Iepurasi mar - apr 2010 - 3 ! HAI AMI_84 !

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ami_84 spune:

Buna seara dragi mamici.

Am intrat sa mai citesc cateva cuvinte despre iepurasi si sa va mai zic cate ceva de noi.

Eu sunt relativ bine.. a crescut burta, abia ma mai misc. Cu greu ii mai fac fata Irinei. Caldurile aste ma omoara pur si simplu. Transpir in continuu parca sunt sub dus, si am niste ameteli de nu pot merge pe strada. De ceva timp ma lupt cu o infectie urinara. Abia am terminat a patra tura de antibiotice si sper sa fi trecut ca alt tratament nu mai fac ca mi-a ajuns. Pe sambata primesc rezultatele la analiza si pana atunci stau asa ca pe spini.

Plus ca am aflat acum cateva zile ca a murit fetita nou nascuta a unei prietene foarte dragi. M-a devastat total aceasta veste. Am plans foarte mult si vedeam / imaginam numai bebelusi in sicriu cum li se pune capacul. Ce mai, m-a terminat. Pana imi vad bb2 in brate o sa imi fie greu dpdv psiho. Ma gandesc nu mai la fel si fel de aiureli.

Irina e o fetita tare scumpa si cuminte. Ea de ceva vreme nu se mai trezeste noaptea ma lasa sa ma odihnesc, dar de unde ca acum e perioada cu insomnii si tot bantui prin casa. Merge foarte bine, chiar cu viteza si ne "luptam" pe strada cu tinutul de manuta. Si va spun ca isi manifesta foarte vehement dorinta de independenta, inclusiv cu tavaliri. Se catara peste tot, sare pe pat. Am scapat de bagatul in gurita, mai ia cate o pietricica si vine la mine si mi-o arata, ii spune "ca-ca" si o arunca jos, asteptand sa ii fac bravo.

Iepurasii vostri cum stau cu vorbitul? Mi-a spus sotul ca a intalnit o familie cu o fetita de 1,5 luni si ca deja stie sa numere pana la 10!!! Ca el e sigur ca Irina nu e stimulata corespunzator, din cauza ca eu sunt insarcinata si nu prea mai pot sa ma ocup f bine de ea. Insa sa va spun cam ce imi spune Irina: da, nu, ata=asta, unde (isi ascunde jucariile si vine si ma intreaba unde sunt, sa merg cu ea sa le caut), pii=copii, ca=catel, tzss=pisica (a asociat catz cu pisica si numai asa ii spune, nu miau), tata, mama, tzii, pa, s-se=sosete, pceii=papucei, s-ze-ta=suzeta, alo, gi-gi=la masini, pai=pui, ioti/ia uite (fix asa spune cu intelesul de a te uita la ce iti arata ea), vine si intreaba ridicand din umeri ce-i acolo, sau ce se aude, asta nu prea pot reproduce aici in scris, face "ii" cand aude ceva zgomot, cred ca mai sunt cateva da nu imi mai vin acum.

Mai sunt zile cand ma simt asa vinovata fata de ea mititica, ca ori nu prea m asimt bine, ori ma mai enervez si o fac sa sufere. De aceea ma rog sa nasc mai repede, bine cat mai aproape de termen si sa scap de acest disconfort fizic sa o pot lua mai des in brate, sa nu fiu nevoita sa ii repet des ca sa nu ma loveasca la burta si ea sa se uite lung ca nu intelege.

Macar bine ca mi-a promis mama ca vine in tara sa ma ajute atunci dupa nastere, cat de cat. Ca o sa imi fie foarte greu.

Mi-am amintit sa va mai las ceva si gata. Un link cu niste articole pentru dezvoltarea limbajului la copii. Eu cat am spicuit pe acolo mi se pare foarte interesant. Am gasit ceva ideii de pus in aplicare. E scis de o doamna care lusreaza cu copii cu intarzieri in vorbire. http://playonwords.com/blog/category/birth-3-year-olds/
Si un filmulet tot pe aceasta tema. L-am gasit pe un forum strain la dezbateri. http://www.ted.com/talks/lang/eng/patricia_kuhl_the_linguistic_genius_of_babies.html Are si subtitrare pt romana. Eu zic sa aruncati macar o privire sa va faceti o idee.

Cam atat mi-am amintit pt moment sa va scriu.

Numai bine si sanatate!

Mami de Irina (8 martie 2010) si in burtica cu Ilinca

35+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns freedelia spune:

Ami -- imi pare tare rau de fetita prietenei tale, imi dau ama cat de mult te afecteaza mai ales acum, cand mai ai un pic si nasti si tu... O sa fie bine, mai ai un picut.

Cat despre sotul tau, nu are dreptate in privinta Irinei, nu contest ca sunt unii copii care vorbesc foarte repede, dar majoritatea nu fac parte din aeasta categorie. Ai mei, toti trei, la varsta asta nu spuneau mai mult de 2-3 cuvinte. Si slava Domnului sunt super stimulati dpdv inelectual, ba unul dintre ei e chiar unic genial, s-a invatat singur sa citeasca inainte de 4 ani, e la nivel de scoala de clasa a 6-a, a7-a la 7 ani si are niste cunostinte de uimeste pe tpata lumea. Dar la 15 luni, cand am mers cu el in Romania, imi amintesc perfect ca spunea da, nu, bye bye, papa, mama si tata. ATAT!!!! Jane in momentul de fata spune mama, dada, ayi (asa ii spunem femeii care ne ajuta), yeah, baby (e innebunita dupa papusi, le tine in bate, le da sa manance, le inveleste si le spune baby), bye-bye si isi acopera ochii si zice picc-boo (de la peekaboo). ATAT!!! Intelege o gramada, daca ii zic sa aduca ceva sau sa se duca undeva sau la cineva... Dar nu vorbeste. Nu e bai, spune-i sotului sa nu te mai supere, mai ales ca acum esti cu hormonii varza si te afcteaza orice...

Cand vine bebe doi, sa o lasi pe mama ta sa se ocupe de bebe can sepoate, casa poti petree timp cu Irina,pentru ca a va fi afectata si nu va intelege ce si cum si e nevoie de mrulta dagpste si rabdare. Cand nu se poate sa stea bebe cu mama ta, o pui frumos in wrap/sling ce ai si e ca si cum ar fi din no in burta, iar tu ai timp depetrecut cu Irina.

Mai ai putin, hai, capul sus, c o sa fie bine!!!

Delia, mami de John (11 Martie 2004), Jodie (16 Martie 2006), Jane (2 Martie 2010)

POZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns castelanaC spune:

Buna dimineata!
Sensibila merci, ai dreptate, mama e sus si ma/ne vegheaza, trebuie sa merg mai departe si capul sus!

Ami, sa stii ca in timp ce deschideam forumul la tine ma gandeam, voiam sa te intreb ce mai faci si cum te simti, ca eu si fara sarcina sunt ffff obosita, te rog gaseste-ti resurse si forte sa te odihnesti si sa ai grija de tine. e cumplit ce i s-a intamplat prietenei tale, iar tu acum esti tare sensibila si e normal ca-ti trec prin minte toate cele.
Freedelia are dreptate, cand vei naste cauta si petrece timp cat de mult cu Irina, bebelusa are nevoie doar de lapte, scutec schimbat si lapte, in rest joaca-te si implic-o in tot ce faci sa se simta parte intregranta din "poveste"
Ai grija de tine si sarcina cat mai usoara in continuare, bebelusa sanatoasa si la termen. cam peste o luna scoatem majoretele, nu?

Va pup fetele pe toate si multumesc mult pentru tot, sunteti minunate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sensibila spune:

La multi ani greenfrog !
Sa fii sanatoasa si fericita alaturi
de iepurasul si familia ta !

de Steluta Norocoasa Gia Darria nascuta pe 10.03.2010
IAD3 reusita 16.06.2009 cu Dr Anca Moisa (IAD1 nereusita, IAD2 avort menstrual)
Povestea Giei - nasterea stelutei noastre norocoase
Atat sunt de mare !
www.petitieonline.ro/petitie-p42643046.html " target="_blank">Spuneti NU abuzului sexual fata de minori!
www.pethelp.ro/" target="_blank"> Carucioare pentru animalute
"Copii trebuie crescuti pentru ei, nu pentru parinti." N. Iorga
"Un copil poate oricand sa-l invete pe un adult trei lucuri: cum sa fie multumit fara motiv, cum sa nu stea locului niciodata si cum sa ceara cu insistenta ceea ce-si doreste"

Mergi la inceput

stefimic - sper sa scapati repede de dureri. Stiu cum e cand se lega si cu ceva gen raceala sau rosu in gat.
Si vacanta placuta pt sf lunii

ami_84 – multumim de linkuri, le-am pus pe prima pagina
stiu ca e greu dar tu nu ai voie acum sa plangi si sa iti faci ganduri rele.
Faci rau bebelinei
Si stiu ca e dureros cand se intampla cuiva apropiat, dar incearca sa te concentrezi pe minunile tale care sunt bine si sanatoase si asa vor fi mereu.
Hai ca mai e putin si o sa fie bine. O sa iti tii bebelina in brate si o sa fii cea mai fericita mamica

Nu sunt eu in masura sa dau lectii, dar mare grija cand se naste bebe, sa ii acorzi f multa atentie Irinei si sa o implicit si pe ea, sa nu simta ca e pe locul 2. Se pot naste animozitatiintre cei 2 copii si ar fi pacat. Plus ca Irina e marisoara si pricepe multe, si cum a fost oarecum privata de luat in brate si asa mai departe, e timpul sa aiba si ea parte din nou de ele

Legat de vorbire. La linkul pus de mine o sa gasesti pe acolo la nu mai stiu ce pagina o mamica care zice ca copilul ei la 1.5 ani are un vocabular de 150 de cuvinte. Si o sa gasesti si mamici cu copii de 3 ani care nu zic mai nimic
Fiecare copil are ritumul lui in tot ce inseamna dezvoltare : psihica motorize, verbala.
Sunt diferiti si nu ii poti compara.

Intreadevar noi ii putem ajuta dar nu e normal ca pe tine insarcinata in 8 luni sa te faca vinovata ca nu vb destul. Poate sa vb el cu ea cand e liber si sa ii acorde multa atentie si o sa se convinga ca spune ce poate si cum poate

Dupa cum se spune, copilul trebuie si ascultat nu sa ii turui tu ca o moara stricata
Pupici pe burtici si nastere usoara. Sa ne tii si pe noi la current

castelanaC– pupici si zambeste cate putin in fiecare zi

Mie imi e din ce in ce mai dor de Gia si nu stiu ce sa fac.

Colac peste pupaza mi-a dat si masina oeroare sia trebuit sa olas in service, se pare ca nu e nimic grav dar a trebuit sa vin pe jos si sunt cu nervi in priza.

Atat sunt de mare !
www.petitieonline.ro/petitie-p42643046.html " target="_blank">Spuneti NU abuzului sexual fata de minori!
"Un copil poate oricand sa-l invete pe un adult trei lucuri: cum sa fie multumit fara motiv, cum sa nu stea locului niciodata si cum sa ceara cu insistenta ceea ce-si doreste"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns greenfrog spune:

Salutare fete dragi!
Multumesc pentru urari, vi le intorc inzecit! Sa aveti o vara frumoasi si iepurasi sanatosi!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ami_84 spune:

Freedelia, Castelana, Sensibila multumesc de cuvintele frumoase.

Asa m-am gandit si eu ca voi face dupa nastere. Mama se va ocupa de cea mica si eu cat mai mult de Irina. Cand nu va mai fi, voi apela la un wrap, voi pune bebelusa acolo si eu voi avea mai multa "libertate" in a ma ocupa de Irina si alte celea. Si voi avea grija sa o implic in ingrijirea Ilincai, la baita ca tot e innebunita dupa apa, la schimbat pampersul, pentru a nu se simti data la o parte, sa sufere. Ea saraca nu are nicio vina ca va avea o surioara asa de repede. Ma rog la Dumnezeu sa ma tina sanatoasa si sa pot avea putere sa le cresc, ca nimic nu va fi mai frumos decat sa le vad pe ele doua mari, sa se iubeasca si sa se ajute.

Sensibila eu am citit mai demult subiectul cu vorbirea e un joc in doi. Mi s-a parut foarte interesant si am aplicat cate ceva de acolo. Am sa il revizuiesc pe cat posibil. Undeva pe ultima pagina am postat si eu un comentariu cu un link catre google.books unde poti citi o buna parte din carte in engleza. E usurica si se parcurge destul de repede.

Castelana da cam intr-o luna e de scos majorete, insa mie tare mi-ar mai placea sa nasc pe 8 august. Nu stiu de ce dar asa mi s-a pus mie. Acum sa vedem cum va fi sa fie...

Mami de Irina (8 martie 2010) si in burtica cu Ilinca

35+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmickey spune:

la multi ani greenfrog sa fi fericita si sa te bucuri de puiutul tau, tot ce iti doresti sa indeplineasca...la multi ani

Poze Adelina

adelina paul

mamica carmen de Adelina Ioana si adolescent Paul Florian

Mergi la inceput

Pentru cele interesate :

Concurs Töpfer - 100 de premii pentru voi !
Pe forum.desprecopii.com

Atat sunt de mare !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns stefimic spune:

LA MULTI ANI! SILVIA! Sa fii sanatoasa si sa ai cat mai multe impliniri anul acesta!

AMI abia astept sa vad mocuta de bebelina mica, o sa fii cea mai fericita mamica.

CASTELANA sper ca esti mai bine si abia astept sa ne spui de bebe2. castelan mic.

SENSIBILA hai ca mai ai un pic si o sa te intalnesti cu printesa ta, gandestet-te ca ei ii este foarte bine acolo unde este.
chiar ce-ti povesteste mama ta despre ea? intra in apa, se joaca, ii place?

noi suntem cam tot la fel, extrem de maraita si tot cu febra destul de mare, am zis ca daca nu innebunesc acum, nu mai innebunesc niciodata.
va pup.

Mergi la inceput