din lipsa de timp

eu anul acesta am facut sirop "la greu" pentru ca mi-am cumparat o oala minune , pun aici link-ul sa vedeti cum arata. in sita de sus pun fructele cu zaharul, in oala de jos pun apa si in cea din mijloc se scurge siropul, dupa ce aburul ajunge la fructe ... am facut sirop de capsuni, de coacaze rosii si negre, de zmeura. n-am apucat sa fac si de visine pentru ca sotul mi le-a "subtilizat" pentru visinata

in rest multa munca, recolta bogata, am pus castraveti pe iarna, am pus si ardeii "peperrone", fasole verde la borcan, incepem sa strangem rosii pentru bulion, porumb am mancat pe saturate ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mada spune:

buna, ma laud si eu cu gradina mea
poze o sa va pun zilele urmatoare
pe 25 iulie am mancat prima rosie din gradina noastra
am rosii, vinete care sunt maricele sambata cred ca deja le culegem, ardei iuti(am pus deja 2 borcane la murat), castravetii sunt pe trecute deja- si am aici am niste intrebari pt voi, au fost amari si cu seminte mari ardei gras, si sfecla
rosiile arata excelent, dar sunt acrisoare si cu pielita groasa
ce trebuie sa fac sa am recolta gustoasa??? pe la anul vorbesc.
in curte la noi in afara de ce v-am zis eu nu avem nimic altceva nici copaci nici pom fructiferi
vrea neaparat sa facem anul asta ceva
va rog sa-mi spuneti de care sa iau si cum sa-i punem
noi suntem tot pe din afara cu gradinaritul, dar am reusit sa facem ceva recolta cu toata nepriceperea
tomaccio astea, de unde le-ati luat?
vad ca vorbiti de comenzi pt rasaduri, spunneti-mi si mie va rog ce luati si de unde.
multumesc

Ilinca si Rares

Mergi la inceput

Mada draga mea,iti promit ca imediat ce imi parvin cataloagele de la firmele de la care comand de ani buni,voi posta aici preferintele mele.

Mergi la inceput

In legatura cu castravetii care ies amari am citit,nu mai stiu pe unde, ca daca sunt tinute semintele in lapte o zi inainte de plantare nu mai ies amari castravetii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns leeloo2004 spune:

Mada, cu pomii sunt si eu curioasa ca nu am avut deloc noroc cu ei, sau poate pamintul e pur si simplu prost...
La mine rosiile sunt inca versi, abia cele cherry incep sa se faca portocalii, dand semn ca se vor coace...

Am reusit sa curat capsunii, ocazie cu care am vazut ca respectiva cartita a dat si pe aici cu nasul... Liviana, nu am incercat cu PET-urile - am sa caut mesajul tau sa vad exact ce si cum...bururienile insa ma extermina...deci la mine anul asta nu pot spune ca am avut o gradina bogata, ba dimpotriva...

In plus mi-am dat seama ca eu nu ma bucur deloc de curte - nu stau o clipa locului sa o admir, parca am mancarici - asa ca urmatoarele weekenduri am sa incerc macar sa-mi fac putin timp sa-mi trag si eu sufletul...

Gabriela mami de Stefan David (8 Iulie 2004) si Tudor Andrei (21 Mai 2008)
Poze
Povestea nasterii lui Tudorel
Gradina mea

Giving is the secret of a healthy life. Not necessarily money, but whatever a person has of encouragement and sympathy and understanding
John D. Rockefeller, Jr.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gogosel spune:

URGENT- am nevoie de niste pamant de padure pentru a amenaja un teren achizitionat chiar langa casa noastra. Daca puteti sa ma ajutati cu un nr de tel....nu ezitati! Langa Bucuresti,mai precis la 2.5 km de Bucuresti, in Rosu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bird70 spune:

Doua din rosiile mele au facut floricele . Se vede ca gradinaresc pentru prima data, nu?

Intr-o luna mergem in Romania. Un prieten foarte bun mi-a cerut sa-i aduc seminte de plante exotice pentru ca e pasionat de plante. Nu mi-a spus si ce anume doreste . Sunt in incurcatura, cum sa aleg plante ornamentale care sa supravietuiasca in Ro peste iarna?

Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation
I'm not insane, my mother had me tested! Dr.Sheldon Cooper

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns leeloo2004 spune:

Bird, sa ai spor la rosii!! Eu nu cred ca prietenul tau vrea sa tina plantele exotice afara - daca vroia, gasea aici din cele aclimatizate (nu sunt multe, dar macar...), probabil vrea sa le tina in ghiveci, deci zic eu ca poti sa-i aduci orice - cu cit mai exotice, cu atit mai bine!

Eu tot astept sa vad vreun semn ca incep sa se coaca rosiile...si nimic. Cum v-am spus, nu am multe plante de rosii roditoare, dar alea pe care le am sunt incarcate de rod - am una care are pe ea 3-4 randuri de fructe, dar toate sunt gogonele (mai mari sau mai mici) verzi-verzi...si acum a mai venit si valul asta de frig...nu stiu ce sa zic...
In schimb vad ca au luat-o din loc castravetii - am doar 6 vrejuri mititele, dar vad ca au inceput sa se dezvolte si sa urce pe spalier - un vrej are deja un castravete de vreo 3-4 cm...
Ieri am mai fasonat trandafirii - in weekendul asta as vrea sa mut 4 trandafiri care s-au prins si dezvoltat din butasii pe care i-am pus in august anul trecut, o sa incerc sa mai pun si anul asta, mai ales ca am avut succes.

Pupici si weekend placut va doresc!

Gabriela mami de Stefan David (8 Iulie 2004) si Tudor Andrei (21 Mai 2008)
Poze
Povestea nasterii lui Tudorel
Gradina mea

Giving is the secret of a healthy life. Not necessarily money, but whatever a person has of encouragement and sympathy and understanding
John D. Rockefeller, Jr.

Mergi la inceput