Clasa a IIa (2011/2012)
Raspunsuri - Pagina 10
michelle-usa spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ingridnen raman cu gura cascata de ce citesc de la michelle inseamna ca noi santem ramasi rau de tot in urma. Da' nici cu nepotul meu din Germania nu-mi e rusine la ei in clasele 1-4 programa era mult mai lejera decat in Romania. S-a dat si la noi un test la mate si o evaluare sumativa la romana. Inca nu stiu rezultatele. Ne "laudam" cu un insuficient la engleza pt. ca a copiat la lucrare din propriul caiet. Copilul nici nu-si dadea seama ca face ceva rau, imi spunea ca "am copiat dupa mine" Am avut sedinta miercuri si ni s-a spus ca din sem.2 vor scrie pe caiete dictando. S-a mai discutat despre serbarea de Craciun si alte cele.... Pupam scolarii Ingrid si Cristi 8 ani |
copiii sunt f. inventivi, stim bine asta.
si al meu a copiat la scoala la testul de tabla inmultirii cu 8 (60 exercitii in 3 min).e greu, il inteleg ,ca chiar daca le stie sa le scrie asa de repede.
l-am intrebat de ce a facut asta si mi-a spus ca vroia sa treaca sigur, sa nu mai stea inca o saptamana la astea cu 8.
desigur si-a luat "morala "cuvenita si acasa a dat testul din nou si l-a trecut.
i-am spus ca asta inseamna furt, neincredere in el, neincredere in Dumnezeu...etc...etc.
A promis solemn ca nu mai face.
michelle
cristinamh spune:
ingriden, noi am trecut la dictando, dar am luat pe comanda caiete junior, cu o linie subtire intermediara. chiar faine caietele, si parca nu e asa dura trecerea.
sunnyday07 spune:
A fost cineva la Cangur? Sunt raspunsurile pe undeva?
Fata mea s-a contrazis cu Doamna la vreo 2 intrebari si eu inclin sa-i dau dreptate fetii .
michelle-usa spune:
in sfirsit mai scrie cineva si la clasa a 2-a...
eu as mai fi scris despre scoala dar parca sunt singura pe aici.
imi pare rau ca nu te pot ajuta cu Cangurul.
michelle
nma spune:
Am ratat si noi inscrierea la concurs asa ca nu avem nici rezultatele.
Eu nu prea mai apuc sa intru pe DC. Am o perioada destul de plina.
Alex in schimb merge mult mai bine la scoala. Imi pare rau ca am schimbat asa de tarziu after-school-ul. In primul rand scrie mult mai frumos. Calificative, foarte rar mai primeste cate un B.
Nu vrea sa citeasca foarte mult dar citeste. Trebuie mereu sa ii cumpar carti noi, cu povesti curte si frumoase. Nici gand de "Fram, ursul polar" cum am incercat eu . Cica stie povestea, nu mai e nevoie sa citeasca; scrisul e mic, lectura multa .
Teme are in continuare multe dar s-a obisnuit si le face in cele trei ore de la after.
geniest spune:
Citat: |
citat din mesajul lui sunnyday07 A fost cineva la Cangur? Sunt raspunsurile pe undeva? Fata mea s-a contrazis cu Doamna la vreo 2 intrebari si eu inclin sa-i dau dreptate fetii . |
sunny spune care sunt intrebarile si ma uit sa vad ce a bifat fim'iu.
sunnyday07 spune:
Geniest, merci!
exercitiul 5: doamna a zis 9, fata mea 8 cu argumentul ca brotozaurul zice "cu cati copii ne jucam" si cel care e pe spinarea lui nu trebuie pus la socoteala.
exercitiul 11: doamna a zis D si fata mea C
Michelle, mai povesteste-ne cand ai timp. Eu nu prea scriu din lipsa cronica de timp liber, dar mai citesc din cand in cand. Si pentru mine e inteesant sa aflu si cum e scoala in alta zona a lumii.
geniest spune:
Al meu a pus asa:
exercitiul 5: 8 copii (cu argumentul ca cel de jos cu cartonasul rosu in mana nu este in joc, ci asteapta sa intre) - oricum este tare ambiguu excercitiul...
exercitiul 11: C (aici este sigur C - ca m-am pus si eu sa identific si chiar asa e )
Participati si la Nastasescu de romana, sambata viitoare ???
Eu zic ca piticii au dreptate din moment ce raspunsurile lor coincid....nu ???!!!
sunnyday07 spune:
Eu nici nu observasem cartonasul rosu
Nu cred ca mergem la Nastasescu. E in weekend sau in timpul saptamanii? Cand a fost parca Arhimede s-a straduit doamna s-o convinga sa mearga si ea n-a vrut pentru ca era sambata. A intrebat-o pe doamna "am timp sa merg la un film inainte?" si daca a auzit ca nu a zis "atunci eu nu merg!".
Asa ca mergem doar la concursurile din timpul saptamanii.
Mi-a cerut 20 lei sapamana asta care a trecut dar parca a zis ceva de un concurs de limba romana.
geniest spune:
Nastasescu la romana are loc sambata viitoare, pe 25 februarie si inscrierea costa 20 de lei, asa ca, fata ta cred ca deja s-a inscris