despre sangerarile anale..

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns oanap85 spune:

m-am ingrozit ce-am vazut..ma gandesc daca nu e nimic grav pot alapta in continuare ,dar macar sa vad ce am..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns VIOIKA76 spune:

Buna!
Eu am facut aceasta procedura la spitalul Colentina tot din cauza unor hemoroizi capatati la nastere,si din cauza constipatiei.
Procedura nu a fost dureroasa ,am facut-o fara anestezie(nu stiam ca se face si cu anestezie),mi-au facut ceva pe vena (ceva de calmare cred) mie mi-a fost foarte frica dar durere nu am simtit.
Eu ma-m gandit sa o fac deoarece tatal meu a murit de cancer.
Dute si o faci si scapi de grija nu e chiar asa groaznica si dureaza putin.
La mine totul a fost in regula si ca tratament mi s-a spus sa schimb ceva in alimentatie,cat mai mult fibre,fructe.
De ceva vreme maninc dimineata numai fructe pana la ora 12.00 +multe salate la celelalte mese si am scapat de constipatie si nu mai am probleme cu hemoroizii,nu ma mai deranjeaza deloc.Inainte si eu sangeram cateodata.
Sunt sigura ca si la tine va fi aceasi recomandare:fibre cat mai multe.
Sanatate multa!

Vio mamica, de Ana(13.12.2003) si Dragos(22.12.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marilena12 spune:

Pentru confortul local, la hemoroizi nu este indicat spalatul cu apa calda dupa scaun, ci cu apa rece (strict pe zona anusului). In scurta vreme nu veti mai avea nici dureri, nici inflamatii. In alimentatie, rezultate bune are kefirul din lapte (kefir pregatit in casa) si fulgii de ovaz consumati zilnic. Fisura anala nu se vindeca definitiv pana nu se combate constipatia. Sanatate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nemora spune:

burtocika, frumoasa incurajare, ce sa zic!

oana, calmeaza-te si ia-o incet. lucrurile astea sunt normale, foarte multa lume are hemoroizi.
in primul rand intereseaza-te de un medic bun cu care sa discuti normal. in al doilea rand apuca-te sa combati cauzele:
-combate constipatia; mananca multe fructe, bea ceai si lichide, redu alimentele care constipa (paine, paste, branza, lapte; broccoli are la fel de mult calciu ca si laptele, poti manca iaurt si daca il faci tu din lapte nefiert e si mai bine); suc de fructe si legume zilnic;
-mergi la un homeopat, daca vrei iti recomand pe cineva;
-comanda-ti crema de pe tratament-hemoroizi punct com, este exceptionala; nu stiu daca avand fisuri anale e ok sa faci un taratament cu ultraproct crema si supozitoare, dar io zic ca e ok; carpiconul din ce mi-au zis prietenele nu prea ajuta;
-dupa ce ai scaun spala bine zona cu ceva neutru si unge introducand de mai multe ori usor degetul in anus, si apoi incearca sa bagi si hemoroizii inauntru;
-fa gimnastica vaginala si anala; imaparte imaginar vaginul in 3 pe lungime si incearca sa contracti fiecare zona; contractiile sa fie si ritmice si mai lungi; la 4 cm de anus in interior este al doilea sfincter, incearca sa-l contracti (incet daca imaginezi zona, vei reusi); fa gimnastica cat de des poti, in timp ce alaptezi, etc;
-evita statul in fund;
-daca ai putea sa ai scaun in pozitie fiziologica (ciucita adica) ar fi minunat, pozitia pe wc este total nenaturala; daca ti-e jena sa faci pe un ziar sau in lighean, macar pune un inaltator sub picioare cand stai pe wc (sa aiba macar 30 cm, si gheia o pauzaste-te);
-fa miscare. ia-ti un stepper, e ieftin, si fa 10 min dimineata, 10 min seara; mers pe jos, role, abdomene usoare, ce poti tu;
-colonoscopia cata vreme esti o persoana echilibrata, ai incredere in medic, te poti relaxa, nu nu faci isterica la orice, e ok. daca crezi ca nu rezisti, din cate stiu eu alaptarea poate continua in urma anesteziei generale (ca doar si copiii mici pot fi anesteziati);
ideea e insa sa incerci sa vindeci din interior, sa te relaxezi, sa privesti partea pozitiva a lucrurilor, si sa nu mai strangi fundul in fata vietii.

sanatate!

ps.recomandarea senina de a-i da copilului lapte praf sa n-o iei in calcul. chiar nu e nevoie. felicitari ca alaptezi!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Burtocika spune:

Citat:
citat din mesajul lui nemora

burtocika, frumoasa incurajare, ce sa zic!

oana, calmeaza-te si ia-o incet. lucrurile astea sunt normale, foarte multa lume are hemoroizi.

Nu am scris ce am scris ca o incurajare (desi nu stiu exact la ce parte te referi), ci ca un semnal de alarma. Nu este normal sa sangerezi la fiecare scaun, mi se pare un pic imoral sa-i spui ca e normal sa ai hemoroizi si sa sangereze si sa stea linistita !!! Din pacate la subiectul asta chiar stiu ce spun, din experienta familiei mele si a prietenilor (cel putin 2, unul singur cu happy-end), si nu-i doresc nimanui sa treaca prin asta ...

Cancerul de colon e o boala foarte perfida, care nu da semne in marea majoritate a cazurilor, simptomele sunt mascate de constipatie si (ocazional) sangerari. Singura metoda prin care poate fi depistat LA TIMP si TRATAT este colonoscopia. Pe care multi ezita sa o faca din cauza disconfortului, rusinii sau neglijentei, ca "lasa, ca e normal, toate femeile au hemoroizi".

Nu se face anestezie generala (asa ca la o operatie), etse doar o sedare de 10-15 minute, care nu stiu ce efect are asupra alaptarii, dar presupun ca medicul ii va da toate detaliile.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Mergi la medic si fa un control!

Incearca sa evitzi constipatzia(consuma alimente cu multa fibra,iaurt,prune uscate)si evita folosirea supozitoarelor!

Problema trebuie tratata ca nu trece de la sine,iar in cazul tau sunt totusi 5 ani de cind te confruntzi cu problema!

Hemoroizii sunt indepartatzi in timpul controlului(cel putzin mie asa mi-a explicat medicul ),mie nu mi-a facut sub anestezie ,stiu ca sub anestezie se face controlul intestinului gros!Cred ca asa se numeste colonoscopie ,uite ca nu stiu exact!

Daca e si fisura anala,aceasta se poate vindeca dupa indepartarea hemoroizilor sau se opereaza!

Important e sa mergi la doctor,sa vezi ce spune medicul si nu cei de pe forum!

Dana

www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

In functie de cum arata sangele iti poti da seama daca este de la hemoroizi sau nu.
In cazul unui pacient tanaar, cunoscut cu hemoroizi si fara istoric familial de cancer de colon, se recurge la rectoscopie, nu se intervine cu colonoscopie.
Si da, cand ai hemoroizi e normal ca exista perioade de acutizari cu sangerare zilnica.
A, ca vrei tu sa iti faci colono e perfect ok, o platesti si ti se face, dar nu este investigatie de electie in cazul unui pacient cu hemoroizi.

Colonoscopia se poate face cu sau fara anestezia, iar anestezia se da pe vena.
Operatia de hemorizi cea mai buna este cea clasica , nu cea "cu laser" care se face pe la cabinetele private.
Pt. fisura anala exista un intreg protocol de tratament a carei ultima solutie este interventia chirurgicala.

**Fur is for petting***
http://www.facebook.com/#!/adoptiicaini
www.adoptiipisici.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Da asa este cum spune Xio!

Rectoscopia se face fara anestezie,colonoscopia cu anestezie!
Insa colonoscopia nu e obligatorie pentru a vedea daca sint hemoroizi si /fisura!

www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Burtocika spune:

Ei, uite ca eu nu stiam ca exista si rectoscopie ... Nu stiam decat de tuseul rectal si de colonoscopie ...

Deci, concluzia: mergi la medic si el iti va indica un tratament sau investigatii suplimentare !

Mergi la inceput