Clasa a -III-a:2011-2012 (1)
Raspunsuri - Pagina 9
Sabina spune:
La noi e sedinta saptamana viitoare.
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Cum mi-am alaptat copiii
Sabina's blog, Sofia Galagia si bb Gheo
sorana spune:
Noi avem sedinta azi.
Momentan le-a zis ca trebuie neaparat sa poarte insigna si sunt mandra de mine ca i-am luat un snur si chestie transparenta pentru legitimatie si i-am prins insigna inauntru sa si-o agate de gat . Asta pentru ca anul trecut a purtat-o doar o saptamana si a piedut-o (e prost sistemul de inchidere).
Cred ca o sa fie un an greu dar nu putem renunta la optionale. Italiana pentru ca va da examen, engleza pentru ca e obligatoriu s-o vorbesti, sport pentru s-a ingrasat plus ca ea nu prea alearga, e mai statica si trebuie sa se si intretina fizic si chitara pentru ca e pasiunea si hobby-ul ei. Asa ca asta e, avem o gramada de activitati. Sper totusi ca vom avea si timp de iesit in parc si timp de citit si timp de filme/teatre.
sorana spune:
Gata si sedinta. Culegeri diverse de cumparat plus manualul de italiana.
La fel ca anya - fara fondul clasei doar niste markere si coli de adus.
Noutatea este ora de lectura separata.
S-a schimbat un pic orarul (adica orele intre ele) cica 99% asa ramane.
Religia e la mijlocul zilei ramane sa vedem saptamana viitoare ce optiuni avem in acea ora, deocamdata maine va merge cu doamna .
Testele le vor da saptamana viitoare - miercuri mate, joi romana si vineri cunoastere. Nu se trec notele in catalog, notele se comunica parintilor individual.
Cam atat deocamdata.
faby57 spune:
Au trecut si primele zile,am aflat si noi orarul 1 zi avem 5 ore si cand se va introduce lectura va mai fi o zi cu 5 ore plus alte zile cu pregatire.Nu cumparam decat 3 culegeri plus engleza si religie.In rest nimic la fondul clasei,doar fondul scoli dar eu am doi in scoala platesc mai putin(cate 15lei/sem fata de 25lei)Speram si noi sa facem fata extra scolar ca am luat c-am multe:Engleza,Franceza,Sah,Informatica si Orientare Turistica.....deci vom vedea
iata si o poza cu cei doi scolarei ai mei:
https://picasaweb.google.com/109430854262834283489/DropBox#5652286702309286514
happiness spune:
Noi am avut doar mate, romana si engleza deocamdata, iar sedinta e abia vineri.Inca nu si-a intrat in ritm, s-a plans ca are tema de copiat un text, desi a fost in final o pagina doar de caiet, scrisa in maxim 15 minute.Se vede din nou ca am lasat-o prea libera in timpul vacantei de vara, s-a dezobisnuit total de scris, dar asta e, incetul cu incetul ne reobisnuim cu scoala.Extrascolare avem engleza si dansul, am fi vrut si pictura dar sa vedem cum ne descurcam cu timpul...Si vreau si eu sa ii ramana timp de joaca, de citit, de stat efectiv degeaba...
anya spune:
La noi ora de lectura e una din orele de romana - nu una in plus- si pana nu se lamureste invatatoarea care e programa pt ora asta vor face romana obisnuita.
loryi1974 spune:
Nu au inca metodologia pentru lectura si,ca si anya, face ora normala de romana.
Spre deosebire de anul trecut, mai putine culegeri de cumparat, doar caietele speciale, mate2000 si ceva asemanator la romana.
De ieri, in forta :poezii de invatat, de copiat , de raspuns la intrebari, de scos ortograme si de explicat folosirea lor, exercitii multe la mate.
Nu pare sa aiba o ruptura intre ani din cauza vacantei, dimpotriva parca i s-au sedimentat cunostintele.
Sabina spune:
asa a avut si sofia teme marti spre miercuri, poezie pe dinafara, ortograme, 3 exercitii simple la mate insa, dar miercuri doamna lor a lipsit si a fost libera pt azi.
Sper ca e ok doamna.
noi raportam insa alt gen de victorie, a mers juma de drum singura(dar urmarita de sotu, LOL,) si am constatat ca stie sa o ia pe aleea buna, nu printre masini (Anya, noi venim dinpre metrou, nu dinspre parc). Noi cand o duceam o luam pe unde se nimerea.
Nici Sofia nu a resimtit cu greutate temele, (nu ma refer aici la chef ), ea toata vara a scris povesti samd.
Cum mi-am alaptat copiii
anya spune:
Noi stam pe Iancului si incercam sa ne hotaram daca sa-l lasam sa vina singur de la scoala. Ar avea de trecut intersectia mare - care e semaforizata - si apoi de mers cam o statie de tramvai pe Iancului. Problema principala sunt stradutele mici de pe care tasnesc masini.
Lectiile le-a facut cu usurinta. I-a atentionat invatatoarea ca le va da autodictare din imn - o strofa la alegere si era foarte incantat ca stie mai multe. Ba chiar mi-a cantat si dupa ce a plecat din camera a continuat sa ingane cel mic imnul - sa ma tina astia in picioare si alta nu . Culmea e ca s-a invatat sa retina ortogramele din poezii si imi spunea dupa cuvatul in cauza "cu liniuta". Oare scrie strofa cu Traian sau face vre-o versiune proprie?
Astazi il duc la o prima ora de baschet si maine la ora de mate pt Arhimede. Testam cursuri noi sa vedem cum ni se potrivesc.
Sabina spune:
noua avrig ni se pare cel mai greu de trecut...e semafor, insa e o bulibaseala mare de tot acolo :(
Cum mi-am alaptat copiii