Clasa a -III-a:2011-2012 (1)
Raspunsuri - Pagina 18
sorana spune:
Anya "La multi ani!" celui mic. Sa fie sanatos si sa va aduca numai bucurii.
Anya - nici din punctul meu de vedere nu au importanta aceste teste fara nota
La noi s-au dat fiecarui parinte, separat, fara a ni se comunica nimic altceva in afara de rezultatele copilului propriu. Ar fi avut un pic de logica daca macar aveam o statistica pe scoala/sector, etc. De asta zic, ca poate or face mai incolo publice niste statistici, altfel raman asa cum sunt - fara rost.
Ei si acum intram in cls a III-a, am terminat recapitularile .
La romana noi am inceput demult manualul, acum sunt la "Amintiri din copilarie". La mate cred ca au inceput, dar seamana a recapitulare, tot "numeratie" si adunari-scaderi fac.
Momentan singurul lucru diferit si mai greu este limba straina, care acum pare mai solicitanta, cu 3 ore pe saptamana si cerinte mai serioase. Probabil e normal, tinand cont ca la final de a IV-a vor da examen.
loryi1974 spune:
La multi ani baietelului,sa va bucurati de el!
Si eu am observat ca engleza de la scoala a devenit serioasa, nu mai este lalaiala optionala de pana acum.
Cred ca se fac niste statistici, am auzit ceva de niste tabele de intocmit.
happiness spune:
Anya, sa iti traiasca piticul!
Noi suntem la romana la "Domnu' Trandafir" si la mate la numere pana la 1000000.Fac fise si rezolva in caiete diverse sarcini de lucru. La stiinte se complica treburile, au facut corpurile si starile de agregare...Mie mi se pare greu, ea zice ca e interesant, dar nu am verificat sa vad ce a priceput si ce nu.Azi le-a dat subiectele de la Eval.in educ. de anul trecut-romana. Mergeti la concurs sambata?
Sabina spune:
pana la urma, mi-am facut probl pt nimic:) copiii au dat testele saptamana asta, cu doamna lor. Sofia zice ca a fost f f usor, dar nu am reusit sa scot de la ea niciun subiect.
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Cum mi-am alaptat copiii
Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo
loryi1974 spune:
Nr.pana la 1000000 ?! Probabil aveti un alt manual, dar programa nu ar trebui sa fie unitara ?
Matematica: recapitulare, urmand sa faca adunarea repetata cu 2.
Romana : Amintiri din copilarie.
Stiinte ale naturii: Culorile si forma corpurilor
Sabina spune:
Sofia face la scoala un gen de exercitii care vizeaza adunarea repetata,. dar si scaderea repetata.Insa si ei au trecut la nr pana la 1000000. manualul e de la ed. Euristica.
din ce am vazut, le arata doar numerele astea, catvea exerciti cu ele, si cand e vb de adunare etc, va fi la inceput pana la 10000. la voi in manual cum e?
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Cum mi-am alaptat copiii
Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo
loryi1974 spune:
La noi, sunt dupa inmultire si impartire. Este cumva ciudat pentru ca ar trebui sa invete dupa o programa unitara chiar daca sunt alte manuale. Si cred ca manualul fiica-mii este cel mai raspandit. Eu am vazut programa de la un concurs si acolo intr-adevar erau trecute aceste numere in prima parte a programului scolar.
anya spune:
Si la noi tot numerele "mari" s-au facut. Ieri mi-a zis ca a luat FB la dictarea de la matematica. Am zis ca n-am auzit eu bine...cum dictare la matematica? Le-a dictat numerecu zeci si sute de mii si ei le scriau. Adunari repetate n-am vazut la scoala. Au facut la Arhimede.
La romana era ceva cu "asezarea in pagina".
Petrecerea a fost super. Multumim de urari. Au topait 3 ore si am avut noroc de vreme buna si au stat afara. Acum avem o stiva de jocuri mai ales tip lego si nu au timp sa le desfaca.
Matei incepe pregatirile pentru campionatul de karate asa ca de acum va avea zilnic antrenament. Azi de dimineta am remarcat o basica zdravana la degetul mare de la picior - probabil s-a muncit mult aseara.
Stiti ca mai avem doua saptamani si e vacanta?
Lalya spune:
pentru cei interesati:
CALENDARUL CONCURSULUI NATIONAL
DE MATEMATICA A R H I M E D E 2010-2011
Editia a IX-a, 2011-2012
Etapa I - 19 noiembrie 2011
Etapa a II-a - 11 februarie 2012
Etapa a III-a (finala )- 28 aprilie 2012
La rom si noi suntem la Amintirile lui Creanga. pt ora de lectura avem Motanul incaltat de citit si facut fisa de lectura.
Ieri o dictare scurta cu de toate (semne punct., ortograme..multi ii)
la mate fara numere "mari", in schimb i-a anuntat ca de luni incep inmultirea