Cum protejezi imunitatea copilului in primul an ?

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns antoemma spune:

La fel ca multe alte mamici de pe forum, si eu am fost preocupata inca de la nasterea fetitelor mele de cresterea imunitatii lor prin mijloace cat mai naturale. In primul rand am incercat sa le alaptez cat mai mult, reusind ca pe prima fetita sa o alaptez 7 luni iar pe cea de-a doua 1 an si 1 luna. Am alaptat si cand am avut pneumonie si febra mare, iar medicii de la urgenta imi ziceau sa renunt, si cand ne plimbam in parc, si noaptea cand se trezeau foarte des si era destul de dificil. Pot sa spun insa ca fetita mica nu s-a imbolnavit deloc pana acum desi are 1 an si 4 luni si cred ca in mare parte acest lucru se datoreaza alaptarii. Foarte importanta este acum insa o alimentatie diversificata, care sa contina mult fructe si legume... Ele prefera insa fructele. In fiecare zi iesim la plimbare dimineata si seara, iar cand avem ocazia mergem cu cortul sau la mare, pentru ca le face placere si ajuta la mentinerea sanatatii. Chiar weekendul trecut am fost cu cortul la munte si au fost foarte incantate sa doarma in natura. Incercam de asemenea sa respectam orele de somn si sa interactionam cu alti copii pentru ca joaca este si ea foarte importanta.

Mami de 2004 si 2010

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns NoemiVeres spune:

Din pacate eu nu am lapte suficient, trebuie sa dau in complectare lapte praf, dar cred ca am ales cel mai bun, desigur de la Topfer. Am inceput diversificarea de la 4 luni cu morcovi si mere. Ne plimbam foarte mult si cam atat, avem doar 5 luni.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns berbecutz spune:

Alaptat la san 11 luni, introdus mancare diversificata mereu proaspata , cu multe legume, fructe, carnita, aerisit camera, imbracaminte adecvata sezonului si...plimbari luuungi si dese

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simona14 spune:

Iesirile la aer si alaptatul la san, cred ca este cheia problemei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns viorelaursu spune:

buna ziua. eu am un baietel de 1 an si jumatate. l-am alaptat pana la 5 luni si jumatate desi imi doream sa o fac pana la 2 ani. dar asa a fost sa fie. nu am mai avut lapte si am fost nevoita sa-l trec pe formula. incerc sa-i dau cat mai multe fructe si legume crude desi nu are decat 6 dinti. ii place foarte mult lamaia si eu profit la maxim de acest fapt. ii dau oua de prepelita de doua ori pe saptamana, cate doua oua. nu sunt de acord sa-i dau vitamine sau suplimente alimentare. mai bine naturale decat sintetizate.

in rest cat mai mult timp afara, plecari la munte si la mare, la tara si muuuuuuuuulta iubire.

[url=http://lilypie.com][/url]

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nyyyk spune:

Inca din prima zi de viata a micutului meu am grija de sanatatea lui.
Primul pas a fost alaptarea, acum are 9 luni si continuam cu cea mai mare dovada de dragoste, alaptatul este cel mai bun start in viata din toate punctele de vedere, inclusiv al imunitatii
Urmatorul pas au fost plimbarile, multe si lungi, profitand de aerul curat de munte si evitand aglomeratiile
Apoi am inceput diversificarea, binenteles cu fructe si legume bio cultivate in propria ograda, branzica facuta in casa, carnita frageda si buna...
Cam atat deocamdata, incerc sa ii ofer tot ce se poate din natura , pentru o viata frumoasa si sanatoasa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oramona spune:

Noi ne apropiem de 10 luni de viata si mami imi protejeaza imunitatea oferindu-mi lapticul ei. Consider ca alaptarea , plimbarile, interactiunea cu alti copilasi si oameni prin parcuri, locuri de joaca, o camera curata si bine aerisita, alaturi de o diversificare corecta, cu rabdare si produse cat mai naturale sunt ceea ce are nevoie bebelusa mea pentru un start cat mai bun in viata si o imunizare cat mai buna.

Ramona, mamica fericita de mici comori - Maria Lavinia (01.03.2006) si Elena Elisa (07.10.2010)

https://picasaweb.google.com/117035164553547422644/ElenaElisaOramona?locked=true#

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LARA03 spune:

Imunitatea copilului meu a fost primul lucru care m-a preocupat dupa ce am realizat ca nu aveam suficient lapte pentru a-l hrani natural. Asta pentru ca stiam ca nimic nu se compara cu laptele matern. Am sperat ca imi va creste lactatia dupa ce voi iesi din maternitate si ma voi alimenta mai bine, mai ales ca nascusem prin cezariana. Din pacate la o saptamana dupa nastere am suferit o interventie chirurgicala (colecistectomie),dar am insistat sa il alaptez natural chiar daca nu a fost usor sa stau in spital si sa ma mulg ca sa imi pastrez si asa putinul lapte. Important a fost ca puiutul meu nu a uitat de san si cand am venit acasa am reusit sa il alaptez....imi crescuse si cantiatea de lapte eram fericita ca voi avea un copil sanatos cu o imunitate puternica. Doar ca dupa o saptamana de stat acasa am facut pancreatita (imi ramasese o pietricica care bloca canalul coledoc)si cu mare noroc , cu medici adevarati si mai ales cu ajutorul lui Dumnezeu am reusit sa supravietuiesc si sa scap de inca o interventia chirurgicala. In tot acest timp si de atunci inainte puiutul meu s-a hranit cu Aptamil 1 si acum la 4 luni are 7 kg, si nu am avut probleme de nici un fel cu el nici macar la vaccinul de 2 luni.
Am tinut legatura cu doctorul neonatolog care l-a vazut in prima zi si ea mi-a recomandat aptamil ca fiind cea mai buna varianta pt ca imita foarte bine laptele matern si mi-a zis ca asta a fost si formula ce i-o dadeau ca si completare in maternitate.
Acum am emotii pentru ca trebuie sa incepem si noi diversificarea si sa facem vaccinul de 4 luni, ambele au un rol important in imunizarea si starea de sanatate a copilului.
Una peste alta...eu cred ca pentru a avea un bebelus cu imunitatea peternica trebuie sa pornim de la o alimentatie sanatoasa si cat mai completa , un somn linistit, si o igiena corecta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns desprecopii spune:

dragi mamici, concursul continua, va asteptam in continuare sa participati!

Sanatate si o zi cu soare va doresc!

**************
Linkurile mele: Supereva.ro | Blogul meu | www.facebook.com/#!/desprecopiicom" target="_blank">DC pe Facebook

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anaemi spune:

Consider ca alaptatul este cel mai impportant in intarirea si protejarea sistemului imunitar al micutului.

Pe primul baietel l-am alaptat doar 3 luni. Pe fetita am alaptat-o exclusiv pana la 6 luni, iar apoi am continuat alaptatul pana la 2 ani si 2 saptamani.

Diferenta intre rezistenta la boli intre cei doi, la noi, este clara: chiar daca racesc/se imbolnavesc in acelasi timp, la fetita, boala este mult mai usoara si ii trece mult mai repede decat baietelului.

Acum , la al 3-lea copil, o sa incerc sa-l alaptez in continuare cat de mult pot.

De asemenea importanta este si o diversificare corecta, cu mancarica facuta in casa si pe cat se poate din alimente bio.

Importante sunt si iesirile la aer curat si nu in ultimul rand toata dragostea si atentia mamei



Anamaria cu Filip (06.03.2007) & Anastasia (03.08.2008) & Petru (29.06.2011)

Dragostea [...] toate le sufera, toate le crede, toate le nadajduieste, toate le rabda.
Dragostea nu cade niciodata...



Mergi la inceput