Prietene la bine si la greu - 127

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns monis5 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Lumi_Richard
M-am uitat si eu pe net,si cele mai ieftine sunt 50.... Nu stiu unde sa ma duc(oare in bazar?) sa-i cumpar si eu,mai ieftine,daca se poate...




eu m-am dus croita sa-i iau si de alea de 80 dar daca mi se arunca in fata cu "la ora asta?!?!", am dat banul la taraba care nu are treaba cand vreau eu sa folosesc cizmele de cauciuc . sa-ti traiasca pisicoasa!




Monis si piticutzul Santiago (02.11.2009)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monis5 spune:

Ionela chiar asa, cine a scris de dimensiunile vezicii la copii? cum era oare? ca la 2 ani e de nu stiu cate ori mai mare ca la 1,5 ani?!?!

Na_bo multa sanatate mamei tale




Monis si piticutzul Santiago (02.11.2009)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns grigore_tina spune:

Buna ziua,
Geo doarme de aproape 2 ore si jumatate.Nu a mai dormit atat de mult timp.
Eu am calcat vreo 3 ore afara sub bolta de vie.Cam cald dar am rezistat.
Lavi la multi ani fericiti!Deci si tu vei fi mami de baiat.Se pare ca ploua cu baietei.
Cei drept la noi daca va fi bebe2 eu tot baiat as vrea.E mai mamos si ,sincer,nu prea ma vad mami de fetita(cu toate ca iubesc fetitele si mi-ar placea sa am 2 strumfi care se plimba:unul la costum si unul in rochita).Dar nu ma vad mama de fata.In schimb sotul viseaza la o fetita.
Dar amandoi nu suntem inca pregatiti pentru bb2.
Raluci noi avem trici be fun2 de la smoby.Am vazut ceva asemanator la vreo 200 ron in carrefour.Lui Geo ii e ok pentru ca ajunge la pedale si chiar daca il plimbam noi (inca nu intelege cum sta treaba cu datul din picioare pe pedale) macar nu ii atarna picioarele.
Geo sta si 30 min-1 ora pe ea si chiar i place.
Trici ca a lui Lyly vrem si noi.Am vazut in Carrefour Baneasa.
Smara ma bucur ca sunteti ok.
Ma uitam acum cat de avansate sunt unele sarcini.Tre ' sa schimb semnatura.
Ionela imi place cum ai scris pe blog despre voi.
Lumi_c Geo o singura data a facut pe jos.De obicei se intampla sa faca langa olita sau pe olita dar cu pantalonii pe el.
A fost haios intr-o zi:eu eram in bucatarie,taica'su in gradina,iar copilul vine la mine cu olita in brate foarte fericit si imi arata ca a facut pipi .Ma uit,il felicit si ,cand vroiam sa ii multumesc sotului ca l-a ajutat vad pantalonasii putin uzi.Asa m-am amuzat...De atunci cere singur la olita.
Monis felicitari pentru achizitie.Si noi tre' sa luam ca pe 18 plecam la munte si nu se stie ca gasim pe acolo.Vacanta placuta la parinti.


sarcina usoara Smara ,Licurici,Ionela,Dana.n,Raluci!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ionelamaria spune:

Desi cred ca va sunt destul de familiare informatiile, fara a avea pretentia ca sunt cele mai corecte, pun aici articolul urmator despre:

Antrenamentul la olita:

Mai mult decat orice alt aspect al dezvoltarii musculare din frageda pruncie, controlul asupra vezicii urinare si a evacuarii intestinale intereseaza cel mai mult pe parinti.


Doua sau trei generatii in urma, mamele incepeau antrenamentul la olita din fasa practic. Totusi, succesul si invatarea la olita la aceste varste fragede (mai putin de 9 luni uneori) nu au avut insa, in majoritatea cazurilor, efectul scontat. Se reusea pur si simplu colectarea la timp a urinei sau a fecalelor, intr-un moment bine ce putea fi anticipat mai mult sau mai putin.

Antrenamentul la olita este bine sa fie inceput la sfarsitul celui de-al doilea an de viata sau chiar la inceputul celui de al treilea. Intre 1 si 2 ani, odata cu maturizarea creierului, copiii devin atenti la senzatia unei vezici urinare pline si simt nevoia de a urina. Daca pana la 1 an, vezica urinara putea retine mai putin de 50 ml, deci urinare frecventa, capacitatea ei creste in jurul varstei de 2 ani, permitand urinarea la intervale mai mari de timp. Pe parcursul maturizarii, copilul isi dezvolta abilitatea de a-si controla muschi externi ai sfincterelor in mod voluntar, putand amana evacuarea urinii sau a fecalelor pana are olita la indemana, chiar daca vezica urinara si rectul sunt pline. !!! Desi uneori intarzierea evacuarii intestinale este binevenita, repetarea sau abtinerea pe timp prea indelungat poate duce la probleme de constipatie, intinderea si subtierea muschilor, chiar evacuarea neasteptata. Din momentul in care copiii recunosc ca momentul defecarii este iminent, majoritatea problemelor cu murdarirea scutecelor dispar pe timpul noptii. Controlul asupra vezicii urinare pe durata zilei este etapa a doua, iar cel al evacuarii intestinale pe durata zilei urmatorul, ultimul ramanand controlul vezicii urinare pe durata noptii.

Cercetarile au confirmat ca parintii care au inceput antrenamentul la olita in jurul varstei de 2 ani, au reusit sa-l termine cu succes in maxim 4 luni. Cu cat acest proces va fi inceput mai devreme cu atat va dura mai mult. Presiunea morala exercitata la acest capitol poate insa afecta psihicul unui copil si acest lucru trebuie evitat.

Invatarea copilului la olita poate incepe cand:
acesta are scaune la momente predictibile pe parcursul zilei;
arata prin semne, grimase sau anumite posturi ca este gata sa-si ude sau murdareasca scutecul;
se plange sau se simte incomfortabil cand are scutecul ud sau murdar;
incepe sa traga in jos si in sus de pantaloni;
intreaba de olita;
vrea sa poarte chilotei;
vrea sa va faca o bucurie si poate urma instructiuni simple;
se mentine uscat mare parte a zilei;
vrea sa se spele pe maini si ii place sa stea curat.


Etapele antrenamentului la olita
Cand aveti deja la indemana olita, nu o puneti in baie, ci in camera copilului mai intai, sau in camera in care se joaca, astfel incit sa se obisnuiasca cu ea fara a se simti presat sa faca acest lucru. (!!! Nu faceti caz prea mult si nu chemati toata familia sa asiste la aceste momente, copilul se va inhiba categoric.) Apoi incercati sa urmati aceste etape:
Incurajati copilul sa stea pe olita mai intai imbracat sa vada cum se simte.
Dupa cateva zile sau saptamani, cand copilul pare sa accepte ideea, sugerati-i sa se aseze pe olita fara pantalon si scutec, dar nu asteptati ca el sa faca ceva imediat.
Pentru baieti va fi mai usor sa accepte sa stea pe olita sa urineze, dupa ce-l asigurati ca va putea face din picioare cand va fi mai mare.
Fiti atenti la semnele indicate de copil si intrebati-l daca doreste sa foloseasca olita. Daca refuza, nu-l fortati. Daca insa accepta sa o foloseasca, fiti rabdatori. Incercati sa cititi o carte ca sa treaca timpul si sa se simta relaxat. Poate trece ceva timp pana copilul va urina sau defeca, dar va fi fericit cand va reusi acest lucru. Aratati-i ca sunteti la fel de fericiti de reusita lui.
Daca copilul paraseste olita fara sa fi facut ceva in ea, nu va aratati dezamagiti. Nu spuneti decat: "Vom incerca data viitoare".
Daca copilul refuza sa stea pe olita mai mult de cateva secunde, incercati sa-l convingeti sa ramana pe ea oferindu-i o jucarioara sau lasati-l sa rontaie un fruct sau un biscuit. Dar daca refuza si acest lucru nu incercati sa-l fortati.
Sarbatoriti fiecare reusita, dar nu prea mult, pentru a nu-l face pe copil sa se simta presat.
Nu uitati sa luati olita in calatorii - la bunici sau in vacante, de exemplu.


Cit va dura acest antrenament la olita?
Depinde de copil; pentru unii dureaza cateva saptamani, pentru altii poate chiar un an sau mai mult. Studiile au aratat ca 22% dintre copii sunt fara scutec pana la 2 ani si 1/2, 60% pana la 3 ani, 88% pana la 3 ani si 1/2. In general fetitele invata mai usor decat baietii, iar fratii mai mici mai repede decat cei mari. Desi copilul pare sa utilizeze in mod regulat olita, e posibil ca mentinerea scutecului sa fie inca necesara, mai ales pe timpul noptii.

Pana la varsta de 4 ani copiii se descurca si singuri cand vor sa-si goleasca vezica urinara sau intestinele pe durata zilei, iar noaptea chiar sa nu mai aiba astfel de nevoi. Dupa ce copilul invata sa foloseasca in mod regulat olita, trebuie sa faca tranzitia la toaleta mare, astfel incat sa poate folosi singur toaleta de la gradinita/scoala. In general, copiii trec usor la toaleta mare, fara probleme si fara rugaminti prea multe din partea parintilor. Pentru a facilita asezarea la toaleta, puneti un scaunel in dreptul ei. Unii copii sunt speriati de statul pe toaleta mare, pentru ca deschiderea ei este prea mare si le este frica sa nu cada. In acest caz cumparati un capac de toaleta pentru copii, ce se poate fixa pe cel obisnuit. !!! Nu uitati sa-l laudati de cate ori reuseste sa foloseasca toaleta.

Ce se intampla cand folosirea olitei / toaletei esueaza
Copiii intre 3-5 ani isi mai uda uneori pantalonii daca apar schimbari in viata lor, cum sunt mersul la gradinita sau aparitia unui frate/sora. Dar chiar si fara stres, multi copii la aceasta varsta isi uda pantalonii daca tin prea mult urina. Aceasta se intampla de multe ori cand sunt implicati prea mult intr-un joc si nu au timp sa mearga la baie. Parintii pot ajuta amintind copilului sa mearga la baie in mod regulat, inainte de a pleca de acasa, dupa masa, sau inainte de culcare. Unii copii au accidente la gradinita deoarece sunt prea timizi sa se adreseze educatorilor cand au nevoie la baie. Pentru a va ajuta copilul, pretindeti ca sunteti educatorul si invatati-l ce cuvinte sa foloseasca pentru a cere permisiunea de a merge la baie.

!!! Este normal ca un copil de 3-4 ani sa ude inca patul noaptea. Daca insa problemele persista in mod regulat dupa 5 ani, consultati medicul, ca acesta sa verifice daca sunt, sau nu, probleme medicale. In majoritatea cazurilor maturizarea controlului asupra sfincterelor este mai lenta decat in cazul altor copii.


Bibliografie:
Infants, Children and Adolescents - L.E. Berk;
The 3 a.m. Handbook. The most commonly asked questions about your child's health - W. Feldman;
The Children's Hospital Guide to Your Child's Health and Development - Children's Hospital Boston.


Mami fericita de Mihnea (14.11.2009 ) acum 23+ cu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ionelamaria spune:

Monis, nu eu am scris despre dimensiunile vezicii si nici nu m-am straduit sa retin exact datele, dar... eu parca tin minte ca la 3 ani e volumul aproximativ dublu fata de 2 ani....


Mami fericita de Mihnea (14.11.2009 ) acum 23+ cu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristina_boc spune:

Ionela, daca imi permiti un sfat: roag-o pe Roxana sa-ti mai ia un DODO, asa de rezerva.

Ma duc sa vad ce a scris si Monis pe blog, cum a petrecut la bulgari, (mie inca imi surade ideea de vacanta acolo desi sotul nu vrea), ca imi place lectura. Problema mea este ca niciodata nu stiu sa intru pe blogul ei. Acum am vazut link de pe blog Ionelei.



Cristina , Andrei Cristian , 7 dec 2009
POZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ionelamaria spune:

Cristina, Dodo e locuitor cu vechime al casei noastre( cred ca de prin august anul trecut). Acum l-a "descoperit" Mihnea... ca pana acum doar il incurca intre jucarii. Ideeea e ca, desi ideea cu Dodo 2 e foarte buna, ca oricand pot aparea incidente.... e neaplicabila deja


Mami fericita de Mihnea (14.11.2009 ) acum 23+ cu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabitza35 spune:

ma bag si eu in seama...moto ca a lui alex by Lyly e in kaufland (in Sebastian am vazut eu ieri)


poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabitza35 spune:

cu Dragos mai complicat

Am facut acum ceva timp o evluare,astept si azi raportul dar mi-au comunicat ca nu e loc pt terapie in centru...poate prin toamna. Cum nu vreau sa stau sa ma uit la el pana atunci,am mai gugalit, am comandat si ceva carti si...am mai fost azi la o noua evaluare,de saptamana viitoare incepe scoala .
Pe scurt,de cand s-a taiat 100% televizorul,pare un pic mai responziv,a inceput sa scoata si sunete noi si parca isi aminteste unele cuvinte/gesturi din cele vechi ce pareau definivit uitate. Inca nu raspunde cand il strig,nu vorbeste decat tataie si lalaie, nu prea socializeaza ok cu ceilalti copii.Stereotipii nu are. Prefera sa se joace cu pietrele si nisipul il cerne printre degete pe el... si ar mai fi.
Vom vedea cum reactioneaza la "terapie"- suna naspa- ....de daunat nu are cum...

poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabitza35 spune:

la multi ani Lavi !

poze

Mergi la inceput