Ce sa facem oare??/
Buna fetelor, sunt tare suparata pt ca Iustin (1 an ) de ieri a inceput sa tuseasca,nu ii curge nasul, nu face febra, doar tuseste..destul de urat...I-am dat Prospan si Nurofen iar astazi mergem la medic...Problema e ca peste 2 saptamani aveam programat concediul la mare...oare se poate sa ne mai ducem in conditiile astea...Chiar daca pana atunci isi revine oare e bine sa mai mergem? Mi-e teama ca o data schimband aerul sa nu il intoarca tusea asta...Voi ce parere aveti?
Si daca e sa se faca bine pana atunci cum il tim imbracat pe plaja...ma gandesc ca e briza si sa nu raceasca??? E posibil asa ceva??
Multumesc mult de raspunsuri!
Raspunsuri
Laura25 spune:
Din contra, aerosolii marini il vor ajuta. Daca nu are febra, nu e bolnav nasol, mergeti linistiti la mare. Pe malul marii il tii imbracat cum te tii pe tine. NU se raceste de la briza marii, ci de la virusi, microbi, bacterii. Imbracatul mai gros decat e necesar NU protejeaza de virusi, mirobi, bacterii. Cauzeaza doar disconfort termic (bebe se infierbanta, transpira, nu se simte bine).
Cel mai indicat de fapt ar fi sa vorbesti cu medicul la care te duci sa il vada astazi si despre vacanta la mare.
Am marfa la bazar umanitar DC
Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi
'Cos what I feel is the only truth for me
oana_lex82 spune:
Ms Laura de sfaturi, il intreb si pe medic despre vacanta..el e in varsta si ma gandesc sa nu aiba conceptia aia conform careia n-ai ce cauta cu bebe la mare pana la 2 ani..Deci chiar daca e mai racoare pe plaja din cauza brizei sa il tin dezbracat..adica doar in pampers? Citeam pe undeva ca e bine ca pe plaja copiii sa aiba palarioare care se leaga sub barbita (din acelea cu "urechi") care tin urechile..nus cum sa explic...ca sa nu faca otita..ce stiti despre asta? Mi se pare cam aberant..
Laura25 spune:
Ar fi indicat pe plaja, mai ales daca este soare, sa pui un tricou/body subtire, deschis la culoare, care sa ii protejeze pielea de radiatii. La fel este obligatorie palariuta de soare - subtire, deschisa la culoare. Dar pt a-l proteja de soare. E aberanta intr-adevar ideea de a ascunde urechile sub caciula ca sa nu faca otita pe malul marii.
Ce inseamna "daca e mai racoare pe plaja din cauza brizei "? Adica daca sunt 28-30 de grade in aer si de la briza se simt 26 de ex., clar ca nu pui haine pe el ca ar fi frig, pt ca nu este. Daca tie ti-e frig, atunci ii este si lui, daca tie ti-e cald, atunci ii este si lui. Foloseste-te pe tine de barometru. Copiii nu sunt shoparle ca sa aiba nevoie de incalzire suplimentara.
roxanaz spune:
da, e aberant . zau daca am vazut vreun copil infofolit pe plaja, mai ales cu caciuli cu urechi
relaxeaza-te, bucurati-va de concediu.
adra_bell spune:
Pe plaja sunt recomandate palarioare/sepcute cu urechi si aparatoare la ceafa, nu ca sa nu-i traga curentul sau sa nu faca otita ci ca sa nu-i arda soare, sa-i fereasca de radiatii UVA si UVB
blog
asteptandu-l pe Filip (august 2011)
The hand that rocks the cradle is the hand that rules the world
oana_lex82 spune:
Multumesc mult fetelor..acum a inceput si sa stranute ff des ..sa vedem ce zice medicul,speram sa mai putem pleca..
CorinaDani spune:
oana, atentie, asa a inceput si fii-mea acum 2 saptamani si pana la urma a dat-o in bronsita....
vezi ce spune medicul...
sanatate !
Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )
"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)
Laura25 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui oana_lex82 Multumesc mult fetelor..acum a inceput si sa stranute ff des ..sa vedem ce zice medicul,speram sa mai putem pleca.. |
O fi avand un muc in nas si-l gadila. 2 saptamani e o perioada mare de timp, relaxeaza-te!
Nu imi permit sa pun poze fara consimtamantul mamicii, dar ar trebui sa o vezi pe finutza mea, la 9 luni, pe plaja si in mare in Grecia (adica la 1200km de casa, drum cu masina). A fost cea mai linistita, mancacioasa si vesela saptamana din viata ei de pana acu.
lulu77 spune:
mergi la mare linistita, cu muci sau fara, oricum il ajuta, lasa copilul in pace.
pui palarie in cap ptr soare nu pe urechi. sa ii protejeze urechile de ce?
in pampers si atat sau un maieu fff subtire si multa crema de protectie in orele adecvate.
ai mai, ce naiba.......am mai tot discutat.
macar sa aveti vreme buna, la ce timp este acum...brrrrrrr
si apoi mucii de azi, sau ma rog tusea de azi pana peste doua saptamani cand plekati...ehe, cale lunga.
hai, concediu plakut si mult soare!
Bee spune:
Relaxeaza-te si gandeste-te ca si daca e bolnav, in 2 saptamani va fi ceva mai bine! SI marea ii face oricum foarte bine.
Eu am plecat cu ai mei bolnavi. Foarte bolnavi. De fapt ai mei sunt mai mereu bolnaviori. De data asta fu un virus de gradinita foarte agresiv.
Vineri am plecat la mare cu baiatii sa zicem ok, dupa febra mare joi, cu o zi inainte. Iar de sambata, am trecut fata pe antibiotic (febra la o saptamana de al debutul bolii). Distractia a fost de duminica, cand ambii baietii au facut febra ffff mare, pe care la mijlociu n-am putut s-o scad. Luni am fost la spital la camera de garda in Mangalia, doctorita buna, tratament, antibiotice. A fost chinuitor sa tratam copiii la mare, mai ales pe cel mic, care scuipa tot cu indarjire. A fost chinuitor ca n-au mancat mai nimic, ca nu prea i-ash fi lasat in apa sau cu inghetata. Insa daca luni am inceput tratamentul, pai sa stii ca de miercuri i-am bagat cu labutele in apa. Pe plaja i-am lasat cum au vrut ei. Daca se plangeau de frig ii imbracam. Am stat cu totul 2 saptamani din care prima au fost foarte bolnavi. Sper sa le fi priit.
Cand fata mea avea un an jumate, am plecat la mare pe finalul unei amigdalite pultaceee clasice: amigdale urate, febra mare, tuse, voma. S-a reparat urgent.