Cum protejezi imunitatea copilului in primul an ?

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns dop_oana spune:

Eu mi-am alaptat baietelul exclusiv pana la 6 luni si acum pe langa hrana solida primeste san.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns filipanca spune:

Consider ca cel mai eficient mod de a asigura o imunitate adecvata copiilor in primul an de viata este alaptatul matern, motiv pentru care am si folosit aceasta metoda pentru hrana copilului meu. primele patru luni am avut suficient lapte incat sa il satur pe micutul meu. Dupa asta a fost mai greu. Nu am mai avut piept si a trebuit sa recurg la laptele praf. las indemnul medicului pediatru am ales laptele praf APTAMIL. Acesta are toate substantele nutritive necesare hranei bebelului meu. Nu am avut probleme de sanatate de cand folosim prouse APTAMIL, suntem foarte multumiti de acestea si speram sa castigaaaam! Bafta tuturor!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns filipanca spune:

Ca toate mamicile, am incercat sa ii dau copilului meu tot ce este mai bun, sa ii ofer toate substantele de care am nevoie si asta cu ajutorul laptelui matern precum si a laptelui praf APTAMIL.Nu stiu daca am reusit sau nu dar nu am avut pana acum nici un fel de probleme....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ucard spune:

Desi eram foarte tanara si fara experienta am incercat sa-i asigur un mediu curat,zilnic plimbari in aer liber, sucuri de morcovi si fructe si cat mai multe legume si fructe proaspete dar marele meu noroc a fost sa pot asigura o imunitate adecvata copilasului meu in primul an de viata cu alaptatul matern, motiv pentru care am si folosit aceasta metoda pentru hrana pe o perioada de 13 luni, am avut laptic pentru toata aceasta perioada fara probleme ,a fost greu dar si frumos . Nu au fost probleme de sanatate niciodata, am fost foarte multumita de aceea recomand putin efort din partea fiecarei mame sa nu renunte la alaptatul la san si din ce stiu de la o prietena care natura nu a fost asa de generoasa a folosit Aptamil in paralel si totul a fost ok. Mult succes tuturor!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dankutza spune:

Eu as fi vrut tare tare mult sa o alaptez pe Cezara, dar nu s-a putut. S-a nascut foarte mica, prin cezariana de urgenta. Am tot asteptat sa vina laptele si nu a venit indiferent ce am facut. Imi aduc aminte si acum, vorbele neonatoloagei: aveti un copil fragil.
AM crescut-o cu lapte praf. Nu am avut alta optiune. Doar laptele acela i-a oferit imunitate pana la 6 luni cand am inceput diversificarea. De la 8 luni, am inceput sa pun cate un catel mic mic de usturoi crud in mancarica ei. Am avut noroc ca i-a placut si ii place in continuare. Nu a racit deloc. Auzeam de lati copii ca au febra, muci, tuse - noi, nimic.
Cand credti ca s-a imbolnavit fata? In momentul in care nu am mai gasit usturoi romanesc pe piata si nu am vrut sa cumpar chinezesc. L-am asteptat pe cel romanesc sa apara pe piata. Ei bine a racit zdravan atunci. Cum am reinceput usturoiul, cum nu a mai racit fata.
Deci, cel mai bun remediu este USTUROIUL CRUD.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirelagoe spune:

copilului meu ii asigur o imunitatea adecvata cu ajutorul unei alimentatii corecte, adecvate varstei lui. Matei are trei anisori. Este genul de copil caruia nu ii place mancarica din pacate, axandu-se doar pe laptic. Tocami de accea am foarte mare grija de laptele pe care il ofer: sa aiba substantele nutritive necesare unei cresteri armonioase.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Miruna7a spune:

In primul rand, consider ca alaptarea constituie baza imunitatii. In cazul nostru, pana la 3 luni ale bebelusului meu, am dus impreuna o mica lupta (el puturos, eu insistenta). Acum, la 1 anisor si 2 saptamani, tzitzi e ceea ce iubeste cel mai mult (o fi bine, o fi rau...)In al doilea rand, in diversificarea alimentatiei am urmat cu rigurozitate sfaturile medicului (ce aliment, cand introducem si cum). Tot ceea ce mananca puiul meu se prepara in casa; legumele provin, in mare parte, din fericire pt. micut din gradina strabuniciilor lui cei muncitori. Alimente proaspete; insistenta pe iaurt si branzica. Cu sucurile nu ne intelegem, asa ca ciorbita este plina de morcovi (macar fierti, daca nu altfel). In plus, hainele atriubuite corespunzator temperaturilor si explorarea tuturor mediilor adecvate fara obsesia "balonului de sapun" (mai pune copilul mana si pe jos pt. niste anticorpi).
In speranta unei vieti sanatoase, va salut!

A fi "mami" este minunat!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adivera spune:

Eu cred ca cel mai bun mod pentru imunizarea copilului nostru este laptele matern; eu am optat pentru asta. Daca insa nu exista posibilitatea , pentru ca sunt si cazuri de genul asta, nu trebuie sa intram in panica. Laptele praf din comert are aproape toate caracteristicile laptelui matern.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arwen4y spune:

Fetita mea are 6 luni.Am incercat sa o alaptez cat mai mult.Dupa ce am ramas fara lapte,am cautat o formula de lapte praf cat mai potrivita,iesim zilnic afara la aer curat si de cand am incepud diversificarea bem mult suculet de fructe facut in casa fara nici un adaos.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns albinutalore spune:

IUBIREA noastra ptr ei le intareste micutilor imunitatea... cantecelele si zimbetele....atmosfera linistita din casa...alaptarea si mincarea sanatoasa...plimbatul prin ploaie (cu umbrela),prin iarba,prin flori si zapada...

Mergi la inceput