despre sangerarile anale..
am pus intrebarea asa,la subiect ca poate nu vrea cineva sa citeasca despre asta si sa stie despre ce este vorba avand in vedere ca voi da detalii ..de ceva timp ma confrunt cu hemoroizi si fisuri anale,cred ca hemoroizii sunt interni pr ca dr. ginecolog mi-a zis ca nu am dar eu de fiecare data cand ies afara imi iese si bucatele acelea de carne,problema ca din cauza constipatiei cred ,am fisuri anale si sangerez de fiecare data,cand ies cu scaunul imi curg si pic de sange...intrebarea care ma macina e: atuci cand termin de facut nu mai curge sange,unde se duce sangele ala?cum se opreste asa dintr-o data?se poate duce in int.?poate ca e aberant ceea ce intreb dar vreau sa stiu..am intrebat in ideea in care cineva s-a confruntat cu asta si a mers la dr sa-mi dea detalii,o explicatie ...multumesc
Raspunsuri
JuliaSM spune:
Eu am avut in tinerete probleme cu hemoroizii,mai ales cand mi-am schimbat stilul de viata,de la sedentar la foarte activ,culmea e ca dupa ce am nascut vaginal 3 copii nu am avut niciodata probleme!
A fost urata de tot perioada respectiva,cu hemoroizi interni si externi,sa fiu sincera,nici nu mai stiu ce m-a ajutat din multele medicamente pe care le-am servit atunci(in speta supozitoare,geluri si creme anale,plus bai de sezut cu diverse ceaiuri).
Sangerarea de la hemoroizi are loc mai ales atunci cand se produce defecatia si bucatelele acelea de carne sunt iritate atat de materia fecala care trece prin/printre ei,insa e de vina si constipatia si fortarea zonei prin scremut.
Tu iei ceva tratament pentru hemoroizi?
oanap85 spune:
nu Julia,.mai folosesc supozitor carpicon si rezolv problema pe moment si ma mai dau cu crema hermozom dar degeaba..atat
XIO spune:
Hemoroizii sunt niste vene dilatate, deci e ca si cum te-ai taia. angereaza, iar dupa ce se inchide sangele circula in continuare normal.
Fisura este ca si o rana, daca o bazai sangereaza si cand o lasi in pace se opreste.
**Fur is for petting***
http://www.facebook.com/#!/adoptiicaini
www.adoptiipisici.ro
hannen spune:
Sfatul meu,lasa parerile oamenilor obisnuiti de pe net si da fuga la o colonoscopie!
Nu stii niciodata adevaratele cauze (care uneori pot fi chiar grave)fara un consult medical.
Multa sanatate!
Whatever happens don`t let go of my hand!
Acum am un inger pazitor,cel mai frumos si bun inger din lume!MAMA!Te voi iubi etern!
Burtocika spune:
Sangele ala se duce asa cum ti-a explicat XIO, se inchide vena si nu mai curge. Nu ai hemoragie interrna, daca de asta te temeai.
Ce te sfatuiesc eu este sa te duci la doctor si sa-ti faci neaparat o colonoscopie, pt ca hemoroizii atat de frecventi si sangerarea lor poate masca o problema mai grava, respectiv un cancer la colon. Depistat la timp, cancerul de colon este 100 % vindecabil, dar daca amani aceasta analiza din teama, e nasol.
Daca te sperie analiza, care am inteles ca este foarte dureroasa (de spaima ei, mama mea a ajuns direct la metastaza fara sa stie nimic), cauta un cabinet particular (sau poate chiar la stat sa gasesti) unde se face cu ANESTEZIE !!! Nu simti nimic si chiar daca te costa cateva milioane bune, macar stai linistita !
Sotul meu a facut chiar anul asta, la Medlife, din acelasi motiv ca si tine, si a fost totul ok. A primit si un tratament pt hemoroizi, dar esential este regimul alimentar - evitarea constipatiei si a mancarurilor iuti.
oanap85 spune:
va multumesc,m-ati ajutat f mult cu rasp,da de asta ma temeamvoi merge sa fac o colonoscopie dei nu stiu daca tratamentul il voi putea urma..eu alapteaz si nu vreau sa intrerup deloc ,,cumnata-mea spunea ca s-a operat de hemoroizi si nu are voie 5 zile sa alapteze eu nu vreau sa intrerup asa mult..sincer imi e cam frica ,eu sufar cu asta cam de ~5ani ,de la prima sarcina si nu am fost niciodata la un consult decat asa ce-mi dadea medicul ginecolog...
hannen spune:
oana,tu asculta ce zicem noi (si eu si burtocika) ca nu zicem de rau!Stim noi de ce vorbim!
Mergi fara teama si asta cit mai repede.Nu te ingrijora de alaptat,pina la urma viata ta este mai importanta !Copilul creste cu siguranta si cu lapte praf,insa creste mai greu singur!Doamne fereste!
Stiu ca suna groaznic,dar crede-ma,chiar e!Nu trebuie ignorata absolut nicio problema de sanatate.Lasam rusinea si teama la o parte cind este vorba de viata noastra!Paza buna ,trece primejdia rea!
Multa sanatate si sa te intorci cu vesti bune!
Whatever happens don`t let go of my hand!
Acum am un inger pazitor,cel mai frumos si bun inger din lume!MAMA!Te voi iubi etern!
oanap85 spune:
multumesc,voi merge ..dar spuneti-mi ce fac acolo mai exact?as vrea sa fiu pregatita dinainte...
Burtocika spune:
Dupa cum iti spuneam, sotul si-a facut la Medlife, l-a costat cam 5-6 milioane, depinde daca ai card la ei sau nu. El a solicitat in mod express cu sedare profunda, pt ca ii era foarte frica.
Ca si pregatire ti se da o solutie cam scarboasa pe care trebuie s-o bei cu o seara inainte intr-o anumita concentratie si dupa anumite reguli, sa nu mai mananci cu o zi inainte nimic solid (ai niste instructiuni pe solutia respectiva).
In ziua analizei te pregateste asistenta, nu e nimic special sau dureros, dureaza cam o ora cu tot cu investigatia propriu-zisa; te adoarme si, culcata pe o parte, se introduce un tub cu o camera; mai multe detalii nu stiu, ca stotul meu a dormit bustean cele 10 minute si n-a simtit nimic.
Cu alaptatul, mulge-te si lasa-i lui bebe cateva portii zdravene de lapte, ca sa fii pregatita in caz de ceva.
Daca totul e in regula si sunt doar hemoroizii, nu e urgenta operatia, iar tratamentul este local, s-ar putea sa nu ai probleme cu alaptarea.
Mai departe, vazand si facand, important este sa stai linistita ca esti sanatoasa !
Nu amana, in caza de Doamne fereste, orice zi conteaza !!!
Irina (2006) si 34+ cu
www.goblenpartner.webs.com" target="_blank">mai coase cineva goblen ?
www.dealemele.webs.com" target="_blank">cartile copilariei mele