Buburuze de Ianuarie - Februarie 2011(61)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns alinushali spune:

lavinia. promit sa ma rog in fiecare seara sa fie Sophicul bine. Multa putere

Alina, de Maria Raysa (17.02.2011)

povestea printesei de zapada
poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinushali spune:

lori, spune-mi te rog cum era tratamentul ala cu propolis. ms

poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madalina_m spune:

Adry cu oala sub presiune, nu cred ca e f importanta natia cat sistemul de inchidere. Eu am una care are capacul dintr-un otel moale, sta curb, dupa ce il bagi in oala (cu greu), tragi de maner sa se intinda - un bullshit! Cauta una cu un capac calumea, sa se aplice din exterior (ca orice capac) numai ca are niste sigurante in plus care se aplica. Eu am zis ca o arunc pe a mea si imi iau una calumea, dar e cadou de la soacra si ma tot intreaba daca o folosesc. Adevarul e ca o folosesc, e f practica, dar una cum imi doresc eu ar fi mult mai usor de folosit.

Mami fericita de gogosel Razvan Petru (20 ian 2011) si cu ingeras sus in cer, Filip Andrei (27 nov 2008-11 dec 2008)
Cu ajutorul lui Dumnezeu, al Sf. Stelian si al Sf. Nectarie, de data aceasta sunt mamica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lorich spune:

Citat:
citat din mesajul lui alinushali

lori, spune-mi te rog cum era tratamentul ala cu propolis. ms

poze

mama, nu stiu care tratament..mai da-mi detalii, ca eu-s aia cu peridurala cu lobotomie inclusa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andri31 spune:

eu fierb legumele in ibric de inox! o fi bine , o fi rau ... nu stiu ~~

Mami de dulce Amalia 19.ian.2011

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lorich spune:

Citat:
citat din mesajul lui madalina_m

Adry cu oala sub presiune, nu cred ca e f importanta natia cat sistemul de inchidere. Eu am una care are capacul dintr-un otel moale, sta curb, dupa ce il bagi in oala (cu greu), tragi de maner sa se intinda - un bullshit! Cauta una cu un capac calumea, sa se aplice din exterior (ca orice capac) numai ca are niste sigurante in plus care se aplica. Eu am zis ca o arunc pe a mea si imi iau una calumea, dar e cadou de la soacra si ma tot intreaba daca o folosesc. Adevarul e ca o folosesc, e f practica, dar una cum imi doresc eu ar fi mult mai usor de folosit.

Mami fericita de gogosel Razvan Petru (20 ian 2011) si cu ingeras sus in cer, Filip Andrei (27 nov 2008-11 dec 2008)
Cu ajutorul lui Dumnezeu, al Sf. Stelian si al Sf. Nectarie, de data aceasta sunt mamica

eu am tefal si are si pt fierbere la abur (presiune + abur, brocoli 3 minute)...e cam scumpa, dar tati a vrut el sa-mi faca cadoul ista.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andri31 spune:

mai fetele ... voi v-ati mai gandit ... IDEI DE AFACERI ? sau va intoarceti la jobul lasat acum 6-8 luni....

Mami de dulce Amalia 19.ian.2011

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Doloress spune:

MIMO- da, sa te bucuri de primele luni de viata ale unui prematur poate fi foarte greu. Mai ales cand esti la primul copil, te inteleg, am trecut pe-acolo ! Eram intinsa la maxim, pur si simplu stateam incordata zi si noapte. Si acasa cat am stat fara el, 3 saptamani, veneam seara si nu reuseam sa fac mai nimic (decat sa stau cu pompa la san !) Asa incat cand mi-au zis pe nepusa masa ca mi-l dau acasa m-am panicat toata, nimic nu aveam pregatit, nici hainute, nici asternuturi, nimic ! Ca initial mi-au zis ca-l tin 2 luni in spital. Si dupa 3 saptamani – valea. NU aveau locuri pur si simplu, au incercat sa ma convinga sa-l transfere la un spital mai prost si eu am refuzat asa ca au pandit ei momentul si cum a invatat sa suga din biberon oleaca mi l-au lasat acasa, desi mai facea crize de brahicardie (cand ii incetinea inima) Asa ca am murit si-am inviat in lunile care au urmat – imi aduc aminte cum voiam sa-l duc inapoi ca nu sugea mai deloc, sugea un minutel si adormea saracul si nici cu ordinul procuraturii nu se trezea. Fetele scriau despre copii lor care sug cate 100 de ml si al meu cu greutate manca 30! Dupa care mai si voma vreo jumate.
Of, asistenta aia merita data afara din sanatate. Eu sunt sigura ca in Romania n-as fi alaptat nici 10 minute. Aici te bucuri de un suport extraordinar, dar fara presiune, ceea ce e minunat.

ANKA- si eu cred ca s-a referit la margarina pentru grasimi si omega 3, dar sunt grasimi mult mai sanatoase pe lumea asta. Eu de la inceput i-am dat cate o lingurita de ulei de masline in piure-ul de legume si iaurt gras, branza cat mai grasa. Si unt i-am bagat de pe la 10 luni asa. Pentru omega 3 i-am dat tofu. Si peste pe la 10 luni.
Sa stii ca asa e Patrickul meu. Nu suporta nici picat cu ceara sa puna mana pe mancare. De aceea am zis sa incerc AD la Kevin, eu ma gandeam ca l-am facut eu sa fie asa sensibil, ca i-am dat mereu cu lingurita si mereu il stergeam cum cadea o picatura pe langa. Dar pana la urma ma gandesc ca asa e el. Obsedat de ordine si curatenie ca taica-su. Si (pentru ca tot citesc o carte pe tema asta ) – spirited child. Imi aduc aminte cum faceam cand eram mica turtite din rame, el cand vede o rama, mai ca vomita pe strada.

MAYANE- eu i-am dat galbenus de pe la 7 luni. Cand nu-i dadeam carne, ii dadeam galbenus. Era super-incantat, orice combinatie ii dadeam cu galbenus o manca. Asa manca spanacul, tofu si alte gusturi din astea mai ciudate.SI acum ar manca ou dimineata la pranz si seara.

RROX- si eu am citit contra vaccinurilor mult. Am avut-o si pe MISSPARKER la Odiseea lui Patrick, daca vrei mai multe pe tema asta, poti citi blogul ei. Nici eu nu cred in conspiratii, cred ca orice medicament are efecte adverse pentru un anumit procent din populatie. Asa ca ma rog sa nu cadem in procentul ala si gata.
De aceea eu ii fac strictul necesar, vaccinuri pentru boli grave, fara nimic in plus. Am pus in balanta, pro si contra si totusi mi se pare ca riscul e mai mare sa-i las nevaccinati, decat vaccinati. Cu Dumnezeu inainte, sa speram ca nu vor fi niciodata din categoria celor care au reactii la vaccin. Cu Patrick aproape am scapat, cu Kevin mai avem 2, pana acum a reactionat bine, Doamne ajuta in continuare ! Prietena mea cu fetita mare autista nu i-a vaccinat pe ceilalti doi. Si cea mare (vaccinata) a facut gripa porcina si cea mica nu, desi traiau in aceeasi casa! Nevaccinata si nealaptata.

MAIMUTICA- hehehe, sunt mult mai nervoasa decat par. Adica sunt supercalma mai tot timpul si deodata izbucnesc, dar dintr-un nimic. De aceea ma educ sa ma exteriorizez pe masura ce experimentez vreo furie ca e mai safe pentru mine si pentru cei din jur.
De exemplu ieri- am alergat pe cel mare vreo ora prin casa sa-l imbrac. Eram terminata de caldura si nervi. Voiam sa-l duc la gradinita. Cel mic deja era alaptat si pregatit, astepta sa fie pus in carut sa adoarma ca asta e rutina noastra in fiecare dimineata : Patrick pleaca la gradi, eu alaptez Kevinul si o taiem vreo 3 ore, timp in care doarme. Ei, cum masina mi-e stricata, sotul nu are timp sa-l mai duca pe Patrick la gradi, asa ca imi revine mie onoarea de vreo cateva zile. Asa ca da-i munca de lamurire sa se imbrace. El nimic. Pe la vreo 9, cand deja cel mic era terminat de somn si incepea sa urle, catadicseste si domnul Patrick sa stea la imbracat. Sta ce sta, pana la sosete cand incepe sa dea din picioare ca morisca. Am crezut ca explodez. Am inceput sa urlu ca abia astept sa scap de el, ca-l duc la gradi si nu-l mai iau de-acolo ! Poftim cultura... Bineinteles ca m-a taxat domnul Patrick imediat, ajuns la gradi a inceput sa planga si sa-i tremure buzuta si nu a fost chip sa-l bag inauntru. A luat-o la fuga pe strada inapoi catre casa. Ca normal ca m-a crezut pe cuvant, el nu are de unde sa stie ca nu ma tin de cuvant, ce spunem noi e adevarul absolut pentru ei, inca nu au notiunea de spus la nervi, de minciuna, etc. Si asa ca ieri am ramas cu amandoi pe cap. Cand aveam si de mers la biblioteca pentru niste dvd-uri, ca era termenul limita. Asa ca i-am incarcat pe amandoi in autobuz si am plecat, cum am putut. Dar a fost o zi faina, am citit toti trei carti la biblioteca, am mers si in parc, am mers la cofetarie (a mancat prajitura cu salata, numai copilul meu e in stare sa manance telina cruda cu ciocolata in doua) si ne-am impacat. Pana azi dimineata cand s-a trezit cum ii e obiceiul la 6, dar eu adormisem la 3 dimineata (prima noapte in care Kevinul nu a dormit, am crezut ca-l arunc si pe asta pe geam !) . L-am luat de-o aripa si l-am trimis inapoi la taica-su si i-am zis sa nu-l prind prin camera noastra ca ma supar. NU stiu ce-au facut, dar ne-au lasat sa dormim pana la 8.

BEBELU- la noi ti se zice sa nu fierbi apa plata, numai pe cea de la chiuveta.

Eu ii dau apa plata speciala pentru bebelusi.

ADRYI- stai mami calma, ca sunteti abia la inceput, e normal sa manance foarte putin acum, numai experimenteaza gusturile noi. Si da, e ceva noi, e normal sa nu manance oriunde si oricum, trebuie sa fie calma, sa se simta bine si in siguranta ca sa experimenteze ceva nou. De aceea eu am inceput mai devreme, ca la 6 luni plecam in Romania, nu vreau sa il bombardez cu 100 de lucruri noi odata. Rabdare, vine vremea cand va papa si ea cate un borcanel. Si eu incerc ambele in paralel, si AD si piure-uri. Si prietena mea, care a mers mai mult pe AD, la un moment dat i-a bagat supita-crema cu lingurita si n-au fost probleme. Deocamdata nu ii dau bucati intregi ca nu sta bine in fund. Si nu stiu daca poate scoate bine bucatelele mai mari daca sta as ape spate. Cand trece la stat bine in fundulet o sa incerc sa-i dau si eu bucati intregi.

GABI – nici eu n-am luat steamer tot din cauza de frica de BPA. NU erau pe vremea lui Patrick steamere fara BPA. Asa ca m-am invatat cu oala si cu sita din inox., iese exact la fel cred.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxx26 spune:

Stiti filmul Severn - La Voix de Nos Enfants? Eu as vrea tare mult sa-l vad, dar nu il gasesc... Detalii aici. Il are cineva din intamplare?

_

Roxana
Mami fericita de printesa superba Catalina-Victoria 02.01.2011

Scrisoare pentru Catalina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Doloress spune:

In legatura cu vaccinurile, eu am vazut asta si m-a pus pe ganduri, e destul de bine facut, dar filmul vad ca nu merge:
http://films.onf.ca/silence-on-vaccine/vacciner.php

stai ca l-am gasite pe youtube :
http://www.youtube.com/watch?v=cGCHgkAz2eg

NU vreau sa seman panica, e important sa va documentati bine, si de-o parte si de alta. Eu am ales sa ii vaccinez, trebuie sa cititi si ce se intampla cand nu se vaccineaza. NU vreau de exemplu sa-mi vad copilul bolnav de poliomelita.

Mergi la inceput