Cum ?
Raspunsuri - Pagina 4
Sabina spune:
isabela, mi-a atres atentia ce ai spus despre boala mamei tale.
stiu ca e foarte dureros, dar mi-ar fi de mare folos sa detaliezi putin.
Cum adica ai simtit ca e vinovata ca nu s-a luptat destul?
te intreb asta pentru ca fetita mea tot asa se raporteaza la mine, imi spune ca sunt rea, ca de fapt nu vreau sa stau cu ea, ca nu o iubesc destul. Nu accepta boala mea si reactioneaza ca atare, si as vrea sa o inteleg mai bine....
Eu vreau sa o duc eventual la terapie, insa sotul meu este impotriva.Imi dau seama ca ii este foarte frica si as vrea sa o ajut.
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Cum mi-am alaptat copiii
Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo
mcrmiki spune:
Hannen primul pas l-ai facut, ai vorbit despre durerea ta. Eu l-am pierdut pe tata, brusc, fara nici un semn, a disparut pur si simplu din viata noastra: azi era, maine nu mai era. Pentru noi a fost soc maxim, foarte greu ne-am revenit din soc. Durerea nu cred ca va trece niciodata, doar ca te inveti sa traiesti cu ea. Niciodata nu va mai fi ca inainte, dar trebuie sa mergem mai departe. Oricum prima perioada este cea mai grea, pana inveti cat de cat sa traiesti fara cel drag.
Pe mine m-a ajutat mult faptul ca m-am rugat la Dumnezeu, pentru el, pentru noi, seara ma rugam din tot sufletul sa il visez, sa stiu cum este si sa sti ca inca il visez destul de des. Stiu ca doare, eu simteam ca ma doare sufletul, o durere imensa la care nu am gasit leac, doar timpul o mai alina.
Am avut luni intregi in care ma culcam seara si ma gandeam ca poate ma trezesc si constat ca a fost un cosmar, luni intregi in care m-am simtit lipsita de puteri, nu eram in stare sa fac mare lucru, dar familia mea m-a ajutat sa trec peste aceasta stare. Eu stiu ca ai o familie care te iubeste, asa ca vei trece, doar ca la inceput este mult mai greu.
Te imbratisez cu drag, sunt alaturi de tine si Dumnezeu sa-i odihneasca in pace pe toti cei care nu mai sunt.
Nu uita ca este bine sa vorbesti despre durerea ta si sa plangi ori de cate ori simti nevoia.
viviana spune:
Hannen, te imbratisez si sunt alaturi de tine.
Sunt 20 de ani de cand mi-am pierdut tatal si tot 20 de ani de cand m-am casatorit.
Eram atat de fericita! Ca doar urma sa ma casatoresc... Sambata era marea nunta, vineri casatoria civila. Joi dimineata am plecat sa-mi cumpar parura.
Cand m-am intors mama statea pe un scaun. Soacra pe un altul. Se uitau una la alta.
"Hei, ce-i cu voi, aratati ca niste babe plouate. Eu maine ma marit! Sa va vad topaind!"
S-au uitat la mine.
Ochii tristi ai mamei mele: "A murit. Ne-a rugat sa-l iertam ca a murit acum".
Am alergat in toata casa strigand dupa el si am deschis usa dupa usa.
Neant.
A fost cununia civila. Apoi nunta transformata in parastas.
Telefoane, multe telefoane de contramandare. Nu tin minte exact cum am trecut peste.
Ofiterul starii civile ne privea perplex: "E adevarat?"
Pritenii veneau acasa cu coroane si flori pentru noi. Nu isi gaseau cuvintele: "Casa de piatra si condoleante!"
Celcesforaie s-a imbatat. Prima si ultima oara. Atat stiu ca am pus-o pe soru-mea sa aiba grija de el.
Am uitat? Nu. Am reusit sa trec peste? Nu prea. Vorbeam cu el. Si acuma o mai fac in gand. Mi s-a parut ca l-am vazut in biserica la botezul fii-mii.
Am tot timpul senzatia ca e alaturi. Ca ma vegheaza.
Asta mi-a dat putere.
M-a marcat? Da. M-am schimbat mult. Apreciez altfel lucrurile din viata mea. Am devenit mai profunda si mai inteleapta.
Acum 5 ani am facut casatoria religioasa. Noi, copila si nasii. Celcesforaie ma strangea atat de tare de mana incat mi-a lasat urme. Eu plangeam si preotul nu intelegea de ce.
Viata merge inainte. Si timpul estompeaza durerea. Daca il lasi.
Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi
cellia78 spune:
Hannen,
Eu cred ca vor veni si visele. Poate ca mama ta vede cat suferi si poate crede ca daca ar veni acum la tine in vis, ti-ar provoca suferinta mai mare; nu stiu, zic si eu, parerea mea de om nepriceput la "de-astea". La mine, cum spuneam, au inceput cand eu m-am mai oarecum linistit. Dar si acum sunt dati, mai ales cand sunt in situatii stresante sau limita, il simt langa mine; la modul ca uneori ma intorceam sa-l si vad si as fi jurat ca era acolo.
La noi mai ajuta si faptul ca ne priveste mereu dintr-un tablou aflat in camera de zi; fetita mea asa il cunoaste; Doamne, ce mi-ar mai fi iubit puiul!!!!!! Stia ca va fi fetita, i-a ales cercei, i-a ales numele, i-a ales nasa......
Scuze!
Ooooffffff.......ma gandesc sincer la tine si iti trimit gandul meu pozitiv; si inca o imbratisare!
hannen spune:
Miha,stiu ca si tu ai suferit nu de mult!Te-am citit,nu stiu daca am raspuns,dar si acum (si mai ales acum)cind vad titlul subiectului tau imi vine sa lesin!In toate lunile astea cit mama a suferit,priveam cu groaza titlul subiectului tau.Priveam in gol si cred ca am vrut sa nu stiu,sa nu gust acel "dor"."mi-e dor de tatal meu"-STIU Miha,mie mi-e dor de mama!
Pt tine,cu mult drag!
Viviana!Nu-mi vine sa cred!Ingrozitor ati patimit!Crede-ma,am ramas fara cuvinte!
Si eu te imbratisez cu drag,strins...cu disperare!
Cred ca suna prostesc,aiurea...dar ajuta sa stii ca nu esti singur!Ajuta sa vezi supravietuitori!De fapt asta vroiam sa aflu nu?Mai exista normalitate?Noi mai putem fi noi?
Cellia,si tie iti multumesc din suflet.Cred ca ai dreptate,cred ca sunt prea ravasita de aceea nici nu pot sa o vad in vis.Stiu ca-i fac rau si ei.Am discutat cu doua prietene ,sotul meu la fel imi zice,ca o ranesc mult prin comportamentul meu.Sa ma linistesc,sa o las sa se duca in liniste.
Usor de zis,greu de facut!Inimii nu-i pot comanda deloc.De altfel nu doar inimii.Dupa cum zicea,nu exista nicio pastila de uitare .
Ceva ca in "matrix" mi-as dori,pastila rosie,pastila albastra.
Whatever happens don`t let go of my hand!
Acum am un inger pazitor,cel mai frumos si bun inger din lume!MAMA!Te voi iubi etern!
Sabina spune:
hannen, pe mine ma linisteste intotdeauna sa ma gandesc la locul "cu verdeata" , "unde nu este durere, nici intristare, nici suspin".
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Cum mi-am alaptat copiii
Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo
Porumbita spune:
eu mi-am dorit enorm sa il visez; la fel mi-am dorit sa ii visez si pe parintii lui, bunicii care m-au crescut (si care au murit cu un an inaintea tatei);
insa au aparut extrem de rar;
pe bunica nu o visez niciodata si am fost preferata ei , ea practic m-a crescut in primii 4 ani;
pe bunicu il visez cu cateva zile inainte de a se intampla ceva important dar pozitiv in viata mea (in 12 ani de 5 ori);
tata la fel, poate odata la cativa ani; si pe cuvant ca mi-as dori sa il visez;
szivarvany spune:
9 ani.
eu de 9 ani il intreb pe DD de ce ...
mama mea a murit de cancer. in bratele mele. a inchis ochii dupa ce i-am spus ca va fi bine, poate sa inchida ochii.
ma intreb de multe ori daca am mintit-o.
vorbesc zilnic cu ea. si nu cred ca sunt nebuna, pur si simplu as fi avut atatea sa ii spun.
inca doare enorm ca ea nu este aici. ca nu ma mangaie si-mi spune ca va fi totul bine.
va imbratisez pe toate
_
Daria & felina fioroasaGIULIA(2004 08 16) cu Sela
chris27 spune:
...Draga Hannen,draga!...Eu am reusit sa rezist unei pierderi mari gandindu-ma si incercand sa implinesc omul pe care daca ar fi fost lucida l-ar fi iubit!Mi-a fost greu si mie si...mi-am muscat din suflet,cand ea nu mai mai putea vedea!
Inca nu stiu daca sunt acel om!...Hannen...si daca nu crezi acum o sa vezi ca-ti vei gasi puterea sa mergi mai departe.In copiii tai,in sotul tau...
si daca viata nu va mai fi la fel...o sa simti ca te iubeste cineva sus...sau oriunde!Dar vei simti...crede-ma!
Nu-ti spun sa nu mai plangi.Si eu mai plang uneori,dupa 9 ani.Mai ales atunci cand simt o nedreptate si...din toate felurile de "aparari"niciuna nu-i apararea ei...nici vorba ei...
Exista prsoane de neinlocuit!O sa mai plangi si o sa mai suferi!...Cum sa-ti spun ca va trece?...Se va estompa golul...dar nu prea usor...
Mami de Albert-Damian si de Alma-Daphne
Acestia suntem http://www.onetruemedia.com/my_shared?z=2d8e9adad03c7f51d38832&utm_source=otm&utm_medium=text_url
Alizee spune:
Hannen, imi pare rau de pierderea ta.
Sper ca Dumnezeu sa te intareasca pt copiii tai.
Condoleante.
allinta
A fi fericit nu inseamna ca totul este perfect.
Inseamna ca te-ai hotarat sa privesti dincolo de imperfectiuni.