Clasa a -III-a:2011-2012 (1)
Raspunsuri - Pagina 6
![](images/user_woman.png)
carolinah spune:
Moama ce copii mari aveti!
Eu ii iau fetei mele de 8 ani si 10 luni haine de maaax 9 ani si multe ii sunt largi... Are 135 cm si nu stiu cate kg ca n-am mai cantarit-o de mult, in jur de 29-30... La picior abia acum trecem la mas 34, inca poarta sandale 33...
Nu-i gasesc nicaieri fusta neagra. Pantaloni i-am luat, dar fusta nimic!
Teme de vacanta obligatorii n-au avut, ea a citit de-a rupt, a scris (oribil de altfel) vreo 10 pagini de caiet dictando, a facut niste adunari in cap si si-a aruncat ochii pe tabla inmultirii.
(In rest a fost la mare aproape 4 saptamani, la munte de 2 ori, a inotat, a calarit...)
Am vorbit la telefon cu invatatoarea si ea a zis ca e fff bine cat a lucrat, ca vacanta e facuta sa se joace. Asa zic zic si eu.
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Sabina/Sabina.jpg)
Sabina spune:
Caro, a ta e f mare pe langa a mea :D care nu cred ca trece de 126 cm ;)) la picior poarta 31 :)))
cu hainutele, eu i-am luat camasi din anglia, le-a adus mama. si ghiozdan nou, ce ce a avut pana acum a fost o gluma proasta:)
in rest, in plop si plopu in aer....pt primele zile cred ca are ceva caiet pe la bucuresti.
Sofia a scris f f multe povesti de o pagina sau 2:))))
la mate nu stiu daca si-a terminat temele, parca mai avea catvea pagini.
Tabla inmultirii o stie pana pe la 5, dar cum sa o fac sa o invete? ca e cooperanta 15 minute pe zi :D
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Cum mi-am alaptat copiii
Sabina's blog, Sofia Galagia si
bb Gheo
loryi1974 spune:
Offf, inapoi la scoala dupa o vacanta minunata.
Structura anului scoalar 2011-2012 arata astfel:
*sem.I : 12 sept-23 dec
*vacanta clase primare : 23-30 oct
*vacanta de iarna : 24 dec-15 ian
*sem II : 16 ian-22 iunie
*saptamana "Scoala altfel" : 2-6 aprilie
*vacanta de primavara : 7-22 aprilie
*vacanta de vara : 23 iunie-9 sept
Noutati:
*dispare vacanta din februarie
*vacanta de iarna este mai lunga
*apare o saptamana in care se fac alte activitati, in traducere romaneasca vacanta inceputa cu o saptamana mai devreme, deoarece este amplasata strategic fix inaintea vacantei de primavara - probabil inutila din cauza acestei plasari
Alte noutati:
*cei care intra acum in clasa a-V-a raman 5 ani in gimnaziu dupa care dau o evaluare nationala din 5 materii,iar admiterea la liceu se organizeaza la nivelul unitatii pentru care opteaza elevul.Sper ca am inteles bine.
*toate clasele dau teste in septembrie pentru a se vedea deviatia de la medie a clasei si a elevului,un fel de curba a lui Gauss.Invatatorul nu mai este evaluat in functie de cati febei produce, ci de capacitatea de a aduce un elev slab la medie, unul mediu la peste medie.Deci se va concentra pe cei slabi.Cei peste medie sunt lasati in grija parintilor.Daca acea clasa este sub media scolii, toata munca invatatorului se va concentra pe recuperarea decalajului.Daca se intampla sa existe un copil exceptional, ghinionul lui.
N-am inteles ce se va intampla la evaluarea finala care presupun ca va fi undeva spre finalul anului.
Problema principala la aceste evaluari este ca se dau la nivelul scolii, cu subiecte facute la nivelul scolii, cu supraveghere de la nivelul scolii.Cu alte cuvinte, subiectivitate cat cuprinde.
sorana spune:
Lory - apropos de evaluarea profesorilor mai e un inteles (mai ales dupa a V-a). La teste initiale se vor da subiecte foarte grele si note foarte mici pentru ca la finalul anului sa fie subiecte normnale si note mari deci ... profu' a crescut nivelu'. Nu te gandi la mate neaparat, gandeste-te la muzica, sport, geografie, etc.
Edit: Dupa parerea mea acest sistem de evaluare a profesorilor da la o parte profesorii buni in favoarea "smecherilor".
Sabina spune:
Lori, nu-i nimica, nu te necaji
mai bine un sfat cu tabla inmultirii.
Pt noi vestea cu lipsa vacantei de februaire e tare proasta:)
eu mai am un pic si termin teza. Nu stiu cum a trecut vara. Pe copii i-am vazut asa, din cand in cand....
mai emotii am cu Gheorghe, ca incepe gradinita:)
Cum mi-am alaptat copiii
bb Gheo
loryi1974 spune:
Le-am gasit intr-un mod total neasteptat :) Mai distractiv este ca eu le-am pus...
Intai intreab-o de 1*1, 2*2 tot asa pana la 10*10, merge repede, apoi tabla nmultirii cu 5 si cea cu 10.Pentru fata mea, mai dificila a fost cea cu 8, dar , plecand de la 8*8 putea calcula 8*7 repede, plecand de la 8*10 era usor 8*9 etc.Avea niste repere importante.Acum a inceput sa raspunda automat.
Sorana,bleah, mi-e teama ca ai dreptate...La muzica, abia anul asta au manual, ca altfel e foarte clar, unii au voce, altii nu , dar cei fara voce pot raspunde la intrebari de teoria muzicii.Fiica-mea stie toate versurile la orice cantec invatat, dar voce are asa si asa, oricum mai buna decat a mea..
Daaa, Doamne cat a trecut de la grupa mica ..Bafta multa.
Sabina spune:
cam asa am inceput si noi, eu i-am zis si de alea care rimeaza:) 6*4 24 :), 6 * 8 48
si mie , cand eram mica cu 7, si 8 mi s-au parut cele mai grele.
Merci mult :)
edit :) Ghe a facut 4 ani, teoretic e la mijlocie...practic va merge la un fel de grupa mixta.
Emotiile sunt pt el, sa nu se tufleasca pe parcurs9acuma e f incantat) si pt mine ca daca se imbolnaveste (prea) des e nasol . Asta e si motivul pt care a stat acasa, fragilitatea mea.
Ma lupt rau cu vinovtia fata de copii, stiu ca nu e rationala si nu am motive, stiu ca abandon inseamna cu totul si cu totul altceva, dar...:-)
Cum mi-am alaptat copiii
bb Gheo
sorana spune:
Noi cu tabla inmultirii stam "asa si asa". Daca o pui s-o zica in ordine o zice coret, daca o intrebi pe sarite gandeste mult si mai da si rateuri.
Sabina spune:
Anya, Help! Stii ce va despre ora de deschidere? am uitat complet sa sun la scoala si la ora asta nu mai e nimeni.....
Cum mi-am alaptat copiii
bb Gheo