Strumfi de iul-aug 2007 (219)

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cristina26 spune:

violetan
mychydutza
mi-am incatat privirea cu copilasi frumosi foc si locuri mioritice
Cygni Ingrid are role, ea se descurca bine, dar mie imi e tare frica ca cade. Le are de la 2 ani si nu a cazut cu ele inca. Sproturi am facut si de alea: inot, gimnastica, balet, tap, am facut si arta, dar cred am inscris-o la prea multe ca nu mai vrea sa faca nimic asa ca nu am inscris-o la nimic vara asta. Sper sa is revina in toamnasi sa incepem de la capat. Cu slabitul ma chinui si eu, am pus 7 kg pe mine cand am fost in tara anul trecut si nu am reusit sa scap de ele nici acum (eu credeam ca am 7 kg extra inainte sa merg in tara).
Ingrid vrea sa ne jucam papusi, asa ca nu ratez ocazia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Simo78 spune:

Hello! ?

Sporturi: in principiu are cam de toate, DAR
- la bicicleta da invers la pedale
- in trici statea ca sefu
- cu ATV/scuter abia de anul asta nu se mai sperie de zgomot
- cu rolele merge cat de cat, dar inceeeet si trebuie sa stau f aproape de el
- tenis face (sunt rachete speciale pt varsta lor) si ii place f mult (bine, la nivel de 4 ani, nu performanta...profesorul e f multumit ca nimereste sa ii dea in minge si ca o poate da peste fileu)
- inoata de rupe cu aripioarele si a invatat aproape singur, l-am ajutat noi de pe margine cu incurajari; sper la anu sa scoatem si aripioarele. II place apa, leutul mamii semn de foc

Va pup, plec in excursie cu firma cateva zile, poate am net la prietena mea.

mami de Matei 28 iulie 2007 si14+ cu Gabriel

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns musso17 spune:

neatza
cygni,da mihnea merge fara roti ajutatoare de anul trecut..i-am ridicat putin cate putin rotile mici pana cand n-au mai atins asfaltul.eu vreau sa-l dau la inot,la noi e chiar rezonabil 240 ron 12 sedinte...mi se pare un sport bun pentru un barbat,ii modeleaza frumos corpul.la anu'vrem sa-l dam si la tenis ca ii place sotului dar sa vedem de care se va tine..eu nu vreau sa-l aglomerez caci are doar o copilarie si cred ca trebuie sa faca de placere ce face.
mychy,eu cred ca dopul de cada primit de vio avea o forma obscena

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns stefania_97 spune:

La multi ani strumfilor nascuti azi
Eva de Anamiha
Bogdan Andrei danis
Teodor -mereutac
Luca Matei- mamiCamelia

Simo multumim de cafea, chiar am nevoie. Imi place numele ales pt bebe. Si eu il vroiam pt Andre dar sotul nu a fost de acord

Micky am vazut pozele de la Dorna. Foarte frumos si pare asa de linistit, acum te inteleg de ce vrei sa evadezi acolo. Andrei deja nu mai e un strumf e baiat mare, cavaler. Frumos foc. Iar tu semeni cu mama ta foarte mult

Luna am avut si eu niste zile la munca de imi venea sa plec acasa. Bine ca am vacanta saptamana viitoare. M-am saturat sa fiu mereu obosita.

Catarina isi doreste role de ziua ei. Asa ca le va primi. Protectie are deja ca i-am cumparat impreuna cu trotineta.

O zi buna

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Luna1 spune:

Sa intru si eu repede sa zic:

Felicitari Mada pentru baietel, macar asa J nu se va simti in minoritate.

Sunteti tari cu cadourile, eu inca sunt la stadiul de lumanari parfumate, dar nu ma deranjeaza ca le tin de decor pe ici pe colo, desi cu ultimile decorez inca dulapul in care le-am depozitat.

Cygni dieta nu o mai tin strict pentru ca am ajuns la greutatea dorita, am 53, nu vreau sa mai scad mult ca ajung scandura si nu cred ca mai imi sta bine la 32 ani sa arat bat. Acum sunt bine, sotul zice ca sunt sexoasa, ca am forme. La mine a mers ca am scazut repede si nu am pus la loc desi mananc acum orice, insa cu bun simt, daca mananc azi o ciocolata nu fac din asta un obicei. Ah si ma cataresc la 2-3 zile in caz ca pun la loc sa remediez in timp. Pana acum n-am pus deloc. Si mi-am schimbat modul de viata, mananc fructe cand mi-e pofta de dulce, nu ma arunc direct in ciocolate, nu mai mananc din inertie, doar de plictiseala, ci mananc cand mi-e foame cu adevarat.

Stefania deja concediu? Super, eu mai am, abia la sfarsitul lui august am doua sapt. La noi e nasol ca trebuie sa-mi fac jobul meu insa mai preiau un departament de fashion si deci fiind perioada de tranzitie trebuie sa si invat lucuri noi, sa preiau noi atributii, si sa imi fac jobul actual pana il predau complet. Asa ca imi vine sa urlu. Nu-mi place haosul.

Adelise merge pe bicileta insa cu roti ajutatoare, pe role dar asa incetisor, o tin eu, o mai las. In rest nicio activitate organizata inca, aici nu-i primeste asa devreme decat la inot si acolo nu am gasit timp sa o duc. Din septembrie vreau sa o duc la gimnastica, insa nu vreau sa o incarc prea tare ca incepe si scoala, ne si mutam, prea multe schimbari pt ea dintr-un foc.

Acum incerc sa o obisnuiesc sa adoarma singura, fara rezultat inca. Stie ca doarme singura dar trebuie sa stam langa ea pana adoarme. Sugestii?

Va pup

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Timi07 spune:

oops Luna cred ca vei avea de incercat destule tactici pana o gasesti pe cea mai buna.

Pobabil sa-i atingi coarda sensibila de genul "Esti fetita mare si fetitele mari adomn singure" ai incercat....+ cat veti fi de mandri toti de ea, iar cireasa de pe tort cat va fi ea de mandra sine bla bla toate spuse cu efecte Disney: ochi mari, entuziasm in glas, gesturi exagerate....you know

De cand ne-am mutat in Elvetia si stau toata ziua cu ele s-au obraznicit rau de tot, asa ca am introdus Reward Chart-ul. In fiecare zi primesc cate o bulina galbena = n-au fost cuminti, portocalie = au fost cuminti. Vinerea le numaram si daca da cu plus au voie la un film/DVD. In zilele cand sunt exceptional de cuminti primesc o grisina cu ciocolata; intre noi fie vorba o cutie de Mikado sticks imi ajunge cativa ani de zile
Cand balanta e pe la jumate si nu ma pot decide ce bulina sa le dau: negociem. Contra jucariei cu care si-au ales sa doarma in noaptea respectiva primesc bulina portocalie.
In plus mai avem o pedeapsa: daca trag mult prea mult de timp si din cauza asta nu merg la culcare la timp la pranz sau seara sarim cititul povestii. Singurii pe care nu-i sarim sunt pupicii, imbratisarile si urarile de noapte buna
Vezi ce recompensa o sensibilizeaza, normal ca recompensa trebuie sa fie necostisiotare si fa mare valva la fiecare reusita.
Bafta, va doresc sa va bucurati cat mai curand de stelutele de mandrie din ochisorii ei cand va reusi sa adoarma singura.

PS: poti sa jonglezi cu ritualul de seara? este ceva pe acolo care sa te ajute?
revin cu un PPS: exemplu de www.rewardcharts4kids.com/" target="_blank">chart

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Luna1 spune:

Timi am incercat cu rewards, totul merge mai putin dormitul. I-am promis ca ii aduc o surpriza de la servici (avem aici shop pentru angajatii HO si ii pot cumpara tot felul de jucarii) dar mereu zice saracuta "ok mami, but not tonight, when I'll be a big girl, you can get ma surprise then." Mi se face mila de ea saraca, ca ii e frica, se vede pe fata ei.

Am incercat si cu exemple, uite cutare si cutare dorm singuri bla bla, nu functioneaza, zice ca si ea va dormi singura cand va fi deajuns de mare.

As vrea totusi sa o obisnuiesc acum ca sa nu fie o schimbare in plus in noua casa. Am vrut initial sa-i zic ca in noua casa va dormi singura ca o fata mare care este dar m-am razgandit pentru ca va uri noua casa.

Mai am doar sa incerc ce faceam cu Cosi, cand incepe scoala si va fi rupta de oboseala, sa o scot afara pe la 6-7 putin, apoi in pat cu o poveste pe cd iar eu sa ma tirez cu scuza ca merg sa fac un dus. Poate tine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Timi07 spune:

hmm ce dulce e si cum se lipseste si de cadouri doar sa dormi cu ea.

Dar daca vorbesti cu ea si-i explici (a mia oara probabil) de ce e mai bine sa adoarma singura si sa o asiguri ca o intelegi, ca n-are de cesa-i fie frica plus ii propui sa faceti un team work s-i propui un joc care sa o ajute sa se acomodeze treptat.
De ex numarati seara, prima seara sa zicem numarati pana la 50 dupa care pleci si pe urma numarati tot mai putin. Daca prinde ca sa o incurajezi o lauzi plus te asiguri ca te aude cand o lauzi la taica-su, la telefon etc.
Sau inventeaza alt joc, incercati sa faceti o joaca din chestia asta. Inventeaza o poveste pe care sa o repetati seara, ea sa fie printesa iar tu printul sau chiar mama printesei care trebuie sa plece la "lucru" dar care inainte de a pleca se uita cu maxima atentie sa se asigure ca printesa e in siguranta.
Ideea nu e sa o minti, de aia ziceam sa-i tot explici de ce trebuie sa adoarma singura dar introduceti un element nou in ritualul de culcare. In plus povestea poate sa fie secretul vostru,nestiut de nimeni in familie(ii dai si mai multa importanta in felul asta).
In periada cand Soph era foarte geloasa pe Saya dupa ce-i citeam povestea plecam fie in pasi de dans, fie facand plecaciuni in fata printesei pana inchideam usa etc tot felul de maimutzarii in functie de ce poveste citeam si ea ramanea razand.

Poate totusi daca faci chart-ul n-o sa mai refuze reward-ul vazand zilnic acolo ceva pe hartie. Poate sa-si puna ea bulinele pozitive si va extaziati impreuna de progrese.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Vivela spune:

Luna, dar de ce tii neaparat sa adoarma singura? inteleg ca ea doarme noaptea singura si singura problema este la adormit.

si david e la fel, am incercat si eu intr-o vreme sa-l determin sa se duca singur la culcare, fara succes insa. apoi am stat si m-am gandit ca nu am niciun motiv clar pt care vreau sa faca asta, ca pot sa-mi "rup" 5 minute din timpul meu pretios ca sa trimit copilul in lumea lui mosh ene intr-un mod placut. el oricum, daca ii e somn, in 2-3 minute adoarme tun, deci chiar nu resimt niciun disconfort. chiar imi face placere, mai discutam una-alta, mai aflu si eu ce mai e in mintea lui...mai punctam ce am invatat peste zi...in maaaxim 10-15 minute adoarme.

parerea mea e ca-i mai bine s-o lasi balta, mai ales ca ei ii e frica. las-o sa creasca inca un pic, daca ea asa vrea. oricum n-o sa mai dureze mult si o sa ne inchida ei usa in nas si ne pun "interzis" la ei in camera definitiv . cresc prea repede, nu-i corect!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Diana2007 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Cygni

A luat cineva role la copii? cum se descurca?
Ma intereseaza foarte mult subiectul sporturilor, daca ai vostri copii au inceput vreun sport regulat etc.

"Children do not need to be made to learn about the world, or shown how. They want to, and they know how."

Victor a facut patinaj pe gheata de la 3 ani, doua sesiuni (toamna si iarna trecuta) si abia in primavara aluneca pe gheata, pana atunci doar mergea pe patine ca un robotel (el zicea baby steps)

Si el foloseste in continuare rotile ajutatoare la bicicleta, dar am vazut ca se straduieste sa nu atinga cu ele solul.(i le-am ridicat un pic)

La inot, a progresat dar nu inoata inca singur, are un bubble in ajutor, asa ca o minge de rugby care se leaga in spate. La el a contat foarte mult profesorul, in toamna a avut o tipa care nu i-a placut si nu a vrut sa mai mearga. A recuperat insa in primavara, la alta piscina si alt profesor.

Nu stiu la ce o sa mearga din toamna, un lucru e sigur, va face doar ce vrea, nu mai merge sa-l duc eu la ce vreau.
La o singura activitate vreau sa-l mai dau, de la cinci ani exista asociatie de cercetasi unde invata foarte multe lucruri (bune si rele :) si cred ca va fi o experienta utila pentru el.

Mergi la inceput