Clasa a -III-a:2011-2012 (1)

Raspunsuri - Pagina 20

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Lalya spune:

Sabina si eu sunt tare suparata ca vineri la Arhimede David a fost al 40-lea semnat in condica lor de prezenta. Pai de ce?!! l-am intrrebat, ai intarziat??...si mi-a zis ca nu ca la ora 14.51 era in sala si nu mai avea unde sa stea...niciun loc ...si ca i-a adus doamna un scaunel si a stat in lateral..ultima banca.
Au fost copii pe care dna. nu i-a mai lasat sa intre la curs pt ca erau prea multi...
Stiu ca asta s-a intamplat din cauza concursului, ca cei ce erau la arhimede sambata de l aora 9.00 au venit la alte grupe.
Atunci i-am zis lui David ca daca se intampla vreodata sa nu-l lase sa intre in sala de curs sa nu plece de acolo si sa-i spuna d-nei ca el este inscris pt acel currs la acea ora in acea zi...si ca nu este normal ca EL sa nu poata participa la curs pt ca alti au venit peste...

Na...ca m-am descarcat

Nu stiu de ce dau acel test la pregatire. Poate ca vor sa se asigure ca s-a inteles tot ceea ce au facut...nu stiu daca va conta pt inscrierea la concurs.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Sigur, Sabina. N-am stiut de brambureala. Noi nu prea avem timp de bietul copil. Il arunca un bunic acolo si il ia cine apuca dupa doua ore. E singurul loc unde merge cu telefonul mobil dupa el, ca daca intarzie cineva la recuperarea copilului sa stim de el . Ai vazut tema de saptamana asta? Sistem de 3 ecuatii cu 3 necunoscute.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loryi1974 spune:

Layla, eu am vorbit vineri cu o mamica de la fiica-mea din clasa care merge la 15.Intamplator, mi-a spus ca e prima data cand a intarziat 10 minute iar copilul a fost primit fara probleme, e adevarat cu un scaun in plus.Zice ca au fost cam multi, dar acelasi fenomen se intampla si sambata cand vin cei inscrisi vinerea samd.
Toate astea se vor termina dupa prima etapa, de la care toata lumea asteapta rezultate nemaipomenite pentru ca au avut copiii la pregatire.Si acestea nu vor veni.Vor fi maxim-maxim 17-18 care vor confirma, iar acestia nuor fi neaparat din Bucuresti.Aceasta este parerea mea, nu mi-o luti in nume de rau.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

Eu nu l-am dat pe Matei la Arhimede ca sa ia stiu eu ce la concurs. Matematica facuta la scoala mi s-a parut cam usurica fata de concursuri (in general) si cum el refuza sa lucreze suplimentar cand ii spunem noi (parintii) aveam doua variante Arhimede sau meditatii. Am ales varianta mai usoara si ieftina . Poate sa fie cel mai prost din grupa de la Arhimede dar va sti mai mult decat daca nu se ducea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

aa, stati asa ca nici eu nu cred ca in pregatire = concurs super, am mai vb noi si anu trecut. Au fost colegi de la Sofi din clasa cu pregatire si au facut binisor, da nu ceva nemaipomenit. Unu sg a confirmat la etapa internationala. Eu am dus-o pt ca i-a placut ei si nu am absolut nicio pretentie de la biata fetita, decat sa fie cat mai sanatoasa:D

N-am vazut nicio tema, azi trebuie sa depun teza si acuma m-am trezit dupa un somn de 3 ore datorat faptului ca ghe a tusit si eu l-am ingrijit, ba la 4 dimineata faceam cascaval pane.
sunt zombie si varza verzelor si sofia nu prea are mama zilele astea,nu are decat o holograma care sa de mare pe net ca are grija de copii :D

sa ma laud ca nu mai am de facut decat rezumatul. Peste cateva saptamani. in afara ca a fost un efort stiintific pt oricne, pt mine teza asta e o reusita din cu totul alte puncte de vedere.

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Cum mi-am alaptat copiii

Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput

Am si precizat sa nu mi-o luati in nume de rau, dar fenomenul descris s-a intamplat si anul trecut la clasa a III a.La a patra e mai complicat pentru ca unii vin pentru a se pregati pentru teste de admitere in gimnaziu la Vianu etc.
Bafta,Sabina!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns happiness spune:

Bafta si sanatate multa, Sabina! Chiar esti o invingatoare!
A mea nu a reusit nici de data asta sa ia 100 p, a luat 98, a gresit o ortograma...Asta e, avand in vedere ca nu am lucrat absolut nimic in plus cu ea fata de scoala, mi se pare chiar foarte bine, dar cum in clasa sunt cativa copii cu punctaj maxim...ea sufera ca nu e printre ei.La mate cred ca nu o mai trimit, dar sa vedem ce se mai intampla pana sambata...

Mergi la inceput

Lori, ce mai citeste micuta ta? Sofia a intrat intr-o etapa ca tot ce nu e super aventuri e yuck.
A incercat la medeleni si ciresarii si nu i-a placut.
Jules verne cica are prea multe descrieri.

Cum mi-am alaptat copiii

Mergi la inceput

Jules Verne din orice sursa posibila : biblioteca noastra, a bunicilor, scolara etc Si am auzit-o ceva de genul :"Dar "Cei trei muschetari"e interesanta?" .Cred insa ca inainte trebuie sa ii tin un minicurs de istorie, unul scurt
Si vom incerca Vlad Musatescu, eu am fost candva fan, am uitat de el o perioada si mi-a reamintit cineva de curand de el.
Apropo de Arhimede, eu una totusi cred ca cea mai buna metoda de verificare a gradului de intelegere este concursul in sine.Un punctaj slab ar insemna, cel putin la mine, ca nu este inca de acest gen de probleme in afara celor de la scoala si ca trebuie sa o iau gradat.Plus ca este un efort , cel putin in cazul meu, dar si in cel al copilului.Ori,acest timp, daca ia un punctaj slab, poate fi folosit in alt mod, de recuperare a decalajului spre exemplu sau pentru domeniul preferat de copil.Care nu trebuie sa fie neaparat matematica.Poate e engleza, poate e romana etc.

Mergi la inceput

depinde ce inseamna punctaj slab. Mie de la 20 incolo mi se pare ok . Adica asta ai zis parintii mei, care au vazut ,ereu subiectele. Au zis ca primu rand aia nu e matematica , ca sunt bazate pe tot elu de smecherii aceste exrcitii, si ca cine face jumate inseamna ca il duce capu. Nu ne referim la cariera aici.
parintii mei sunt: mama matematician si tata inginer de aviatie.
am mare incredere in ei. mai ales ca bunicii din partea mamei nu aveau nici liceul si mama a intrat printre primii la mate la Iasi. fara meditatii si concursuri, evident.

Cum mi-am alaptat copiii

Mergi la inceput