Strumfi de iul-aug 2007 (219)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Cygni spune:

Draga Luna, sincer eu nu am tactici pentru asa ceva. A fost o perioada cand Lis se culca singura dupa poveste, pupici si noapte buna, apoi, de la 2 ani parca n-a mai vrut si doarme cu noi. Nici eu nu-mi bat capul cu asta pentru ca mi-a spus clar ca vrea sa ne simta si sa adoarma cu mana unuia din noi pe burtica, piciorus.

Timi, poate la voi merge motivatia cu reward-ul, personal nu sunt adepta recompenselor/pedepselor, consider ca folosindu-le ii determinam sa asculte conditionat, depinzand in mare parte de o convingere extrinseca. Adica ei nu sunt ca la serviciu, sa primeasca bonus pentru performanta. Dar bineinteles, fiecare familie are propriul sistem de educare si corectare a comportamentelor nedorite, poate o sa aplic si eu asta daca voi avea vreodata doi copilasi.

Va multumesc pentru raspunsul cu sportul, intentionez sa o dau pe Alise la tenis, sa vedem daca i-o placea, vreau si la inot dar e foarte scump aici deocamdata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Timi07 spune:

Cygni e drept ca inainte de-a o avea pe Saya totul a fost o poezie, de cand a aparut Saya s-au schimbat multe si sistemul de recompense l-am introdus recent ca sa nu recurg la alte "mijloace de corectie". Recompensele nu sunt costisitoare tocmai pt ca nu vreau sa urmareasca cu orice pret "materialul" dar mi se pare normal sa le rasplatesc efortul de-a mentine linistea si armonia in familie etc. Motivele pt care am recurs la asta au fost foarte intemeiate si da tin de fiecare familie in parte, fiecare si le stie pe ale lui cel mai bine Ca tot ai adus aminte de bonusuri pai nu-i un fel de-a le pregatii pt viata? Nu are totul un pret? Nu e o negociere permanenta? - glumeam desigur.

Privind in urma e mai bine ca am avut naivitatea sa fac si al 2-lea copil. As fi fost o mama super cocolositoare care si-ar fi stricat copilul. Poate ca au intuit asta colegii mei mult mai devreme decat mine si la intoarcerea din al 2-lea concediu de maternitate mi-au pregatit o felicitare cu un citat din Hodding Carter : "There are two things we should give our children: one is roots and the other is wings."
Hai sa zicem ca obisnuindu-le sa adoarma singure am inceput sa le construiesc incetisor aripile, la fel cum le-am lasat sa manace singure chiar daca jumatate din mancare ajungea pe jos, sa mearga la wc, cum atunci cand au vrut sa se catere pe scari la locul de joaca le-am aratat cum sa o faca in siguranta decat sa le interzic considerand ca-i periculos etc. Acuma ca sa fiu sincera pana la capat nu am facut eforturi prea mari pt asta, plus ele n-au fost obisnuite sa doarma cu noi...asta-i alta poveste.

Dar stiti care consider ca e minusul meu cel mai mare in momentul de fata? Ca mi-e greu sa nu ma bag intre ele cand se cearta/bat. Ca am tendinta sa fiu arbitru in permanenta. Ma straduiesc sa ma controlez da-i greu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristina26 spune:

Luna1
Ai ajuns la 53kg. Felicitari! Tu nu ai avut de slabit mult, aratai super si cand am fost eu la tine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns musso17 spune:

buna seara
eu imi aaduc aminte perfect despartirea de mama si dormitor,aveam vreo 5 ani si tata a a venit si a spus,gata din seara asta dormi singura,doamnee ce am mai plans,mai stateam si la parter iar in fata erau pomi si se vedeau umbrele alea infioratoare..apoi nu-mimai aduca aminte nimic ci doar caatunci cand ne-am mutat in casa mai mare am avut dormitorul meu si nici ca am mai vrut sa-i prind in camera mea cea roz.
mihnea inca doarme cu mine desi am cumparat pat de o persoana care il suporta pe sot cand vine..nu intentionez nimic darasa sunt eu am incredere in el ca atunci cand va vrea si simti va dormi si singur si recunosc ca mie imi e greu sa ma despart de el, dareu sunt un caz atipic caci in 4 ani sigur am dormit cu el mai mult decat probabil o sa dorm cu sotu' in 10 ani
cam atat,nu am avut ce povete sa dau si astept cu interes sa vad parerile.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mychydutza spune:

hellou......
georgiana, vad ca nu a aparut inca violeta sa ne lamureasca ce era obscen la dopul de cada: forma sau altceva..... si eu dorm inca cu andrei, nu pt ca as fi o mama super protectiva, ci pt ca asa s-a nimerit.....si din lipsa de spatiu, etc.
luna, vad ca te muncesc rau de tot la servici. imi aduc aminte vremurile cand scriai mult .....cu casa cum stati?
oare greieras ce-o mai face? xerxe?
despre sporturi n-am cu ce ma lauda, nici macar cu mersul pe bicicleta. as vrea sa-l dau la inot, dar la cat de exagerat si super stresat e tacso cred ca se arunca dupa el in bazin.
lulu, cum e cu canicula? esti multumita acu, ca te plangeai de frig
la noi a fost azi exagerat de cald, la 10 deja nu mai puteai sta la soare...nu vreau sa-mi imaginez cum o fi fost in bucuresti!

decat sa bei si sa conduci, mai bine sa fumezi si sa zbori!!!!"

Mergi la inceput

neatza
vioooo,hai sa ne lamuresti cu dopul de cada
maiiii e prea cald..aseara am fost pe plaja de la 6 pana la 7.30..s-a balacit fiimiu..era asa bine,batea briza,soarele nu mai era puternic,o minunatie..insa ziua e teroare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Timi07 spune:

Lunaaaaaaa ia uite ce usor se poate rezolva pr. cu somnul la voi. Ce poate fi mai placut decat sa adormi ascultandu-l pe www.nerve.com/news/books/listen-samuel-l-jackson-narrates-go-the-fuck-to-sleep" target="_blank">Samuel Jackson recitand o poezie?

Eu n-am apucat sa o ascult pana la capat ca misuna fetele pe aici.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mychydutza spune:

hellou...caldura mare moncher!nici la umbra afara nu se poate sta.....m-am refugiat in casa la racorica.
georgiana, ce pofta mi-e de o baie in mare....dar numai de baie, nu de de caldura de acolo

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Vivela spune:

Citat:
citat din mesajul lui mychydutza

hellou. vivela si cigny, uitati aci link-ul https://picasaweb.google.com/marius.andrei.munteanu3/DornaIulie2011?authkey=Gv1sRgCP3R0YOMq5SQjAE#
faceti abstractie de multele poze.....le-am facut sa i le trimit lui sormea si n-am mai selectat din ele.

ce calumea e acolo! f fain, parca simt din racoare (am nevoie, ca acu' sunt la bloc, am venit dupa niste tzoale si pt ca am programare la homeopat pt david). si e cald de lesini aici.
eu nu stiu ce-ti veni sa te muti in capitala .

concediu placut in continuare .

Mergi la inceput

mychy,seara e superb pe plaja,simti briza,soarele nu mai e puternic,apa e calda..tot ce trebuie,ziua e baiul ca e atmosfera umeda si transpiri instantaneu..cel putin eu

Mergi la inceput