Marginalizarea copilului de catre educatoare

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns laura_frick spune:

Eu as zice sa o luati de la inceput, sa schimbati gradinita. Nu cred ca dupa o discutia cu educatoarea sa se rezolve problema asa ca baietelului tau ii poate prinde bine o schimbare. Sant destule mamici (aici)care au copii la gradinite si poate ca-ti vor recomanda gradinite la care merc copilasii lor.Eu nu pot sa-ti recomand ca al meu puiut nu merge inca la gradi ca are doar 15 luni.

Bafta in orice decizie vei lua

pote-mi poti recomanda tu o cresa particulara sau una buna pentru Sebi al meu
mersi

Laura

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alexa spune:

Dragi mamici, MULTUMESC MULT. Sunteti minunate
Vineri am vorbit cu educatoarea, i-am spus ca Alex se simte marginalizat, ca a plins, ca simte nevoia sa fie stimulat, etc...(am incercat sa fiu cat mai diplomata)
Pe chipul ei am citit ca nu se astepta ca acest copil sa simta aceste lucruri. A zis: " da... am lucrat mai mult cu cei slabuti, el este mai destept..."
Fetelor, imi venea sa urlu, cata lipsa de tact. Adica sa inteleg ca promoveaza prostia????????????
La sfarsitul anului va primi o fisa de evaluare psihologica pentru scoala.
Daca il mut acum, se va acomoda greu cu noua educatoare cu noii colegi, sunt si multe inconveniente.
Astept saptamana aceasta sa vad cum se poarta cu el, daca nu isi schimba atitudinea voi deschide din nou discutia si voi printa toate raspunsurile voastre pe care i le voi da. Voi mediatiza aceasta situatie nu am de gand sa las lucrurile asa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alexa spune:

Mesaj primit prin posta electronica de la prietena mea de suflet.
Draga mea, din cîte vād, este o situatie generalā la aceste grādinite. Pārintii duc cadouri ca educatoarele sā le accepte copii si sā-i trateze de maniera nepārtinitoare, cu alte cuvinte sā-l IUBEASCA. Cāci dacā il iubeste pe copil, nu are nevoie nici de cadouri, nici nu se lasā influentatā de directoare. Dragostea este solutia tuturor problemelor. Situatia copiilor si a pārintilor nu este deci bunā si normalā. Pentru a iesi din aceastā sferā de influentā, eu te sfātuiesc pe tine si pe toate māmicile de a da copilul la Scoala, grādinita WALDORF. Aceste scoli, de orientare antropozoficā, trateazā omul ca suflet si spirit, valorile materiale neavînd absolut nici un interes. De aceea, aici in Occident, multi pārinti fac un efort pentru a plāti taxa de inscriere in aceste institutii particulare, dar dupā aceea, cîtā satisfactie ! Atît la nivelul educatiei, cît si a pregātirii copilului pentru viatā. Sper cā si scolile Waldorf din România pāstreazā aceastā înaltā tinutā moralā ca în Occident. Intereseazā-te si dacā informatiile tale sînt pozitive, nu ezita nici o secundā. Mutā copilul la o scoalā Waldort, atît la grādinitā, cît si cînd va fi mai mare. Este ceea ce a-si face eu în locul tāu, dar hotārîrea îti apartine. Cum în curînd voi fi bunicā, noi ne facem deja planul pentru a-i asigura copilului o educatie antropozoficā. Cāci lucrām mult, iar cele cîteva ore ce le vom avea seara disponibile pentru el, sînt insuficiente pentru a-i oferi educatia si pregātirea pentru viatā suficiente. Stim astfel, cā avînd o educatie spiritualā la grādinitā si la scoalā, va fi un copil ce va crede în Dumnezeu, ce va ocroti pe cei necājiti, ce va cultiva dreptatea în relatiile cu cei din jur, si care va sti sā dea dragostea si respectul cuvenit atît pārintilor cît si educatorilor. Fie ca copilasul tāu sā devinā un om minunat, si sā fie iubit asa cum meritā.

Dacā rāspunsul meu meritā sā fie citit si de altā māmici, poti sā-l pui pe situl internet Despre copii - te las sā hotārāsti. Poti pune semnātura mea.

Cu drag, a ta prietenā care te iubeste si pe tine si pe Alex, Corina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns emari spune:

Draga Alexa,

Ceea ce am citit acum m-a zguduit mai ales pentru ca si lui Andrei i se intampla asta! Ceea ce este mai grav este ca eu de abia aseara am aflat ca el mai ia bataie (culmea e ca la fata!), copilul nespunandu-mi nimic pana aseara, si asta in urma intrebarilor puse subtil de mine, care am aflat de la alta mamica! Culmea e ca si Andrei e la aceeasi gradinita cu Alex (de fapt noi ne-am intalnit o data sau de doua ori, si ti-am vazut si superbul baietel!), si culmea e ca si in cazul lui tot cea mai tanara este mai "rea"! Sa stii ca si eu am dus atentii din cand in cand, si de 1 Martie, 8 Martie, etc. dar am observat altceva - sunt preferate mamicile care stau la "taclale "cu ele, cred ca se si viziteaza! Fara suparare, eu asta am vazut, si eu personal nu am timpul necesar, caci sunt mereu pe fuga! Si pe mine ma deranjeaza faptul ca Andrei primeste roluri mici, ele motivand anul trecut ca a lipsit cam mult (este adevarat ca a fost si bolnav, si ca in iarna, cat am avut sesiune a stat la ai mei!), dar anul acesta observ ca este la fel! Si mie mi s-a spus ca este un copil istet, dar trebuie sa recunosc "ca-i nadravan", nu are stare, trebuie sa faca in permanenta ceva! Pe acest motiv l-am inscris si la Palatul Copiilor, la sah si desen deocamdata si pot sa-ti spun ca este foarte incantat!
Cred ca ar trebui sa incerci sa-l inscrii undeva, daca ai posibilitatea (ma refer la dus si adus copilul, caci la Palat e gratuit!), ca sa mai uite saracul copil marginalizarea de la gradinita si sa fie preocupat cu altceva!

Parerea mea e ca totusi sa nu-l muti, mai ales ca-i in ultimul an , si nici la Waldorf sa nu-l dai intrucat este adevarat tot ceea ce ti-a spus prietena ta, dar un lucru a omis: programa scolara - ei sunt mult in urma fata de invatamantul obisnuit, si ma gandesc ca sa nu-i inflenteze viitorul baietelului mai tarziu!Oricum intereseaza-te si
tu si spune-ne si noua ce afli!

Incearca sa vorbesti in continuare cu educatoarele si poate ca pana la urma isi vor schimba atitudinea!Oricum te rog sa ne tii la curent, ca sa stim si noi!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns grati.ela spune:

Dragele mele mamici, Ozana mea este o fetita foarte sociabila si tare agreabila (uneori devine obositoare dar simte cand sare calul si se potoleste). In plus este deosebit de frumusica.Va ganditi probabil ca fiind asa dragalasa este in gratiile educatoarelor... va inselati! Acum 2 saptamani educatoarea principala mai ca nu a spus ca e frumoasa dar e proasta. Sunt profesoara de matematica si va imaginati ca sunt destul de obiectiva si mai ales stiu sa recunosc un copil tolomac, dar nu e cazul Ozanei. Nu e geniala, dar are mintea ascutita si face corelatii extraordinare pe care nu le vad la multi dintre studentii mei. Educatoarea a fost deranjata ca la lectia deschisa fata nu a spus ca cercul e ca o roata si triunghiul ca un acoperis (pentru Ozi cercul e soare si triungiul este coif). Eu va intreb un lucru: nu asteptam prea mult de la persoane pentru care notiunea de perfectionare nu exista? Partea cu cadourile este relativa... nu cred ca darul o poate face sa accepte ca exista copii frumosi si destepti si ca desi in tara asta prostia este binecuvantata, e greu pentru un parinte sa-si vada copilul nedreptatit. Trebuie pusa la punct o astfel de doamna, iar despre daruri: ceea ce la mine se cheama mita la ele se numeste atentie. Succese! Gratiela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns zana spune:

Fetita mea are 4 ani si este la grupa mijlocie.
In grupa la ea sunt copii cu aproape un an mai mare ca ea (acesti copii au repetat grupa) si educatoarele considera ca trebuie sa lucreze mai mult cu ei.La serbari acesti copii sunt mereu in fata, la lectiile deschise deasemeni, da ...dar pana cand?
Si copilul meu creste, de ce in umbra lor?
Copiii s-au imprietenit, nu am nimic cu ei, dar uneori fetita imi spune:
-Mama, vreau sa spun si eu o poezie! sau
-Vreau si eu sa cant!
Mutatul la alta gradinita nu este o solutie pentru mine, copiii sunt prieteni si nu vreau
sa-i despart.
Daca intrebi educatoarele ti se raspunde sec: avem timp, sa mai creasca
sau invata greu cantece (referindu-se in general) cu toate ca copilul meu spune poezii acasa si are o memorie extraordinara, iar pentru cantece ascultam si fredonam neincetat cantecele pentru copii.
Subscriu la cele scrise de emari:
*Daca se simt marginalizati copiii se plictisesc si trebuie sa le gasim o activitate suplimentara.
*La KidsLand sunt cursuri pentru copii, sunt diverse cluburi unde pot fi inscrisi la muzica, dans, sport ,engleza etc.

Ai incercat sa discuti si cu ceilalti parinti, poate ca nu esti singura care sufera?
Daca parintii ar fi uniti s-ar putea schimba ceva,
dar de unul singur te bati cu morile de vant!!!
... si copilul va suferi in continuare....Oare se pot numi ei educatori?

Zana

Mergi la inceput