Clasa a IIa (2011/2012)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cristinamh spune:

noi am apucat sa dam testul la romana, pe cel de mate nu, ca fetita doamnei e prin spital... si dansa cu ea... sa speram ca se reface repede. le vom primi "sigilate" acasa, pe doamna o amuza, voia sa vada daca au rabdare piticii sa nu le deschida pana nu ni le dau...

si apropo de culegeri, la romana lucreaza pe aramis, jocul cuvintelor, iar la mate pe una din cele de la paralela 45. acasa lucram pe celelalte, tot de la paralela, de romana si de mate.
in rest nu avem caiete speciale, nici altceva.

aaa, si am avut primul proiect la cunoasterea mediului, sa cautam ilustrate cu peisaje de munte. i-am "predat" prima lectie de word, cu redimensionat poze, adaugat comentarii. nu de alta, dar pe google s/a descurcat singur, doar i-am aratat cum sa aleaga pozele mai mari, cu rezolutie ok, si sa le salveze ordonat in pc, in folder cu numele proiectului... doamna a zis ca avem voie, si incerc sa incep cu dreptul realizarea "referatelor" pe pc. sper sa reusesc sa nu-l las niciodata sa le caute de/a gata...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana d spune:

Am si eu fetita in cl-2-a in Bucuresti/Titan (Buna Cristina).
Si noi am dat testele tot asemenatoare cu modelele de la minister si au luat note mari si foarte mari. Fiemea a luat FB la ambele si cei care au gresit au gresit numai din neatentie, si eu aveam emotii...
Si pe mine ma cam deranjeaza multitudinea de carti pe care lucram si chiar si calitatea lor. Ieri am gasit o greseala...
Cand ne apucam de teme niciodata nu suntem siguri ca am nimerit cartea corecta. Anul trecut si noi am lucrat dupa Mate 2000 si celelalte erau de la edituri mai cunoscute nu ca porcaria asta de ELICART...
In rest sunt foarte multumita de scoala si mai ales de invatatoare, e o draguta si talentata si calda. La inceput ma gandeam ca noua ni s-ar potrivi una din aia gen zbir, care tipa si face armata, dar pana la urma s-a imblanzit si fiemea si s-a atasat foarte mult de doamna.
Lectii avem exact atat cat cred eu ca ne trebuie, 2-4 exercitii la mate + 2-3 intrebari la romana= maxim o ora de studiu. Mai avem doua caiete de lucru suplimentar din care trebuie sa lucram cat vrem si cat putem si sa le prezentam la sfarsitul saptamanii doamnei.
Peste doua sapt mergem in excursie la Sinaia (castel, muzeu cinegetic). Au fost si anul trecut in una sau doua excursii si ambele au fost fara incidente si cu super distractie. Eu am toata admiratia pt doamnele care isi iau o asemenea responsabilitate sa plece cu 25 de copii asa pe coclauri... sunt atat de galagiosi si greu de controlat, cand se vad intr-o poiana zburda ca mieii primavara, sunt de nestapanit.

Fetele mele

Iremediabil indragostita de CANADA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Diana9703 spune:

Am si eu fetita in clasa a 2a si am o intrebare pentru voi: este obligatoriu pentru copilul de clasa a 2a sa scrie cu stiloul cu penita sau poate folosi si stilou cu bila?
Ea scrie frumos cu cel cu bila dar foarte labartat cu cel cu penita. Am intrebat invatatoarea daca e ok sa scrie cu cel cu bila si mi-a spus: exclus! Pana intr-a 4a scriu cu penita!!
Exista undeva scris ca asa e? Vreo lege? Sunt tare curioasa.

As prefera sa scrie frumos si ordonat decat oribil din cauza penitei!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristinamh spune:

diana nu e nicio lege... doar ca e vechea poveste cu "bila", e mult mai usor, aluneca, si nu necesita la fel de multa coordonare.

acum ce sa zic, nici sa va certati cu doamna aiurea nu e o solutie...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ligeea spune:

Constat ca fi-miu are cel mai multe teme
avem
-mate 2000, o culegere , inca o culegere si Euclid
-romana , o caret greoaie,,comunicare de Elena Nica si inca o carte Tainele textelor literare .

Mi se pare foarte greu la romana .Cartea de comunicare pune mare accent pe studiul ortografiei -invata cum se foloseste punctul, virgula(cu reguli precise ) etc.

Adica
-Ionut , inchide usa ! e un indemn , o porunca sau o rugaminte ?
-La multi ani, bunico !asta e o urare ,
-Vai, ce cald e ! e o mirare
...si tot asa .

Textele pe care le citeste mi se par greoaie si pline de arhaisme si imprumuturi lexicale-imi ia jumatate de ora sa ii explic ce inseamna ,,borangic" ,,covata",
Problemele de semantica sunt dificile-sinonim la ,,intelept" .

,,greutate " .Plus de facut propozitii cu omonime de genul ,,lac" , ,,a arde" , etc .

Eu eram foarte buna la romana in liceu , am uitat mult si m-am apucat de studiat nu ca sa stiu ce inseamna dar ca sa ii pot explica lui la nivel de clasa a II-.

La mate facem execrcitii de genul
marim suma a doua numere date cu cel mai mic numar impar de doua cifre rezultatul obtinut se micsoreaza cu succsesorul numarului 15 , care ste rezultatul?
sau sa gasim toate numerele naturale de forma ab care indeplinesc niste conditii...

La mate e mai Ok dar la romana este mult prea teoretic totul , ce naiba copiii astia au invatat sa scrie de 1 an si le predam si semantica ?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sunnyday07 spune:

Ligeea, si noi raportam foarte multe teme.

"Ionut, inchide usa!" - mie imi suna a porunca, daca ar fi Ana si nu Ionut si as spune-o eu sigur ar fi porunca

Eu am observat ca multe teme sunt pentru rezolvat cu parintii, adica nu prea pot fi rezolvate de catre copii singuri acasa.
Nu prea imi place ideea, o sa vad ce parere au ceilalti parinti la sedinta.
Mai ales la mate, au ca tema probleme dificile (pe care si eu ma gandesc cum sa le rezolv pe intelesul unui copil de clasa a II-a)si apoi nici macar nu sunt discutate in clasa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns michelle-usa spune:

la noi a mai adaugat o pagina de mate la teme...dar oricum tot putine sunt ca le termina intr-o zi pe toate din toata saptamana.

saptmana asta e cu Halloweenul...sarbatoare care pur si simplu pe mine ma dezgusta.
Au avut un fel de Harvest carnaval si vinerea dupa scoala am revenit cu costumatie.
William a avut costum de cowboy...tot cel de anul trecut...insa nu a vrut sa-l poarte de loc, ca nu era infricosator...asa ca am plecat de acasa cu el necostumat...
Pana la urma a luat de la o prietena o masca de Anakin-din Star Wars.

eu initial am crezut ca Harvest carnaval e diferit de Halloween... big mistake.
Aveau scary house...si multi copii erau cu costume oribile, deci tot tacamul ....
adica, chiar oribile: topor infipt in cap,haine insingerate, machaje de vampir si zombie...
nu stiu cum pt unii parinti poate sa fie fun sa-si vada copilul cu topor in cap si sange pe fatza?!
e pt prima si ultima data cand merg la asa ceva. Abia astept sa treaca sarbatoarea asta!

saptamana trecuta a venit acasa cu un tricou imprumutat de la scoala.in pauza cand se juca footbal a cazut pe iarba si s-a murdarit de noroi. ca sa nu-l lase asa murdar inca 3 ore, i-a dat cu imprumut un tricou.
am fost surprinsa placut de aceasta grija. mi-a spus ca au la birouri haine de toate marimile si cand se murdareste cineva le da cu imprumut....azi cand l-am returnat le-am multumit pt atentia acordata din partea mea.

saptamana asta are iar un test mare la citire si scriere. data trecuta a luat 86% ca nu a stiut sa scrie data corect cu virgula...sunt curioasa acum cu ce mai vine. rezultatul lui a fost f bun....(eu fiind voluntar la clasa am vazut rezultatele la toti. doar vreo 4 au avut rez mai bun ca al lui).
oricum pe mine personal notele, calificativele ma intereseaza mai putin...conteaza sa ii faca placere sa invetze si sa nu fie plictisit la ore...si sa stiu la ce are probleme sa nu treaca peste ele.

la time test la matematica e singurul care a ajuns la tabla inmultirii cu 6 (nivel de clasa a 3-a)...nu poate sa treaca de ea ca are 60 de operatii in 3 min.
o sa incerc sa-i printuiesc eu cu 64 si daca acasa le trece in 2.5 min o sa le treaca si la scoala. bine macar ca ii place sa practice...
in weekendul asta a facut 2 comentarii sau cum se numesc...unul despre planete si altul despre vulturi.azi le-a luat sa le citeasca in clasa la copii. nu la pus nimeni, el a avut ideea....ca sa-si mai ocupe timpul liber.
pt viitor vrea sa faca despre serpi (ce sa-i faci, e baiat!)

in urma cu vreo 2 saptamani ne-a intrat in casa o sopirlitza mica , un pui. abia l-am prins(din pacate i-am rupt coada), l-am pus in borcan si l-am pastrat pt el cand vine de la scoala sa se joace...a mai chemat si fetiza lui vecina si s-au jucat amandoi cu sopirlitza.

ea nu vroia sa puna mana pe ea decat dupa ce i-am dat manusi de unica folosintza...dar al meu a tot invirtit-o si sucit-o ii intrase pe sub maieu si nu o putea scoate.
pana la urma a scapat sopirlitza cu viatza si i-au dat drumu prin curte, prin tufe...sa plece la mama ei.

cam atit cu noi...ce fac scolareii vostrii

michelle

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nma spune:

salutare
Greu am mai gasit subiectul . Eu va citesc din umbra, nu prea apuc sa scriu.
michelle si noi am gasit o salamandra in curte. tare s-au mai bucurat copiii.
Observ ca nu suntem singurii cu foarte multe teme. Pustiu meu greu tine pasul. E prea obosit iar la sedinte mamicile vor mai mult .

Am un copil energic, istet dar tare neatent. Nu stiu cum sa il fac sa nu se mai grabeasca la teme, sa isi verifice ce a lucrat, etc. Sambata de ex a fost la concurs, a iesit primul din sala 9dupa 30 de min). A facut toate probeleme in graba, nu a verificat si acum e dezamagit de rezultat (76pct). Nu i s-a parut foarte greu si se astepta la o nota mare. Ce e de facut?

Poze in concurs www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Vara%202011%20amintiri%20de%20vacanta&page=20" target="_blank">nm1 si nm1

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns michelle-usa spune:

saptamana trecuta iar a avut un test mare la citire, gramatica... a fost un test la care au lucrat o saptmana.
de data asta a ascultat de ce i-am spus si a verificat inainte de a da lucrarea. astfel a luat 97% (al 2-lea scor din clasa).

si la el e problema asta...de fapt cred ca toti o au...se grabesc si nu revizuiesc, dar am inceput de acasa, de la teme sa implementam ideea asta. astfel nu imi da tema facuta decat daca o revizuieste in fatza mea, TOATA.
A durat vreo 2 saptmani, zi de zi...dar vad ca treptat ii intra in obisnuintza.

In rest citeste si citeste...f multe carti.
are niste volume de aventuri si nu se mai satura de ele. Ieri a citit 2 intr-o zi, sunt micutze dar au capitole si nu sunt chiar usoare. Insa, i-am spus ca noi (eu si tati) cand eram ca el le citeam de 2-3 ori...i-am spus asa ca sa le inteleaga bine ce citeste (la scoala da test din ele) si sa nu le termine prea repede.

michelle

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns taisia spune:

Eu trebuie sa-l alerg sa citeasca ceva .Nu mai stiu ce carti sa-i mai cumpar sa-l vad ca-l atrag si vrea sa le citeasca.

La matematica sunt la adunari si scaderi cu trecere peste ordin pana la 30. La romana a venit ieri cu o fisa cu un text din Cartarescu, sa-l imparta in fragmente, sa extraga ideile principale, sa-l povesteasca plus ceva sarcini mai micute. In manual au ajuns la Amintiri din copilarie.

Saptamana viitoare merge la Smart. Deocamdata e singurul concurs de care ne-a spus doamna.

mamica

Mergi la inceput