Clasa a IIa (2011/2012)
Raspunsuri - Pagina 8
ingridnen spune:
eu sant iar ramasa in urma cu noutatile de la voi aflu de concursuri. Copilul nu mi-a spus nimic, si nici doamna invatatoare sau pedagoga de la after-ul scolii.
Bine, recunosc ca nu ma pasioneaza subiectul, dar puteam macar sa aflu si eu...
La romana a avut poezia cu toamna de O.Goga,la mate adunari si scaderi... teme moderat, nici prea multe, nici prea putine. Mai lucram in week-end suplimentar.
Ingrid si Cristi 8 ani
michelle-usa spune:
pt ca citeste mult si le termina repede i-am luat saptamana trecuta
Jules Verne, cartea aia cu 20,000 leghe de sub mari...e destul de groasa, dar sper sa aiba rabdare sa o termine.
Ieri m-a sunat doamna ca s-a impins cu un alt baiat si azi sunt amindoi pedepsiti....
eu chestiile astea usoare le consider inevitabile pt baieti.sigur ca se imping, se mai iau la hartza...
au destul de multe teste si mai ales la scriere, gramatica, vocabular... au niste povesti fantasy foarte grele.
la matematica e singurul care a terminat testele de tabla inmultirii si pt clasa a 3-a.
saptamana asta termina trimestrul 1. primesc raport cardul luni.
michelle
nma spune:
Ii place si lui Alex sa citeasca. Acum ma bate la cap sa ii iau "jurnalul unui vampir" .
Taisia al meu a inceput sa citeasca dupa ce a primit Jurnalul unui pusti. Au fost primele lui carti, i-au palcut mult. Acum il las pe el sa isi aleaga cartile din librarie (eu am grija sa il ghidez usor ).
Invatatoarea i-a inscris la biblioteca si fiecare a primit cate o carticica.
michelle noi nu suntem asa de avansati la matematica. Felicitari puiului !
Tot incerc sa il invat sa isi verifice lucrarea/tema dar progresam cu pasi marinti .
La romana maine trece la poezia "Toamna".
La concursul Smart nu mergem. A fost sambata la euclid, mai are parca joi euroscolarul. Mi se par prea multe concursuri. In octombrie a fost la evaluare in educatie romana si mate.
Poze in concurs www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Vara%202011%20amintiri%20de%20vacanta&page=20" target="_blank">nm1 si nm1
taisia spune:
Nma, avem Jurnalul unui pusti, asta citim acum. Dar numai daca-l pun eu sa citeasca. N-ar lua el singur cartea pentru nimic in lume.
Michelle sunteti foarte avansati la matematica fata de ce se face aici. Cat despre impins, cred ca toti baietii fac d-astea.
Apropo, copiii vostri dau dictari, lucrari, teste la clasa? Adi cred ca n-a dat 3 lucrari d cand a inceput anul
mamica
ingridnen spune:
al meu citeste din proprie initiativa doar revistele cu Garfield
Ingrid si Cristi 8 ani
nma spune:
Taisia, eu i-am promis ca ii voi cumpara orice carte din librarie daca termina cele 3 volume de la Jurnalui unui pusti. L-am dus (intamplator ) intr-o librarie bine aprovizionata, cu canapele unde poti sa rasfoiesti o carte. A fost incantat de propunere, a pus ochii pe o carte si ....ca sa o cumparam a trebuit sa termine ce avea de citit acasa. Poate are efect si la voi.
Dictari si teste al meu primeste aproape zilnic. Sunt zile cand vine si cu 3 note. Doamna puncteaza tot si apoi face o medie pt nota din carnet.
Poze in concurs www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Vara%202011%20amintiri%20de%20vacanta&page=20" target="_blank">nm1 si nm1
sunnyday07 spune:
Pe fata mea a apucat-o cititul de vreo luna de zile de cand a inceput sa citeasca cursiv (pana acum ii era cam greu sa citeasca si sa si priceapa in acelasi timp ). Acum insa a trecut in extrema cealalta, nu vrea sa se culce seara pana nu citeste din mai multe carti, si-a luat o carte de la biblioteca de la scoala si vreo cateva zile a dat rasol la lectii (la afterschool) ca sa aibe timp sa citeasca (ieri a marturisit si a adus si cartea acasa).
Revista cu Garfield ii place si ei foarte mult, a inceput sa manance si lasagnia de cand cu Garfield.
La mate stau de multa vreme la adunarea si scaderea pana la 30.
Teme nu mai au asa multe ca la inceput si le termina destul de repede.
N-a fost la niciun concurs pentru ca toate pana acum au fost in weekend si nu vrea sa piarda din timpul de joaca.
Urmeaza Arhimede parca, dar doamna le-a spus ca este cel mai dificil concurs, m-am uitat si eu pe niste subiecte de anul trecut si asa este. Cred ca il sarim si pe asta si o sa mergem in primavara la Cangur si ce-o mai fi atunci.
michelle-usa spune:
William e interesat de istorie.
Citeste din atlase cu istoria imperiului roman(favoritul lui)...grec...etc.
mai rau e ca ma pune in dificultate si treb sa citesc pe ascus sa-mi amintesc de razboaie, de cine cu cine s-a batut si cine a castigat.
ieri ma intreba din nou de al 2-lea razboi mondial cine cu cine era aliat si alte detalii. mai ales ca i-am spus ca strabunicul lui a murit in razboi ...sa-i spun unde a murit si cu cine s-a batut atunci(am niste poze cu el in razboi).
dar sunt chestii care nu am de unde sa le stiu si treb sa inventez... dar treb sa tin minte ce inventez ca daca ma intreaba iar peste un timp sa am acelasi raspuns.
am o carte de istorie dar e de liceu...prea grea si prea mult de citit...dar pe asta i-o pun in brate si ii spun ca raspunsurile sunt acolo, el treb sa le caute. asa ii mai potolesc o vreme intrebarile...
michelle
michelle-usa spune:
astazi de dimineatza imi spune:mami hai sa repetam inmultirea cu 9 sa o bag in cap!D]
michelle
nma spune:
Sunnyday noi la mate am trecut la adunari si caderi pana la 100.
Arhimede stiu si eu ca e greu. saptamana viitoare parca e smart si e mai usor.
Michelle tare avansati sunteti. A invatat usor tabla inmultirii? Alex se descurca binisor pana la 5, a invatat in joaca. Banuiesc ca mai spre vara o sa o faca la scoala.