Iul-Aug 2011-Bv Betty & Cristelle! Hai Alina!(73)

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Laura13 spune:

PS. eu beau lapte.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alexia_ada spune:

HAI BB-II de lissa, savvy, cristelle, zapic, mihha

Felicitari Ilida si Edelweiss refacere usoara si cat mai mult laptic va doresc !!
Roxybarbu
Babylicous te destrabalezi a?? te astept cu poze
Eu incet incet ies din starea tampita , ma simt mai binisor, si parca si mai optimista , ma misc foarte greu, obosesc imediat iar caldura din zilele astea ma omoara , am avut si o incercare de raceaa, dar am pacalit-o si am scapat cu 2 zile de curs nasul :)
Analizele au fost ok, doar VSH-ul este cel f marit ( mult mai mult decat ar trebui) care pune cam multe semne de intrebare dr si am de repetat in alta parte VSH, urocultura, sumar urina si un exudat faringian , iar pe 28 cand am urmatoarea programare la dr am sa fac si culturile in col (...parca am mai zis asta )
Fecian
Transmit la toate multi si cate o la proaspetele mamici

33+ Ruxandra Ioana
O buburuza mult dorita si asteptata !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anaemi spune:

Lissa hai ca inca nu s-a terminat ziua!

Fellicia

Roxi, imi pare rau ca a trebuit sa treceti prin asa ceva !

Eu am mancat si mananc pepene. Am mancat si iaurt si lapte si branza. Petru a avut colici fie ca am mancat fie ca n-am mancat astea. Ieri de exemplu n-am mancat mai nimic toata ziua si tot s-a crizat vreo 2-3 ore.

Pai daca aia n-am voie, aia n-am voie, ce papuci sa mai mananc??? E adevarat ca pana acum nu m-am atins de rosii, castraveti, s.a

Asa-mi doresc si eu sa ia bebe suzeta ! O avea ea partile ei controversate, dar m-ar ajuta enorm. N-as vrea sa fiu iar "D.na Suzeta" cum am fost la Anastasia. Filip a vrut-o si a fost asa de biiineee!

Anamaria cu Filip (06.03.2007) & Anastasia (03.08.2008) & Petru (29.06.2011)

Dragostea [...] toate le sufera, toate le crede, toate le nadajduieste, toate le rabda.
Dragostea nu cade niciodata...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anaemi spune:

Ma oftic ca iar n-am reusit sa ma odihnesc azi...am stat intinsa dar nici chip sa ma ia si pe mine somnul un pic. Mai rau ma ametesc !

Anamaria cu Filip (06.03.2007) & Anastasia (03.08.2008) & Petru (29.06.2011)

Dragostea [...] toate le sufera, toate le crede, toate le nadajduieste, toate le rabda.
Dragostea nu cade niciodata...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lisssa_ana spune:

toate ma dor...nici nu stiu de ce sa ma plang mai tare.
oboseala asta isi spune cuvantul... nu pot sa dorm cum trebuie noaptea

Mama de Ana si 40+

Fashion

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Krissy spune:

Bun gasit burtici si mamici!Laura, multumim de capitol nou!

Citat:
citat din mesajul lui Laura13
apropo de alaptat am si eu niste intrebari (le scriu cu albastru si bold sa le vedeti, ca am mai pus io niste intrebari si m-am simtit, si io, cam ignorata )
- alaptati din ambii sani la o masa sau doar din unul? - raspund si eu: eu alaptez din ambii sani, pentru ca nu se satura doar din unul :(
- cat timp sta bb la un san? - raspund si eu: cca 10-15 min la fiecare san;
- cat timp suge efectiv? raspund si eu: Alex suge cca 3-4-5 min, depinde cat ii e de somn, dupa care mai mult se joaca, adica ma foloseste pe post de suzeta. nu se mai aude ca ar inghiti ceva, dar ma "tocaie" ca sa zic asa.
mi se pare ca suge tare putin ( si la Dani am avut acelasi stres ... sa am suficient lapte si sa se sature bb de la mine ), mi se pare ca adoarme prea repede la san, mi se pare ca am .sanii prea ... moi, mi se pare ... de toate. sper sa nu ajung la proba suptului ca atunci am ajuns si la depresia aia grava ...
noi am dormit chiar bine, bb papa pe la 10, apoi la 2, apoi la 6 dimineata. pun ceasul sa sune, la 2 il trezim noi (sau mai bine zis il punem adormit la san), la 6 se trezeste singur. ziua papa tot la 3 ore, nici eu nu vreau sa ii dau mai rar de frica icterului (chiar daca doarme il pun la san).
are niste bubite rosii pe el , nu stiu daca or fi de la caldura (bb sta in body si pantalonasi) si acoperit cu un scutec. merge AC-ul de dimineata pana seara ... dar are bubitele acelea si pe fata si pe langa urechiuse ... nu stiu ce sunt si de la ce sunt ... alt stres

So, Laura, hai sa iti raspund si eu la intrebari, asa dupa ce mi-a ramas mie in cap de la Sophia:
1. Alaptat la ambii sani sau la unul: pe mine asa m-au invata la spital "consultantele de lactatie" - se ofere un san, iar dupa ce se pare ca bebe a incheiat cu primul s epoate oferi si al doilea. Daca il refuza inseamna ca s-a saturat, daca il ia il lasi sa manance cat ii mai trebuie. Trebuie insa tinut minte ca daca a mancat doar partial din al doilea, data viitoare se incepe cu acest san, negolit complet; daca manaca doar dintr-un san, acestia se alterneaza la fiecare supt, ca sa fie stimulati deoportiva.
2. Durata "mesei": la noi a durat f mult, Sophia a mancat f mult, aproape nu avea respiro intre mese, petreceam cam 45 min. Bine, se si "juca" cu tzitzi, mai facea pauza si o ajutam sa ragaie, si iar manca, dar la sfarsit era intr-adevar satula. Ideea de baza, care mi s-a tot repetat, este ca nou-nascutul trebuie sa aibe 8-12 mese pe zi, deci la 2-3h, cel putin pana la 6-8 saptamani.
3. Durata suptului: efectiv ar trebui sa suga 15-25 min. Cat de efectiv e alaptatul, se determina intr-adevar prin cat de uzi sunt pampersii, si ar trebui sa aibe cel putin 6-8 scutece ude/zi dupa ziua a 5a.
4. Trezit bebe pt alaptat: Da, pe mine asa m-au invatat ca trebuie trezit in primele 6 saptamani, mai ales daca e un bebe mai letargic (ceea ce poate fi de la icter sau chiar deshidratare), daca au trecut 3h si nu se "sesizeaza" singur. Daca nu, intri usor intr-un cerc vicios: bebe nu manaca cum trebuie, tie nu ti se stimuleaza "productia", care se adapteaza f repede la noua frecventa scazuta, si uite asa cand bebe devine mai puternic si energic, nu mai e laptic...
5. Siroitul laptelui: intr-adevar e un semn de lactatie bine stabilita; si la mine tasneau peste tot, cand era vremea de alaptat incepeau sa curga garla, si am avut si zile cand cu tampoane de sani si tot erau fleasca sutienul si bluza. Pune bebe la san cat mai des, sau pompeaza restul daca nu a mancat prea mult si da-i in biberon, ca sa pastrezi laptele cat mai mult si in cantitate cat mai buna.
6. Bubite rosii: cred ca mai mult ca sigur e "acneea bebelusului", absolut normala de la hormonii mamei care se mai invart o vreme in organismul lor, cat si de la adaparea pielii de la mediu "acvatic", la cel uscat. Nu trebuie intervenit cu nimic, se curata de la sine. Stiu ca Sophia a avut o vreme destul de lunga, cred ca pana pe la 2 luni.

Roxy, imi pare rau de apneea Alexiei si experienta proasta d ela spital, Doamne ajuta sa nu mai fie nevoie sa ajungeti din nou in mizeria aia! Poti manca pepene, in general orice crezi ca ti-e pofta si ti-ar cade bine, ca principiul e exact asta: ce crezi ca te deranjeaza gastric pe tine, evita. Pe lista de no-no si eu stiu ca sunt: ciocolata si condimente tari (inclusiv usturoi, ceapa, scortisoara, mustar), citrice si alte fructe/legume f acide (kiwi, ananas, cirese/visine, fructe de padure; rosii, vinete), lactatele in general (care de asemenea creeaza aciditate ridicata in organism, iar cazeina poate crea intoleranta la bebe), legume "gazoase" (fasole, caonopida, varza, broccoli, castraveti, ardei). Asta e o lista generala binenteles, dar de common-sense. Bineinteles ca nu trebuie luata mot-a-mot, fiecare organism si bebe e altfel, dar la inceput trebuie urmarita dieta ca sa realizam ce face bine si ce nu copilului.

Felicia, bien ca esti mai bine, hai ca trece faza asta proasta (pana vin altele). Da' de unde stii ca a nascut Cristty1977 gemeneii? Chiar m-ai facut curioasa... Daca e asa ii urez felictari si bebei sanatosi, dar mi-ar placea sa ne spuna ea precis...

Omibaba, imi pare rau de anemie, dar ce sa-i faci, e parte din neplacerile sarcinii... Hai ca mai e un pic si la tine, iti doresc multa sanatate intre timp!

Oana, bine ca te-ai distrat la nunta, si bravo ca nici nu te resimti prea tare, in afara de oboseala! Si eu vreau poze!

Anamaria, stiu cum e cand intri in oboseala de aia cronica de nici nu poti sa dormi... Imi pare rau, poate reusesti pana la urma sa mai furi cate un somnic bun.

Wow ce m-am intins, scriu o pagian io singura, scuze de lungimea mesajului. Ma autocenzurez eu acuma si o sa revin mai tarziu. A, de la Cristelle tot nici un mesaj, o fi tot 2 in 1 inseamna, paote ca o sun mai tarziu, ca acum e miezul noptii la ea... Va pup,

Cristina, mami de www.totsites.com/tot/sophiantonia" target="_blank">Sophia Antonia (1 martie 2007) si 34+ cu

Poze

"The past is history, the future’s mystery, the present is a gift – that’s why it’s called the present"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ilida spune:

Salutare si de la(inca) neadaptatii de noi!

Mai intai: multumesc din suflet pentru urarile de bine, deja intre voi e ca acasa!

Sa raportez dupa 2 zile cum sta situatia la noi. O sa scriu mai detaliat si daca vi se pare ca ceva din ce ni se intampla acum nu e ok sau daca aveti sfaturi sa imbunatatesc situatia, dau o bere - fara alcool :)

Am sanii cu mameloane plate iar bebe nu poate sa le prinda, se chinuie si nu poate, plange, se enerveaza ca nu reuseste. Poate si pt ca e asa mic si inca nu are forta. Asa ca folosesc pompa manuala de la spital ca sa scot laptic, il pun intr-o sticla Avent care are curgere ingreunata ca sa il stimulez totusi pe bebe sa faca eforturi pt laptic. Maine sper sa imi vina comanda de sfarcuri artificiale si sa incerc cu ele. Nici la mine nu tasneste laptele (care acum e galben - cred ca e de fapt colostru) scot cam 30-40ml pt o masa. Bebele meu mananca inca foarte putin, abia 10-15ml la o masa. Incerc sa il alaptez la cerere si in timp sa ne facem un program, pe masura ce reusesc sa il pun direct la sani. Avem deja si icter de ieri.
Pediatra mi-a spus ca acum esential este pt bebe sa manance ca sa ia in greutate, chiar daca ii completez cu formula.

Cu somnul...nu am pretentii de reglare asa repede. Doarme uneori 2 ore, alteori 4.
Incerc acum sa il inteleg pe bebe, sa ii intuiesc nevoile si sa ma adaptez deocamdata natural.

Acum tre sa ma ocup de "cavaler". Va pup pe toate, si va las si eu cateva majorete fara nominalizari, cine stie cati bebei mai apar pana intru eu.

36+ voi avea un cavaler!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Burtocika spune:

Am vazu intrebarile de vreo 2 zile, dar abia acum am prins un pic de timp sa raspund:

Laura - Irina mea a fost galbena de tot, dar se pare ca in limite normale, ca pediatra a vazut-o si nu mi-a spus ca ar fi vreo problema ... Daca-mi trimiti adresa ta de mail iti trimit o poza din primele zile, ca sa poti face comparatie.

Legat de alaptat, cred ca fetele ti-au raspuns deja si in principiu nu prea am ce sa adaug, mai ales ca eu nu ma pot lauda cu o experienta prea buna in domeniul asta, am reusit sa alaptez exclusiv doar 3 saptamani, dupa care am introdus si formula pt ca nu lua deloc in greutate. Si am avut un pic de "furie a laptelui", mi s-au intarit sanii, cand alaptam dintr-un san imi curgea si celalalt (si pt ca laptele meu era asa putin si pretios, imi puneam sub san un urocultor sterila si colectam si ce curgea de-acolo ), mi-a sarit si pe pereti daca am depasit ora de masa a lui bb, imi curgea si pe tricou ... Deci ar fi fost toate semnele ca este lapte, dar bb pur si simplu nu lua in greutate si plangea de foame.

Sugea cam 30 minute efectiv, dintr-un singur san, cand mai adormea o mai gadilam sub barbie, dar niciodata nu am lasat-o sa ma "suzeteze" ! Mi s-a parut total neproductiv, trebuia sa ma dezlipesc si eu de ea la un moment dat, nu puteam sta tot timpul cu ea agatata de gat !

Eu zic ca daca doarme asa bine, inseamna ca se satura !!! Altfel s-ar trezi de foame !

Bubite rosii peste tot avea si Irina, si puncte de grasime ca niste cosulete; eu nu i-am dat cu nimic si i-au trecut de la sine in timp.
De imbracat am imbracat-o intotdeauna foarte subtire: body cu maneca scurta sau fara maneca, pe la o luna deja era cu piciorusele goale, doar cu sosetute. Neinvelita, doar noaptea puneam un scutecel din finet peste ea, dar mi se parea cam cald, asa ca am renuntat si la ala.

Nu mai stiu cine intreba de pediatru / medic de familie: in principiu MF este cel care are dreptul sa dea medicamentele compensate si vaccinurile gratuite si trimiterile la analize gratuite. De aceea ideal ar fi sa fie de specialitate pediatru, ca sa economisiti drumurile (si banii).

Irina (2006) si 34+ cu
www.goblenpartner.webs.com" target="_blank">mai coase cineva goblen ?
www.dealemele.webs.com" target="_blank">cartile copilariei mele

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Burtocika

Am vazu intrebarile de vreo 2 zile, dar abia acum am prins un pic de timp sa raspund:

Laura - Irina mea a fost galbena de tot, dar se pare ca in limite normale, ca pediatra a vazut-o si nu mi-a spus ca ar fi vreo problema ... Daca-mi trimiti adresa ta de mail iti trimit o poza din primele zile, ca sa poti face comparatie.

Legat de alaptat, cred ca fetele ti-au raspuns deja si in principiu nu prea am ce sa adaug, mai ales ca eu nu ma pot lauda cu o experienta prea buna in domeniul asta, am reusit sa alaptez exclusiv doar 3 saptamani, dupa care am introdus si formula pt ca nu lua deloc in greutate. Si am avut un pic de "furie a laptelui", mi s-au intarit sanii, cand alaptam dintr-un san imi curgea si celalalt (si pt ca laptele meu era asa putin si pretios, imi puneam sub san un urocultor sterila si colectam si ce curgea de-acolo ), mi-a sarit si pe pereti daca am depasit ora de masa a lui bb, imi curgea si pe tricou ... Deci ar fi fost toate semnele ca este lapte, dar bb pur si simplu nu lua in greutate si plangea de foame.

Sugea cam 30 minute efectiv, dintr-un singur san, cand mai adormea o mai gadilam sub barbie, dar niciodata nu am lasat-o sa ma "suzeteze" ! Mi s-a parut total neproductiv, trebuia sa ma dezlipesc si eu de ea la un moment dat, nu puteam sta tot timpul cu ea agatata de gat !

Eu zic ca daca doarme asa bine, inseamna ca se satura !!! Altfel s-ar trezi de foame !

Bubite rosii peste tot avea si Irina, si puncte de grasime ca niste cosulete; eu nu i-am dat cu nimic si i-au trecut de la sine in timp.
De imbracat am imbracat-o intotdeauna foarte subtire: body cu maneca scurta sau fara maneca, pe la o luna deja era cu piciorusele goale, doar cu sosetute. Neinvelita, doar noaptea puneam un scutecel din finet peste ea, dar mi se parea cam cald, asa ca am renuntat si la ala.

Nu mai stiu cine intreba de pediatru / medic de familie: in principiu MF este cel care are dreptul sa dea medicamentele compensate si vaccinurile gratuite si trimiterile la analize gratuite. De aceea ideal ar fi sa fie de specialitate pediatru, ca sa economisiti drumurile (si banii).

Irina (2006) si 34+ cu
www.goblenpartner.webs.com" target="_blank">mai coase cineva goblen ?
www.dealemele.webs.com" target="_blank">cartile copilariei mele

trimis PM

Mergi la inceput

krissy nu te autocenzura!!!!!!!!!!! please.
nu am ce sa mai scot dupa ce papa bb, nu iese nimic cu pompa, nici la muls manual, am bocit azi deja pe tema asta. e timpul sa ma opresc. o sa vedem maine la control, iar daca o fi nevoie de lapte praf atunci ... asta e! important e ca bb sa fie sanatos.
are pampers ud la fiecare alaptat (il schimb inainte de alaptat), face kk de 2-3-4 ori/zi. na ... a mancat la 18.20, am fost afara o ora si acum doarme dussssssssssssssssssssssss. ma duc sa ma foiesc pe langa el, ca trebuie sa ii mai fac si toaleta si apoi plange ...
pup gasca

Mergi la inceput