Clasa a -III-a:2011-2012 (1)

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns loryi1974 spune:

Si a mea avea tendinta de a se culca cat se poate de tarziu si a se scula la fel,dar am incadrat-o totusi in anumite limite rezonabile cred eu:10.30 seara ,9.30 dimineata.Mi-e teama ca ii va fi greu sa se readapteze in toamna la program.
\
Din toamna:ora de lectura obligatorie la clasele primare,discutii etc pentru ca elevii sa inteleaga ce citesc,chiar si o pagina sa o treaca prin filtrul gandirii lor.Sa-si puna intrebari,sa foloseasca Dex-ul.Mai putin ma incanta fisele de lectura,cel putin la copilul meu nu prea le vad rostul.As prefera sa se priceapa sa dezbata liber un text,asta ar ajuta-o in viata mai mult.
Teste la toate disciplinele la inceputul anului scolar pentru a vedea unde se situeaza elevul respectiv:peste medie,medie,sub medie si clasa in care este la nivelul scolii.Probabil asta o sa presupuna mai mult lucru cu elevii mai slabi in detrimentul celor foarte buni,dar eu m-am obisnuit deja cu acest stil.Invatatorii nu vor mai fi evaluati in functie de zecile de febeuri ci in masura in care reusesc sa aduca un elev de la S la B,asta inseamna progres.
Din pacate,testele se fac la nivelul scolii,se dau in conditiile acelei scoli,in consecinta valoarea lor este relativa.Vor exista scoli in care testele vor fi date de fapt de invatatori pentru orgoliul dumnealor.
Cred ca ,inainte de a se lua aceste masuri,ar trebui sa se instaleze camere de supraveghere in orice scoala din Ro in care se da o evaluare,un concurs sau chiar teze.De asemenea,ar trebui ca subiectele sa se faca in mod centralizat,iar lucrarile sa mearga in alt centru la corectat.Chiar daca va dura mai mult.Va rezulta o oglinda reala ,obiectiva a elevilor din fiecare generatie.Dupa aceea,se pot lua masuri in consecinta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

Neata!
hai ma Lori, suntem in vacanta :))))))

ce am constatat eu in acest an scolar este ca ce se face la clasa nu e destul pt nivel bun la mate, dar la romana da. De ce oare?
Si cand eram eu eleva era la fel. Oare e mai usor la romana la concursuri? daca ar fi, atunci ar lua toti punctaje mari...nu stiu.

ma refer aici de fapt la copilul meu, dar cred ca se poate extrapola. Doar cu ce a facut la scoala e cat de cat printre cei medii la Arhimede , ca nu pun smartu si altele la socoteala, dar la romana e la top. Adica la concursul cel mai greu de romana ea a gresit la mate, partea de roamana a fost perfecta.

Mi se pare total aiurea sa ii iau meditatii. La after school ea nu merge. Ce fac ei e f bine, sa vedem ce strategie va adopta invatatoarea insa, ca a zis ca la anu ii vrea la concursuri in top. Pana acuma, sg baietel care a luat premii mai valoroase ca fata mea face pregatire in plus saptamana de saptamana si s-a vazut.

In fine, peste toate astea vreau sa spun ca eu o sa incerc sa ii insuflu aceeasi atitudine, e bine sa inveti, sa iti faci temele, sa fii printre cei mai buni, dar sa nu dea importanta emotionala scolii, pt ca scoala este aproape irelevanta in ceea ce priveste reusita in viata :)

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Cum mi-am alaptat copiii

Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns happiness spune:

Saptamana asta nu a mai mers nici la dans, nici la scoala...Libera , la tara, printre catei, pisicute si pasari, cu copiii la joaca, doar putin citit la orele amiezii cand nu se poate sta afara. Azi are o petrecere la piscina la ziua unui coleg si e tare incantata, sa speram ca va fi vremea buna...

Mergi la inceput

Tot eu...Hey, unde sunteti, fetelor?
La petrecere a cazut si si-a julit rau de tot barbia, coatele, genunchii...Nu vreau sa imi mai amintesc. Asta-seara plecam la mare, deci...nu voi mai scrie cateva zile. Va doresc zile de august senine si fericite cu un soare mangaietor si copii veseli si odihniti.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Eu la job , copiii la munte.
Concediu placut!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sorana spune:

In sfarsit ne pregatim si noi de concediu. Sambata plecam. Asta era vestea buna.
Vestea proasta e ca mi-am dus masina la verificat si .... pe la 80 la ora face zgomot si vibreaza podeaua. Deci am sunat la service si le-am zis ceva dragut asa ca iar ma duc ca sa o faca cum era. Nu va zic ce nervi am avut sambata din cauza asta (cand am descoperit ca mi-au facut astia o bucurie de genul asta).
In plus vrem sa zugravim cand suntem plecati asa ca am muncit weekendul asta sa pregatim casa de zugravit, adica sa strangem ce se putea strange.
Ca sa vedeti ce copil mare am - a sortat ea jucariile si a aruncat o gramada si a mai donat o alta gramada. Asa ca, dupa ce zugravim vor avea loc si jucariile in casa fara sa fie foarte aglomerat.
Mai nou copilul meu inoata singurica. Dupa 9 sedinte de inot. Sper ca apucam saptamana asta sa facem si ultimele doua sedinte ca sa plecam la mare cu adevarat pregatiti .
Scoala e inca departe pentru noi. Cand ne intoarcem din concediu va trebui sa ne si pregatim un pic de scoala, sa facem ceva cumparaturi, sa facem un pic de lectii, etc.

Mergi la inceput

Gata, ne-am intors de la mare. Avem amintiri frumoase, asa incat sper sa ii ajunga fetitei mele pentru a-si incarca bateriile pentru anul scolar ce va incepe...mai tarziu. Dar sa nu ne gandim inca la scoala. Mai avem o luna de liniste...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MIRCLAU spune:

buna ziua
copilasii vostri au trecut a 3a sau a 4a? cautam niste informatii despre invatatoare care preiau a1a la anul,trebuie sa ma pregatesc din timp

este cineva la ion barbu pe drumul sarii?

multumesc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

clasa a treia au trecut ai nostri.

noi n-am mai facut nimic, da nimic in vacanta asta.
da a scris o poveste.

http://armonii.blogspot.com/2011/08/angelina-cea-isteata.html

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Cum mi-am alaptat copiii

Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MIRCLAU spune:

multumesc

este cineva cu copil pe drumul sarii la "ion barbu"?as vrea si eu ceva informatii din interior cum este,cat este de securizat,etc

Mergi la inceput