Clasa a -III-a:2011-2012 (1)
Raspunsuri - Pagina 10
carolinah spune:
Multumesc de lamurirea cu portofoliul
La noi e frumos si lejer in continuare. Fac cate ceva la clasa, au teme dar usurel, ca de inceput.
Fie-mea mi-a zis ca ii place la nebunie la scoala! Wow, asta da noutate! Si invatatoarea mi-a zis ca i se pare mai responsabila si mai matura... Doamne Ajuta
Pe fetele mele (cls I si a 3-a) le duce sotul meu la scoala dimineata (ca sa doarma si ele mai mult dimineata) si se intorc pe jos cu copiii din cartier. Au de traversat o strada cu trafic ceva mai intens si fara semafor, dar este OK. Fac cam 25-30 min in ritmul lor si se simt mandre foc ca au si ele voie sa vina singure. Nu contest ca intre 12:20 si venirea lor acasa stau ca pe ace sa nu se fi intanplat ceva. Si cand intra pe usa vesele si pline de incredere imi creste inima.
sorana spune:
Hmmmm. Cred ca eu am ceva la cap. Nici nu mi-am pus problema sa se duca / intoarca singura. Din casa pana in scoala facem fix 2 minute. Merge doar troutuarul din fata blocului si traverseaza o straduta mica. Probabil dintr-a V-a se va duce singura dar voi merge sa o iau (atunci mai ales din cauza haitei locale de caini daca nu dispare pana atunci + cei care invata dupa-amiaza dintr-un motiv care imi scapa nu sunt lasati sa iasa pe intrarea dintspre noi, trebuie sa ocoleasca scoala, adica fix pe la haita cu pricina).
Noi inca avem bona (care o ia de scoala). Pana la clasa a V-a vom pastra bona (este aceeasi de cand avea 3 luni).
sorana spune:
Asa liniste e? Pe unde umblati?
Noi incepem luni italiana, badminton deocamdata doar in weekend, dupa stabilirea orarul poate si o data in tiompul saptamanii, probabil chitara ramane joi. O sa fie ok cu activitatile, o sa fie si zile complet libere, oricum timp de parc vom avea.
Am gasit aici
http://subiecte.edu.ro/2012/testeinitiale/primar/
propunerea ministerului pentru teste predictive.
E ok, par foarte usoare.
Sabina spune:
doamna lor e in continuare bolnava si nu o sa vina nici saptamana asta, of. Speram sa se recupereze fara urmari.
am vazut si eu testele, cred ca o sa i-l dau pe ala de stiintele naturii ca nu mi-e clar ce stie si ce nu :D
in rest, copiii la munte, io cu teza
vreau sa va spun ca l-am intalnit pe baietelul Anyei care e extrem de dulce si scump :)
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Cum mi-am alaptat copiii
Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo
anya spune:
Multumim de aprecieri .
Noi nu am inceput inca toate extrascolarele. Pe lista avem in afara de karate si baschetul. L-am dus la o ora de antrenament la scoala 49 (tarata de mamica unui fost coleg de gradi) si a fost de rasul rasului. Intru eu, ma prezint profesoarei si ii zic de Matei ca face sport si i-ar place sa faca si bachet. Profa arunca cu jumade gura: karatele nu e sport! (Ma abtin eu sa nu-i ripostez ca de fapt e balet!) O las cu ale ei si la sfarsitul antrenamentului ma duc sa o intreb cum s-a prezentat copilul si daca il ia la antrenamente sau nu. Ma roaga sa-i dau datele copilului ca ar vrea sa-l legitimeze ca sportiv, ca e o onoare sa lucreze cu el, ca peste o luna ar vrea sa-l bage in echipa nustiu-care cu care a luat argintul la nustiu-ce campionate...Iaca na, dupa ce ma luase la misto cu karatele, deodata avem onoarea . Adevarul e ca e meritul copilului. Pe mine m-a impresionat Matei ca la sfarsitul antrena mentului de baschet i-a aliniat, le-a zis doua trei vorbe, cand e antrenamentul urmator si cand le-a dat liber copilul meu a facut salutul de la karate (inclinarea tip asiatic). Acum ca ma fac? Karate-le sunt sportul lui de suflet, la polo ne curtau sa-l ia, astia la bachet vor sa-l legitimeze...Cred ca trebuie sa ne lasam de scoala (glumesc, evident).
Bun, deci avem: karate, bachet, engleza si arhimede. Copilul mai vrea spaniola si pian. Poate cineva sa faca ziua mai lunga?
carolinah spune:
Noi incepem extrascolarele de la 1 oct, majoritatea. Deocamdata fac inot de 2 ori pe saptamana (1 data merg cu tata, 1 data in w/e merg cu noi). Nu e ceva organizat in sine, dar, chiar daca avem abonament la o piscina f faina, daca nu e in programul saptamanal, nu mergem. Asa ca o tratam ca pe o extracurriculara oarecare.
Fetele mai fac engleza 1 data pe saptamana (o metoda f faina, v-o recomand: Helen Doron, puteti citi pe site), vor avea balet 1 data sau de 2 ori pe saptamana, depinde cum pot sa-l incadrez si un curs de modelaj in lut.
Una peste alta, sport, lb straina si ceva pt sufletelul lor.
Peste teste m-am uitat si eu, sunt simplute, fetele ar putea gresi numai din neatentie...
happiness spune:
Ieri au avut zi usoara, cu muzica, desen, civica, lectura..fara mate , fara romana, fara scris...Tema, de citit 3 lecturi din "Recreatia mare", care se pare ca ii plac.Nu avem inca orar definitiv, dar cred ca saptamana asta apare.DEocamdata totul bine si frumos, sa vedem la testele initiale ce facem...
loryi1974 spune:
Eu, pentru extrascolare, in afara de lb straine, astept sa intre bine in ritmul scolar si apoi voi mai vedea.
Deci:
Nastasescu de romana :8 octombrie
Nastasescu de matem : 15 octombrie
Nastasescu de engleza : 19 noiembrie- probabil in acelasi timp cu Arhimede care e de regula la mijlocul lui nov.
sorana spune:
La scoala avem deja orar definitiv si (sper eu) pana la finalul saptamanii fixam si activitatile extra. Momentan ramane (90%) limba straina luni. O sa vedem cand e badminton si in functie de asta fixam si chitara. O sa incercam si Arhimede, desi asta sigur se suprapune peste badminton, dar nu e bai ca oricum tindeam sa renuntam la una dintre orele de badminton (sa ramana cu 2/saptamana in loc de 3).
Si eu am gandit ca si carolinah - sport, limba straina si ceva pentru ea . Dar ma tenteaza si Arhimede ... om vedea.
Sabina spune:
Doamna lor nu vine o saptamana si nu le-a zis nimeni nimic de concursuri. Insa la Nastasescu a mea nu cred ca merge, ca e in weekend si noi plecam din bucuresti. Doar pt Arhimede accept compromisul ;D Sau sa fie asa o ploaie torentiala si a nu ne deplasam :-))
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Cum mi-am alaptat copiii
Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo