Buburuze de Ianuarie - Februarie 2011(60)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Mimo spune:

Buna seara si de la noi!

Noi avem deocamdata doar 2 mese - 9-10 piure de fructe cu/fara cereale si 14-15 legume, completate mai tot timpul cu laptic pentru ca nu depaseste 120 ml. Iar acum ca e si foarte cald, parca mananca si mai putin.

O sa-i introduc si eu carnita peste vreo sapt-doua. Am vrut sa astept sa faca 6 luni corectate. Pediatra ne-a spus ca la o saptamana dupa carne sa introducem galbenusul de ou treptat. Apoi sa-i dau 2 zile galbenus si restul carnita (max. 2 lingurite).

Ficat nu mi-a spus sa-i introduc. Si nici peste. Probabil ca nu-s recomandate asa repede. Nici eu nu m-am documentat inca, dar parca imi aduc aminte ca se dau pe la 8-9 luni.

Mana stanga parca o foloseste si el mai mult. Si maraim de nu se poate. In seara asta n-am stiut ce sa-i mai fac sa adoarma: leganat, dansat, pupat, dus, apa, lapte, masaj pe gingie. Pana la urma i-am pus Mozart si ne-am pozitionat pe balcon la racoare si am reusit.

Mamici, am si eu un SZ, pentru ca periodic pic si eu in butoiul ala greu incercat: mai este cineva caruia nu i-a venit lapticul / nu a putut / nu a vrut sa alapteze ? Daca da, cum v-ati impacat cu faptul asta ?
Pentru ca eu nici acum nu reusesc sa trec peste faptul ca nu mi-am putut alapta puiutul. Si periodic ma apuca plansul, disperarea. Toti imi zic ca era apropae imposibil sa imi vina lapticul in conditiile in care am avut o anemie severa, am sangerat aproape 3 luni dupa nastere, am nascut prematur, etc, etc, dar parca simt ca nu am facut destul.

Luca Alexandru, mica mea comoara

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui roxx26

Fetelor, am si eu cateva chestii de dat:

- 1 cutie sigilata lapte praf Topfer PRE (formula speciala cu fier)
- mai multe cosmetice neatinse (cumparate inainte sa nasc, mandra mea avand dermatita atopica si a trebuit sa-i cumpra altele, pt piele sensibiloasa): 1 gel de dus Sanosan, 1 sampon Sanosan, 1 pudra de talc Sanosan, 1 gel de dus Bubchen, 1 sampon Bubchen, 1 ulei bebe Bubchen;
- 1 carusel patut.

Daca stiti pe cineva care are nevoie, va rog sa imi dati PM, este pacat de ele, sunt noi (caruselul e folosit cam o luna...apoi fii-mea s-a plictisit de el), sunt sigura ca sunt persoane care au nevoie si eu le tin degeaba pe aici...

_

Roxana
Mami fericita de printesa superba Catalina-Victoria 02.01.2011

Scrisoare pentru Catalina

Roxx, vezi ca exista un site imparte.ro, unde s-ar putea sa gasesti vreo mamica care are nevoie de ele.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Shines spune:

Mimo..eu am alaptat cu greu si completari o luna jumate.
apoi nu am mai avut..parca deloc..si parca dintr-o data s-a dus.
la fel ca si la Cami,am fost destul de sup,am plans..ma durea sufletul cand vedeam ca el cauta cu gura sanul..explodam de plans.
nu stiu remediul...si acum ma gandesc la asta.
cu timpul ajungi sa nu te mai gandesti probabil ,conteaza sa fie copilul sanatos..nu-ti face rau,a trecut.

heiii..am poza langa nume..ptiii

Simo - mamica de pui scumpi , Camelia(2002) si Eduard Matei(2010)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Shines spune:

Asa..Cami a fost suuuper incantata dupa ziua de azi. nu ar mai fi plecat.
si-a facut prietene,au facut plimbari in parc..sport.
au papat bine. au si citit cate ceva.
imi povestea cu atata drag,entuziasm,fericire..de imi dadeau lacrimile

totul a fost super ok. dupa prima zi ma declar multumita.
maine ii duce la inot,la baschet si tenis.
cei care au grija de ei au laudat-o ca este cuminte,respectuasa,ordonata.
imi doresc sa ii prinda bine perioada asta,sa simta altfel vacanta,sa descopere lucruri si oameni noi.
cu siguranta este o experienta importanta pentru ei.

singura problema este drumul deocamdata,de acasa pana acolo pe langa Tei..fac o ora si ceva dimineata..si seara mai mult.
totusi,am noroc ca acum e perioada mai putin aglomerata in oras,pentru ca sunt multi plecati in concedii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madalina_m spune:

Am sunat la ei sa vad daca il au si madama aia nu auzise in viata ei de asa ceva. Poate o sa ii trimit si mail ca nu o stii cum se scrie. Oricum, madamele de la Farmacia Tei sunt cam dude dar, din pacate si la alte 5 farmacii la care am fost s-au uitat crucis la mine.
Ai cumva idee de un alt produs care sa contina cistina? Eu nu am gasit pe net.

Citat:
citat din mesajul lui loutzy

hello fetele.
Scriu mai rar, dar va citesc.
Raportez un marait cu care nu ma pot intelege.
Mada uite aici.
Va pupacesc. Ma duc la piscot ca imi toaca nervii cu maraielile lui.

Laura de mic si neastamparat Stefan-Mihai (06.01.2011)

Mami fericita de gogosel Razvan Petru (20 ian 2011) si cu ingeras sus in cer, Filip Andrei (27 nov 2008-11 dec 2008)
Cu ajutorul lui Dumnezeu, al Sf. Stelian si al Sf. Nectarie, de data aceasta sunt mamica

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Shines

Mimo..eu am alaptat cu greu si completari o luna jumate.
apoi nu am mai avut..parca deloc..si parca dintr-o data s-a dus.
la fel ca si la Cami,am fost destul de sup,am plans..ma durea sufletul cand vedeam ca el cauta cu gura sanul..explodam de plans.
nu stiu remediul...si acum ma gandesc la asta.
cu timpul ajungi sa nu te mai gandesti probabil ,conteaza sa fie copilul sanatos..nu-ti face rau,a trecut.

heiii..am poza langa nume..ptiii

'Viata poate fi inteleasa doar prinvind inapoi dar trebuie traita privind inainte'

Da, si eu ma uit la el si-mi spun ca e bine, sanatos, vioi, dar...si ramane "dar-ul".
Si suferinta asta mai e alimentata, de exemplu, si de revistele despre bebei. Acolo pun accentul pe alaptare in asa fel incat daca ii dai bebelusului lapte praf este o crima. Chiar ma gandfeam sa le scriu sa le spun. Ii inteleg ca vor ca mamele sa fie constiente de beneficiile alaptarii si sa isi doreasca, dar parca ar trebui sa fie mai putin categorici tocmai pentru ca exista si persoane care au vrut dar nu au putut. Am citit o carticica in germana despre ingrijirea copilului si acolo spuneau ceva de genul "alaptarea este cea mai indicata pentru copilul dvs, dar daca nu putetinu va faceti [probleme de constiinta pentru ca si laptele praf este o varianta care dpdv calitativ este ok"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinushali spune:

Seara mamici si pitici.

slaba activitatea , canicula asta

stef, felicitari pentru dintisor
roxx, Maria mea le foloseste pe amandoua, dar am observat ca cu dreapta apuca mai des, iar pe stanga o baga in gurita mai des.

mimo, sunt in acelasi butoi. Mie cand am plecat din mater. mi-au spus ca nu voi avea lapte, ce-i drept nu am avut deloc in spital, iar puiul meu a primit numai bibe cu o tetina de spuneai ca a pus-o cu gura la chiuveta. Cand am ajuns acasa o puneam la san dupa ii dadeam bibe, intr-un final a venit lapticul, am avut si furia laptelui vreo saptamana, dar cand o puneam la san tragea de 2-3 ori (se auzea cand inghitea) dupa o folosea pe post de suzi. Vraeu sa spun ca imi venea sa mor de ciuda si am avut laptic pana aproape de 4 luni. In unele momente de disperare ma gandeam sa ii dau in judecata pe ....pe toti. Inca incerc sa depasesc momentul, dar simt ca mi-am privat fetita de un lucru sacru, vital pentru ea, dar Ii multumesc Lui Dumnezeau ca este sanatoasa si vioaie si papa bine, incerc sa ma consolez ca la al- 2-lea bb nu voi mai asculta sfaturile gratuite ale unor "binevoitoare".

VA tuc, ma duc sa fac un dus si sa ma bag la somn, 2 zile sunt numai eu si surubelul dintos, dl. B plecat la Timisoara .

Alina, de Maria Raysa (17.02.2011)

povestea printesei de zapada
poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns missmj spune:

mimo termina-te draga mea, nu te mai stresa atata ! nu esti nici prima, nici ultima mama care nu si-a putut alapta copilul ! Intr-adevar se pune mare accent pe alaptat, in toate cartile si revistele , DAR ei nu spun ca e o crima daca nu alaptezi...doar ca DACA ai lapte, sa nu incetezi sa iti hranesti copilul la san ! Nu te condamna, nu e vina ta ! Atatia copii cresc cu LP si sunt mari, frumosi si sanatosi ! Tu ai facut tot ce ti-a stat in putere...gata...treci peste, nu e capatul lumii ! baiatul e sanatos si voios...asta e tot ce conteaza.
hai revino-ti te rog ! suntem alaturi de tine !

Carmen , mamica fericita de bebe mumos Andrei ! (12.01.2011)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinushali spune:

Inca una si ma culcusesc.

Vaccinul care este facut in mater. a copt la vreun bb? surubelul meu are asa o pata mica rosiatic-visinie si stiu ca trebuie sa coaca, ca altfel trebuie refacut.

AAAAA......... face kk de 5-6 ori pe zi , cand moale, cand apos, cand mai consistent(scuze de detalii). Am dat vina pe domnii dintisori. Acum intreb si eu...e normal sau sa incep sa-i dau ceai de menta?

Alina, de Maria Raysa (17.02.2011)

povestea printesei de zapada
poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxx26 spune:

Hey fetele!

Io ma invart pe aici...fii-mea s-a umflat de somn toata ziua si acu se joaca fericita cu oaia vtech
Sunt cam cu fundul in sus, am o stare de doi lei, sunt certareata si nemultumita. As manca ceva bun, dar n-am nimic...maine clar bag o prajitura.
Sper sa o ia somnul pe mandra in curand
Pupam
Noapte buna!

_

Roxana
Mami fericita de printesa superba Catalina-Victoria 02.01.2011

Scrisoare pentru Catalina

Mergi la inceput