Buburuze de Ianuarie - Februarie 2011(60)

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns vasilasanita spune:

Citat:
citat din mesajul lui alinushali

Inca una si ma culcusesc.

Vaccinul care este facut in mater. a copt la vreun bb? surubelul meu are asa o pata mica rosiatic-visinie si stiu ca trebuie sa coaca, ca altfel trebuie refacut.

AAAAA......... face kk de 5-6 ori pe zi , cand moale, cand apos, cand mai consistent(scuze de detalii). Am dat vina pe domnii dintisori. Acum intreb si eu...e normal sau sa incep sa-i dau ceai de menta?

Alina, de Maria Raysa (17.02.2011)

povestea printesei de zapada
poze

La noi a copt.

Cu kk nu stiu ce sa spun.

Dumnezeu ne-a binecuvantat cu Stefan (12.01.2011) !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxx26 spune:

ALINUSH, cu vaccinul BCG e asa: este posibil sa coaca la cateva saptamani sau chiar luni dupa nastere. Nu e nici o problema, nu trebuie sa intervii, sa storci sau sa dai cu cine stie ce alifii. Nu este insa obligatoriu sa coaca. Trebuie doar sa ramana un semn, o cicatrice acolo, care se masoara de dr (daca nu ma insel la 6 luni - uite ca a noastra n-a zis nimic, ia s-o trag de urechi!) si tre sa aiba diametrul cel putin 3 mm. Cica daca nu ramane semn acolo sau e cicatricea micuta, punctuala, inseamna ca nu si-a facut efectul si ca trebuie refacut.

_

Roxana
Mami fericita de printesa superba Catalina-Victoria 02.01.2011

Scrisoare pentru Catalina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Shines spune:

Neata!

ma duc sa imi preg oamenii.

sa aveti o zi frumoasa! revin

Simo - mamica de pui scumpi , Camelia(2002) si Eduard Matei(2010)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Magnetism79 spune:

Ia uite cineva care s-a trezit mai dim ca mine!!!!!!!!!!!!
Atnci la toata lumea, eu is la prima ceasca pe terminate!!!!
Missmj ai mesaj!!! si mii de scuze de intarziere!!!! Timpul maica timpul!!!! La fel si Shubu ai si tu mesaj!!!!!
Zilele astea ma slabit 3 kg , m-am cantarit sapt trecuta si sapt asta deja am - 3kg, asica vreao 60 ma apropii de obiectivul propus!!!
Daca o mai tine asa cu caldurile sigur ajung mai repede la 56-57!!!
Fetelor cum stati cu sucurile de fructe la bebei!!!
ma refer cat le dati? ca a mea a ajuns deja la 150-200 de ml la o masa si numai fructe ar manca!!! legume mai putin, morcovul ii place mult!!!AAAAAAAAA si ieri a papat pepene rosu, mai bine zis a supt 2 bucati, sucul, dupa s-a facut ca purcelul dar asta e !!!!
Cartof dulce nu gasesc , ma duc azi in Kaufland sa vad , stie cineva la Billa in dr taberei sunt cartofi dulci?
Azi se opereaza tati, sa vedem cum va decurge si mai ales cum va arata dupa!!!
Ma duc sa-l trezesc ca la 8 trebuie sa fim la Medlife!!!
Va pup

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns fragrant8 spune:

buna mamici,
azi sunt cu moralul la pamant; am fost dimineata la pediatra; va spuneam si voua ca, in ciuda regimului drastic, simptomele sophiei s-au inrautatit; (voma dupa fiecare masa, diaree, mucus, eczema si a si pierdut in greutate);

mi-au dat pana la urma programare de urgenta pt alergolog pt maine la 16 (adica azi deja);

iar la final imi spune: "nu vreau sa va ingrijorati, dar as vrea sa faceti testul pt fibroza chistica; sunt f mici sanse sa aiba asa ceva, dar pt linistea dvs, ca sa mai limitam din sfera posibilitatilor, haideti sa facem si testul asta;"

am inghetat pe loc cand am auzit asta; fibroza chistica e boala genetica incurabila, afecteaza plamanii si aparatul digestiv, si putin dintre cei ce o au depasesc 30 de ani.

inca sunt in stare de soc;
am sunat sa fac programare la spital si cel mai devreme puteau sa-mi dea rv pe 4 oct; am gasit atunci un cabinet particular, insa ei nu fac testul de transpiratie, ci analiza de ADN, iti pot spune daca esti sau nu purtator de gena mutanta; ca poti fi purtator, dar sa nu ai boalač
asa ca ne-am dus si am dat 500 pe test; au intepat din nou sophicul; si ar trebui sa avem rezultatele peste 2 saptamani;

eu incerc sa ma linistesc, imi tot repet ca-s sanse mici sa fie asta, ca cel mai probabil are o varianta severa de alergii....dar... nu pot manca nimic si sunt intr-o stare de surescitare debila...

vor fi cele mai lungi 2 saptamani din viata mea; nu-mi ramane decat sa ma rog si sa sper ca sophic va avea o viata sanatoasa si normala;

si am si eu un sz ciudat; pt ca am tot citit despre simptomele bolii asteia si multe dintre ele sunt comune cu alergiile (mucus, diaree), insa se pare ca cel mai conclusiv simptom este - transpiratie f sarata;
tot o pup si ling pe sophic intr-o doara de cand am citit asta; si da, transpiratia ei e sarata; cam ca a noastra; doar capsorul si piciorusele ii transpira;
dar acum cat de sarata e f sarata?

si intrebarea - voi va pupacitit copii cand sunt transpirati; e sarata transpiratia bebelusilor?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loutzy spune:

Neatza gagici.
Eu sa zic ca am dormit bine(cu treziri al 2 ore), desi Stefan al meu de cand s-a trezit (adica de la 7 fara ceva) imi tot maraie in cap. Ma dispera deja dintii astia plus pofta lui de a descoperi/cerceta. Ma bucur ca nu a facut febra inca si nici nu i s-a inrosit gingia e doar mararit peste poate. Lori nu am Camilia. Am vb cu fragrant sa-mi aduca cand vine ea in tara.
Multam' de felicitari.
Acum rode barele de la patut. Cred ca scarpina bine gingia.
Mimo am o prietena careia nu i-a venit lapticul(ea a nascut normal si la termen). Nu cred ca astea ar fi factori care sa influienteze alaptarea. Ea a facut si greseala sa bage repede biberonul daca a vazut ca scade copilul in greutate si baietelul ei a primit biberon din maternitate si nu a mai vrut sa san. S-a impacat destul de greu cu ideea ca si dupa ce a ajuns acasa cu bebe s-a mai muls o perioada dar fara succes. Acum baietelul ei e mare(Are 1 an si 3 luni).
Mada sincer nu cunosc nici un alt produs(incearca sa cauti cu cisteina care e acelasi lucru cu cistina).
Alinush la noi nici nu se cunoaste vaccinul din maternitate si pediatra nu ne-a zis nimic de el ca cand a venit prima data sa-l vada. De copt nu a copt nimic, zici ca nici nu a fost facut.
Magnetism cartofi dulci gasesti si in carrefour si in cora. Eu tot timpul am luat din cora. Daca am hipermarketul langa mine imi fac de cap.
Fragrant tin pumnii sa nu fie nimic grav, doar alergie.
Va pupacesc, am plecat sa-i bag la frigider 2 inele de dentitie poate ii mai calmeaza zona.

Laura de mic si neastamparat Stefan-Mihai (06.01.2011)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lorich spune:

Lavinia, draga mea o s-o pup, promit si-ti spun cat de sarata e; Ana nu prea transpira, doar asa, se simte pielea lipicioas,a dar nu uda, haine/cearsafuri;
Cand am citit mesajul tau, incet, incet..desi am 29 grade in casa, am inghetat!!!! Tinem pumnii stransi 2 saptamani!!!Sunt sigura ca Sophicul e o fetita sanatoasa!!!!!!!

Magnetism eu nu am de gand sa-i dau suc, nu stiu ce sa-ti spun; ce fel de operatie fce tati, mai? De frumusete, ca zici ca ne arati cum arata!Orice ar fi...sanatate muuultaaa!!!

alinush nici la noi nu a copt; maine merg la pediatra, o sa o intreb.

mimo iubitica, uita-te la comoara ta,. nu ai de ce sa te simti vinovata!! Ai facut totul pt el, chiar nu ai de ce...de faptm cred ca e vorba ca iti pare rau ca nu a durat mai mujlt alaptarea...aici imi mimaginez ce simti, ca vb zilele trecute cu roxx ca nu mi-ar placea sa ma opresc prea curand. desi e greu, se mai intampla, important e - adica e SI MAI IMPORTANT sa aiba bebe o mamica sanatoasa, linistta si impacata.
Revistele, articolele, toata nebunia "alaptati, alaptati" nu au legatura cu tine - tu ai vrut si ai facut tot posibilul! - ci cu ff multe tinere mamici care din tot felul de motive aleg sa nu alapteze, sa intarce cat mai repede. In fine, te pup si hopa sus din butoi!!!

Eu sunt si eu cu fundul in sus, dupa atata munca si chin...Ana tot a luat raceala, iar tuseste 9desi nu terminase de tot de data trecuta) si din cand in cand ami apare si cate un muc; bag coryzalia, sup cu eucalipt, vit C, ser in nas si maine mergem la dr. Probabil c anu vom face vaccinul, vom pelca, il vom amana >2 sapt..am o groaza de nervi!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simis spune:

Neata! multu de
Fragrant nu te mai gandi la ce e mai rau (stiu ca e usor de zis si greu de facut), Sophic este bine.De sarat sa sti ca si transpiratia lui Florin e cam sarata si de cand is caldurile astea criminale e transpirat non stop.
Oricum tu esti o mamica puternica si ai toata admiratia mea
Mimo este importanta o mamica vesela si odihnita chiar si fara lapte in tzitzi! Bb nu o sa iti reproseze niciodat ca nu l-ai alaptat! Nici eu nu am avut lapte sa il satur decat in matern vreo 2 - 3 zile ca sugea 30ml odata fiind mic si prematur, si cei din jur nu m-au ajutat (psihic vb) niciodata, de fiecare data si mama si sotul ma intrebau "da mai aia lapte?" si la fel ca tine cad in butoi, si imi pare rau samd...sti tu senzatiile, daaar, prima data cand cu adevarat m-am simtit bine, pt ca am fost rea (fff rea) a fost cand am mers la servici cu ultimul medical. Colega mea tocmai revenise din CIC si imi explica ea mie cat is eu de nashpa ca nu am lapte suficient si ca abandonez alaptarea. Si atunci i-am servit-o urat peste bot. La primul copil a aplaptat pina la 2 ani, acuma are 6 iar la ea in grupa la grtadi nu a existat copil mai bolnavicios ca al ei. Cred ca in fiecare luna avea cel putin o saptamina de medical ca fata ei iar ia injectii. Tre sa recunosc ca dupa ce i-am inchis gura cu asta m-am simtit mult mai bine, pentru ca e asa usor sa condamni pe altu fara sa sti ce simte omu ala.
Nu va suparati pe mine fetele care inca alaptati Si eu as fi vrut sa o fac, pentru ca intradevar este unul dintre cele mai pure sentimente pe care le-am avut in ultima vreme, dar dc nu s-a putut... asta e, meregm mai departe, bb sa fie sanatos si gata

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabivalceanu spune:

FRAGRANT, DA, COPIII MEI TRANSPIRA MULT SI SARAT! Nu te gindi la bazaconii, fibroza chistica e raaara si nu vine la copii cuminti. In plus, egzema apare? ca eu stiu ca nu... E alergie!!!! Ioana mea era bolnava de pancreas la doi ani, vai de capul meu, cita frica am tras, pancres?! Si cind colo era o amarita de intoleranta la lactoza... care facea figuri exact ca la alte boli. Capul sus si multa rugaciune, Sophie n-are nimic. Si va trece si ce are!
Pt inurajarea (sau descurajarea?) ta afla sa sora mea e alergica la ceva, face urit de tot si nici acum, la 35 de ani, nu stie la ce o are... Asa ca regimul tau nu e relevant, oricit te-ai stradui!

pup

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinushali spune:

Neata, servesc si eu o cana de coffe

vasi, rox- mersi de raspuns, deci e relativ bine.

dar cu kk?

lavinia, sophicul este mai sensibiloasa, nu cred sa aiba asa balaur. Oricum ,ne rugam sa fie bine si ai sa vezi ca nu este nimic grav. pup sophicul si mamica .

vroiam sa mai spun ceva, dar uitandu-ma dupa surubel cum vrea sa se "dea" jos din pat, am uitat.

va tuc, se poate respira

Alina, de Maria Raysa (17.02.2011)

povestea printesei de zapada
poze

Mergi la inceput