Clasa a -III-a:2011-2012 (1)

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns happiness spune:

Nu, am gresit eu, numere doar pana la 100000...Scuze.
La mate a inceput deja sa primeasca note pe munca independenta, un FB si un -FB,ultimul cu 2 greseli de calcul...La romana, surprinzator, FB fara greseala la o dictare perfecta cu semne de punctuatie si un alt FB fara greseala pe o fisa de lucru, iar la subiectele de la Nastasescu romana din 2008(date la clasa)-doar 94 de puncte. Greseli la text, desigur, si un n inainte de b, ceea ce chiar m-a surprins, ca nu gresea la asa ceva.Nici nu imi vine sa o trimit sambata la concurs, ca oricum cu acest punctaj nici diploma nu primeste...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loryi1974 spune:

Si noi incepem inmultirea :)

Referitor la Nastasescu si la orice concurs in general, daca ati observat anomalii in punctaje, ar fi bine sa ni le impartasiti.Si, de asemenea, organizatorilor pe mail.Eu una asa voi face.Ar fi ca un fel de baza de date cu scoli unde invatatorii ii aburesc pe parinti cu punctaje nereale.Sunt convinsa ca numai sub presiune organizatorii vor lua masuri serioase de stopare a fraudelor.

Am mai auzit ca la Nastasescu s-a schimbat regulamentul.Adica nu s-ar mai acorda punctele din oficiu, iar la etapa competitionala ar participa elevii care au acumulat un punctaj cumulat mai mare de 260 puncte.Cu alte cuvinte, trebuie sa mergi obligatoriu la toate etapele.N-am avut timp sa verific, dar poate stie cineva mai multe.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sorana spune:

Citat:
citat din mesajul lui loryi1974

Am mai auzit ca la Nastasescu s-a schimbat regulamentul.Adica nu s-ar mai acorda punctele din oficiu, iar la etapa competitionala ar participa elevii care au acumulat un punctaj cumulat mai mare de 260 puncte.Cu alte cuvinte, trebuie sa mergi obligatoriu la toate etapele.N-am avut timp sa verific, dar poate stie cineva mai multe.

Intr-adevar asa scrie in regulament.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

Sofia nu va merge anu asta decat la Arhimede si la calator daca se mai tine. Sa vedem daca le mai zice de vreunul, dar la alea de sambata zicem pas:)

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Cum mi-am alaptat copiii

Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sorana spune:

Da, e cam aiurea ca sunt sambata. Dar noi aveam oricum sambata ocupata cu cursurile arhimede.
Noi mergem la evaluari si la cangur. Cu alte cuvinte nu mai mergem la prostii gen winners. La arhimede nu stiu inca, vedem daca vrea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

La noi invatatoarea a zis doar de Smart si Piticot. Matei vrea neaparat la Piticot pt ca anul trecut a luat locul 1 si a primit cadou un zmeu. Diplomele nu-l intereseaza asa ca daca e vre-un concurs la care primeste "ceva" - e bun. Restul - nu-l intereseaza. Materialist baiatul . La Nastasescu nu i-a inscris niciodata invatatoarea. Anul trecut a incercat cu Euclid, dar au fost discutii cu amanarea zilelor de concurs si parintii au fost cam deranjati...Deocamdata nu au fost propuse decat concursuri care se tin in timpul orelor de scoala.
Astazi a fost sotul meu sa vorbeasca cu invatatoarea sa ne ajute cu inscrierea la scoala a celuilat copil (iar trebuie sa cautam pile ) si a zis ca Matei e ok cu invatatura doar ca e cam agitat. Ufff, ce ma fac eu cu el? Mai mult decat sa faca 2 sporturi si sa aiba cel putin un antrenament zilnic (uneori are 2/zi) ce pot sa fac?
Acum, nici "batut in cuie" nu-l vreau, dar nici prea agitat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lalya spune:

Ce abordari diferite din partea invatatoarelor referitor la concursuri.
A nostra nu merge decat la Nastasescu.
Eu l-as inscrie pe David (pe langa Nastasescu) si la Euclid care e pe 5 noiembrie si la Arhimede...dar sa vedem.

Mergi la inceput

Prin urmare, la Nastasescu toti participantii au primit 12 puncte din cauza de depasire de programa (substantive proprii si adjective).Urmarea fireasca este o avalansa de punctaje mari - peste 90 de puncte si probabil toata lumea merge in etapa competitionala daca subiectele urmatoarelor etape vor fi la fel de usoare si tratate la fel de prost de catre organizatori.
Si uite asa invatamantul romanesc este nemaipomenit, extraordinar, nemaivazut.Pai, fiica-mea a avut subiecte adevarate la testarile initiale, subiecte gradate si care au avut grija sa arate destul de exact ce stie copilul in acest moment.Asa, acum a fost o veselie de necrezut.
Sper ca acest concurs nu va deveni o chestie de premiere in masa, nociva si departe de realitate.
Posibil ca subiectele la mate sa fie din extrema cealalta ca sa se mai echilibreze situatia.Nici asta nu ar fi bine, evident, dar tare sunt curioasa ce o sa se intample saptamana viitoare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

ce brambureala, bine ca nu o trimit.

in alta ordine de idei si la cursul de vineri a fost ditamai brambureala si eu nu eram cu fata, si cica vor da un mic test..hm...eu am inscris-o in grupa aia de la inceptutul lui sept si nu-mi convine acuma sa nu aiba scaun si sa stea 3 in banca.
Anya, sa le facem consemn? care vine primu pastreaza loc pt celalalt?:)) (cu fata inca n-am vb, e doar o idee)

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Cum mi-am alaptat copiii

Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput

Nastasescu ar fi in concurs super daca la unele scoli nu s-ar sopti si daca ceea ce s-a intamplat sambata nu se va mai repeta.Si daca s-ar reveni la sistemul de calificare din anii precedenti.Deja cam prea multi daca
Dar, fiica-mea are colegi care au luat 85-90 de p si nu sunt de atatea.Si ce te faci cu copiii care au facut si cele doua subiecte scoase ? Vorba fiica-mii:eu de ce le-am mai rezolvat ?! Si,acum, parintii,in orgoliul lor(deja am auzit asta) vor merge la invatatoare si vor spune; uite a luat x p,nu va mai cred ca nu stie.
In fine, sper ca organizatorii s-au invatat minte altfel ajung langa acele concursuri la care toata lumea ia de la 90 in sus.
Cred, Sabina, ca asa va fi cand sambata sunt concursuri de masa.DAr despre ce test este vorba?De selectie sau asa ca sa dam si pe acolo o lucrare?!

Mergi la inceput