Ce sa facem oare??/
Raspunsuri - Pagina 3
myky791 spune:
buna ziua.
oana lex multa sanatate puiului, dup[a cum tiau zis si fetele in 2 sapt se pun epe picioare. lar ajuta mult si aerosolii.
la tn se face sigur bn pana plecati la mare. eu am alta problema si imi cer scuz eca o sa fiu putin offtopic dar e o situatie asemanatoare: noi plcam la mare vineri. dar cu sabia lui damocles deasupra capului... miercurea trecuta a venit o prietena la mine cu fetita de un an si 8 luni. joi iau aparut 2 bubite iar vineri sa umplut toata varsat de vant. acum ce sa zic sper ca piciul meu 1 an si 6 luni sa faca varsat de vant cand ne intoarcem de la mare adik vinerea cealalta. termenul de incubatie este de 2 sapt am inteels. nu vreau sa ma ma imbat cu apa rece si sa sper ca nu va face. au baut din acelasi biberon. cand nam fost atenta asta micu ia "furat" bibe fetitei si bea din el cand lam vazut eu. deci virusul cred ca la luat. ce sa zic si eu sunt suparata dar incerc sa plec cu sufletul deschis in concediu. voi ce parere aveti poate sa nu fac varsat de vant? ms
_
SOACRA CU DOUA NURORI
Laura25 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui myky791 buna ziua. oana lex multa sanatate puiului, dup[a cum tiau zis si fetele in 2 sapt se pun epe picioare. lar ajuta mult si aerosolii. la tn se face sigur bn pana plecati la mare. eu am alta problema si imi cer scuz eca o sa fiu putin offtopic dar e o situatie asemanatoare: noi plcam la mare vineri. dar cu sabia lui damocles deasupra capului... miercurea trecuta a venit o prietena la mine cu fetita de un an si 8 luni. joi iau aparut 2 bubite iar vineri sa umplut toata varsat de vant. acum ce sa zic sper ca piciul meu 1 an si 6 luni sa faca varsat de vant cand ne intoarcem de la mare adik vinerea cealalta. termenul de incubatie este de 2 sapt am inteels. nu vreau sa ma ma imbat cu apa rece si sa sper ca nu va face. au baut din acelasi biberon. cand nam fost atenta asta micu ia "furat" bibe fetitei si bea din el cand lam vazut eu. deci virusul cred ca la luat. ce sa zic si eu sunt suparata dar incerc sa plec cu sufletul deschis in concediu. voi ce parere aveti poate sa nu fac varsat de vant? ms _ SOACRA CU DOUA NURORI |
"Cea mai contagioasa perioada incepe cu 2-3 zile inainte de aparitia eruptiei veziculare si continua in timpul formarii veziculelor (care dureaza in general 4-5 zile) pana in momentul cand toate veziculele au format cruste. "
Sansele sa nu faca boala sunt minime. Daca veti fi la mare in zilele de dinaintea aparitiei bolii, copilul tau va fi un focar de varicela pt cei din jur. Ar trebui sa luati si asta in considerare
Am marfa la bazar umanitar DC
Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi
'Cos what I feel is the only truth for me
CorinaDani spune:
oana, imi pare rau ca s-a adeverit presupunerea mea (iti spusesem ca si fetita mea a inceput asa si a dat-o in bronsita, cu febra mare, haraiala puternica la plamani, stare generala proasta, tuse, muci, secretii galbene la ochi). medicul ne-a spus ca e o adevarata epidemie in aceasta perioada.
initial medicul i-a prescris antibiotic klabax 5 ml la 12 ore, sirop erdomed, fluimucil si antitermic (daca era nevoie)
pentru ca antibioticul si erdomedul sunt oribile la gust, fii-mea a refuzat sa le ia, cand am convins-o mai mult cu forta, a plans si dupa vreo 30 min a vomitat tot. nu mai spun ca nici febra nu ceda, dupa 2 zile de antibiotic, administrat cu chiu, cu vai, numai eu stiu cum am pacalit-o.
asa ca am mers din nou la medic si ne-a schimbat tratamentul, i-a dat augmentin. abia asa am scapat de bronsita si au disparut si secretiile galben-verzui lipicioase de la ochisori.
suplimentar, i-am dat in fiecare seara pe piept si pe spate cu unguent vick vaporub, e foarte bun, elibereaza caile respiratorii si imbunatateste circulatia sangelui in zona unde este aplicat.
pentru nas am folosit picaturi nasic (le aveam in casa), medicul ne-a recomandat biorinil. vibrocil nu-i place deloc, spune ca este oribil la gust, ba chiar ii vine sa vomite cand le simte in gat.
fii-mea nu accepta aerosoli, am incercat o singura data si a iesit un circ de ne-a stiut toata clinica.
fluimucil e bun, cu conditia sa stie copilul sa elimine secretiile sau sa stea sa i le aspiri. in caz contrar, se plimba de colo-colo pe caile respiratorii si le auzi haraind in piept si nas. din prospect am inteles ca nu se administreaza simultan fluimucil si antitusive, pentru ca nu se mai pot elimina secretiile prin tuse.
asa cum au mai zis si fetele, hidratare cat mai multa, cu apa plata.
si linisteste-te putin, o sa-i treaca in cateva zile, iar marea ii va face foarte bine, ai sa vezi.
Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )
"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)
oana_lex82 spune:
Ms Mult Corina, astazi ne ducem la control, dar Iustin e deja bine, mai tuseste dar ff rar si atunci se aude cum se rupe tusea..De plecat vom pleca sigur la mare dar numai vremea sa tina cu noi...Eu i-am facut Gentamicina cu hidrocortizon pe branula dupa ce primul tratament nu l-a mai acceptat deloc fiindca voma tot, azi e prima zi cand mi-a primit mancare, ceea ce e bine pt ca duminica pana azi n-a mancat decat ff putin lapte...A scazut in greutate, acum are doar 9 kg dar trecem noi si peste asta...Va imbratisez si va doresc multa sanatate!
softurela spune:
citat din mesajul lui oana_lex82 Am fost cu el..i-a gasit bronsita ..ne-a dat Azitromicina 5 ml/zi,Salbutamol 10 pic x 3/zi, Flavamed 2,5 x3/zi,Clorfeniramina 1/4 /zi, Vibrocil si 10 pic de Vitamina C.....Marti ne-a chemat iar la control...cert e ca Iustin tuseste ff urat sper sa se faca bine... In legatura cu concediu ne-a zis k e ok sa mergem...Dar daca nu se insanatoseste nu ma duc cu el bolnav ca mi-e teama sa nu-l imbolnavesc mai tare pe acolo... |
Oana, parca schimbase-si medicul. Este incredibil cate medicamente i-a dat sa ia. Nu ma mira absolut deloc ca micutul nu avea pofta de mancare si varsa.
Oana, reiterez idea pentru a doua oara. Copii nostrii sunt de aceeasi varsta.
Si cea mica a mea a avut vre-o 7 bronsiolite pana in prezent. Pentru bronsiolite nu a inghitit nici un medicament, nici Eurospal, nici antibiotic, nici nimic.
Saptamana trecuta i-am administrat, 7 zile, Zinat in ideea de a sterliza pneumococul din nasuc pe care il are de la 2-3 luni de viata si care este vinovat de racelile dese. Sterlizarea s-a facut tintit in baza antibiogramei din exudat.
Pana la urma vad ca ati ajuns la hidrocortizon. Nu ati fi ajuns aici daca ati fi facut o schema corecta de aerosoli. Vad ca v-a prescris salbutamol sirop dar de ce nu ventolin in aerosoli? Acum cateva luni copii nostrii inca mai aveau colici cum e posiil sa alegi sa-i administrezi un sirop pe gura in dauna unei substante inhalatorii.
Pe langa faptul ca ii afecteaza sistemul digestiv nici macar nu este la fel de eficient.
E ca si cum ai incerca sa vindeci o rana pe piele inghitind o tableta si nu prin aplicarea unei creme.
Sa stii ca si pe mine ma mai intreaba medicul (stie ca nu sunt fun-antibiotic): "cei de la Bucuresti i-au prescris antibiotic? Da, dar nu i-am dat. Si a mers fara? Da. Ok, atunci nu o sa-i dau."
Eu am ales sa-i ridic imunitatea prin fortele ei proprii. Bine, asta nu inseamna sa o las sa se chinuie cu tusea sau cu voma. Dar sincer, mergand pe schema cu aerosoli nu prea s-a chinuit in nici un fel.
La fel, am ales sa nu o vaccinez cu Prevenar desi stiam ca cea mare are Pneumococ si o sa-i il transmita inca de la nastere. Poate am gresit, poate nu dar cel putin stiu ca fiecare raceala a ei, e doar o lupta prin care organismul se fortifica in lupta cu virusii si microbii.
Si daca totusi i-ai facut cure de aerosoli ca la carte si nu a functionat, te sfatuiesc sa investighezi aceste bronsite repetate. Trebuie sa gasesti cauza, nu e normal sa ajunga la hidrocortizon.
Si ca sa fiu si ontopic, e recomandat sa pleci la mare cu el mai ales daca coincide cu perioada de convalescenta. Cu siguranta se va reface mai repede.
Noi mergem la mare de doua ori pe an, odata in Mai-iunie si a doua oara in Septembrie. In septembrie facem cure de 2-3 saptamani. Fetitele nu au racit niciodata cat timp am fost la mare. Acolo nu se activa nici pneumococul si nici viral. Cel putin la curele de septembrie, intotdeauna am prins vreme friguroasa cu vant si ploi.
Asta ca sa-ti faci o idee cat de important e pentru sistemul respirator, ce "inhaleaza" copilul.
Multa sanatate!
Mami de fetite: Diana (15.dec.2007) si Bianca (15.iun.2010)
Nasterea unui Miracol: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=134518
pisigri spune:
Softurela, sint sigura ca medicul stie ce pneumococ au fetitele si cit e de agresiv sau de domol.
Vreau insa sa iti spun ca eu am ajuns cu cea mica la o otita medie purulenta pneumococica, de am ajuns la operatie de otomastoidita; eram la un pas de meningita si la jumatate de pas de a-si pierde auzul la urechea respectiva.
http://pisigri.blogspot.com/
Mami de Ilinca (5.03.2009)
softurela spune:
citat din mesajul lui pisigri Softurela, sint sigura ca medicul stie ce pneumococ au fetitele si cit e de agresiv sau de domol. Vreau insa sa iti spun ca eu am ajuns cu cea mica la o otita medie purulenta pneumococica, de am ajuns la operatie de otomastoidita; eram la un pas de meningita si la jumatate de pas de a-si pierde auzul la urechea respectiva. http://pisigri.blogspot.com/ Mami de Ilinca (5.03.2009) |
Medicul nu are cum sa stie cat de agresiv este pneumococul. In exudat nu exista nici o clasificare. Evolutia negativa depinde de imunitatea copilului.
Mergi de exemplu intr-o clasa de gradinita unde copii au pneumococ.
Cel mai probabil toti au aceeasi tulpina. Unii vor face pneumonii, altii otite, altii doar rino-faringite si poate altii nimic.
Imunitatea fiecarui copil in parte face ca la contactul cu un microb, acesta sa evolueze intr-o directie sau alta in functie de sensibilitatea copilului.
Eu am doi copii, ambii cu aceeasi tulpina de pneumoco si vad foarte clar diferentele de manifestare.
In ultimul an am facut aprox 15 exudate si la jumatate din ele a iesit pneumococ la cealalta jumatate, stafilocul auriu. Unele erau facute in aceeasi zi si rezultatele la laboratoare diferite erau total opuse.
Intr-un final s-a stabilit ca au si pneumococ si stafiloc.
Imi pare rau pentru episodul pe care l-ati avut. Sper sa fie ultimul.
Multa sanatate !
Mami de fetite: Diana (15.dec.2007) si Bianca (15.iun.2010)
Nasterea unui Miracol: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=134518