Clasa a -III-a:2011-2012 (1)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns happiness spune:

Gata, am terminat caietul de vacanta!!!Nu ne intrebati cum stam cu cititul, ca aici e jale cu J mare...Din lista scrisa cu font 12, pe foaia A4, daca a citit jumatate...Oricum, eu sunt fericita ca ieri a terminat "Gavroche si Cosette" si a extras o fraza frumoasa de la final, care a impresionat-o("Astfel, doi oameni singuratici se intalnira si devenira fiecare bucuria celuilalt"), ceea ce m-a convins ca important pana la urma e sa ii placa ceea ce citeste si sa inteleaga ceva, sa ramana cu ceva in sufletel dupa cartea respectiva.Nu va termina toata lista, asta este, nu o voi forta ca oricum nici eu nu as putea citi toate alea intr-o vara, mai ales ca unele mi se par chiar imposibile. Mai degraba v-as ruga pe voi sa imi recomandati carti adecvate varstei de 9 ani, frumoase, nu neaparat din listele voastre de lecturi, dar carti care i-au impresionat pe copiii vostri. As vrea sa iubeasca cititul, nu sa il considere o corvoada, mai ales daca va aparea si acea ora de lectura... Dincolo de citit, stim si tabla inmultirii, de la scoala, acasa am mai repetat-o cand si cand, pe sarite merge un piculet mai greu, dar cred ca e ok, la scoala ii va fi foarte usor, sper. Toti aproape din clasa ei o stiu foarte bine, au lucrat cu doamna si in iunie la scoala, si la scoala de vara, iar la gramatica stiu cam cu ce se mananca substantivul, verbul..Nu au intrat in detalii, doar i-a invatat sa le recunoasca, si vad ca tare ii place si nu i se pare greu.La engleza merge foarte bine, mai putin de 9 nu imi ia niciodata la teste, si aici chiar isi face temele din proprie initiativa si ii place foarte mult. Poate clasa a III a nu va fi chiar atat de grea totusi... Inafara de scoala, ce sa va mai zicem? Ne-am intors la oras saptamana asta si tare regreta santul si gasca cu care se juca acolo, asa incat saptamana care vine isi doreste sa o las acolo, chiar daca eu incep serviciul.Si o voi lasa, desi sta pana la 9 noaptea si ajunge in pat franta de oboseala, pentru ca e atat de fericita acolo, asa cum eram si eu cand eram mica. :)
Voi ce mai faceti?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns faby57 spune:

Buna fetelor, nu ati terminat concediul?
Noi nu am fost plecati decat cateva zile la bunic la tara dar cum ei nu vor sa stea fara mine ne-am intors cu totii.
Mai avem si noi 2 pagini la caietul de vacanta,iar la citit stam foarte prost ,nu a vrut sa citeasca decat foarte putin.
In rest nu ne-am pregatit cu nimic.Azi vom merge sa luam trening si adidasi,restul mai vedem.
Ce ma sfatuiti sa fac,anul acesta ne v-a prelua un domn invatator si nu stiu ce sa fac sa cumopar flori sau nu?voi ce parere aveti?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sorana spune:

Ne-am intors si noi din concediu.
Din lista de 5 lecturi a citit o jumatate dintr-una (a citit alte carti, vreo 6). Caietele de vacanta sunt aproape goale.
Si ca sa fie treaba - treaba mai pleaca si la nunta de vineri pana luni.
Asta e - o sa faca ce-o face, in ultimele zile probabil o sa repetam un pic materia si asta e viata.
Parca era o recomandare sa nu le dea teme in vacanta? Sau am visat eu?
Una peste alta nu ne place ca incepe scoala

Mergi la inceput

Faby fiind un domn eu as zice ca nu. Adica fara flori.
Adidasi avem si noi.
Mai trebuie pantofi, trening, camasi albe, poate o fustita.
Si rechizite, dar inca n-am facut "inventarul".
Eu o sa fac toate cumparaturile saptamana viitoare. Nu prea am de ales, nu am cum saptamana asta.
S-a apucat fi-mea de caiete . La mate a terminat jumatate (dar mai facuse cateva pagini inainte), la romana e mai in urma, cica face maine mai mult .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Matei a terminat caietele de vacanta, dar de tabla inmultirii nu are chef. Invatatoarea nu le-a dat-o de invatat asa ca nu ar fi o problema.
Noi saptamana viitoare plecam in concediu asa ca a trebuit sa ma gandesc de acum la achizitionarea diverselor obiecte. I-am luat o camasa alba, trening si adidasi din Decatlon, pixuri Pilot din Selgros. Caiete mai vad eu..cartile dupa ce se hoataraste invatatoarea pe ce varianta de manuale vrea sa-i bage. Trebuie sa verific cum sta la capitolul pantaloni, ca baiatul e cam mare. Am fost ieri si i-am luat hartia "apt de sport" si l-a masurat. Are 147 cm, iar adidasii i-am luat 39.
Anul asta inca mai stau cum stau, dar de la anul o iau de la inceput cu clasa 1 .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lalya spune:

Anya...ce flacau inalt ai..147 cm!

al meu are 132 cm (8ani jumate)...este si slab
I-am cumparat pantaloni de trening de la H&M pt 8 ani si ii cad de pe el (desi au siret si elastic in talie)
In rest am luat camasi albe cu maneca scurta si tricouri albe polo, pantaloni si ceva rechizite
mai avem si noi de cumparat trening si adidasi

in rest...trec zilele cam repede

Mergi la inceput

Lalya asa micut e al tau? Pare mai inalt . Monica are 142 cm. Noi cumparam haine pentru 12 ani. La picior poarta 35 (deja chiar 36 la adidas). Partea proasta e ca-mi poarta sandalele . Partea buna e ca deja gasesc incaltaminte. La 34-35 e destul de slaba oferta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

E inalt. Tot 8 ani jumate are si el.
Eu i-am luat trening de 14 ani la Decatlon, dar bluza ii e putin lunga la maneci. La H&M i-am luat aseara blugi de 12 ani (152-ul).
M-am uitat dupa o camasa alba cu maneca dar n-am gasit. Are una si ma gandeam sa-i mai iau...dar nu sunt stresata, poate si fara. Trebuie sa-i probez pantalonii de scoala sa vad daca ii mai poate purta si gata. Restul dupa 12.
Noi plecam duminica in concediu cateva zile si acum trebuie sa caut crema de plaja . Matei are pielea sensibila si singura crema de la care nu face alergie e Avene, iar asta costa ingrozitor de mult. Daca vedeti azi-maine vre-o oferta prin farmacii, va rog anuntati-ma si pe mine.

Ufff, nu vreau sa vina scoala!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lalya spune:

Sorana, problema cu marimi si masuri, noi o avem la imbracaminte...tot ce gasim sunt ptr 7-8 ani iar lui ii sunt un pic cam mici.. apoi urmatoare marime este pt 9-10 ani (ceea ce este f mare)...noua ne trebuie intre- dar f rar gasim
abia astept sa trecem si noi de "mijlocul" asta

Anya, camasi noi am luat de la Kiabi si Happybaby (coccodrillo)
zilele trecute am fost prin Unirii...la LC Waikiki am vzt ca au camasi albe...noi am luat de acolo tricou alb polo

Mergi la inceput

I-am luat si eu camasi albe de la ... Kenvelo. Dar modelul e clar feminin.
Noi cu hainele (partea de sus adica) am rezolvat-o simplu. Luam S (uneori Xs sau M depinde de firma) de la adulti.
Lalya cred ca poti incerca Kiabi - 10 ani. Adica de acolo ii iau Monicai 14 ani deci sunt ceva mai mici :)

Mergi la inceput