Clasa a -III-a:2011-2012 (1)
Raspunsuri - Pagina 15
Lalya spune:
am vb cu copilul...eram nerabdadoare sa aflu detalii despre test
ce zice el: " a fost f simplu...de gradinita!"
ok zic...da-mi detalii:
- au avut de citit un text (nu stiu despre ce)si apoi sa raspunda la intrebari
- de despartit in silabe
- sinonime pt: vicleana, umblase (parca) si inca un cuv dar nu l-am retinut
- de alcatuit un text depre "Toamna" si aici imi spune o fraza din textul lui:" la radacina fiecarui copac se asterne sau s-a asternut un covor de frunze"
Lalya.
loryi1974 spune:
La noi la romana a fost un test destul de dificil si n-a miscat nimeni in front.Un test serios.A fost brodat in jurul modelului , dar mai complicat, mai degraba gen Nastasescu.
Si mi se pare firesc, pana la urma nu avantajeaza pe nimeni faptul ca toata lumea ia iar febeu.
Puncte slabe la aceste teste:
*nu sunt la fel pentru toata lumea;
*scolile nu pot fi comparate din motivul de mai sus;
*supravegherea in anumite scoli lasa mult de dorit;
*daca toata lumea ia febeu, care este media ?? Febeu , eu una am mari indoieli;
*corectarea se face la nivelul scolii, deci intervine subiectivitatea.
sorana spune:
La noi testul la romana a fost destul de usor zic eu, pe modelul ministerului.
Un text din "Ursul pacalit de vulpe" la care trebuiau sa raspunda la intrebari, aveau 3 cuvinte subliniate sa le desparta in silabe si sa zica sinonimele (astea erau 3 subiecte). Au mai avut sa faca o propozitie cu "s-a" si sa scrie un text de 4 randuri despre toamna.
Fi-mea a gresit la sinonime. Avea "umblase dupa hrana" subliniat "umblase" si ea a zis la sinonim "cautase" in loc de "mersese". La restul din ce zice ca a facut nu pare sa fi gresit nimic. Om vedea.
Cat despre notare/claificativ - eu am inteles ca va fi cate un calificativ pentru fiecare subiect. Adica daca sunt 4 subiecte ai putea avea "FB, B, FB, S" sau ceva de gen. Nu am inteles ca ar exista si un calificativ general, pe toata lucrarea, oricum ar fi greu de stabilit care e ala.
loryi1974 spune:
Fiica-mea a avut mai mult de trei sinonime, oricum subiectele au fost facute in asa fel incat copiii sa fie evaluati cu adevarat.De aceea, si supravegherea a fost stricta.
Pai daca nu este un calificativ pe toata lucrarea, de ce s-a mai dat ? Ea si la lucrarile de control are 5-6 subiecte notate fiecare in parte,atat cu fb etc cat si cu note si un calificativ final, pe intreaga lucrare.
FB,FB,B,S as zice ca inseamna B, pe ansamblu balanta e mai inclinata in jos.
Sabina spune:
La multi ani Monica!
si sa ramai mereu vesela si rationala:)
eu sunt total deconectata cu scoala, si simt cum ma ia si pe mine viroza, ceea ce e cam scary :( ca pot sa fac recadere.
dar am fost fata cuminte si am facut impreuna cu Sofia prajitura pt tati .)
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Cum mi-am alaptat copiii
Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo
happiness spune:
La multi ani Monicai!
Testul la mate a fost perfect, FB fara nicio greseala. La romana..of, romana asta..Perfecte primele exercitii(raspuns intrebari pe baza unui text, despartit in silabe, antonime/sinonime/ortograme), dar la text...2 corecturi cu rosu. Ghici ce? Desigur, diacriticile...La stiinte inca nu stim, abia am dat.
sorana spune:
Multumesc mult de urari fetelor!
Sambata sarbatorim, deocamdata nu a simtit ca e ziua ei, cu testele astea.
Lory - mie mi-e neclar rau cu calificativele astea cum se aduna si se impart . Noi la testele obisnuite, cu nota, avem punctaj la fiecare subiect, punctaj total, in functie de ala e calificativul (ca la evaluari punctajul - 10-30p din oficiu, merge pana la 100 p).
In baremul testelor astea nu am vazut nicaieri sa existe evaluare generala ci doar per subiect.
Oricum eu daca as fi fost copil nu m-as fi deranjat sa scriu ceva la testele astea pentru ca nu conteaza la nimic - nu-s cu nota in catalog, nu sunt examene, etc. Deci de ce m-as deranja sa scriu? Parerea mea