Iul-Aug 2011-Bv Betty & Cristelle! Hai Alina!(73)
Raspunsuri - Pagina 5
Laura13 spune:
PS. felicia ma bucur mult ca esti mai bine si ai revenit la noi.
lissa_ana, mult a fost, putin mai este. curaj si putere.
mamutz spune:
Tot incerc sa recuperez din urma. Greu...
Bun venit:
GABRIEL-CONSTANTIN de Rammy
MATEI ALEXANDRE de vn_edelweiss
TUDOR-ANDREI de ilida
HAI MIHAA!
HAI BETTY, CERELINE, CRISTELLE, SAVVY!
Noi suntem bine, bebe doarme tot cate 3 ore, chiar 4 noaptea si suge cam 15, 20 min. Nu prea intelege el de ce cand se trezeste mami nu da titi repede, repede si se apuca de schimbat scutece (tip si eu sa inteleaga ca nu asta vreau). Seara e si mai rau, hai ca suport masajul si baita, da pai curatat de ochi, nasuc, buricut, uns fundulet etc, e deja prea mult si iar tip. In rest cuminte nu plange deloc.
Acum intrebare pt mamici. Mie mi-au zis la maternitate ca in ziua a 10 trebuie sa recupereze greutatea de la nastere. La mine a scazut 140g si azi avea luate cam 80g. Cum vi se pare? Am vorbit cu o asistenta de la neonato si mi-a zis ca e foarte bine si sa nu il mai cantaresc pana la o luna. La pediatra nu am mai sunat ca am deranjat+o azinoapte la 12, ca a inceput sa se desprinda bontul ombilical si a sangerat putin. Stiam ca poate aparea si asta dar sotul a sunat repede. Am pus putin baneocin pudra pe langa betadina si e f ok.
Alina Flilip La multi ani!
Maine o sa il scot si eu la plimbare. Si alta poveste e cu incalzitul, ca bebe saracau se cam incinge si noi avem in casa maxim 26 de grade si el e doar intr-un bady cu maneca scurta si cu piciorutele goale. Ii pun pantalonel doar dupa baie seara. la voi cum e? In maternitate aveau aer conditionat dar acasa imi e teama sa dau drumu.
Mami fericita de bebe Petru Nectarie
mamutz spune:
Citat: |
citat din mesajul lui anaemi Lissa hai ca inca nu s-a terminat ziua! Fellicia Roxi, imi pare rau ca a trebuit sa treceti prin asa ceva ! Eu am mancat si mananc pepene. Am mancat si iaurt si lapte si branza. Petru a avut colici fie ca am mancat fie ca n-am mancat astea. Ieri de exemplu n-am mancat mai nimic toata ziua si tot s-a crizat vreo 2-3 ore. Pai daca aia n-am voie, aia n-am voie, ce papuci sa mai mananc??? E adevarat ca pana acum nu m-am atins de rosii, castraveti, s.a Asa-mi doresc si eu sa ia bebe suzeta ! O avea ea partile ei controversate, dar m-ar ajuta enorm. N-as vrea sa fiu iar "D.na Suzeta" cum am fost la Anastasia. Filip a vrut-o si a fost asa de biiineee! Anamaria cu Filip (06.03.2007) & Anastasia (03.08.2008) & Petru (29.06.2011) Dragostea [...] toate le sufera, toate le crede, toate le nadajduieste, toate le rabda. Dragostea nu cade niciodata... |
Al meu nu are colici, inca, si manac iaurt, branza de vaci, cascaval, fara lapte, gratar (firgarui, la cuptor, fiert) de pui sau vita, fara condimente. Legume doar dovlecel, morcov, ardei in diverse forme (gratar, fierte, sote, ardei copti etc) si compot de mere. Si paine prajita cu unt. Si mi-au zis daca vreau ceva dulce doar facut in casa si numai gen chec, cozonac. Momentan nu manca altceva. Si am inceput sa mai beau cate o cana de ceai de chimen cu anason, chiar daca imi umfla si mai tare sani cu lapte, dar il ajuta pe bebe la burtica.
Chiar sunt curioasa ce mai putem manca fara sa faca rau la burtica bebelusilor. Ca parca nu as vrea sa fac experimente de acum. si intrebare, ou fiert avem voie? Mi-au dat o data in spital.
mamutz spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Krissy Bun gasit burtici si mamici!Laura, multumim de capitol nou!
So, Laura, hai sa iti raspund si eu la intrebari, asa dupa ce mi-a ramas mie in cap de la Sophia: 1. Alaptat la ambii sani sau la unul: pe mine asa m-au invata la spital "consultantele de lactatie" - se ofere un san, iar dupa ce se pare ca bebe a incheiat cu primul s epoate oferi si al doilea. Daca il refuza inseamna ca s-a saturat, daca il ia il lasi sa manance cat ii mai trebuie. Trebuie insa tinut minte ca daca a mancat doar partial din al doilea, data viitoare se incepe cu acest san, negolit complet; daca manaca doar dintr-un san, acestia se alterneaza la fiecare supt, ca sa fie stimulati deoportiva. 2. Durata "mesei": la noi a durat f mult, Sophia a mancat f mult, aproape nu avea respiro intre mese, petreceam cam 45 min. Bine, se si "juca" cu tzitzi, mai facea pauza si o ajutam sa ragaie, si iar manca, dar la sfarsit era intr-adevar satula. Ideea de baza, care mi s-a tot repetat, este ca nou-nascutul trebuie sa aibe 8-12 mese pe zi, deci la 2-3h, cel putin pana la 6-8 saptamani. 3. Durata suptului: efectiv ar trebui sa suga 15-25 min. Cat de efectiv e alaptatul, se determina intr-adevar prin cat de uzi sunt pampersii, si ar trebui sa aibe cel putin 6-8 scutece ude/zi dupa ziua a 5a. 4. Trezit bebe pt alaptat: Da, pe mine asa m-au invatat ca trebuie trezit in primele 6 saptamani, mai ales daca e un bebe mai letargic (ceea ce poate fi de la icter sau chiar deshidratare), daca au trecut 3h si nu se "sesizeaza" singur. Daca nu, intri usor intr-un cerc vicios: bebe nu manaca cum trebuie, tie nu ti se stimuleaza "productia", care se adapteaza f repede la noua frecventa scazuta, si uite asa cand bebe devine mai puternic si energic, nu mai e laptic... 5. Siroitul laptelui: intr-adevar e un semn de lactatie bine stabilita; si la mine tasneau peste tot, cand era vremea de alaptat incepeau sa curga garla, si am avut si zile cand cu tampoane de sani si tot erau fleasca sutienul si bluza. Pune bebe la san cat mai des, sau pompeaza restul daca nu a mancat prea mult si da-i in biberon, ca sa pastrezi laptele cat mai mult si in cantitate cat mai buna. 6. Bubite rosii: cred ca mai mult ca sigur e "acneea bebelusului", absolut normala de la hormonii mamei care se mai invart o vreme in organismul lor, cat si de la adaparea pielii de la mediu "acvatic", la cel uscat. Nu trebuie intervenit cu nimic, se curata de la sine. Stiu ca Sophia a avut o vreme destul de lunga, cred ca pana pe la 2 luni. Roxy, imi pare rau de apneea Alexiei si experienta proasta d ela spital, Doamne ajuta sa nu mai fie nevoie sa ajungeti din nou in mizeria aia! Poti manca pepene, in general orice crezi ca ti-e pofta si ti-ar cade bine, ca principiul e exact asta: ce crezi ca te deranjeaza gastric pe tine, evita. Pe lista de no-no si eu stiu ca sunt: ciocolata si condimente tari (inclusiv usturoi, ceapa, scortisoara, mustar), citrice si alte fructe/legume f acide (kiwi, ananas, cirese/visine, fructe de padure; rosii, vinete), lactatele in general (care de asemenea creeaza aciditate ridicata in organism, iar cazeina poate crea intoleranta la bebe), legume "gazoase" (fasole, caonopida, varza, broccoli, castraveti, ardei). Asta e o lista generala binenteles, dar de common-sense. Bineinteles ca nu trebuie luata mot-a-mot, fiecare organism si bebe e altfel, dar la inceput trebuie urmarita dieta ca sa realizam ce face bine si ce nu copilului. Felicia, bien ca esti mai bine, hai ca trece faza asta proasta (pana vin altele). Da' de unde stii ca a nascut Cristty1977 gemeneii? Chiar m-ai facut curioasa... Daca e asa ii urez felictari si bebei sanatosi, dar mi-ar placea sa ne spuna ea precis... Omibaba, imi pare rau de anemie, dar ce sa-i faci, e parte din neplacerile sarcinii... Hai ca mai e un pic si la tine, iti doresc multa sanatate intre timp! Oana, bine ca te-ai distrat la nunta, si bravo ca nici nu te resimti prea tare, in afara de oboseala! Si eu vreau poze! Anamaria, stiu cum e cand intri in oboseala de aia cronica de nici nu poti sa dormi... Imi pare rau, poate reusesti pana la urma sa mai furi cate un somnic bun. Wow ce m-am intins, scriu o pagian io singura, scuze de lungimea mesajului. Ma autocenzurez eu acuma si o sa revin mai tarziu. A, de la Cristelle tot nici un mesaj, o fi tot 2 in 1 inseamna, paote ca o sun mai tarziu, ca acum e miezul noptii la ea... Va pup, Cristina, mami de www.totsites.com/tot/sophiantonia" target="_blank">Sophia Antonia (1 martie 2007) si 34+ cu Poze "The past is history, the future’s mystery, the present is a gift – that’s why it’s called the present" |
Mie mi-au zis sa il las sa termine un san, pt ca primul lapte de de sete si apoi de foame, daca il muti de la unu la altu ia numai laptele de sete.
Al meu suge 15, 20 de minute timp in care il urmaresc sa inghita, si inghite si apoi refuza total sa mai ia tzitzi in gura strange buzele si se stramba de zici ca cine stie ce ii dau. Deci nu cred ca risc sa ma transforme in suzeta. Eu as vrea sa suga mai mult da daca nu vrea, ca lapte mai e destul. Mai trag cu pompa la nevoie. Si nu prea scoate aer, il tin la ragait degeaba, f rar reusim ceva, dar nu vomita deloc si nici nu il doare burta. Dr a zis ca e sfarcul bine format si nu ia aer. Asa o fi ca eu nu ma pricep.
Eu stau tot timpul cu tampoane de sani, curg intr-o veselie.
mamutz spune:
Si multumim de informatii Krissy. Inseamna ca stam bine ca face pipi si caca des.
lisssa_ana spune:
as mai mentiona un lucru. Pe timpul noptii eu nu os chimbam deloc pe Ana decat daca facea kk, asa cica nu se invata sa se trezeasca din cauza ca ii e scutecul ud. La noi a functionat
Ilida, trebuia sa il trimiti pe sot la Babiesrus, acolo gasesti sfarccuri de silicon. Si o prietena de-a mea are la fel, a avut probleme la inceput pana s-a obisnuit piticul cu sfarcul.
Mama de Ana si 40+
Fashion
mihahegarty spune:
OMG!!!!
N am intrat cateva zile si ce mi vad ochii!!! Cate mamici???
Sa incepem felicitarile de cand nu am mai intrat, de pe 5 iulie:
Felicitari
DYA, ALYMIH, RAMMY, EDELWEISS, ILIDA!!!!
Bun venit pe lume bebeii:
IANIS-STEFAN, BEBE DE ALYMIH, GABRIEL-CONSTANTIN, MATEI ALEXANDRE, TUDOR-ANDREI!!!!
MHegarty
TestPozitiv
Cu ajutorul bunului Dumnezeu, sunt 38+ cu Imogen Tara
13saptamani si 2 zile
Sfintii Arhangheli Mihail si Gavril ne vor proteja pe tot parcursul acestor minunate clipe in burtica la mami.
AMR 10 ZILE!!!!!
Laura13 spune:
Citat: | ||||
citat din mesajul lui mamutz
Mie mi-au zis sa il las sa termine un san, pt ca primul lapte de de sete si apoi de foame, daca il muti de la unu la altu ia numai laptele de sete. Al meu suge 15, 20 de minute timp in care il urmaresc sa inghita, si inghite si apoi refuza total sa mai ia tzitzi in gura strange buzele si se stramba de zici ca cine stie ce ii dau. Deci nu cred ca risc sa ma transforme in suzeta. Eu as vrea sa suga mai mult da daca nu vrea, ca lapte mai e destul. Mai trag cu pompa la nevoie. Si nu prea scoate aer, il tin la ragait degeaba, f rar reusim ceva, dar nu vomita deloc si nici nu il doare burta. Dr a zis ca e sfarcul bine format si nu ia aer. Asa o fi ca eu nu ma pricep. Eu stau tot timpul cu tampoane de sani, curg intr-o veselie. Mami fericita de bebe Petru Nectarie |
declar oficial ca m-ati bagat in depresie cu suptul efectiv 15-20 min. pai al meu inseamna ca ... nu stiu ...
ma duc ... ...
Krissy spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Laura13 Nu am ce sa mai scot dupa ce papa bb, nu iese nimic cu pompa, nici la muls manual, am bocit azi deja pe tema asta. e timpul sa ma opresc. o sa vedem maine la control, iar daca o fi nevoie de lapte praf atunci ... asta e! important e ca bb sa fie sanatos. are pampers ud la fiecare alaptat (il schimb inainte de alaptat), face kk de 2-3-4 ori/zi. na |
Mamutz, ca si cu greutatea fatului, greutatea nou-nascutului nu merge neaparat dupa asa reguli fixe, depinde de copil, de cantiatatea si calitatea laptelui, etc... Asa ca e bine cum a zis asistenta, cantarirea de prim bilant e la o luna, in rest da-i inainte cu ce faci, ca faci bine zic eu. Unde mai pui ca la 10-14 zile trebuie sa aibe primul puseu de crestere, cand o sa manance f mult! Oua poti manca linistita, sunt chiar recomandate, doar nu fa abuz (nu chiar zilnic) ca e greu si pt ficatul tau si al lui bebe! Cu cozonac ai grija totusi, produsele dospite in general sunt de asemenea cam de evitat, iar cozonacul in special poate fi greu la stomac. Pe incercatelea neaparat...
Ilida, poate mai revii cu mai multe detalii, din pacate nu am experienta cu mamelon neformat... De ce astepti dupa comanda de mamelon de silicon (sau cum ii zice), trebuia sa mearga sotul la orice farmacie sau magazin cu produse de bebei sa iti ia mai repede, se gasesc peste tot! Multa bafta si tie!
Betty, deci nimic-nimic nici azi... Hmmmm, vezi maine ce va zice doctorita, poate sa te induca pana la urma...
Miha, da' zi si de tine, ca te-am dat disparuta in misiune! Nu s-a produs duplicarea inca, nu?
Cristina, mami de www.totsites.com/tot/sophiantonia" target="_blank">Sophia Antonia (1 martie 2007) si 34+ cu
Poze
"The past is history, the future’s mystery, the present is a gift – that’s why it’s called the present"